nedeľa 26. júna 2011

Poďme sa pobaliť na dovolenku časť 1. - opaľováky








Keďže sa blíži dátum, kedy je možné, že už pomalinky pôjde niekto z Vás na dovolenku, rozhodla som sa  urobiť príspevok – čo v lete so sebou. Keďže je to pomerne rozsiahla témaJasi ju trošku rozkúskujem, nech sa čo najviac z Vás dostane až do konca. Samozrejme ako poznáte mňaJ a môj blog, budem sa venovať kozmetickej, možno trochu zdravotnej časti. Dnes začnem stým najdôležitejším, a v podstate asi aj najnákladnejším, aby ste si potom už mohli vydýchnuťJ
Myslím, že vec, ktorú potrebujete bez ohľadu na to, či idete k moru alebo na poznávací zájazd je kvalitný opaľovací krém. Minulý rok som na blogu riešila problém, ktorý sa mi naskytol a to je alergia na slnko. V mojom prípade ( ale ako ste mi vtedy aj mnohí písali v tých Vašich) bolo riešenie našťastie dostupné a pomerne jednoduché.  Základ bol práve už spomínaný nejaké kvalitný opaľovák. Ja som minulé leto vyskúšala dva – jeden od Vichy ( Capital  Soleil) a jeden od La Roche Posay (Anthelios). Moja dermatologička mi poradila, nech vyskúšam prípravky určené pre deti, lebo sú voči pleti šetrnejšie a s vysokým ochranným stupňom – 50. Naozaj to pleti výrazne pomohlo, dodám osobný zážitok – jeden deň som si kvôli lenivosti nenatrela oblasť nad lakťom a do pol hodinky sa mi tam vyhádzala alergia. Čo sa týka účinnosti týchto dvoch, musím povedať, oba sú skvelé, ja by som kupovala podľa toho, ktorý nájdem v tej dobe v lepšej cene. Výhodou dnešnej doby je to, že aj na internete sa dá zohnať lacná kozmetika.
Druhá vec, ktorá ide ruka v ruke s opaľovacím krémom a napomáha tiež redukcii slnečnej alergie je kvalitný poopaľovák. Neviem ako Vy, ale ja si ich vždy kupujem spolu, asi preto, aby som potom na neho náhodou nezabudlaJ Tak isto ako pri opaľovacích aj poopaľovacích krémoch som minulý rok vyskúšala oba. Aj od Vichy ( Capital Soleil- After Sun) a aj od La Roche Posay ( Posthélios). Výhodou oboch je ich skvelá konzistencia. Nie je to klasické mlieko na aké ste zvyknuté / í. Tieto poopaľováky majú mierne gélovú konzistenciu, sú veľmi jemné, a neskutočne príjemne chladia. Viem, že sú ľudia, ktorým gélové konzistencie môžu prekážať, lebo majú pocit, že sú po nich lepkavý. Môžem Vám garantovať, že ani u jedného z týchto dvoch to tak nie je. Naozaj sa strašne rýchlo vsiakajú a sami budete cítiť, ako dodajú stratenú hydratáciu pokožke. Bude naozaj vláčnejšia, upokojenejšia a na dotyk budete cítiť ten rozdiel.  Na záver by som k nim už len dodala, že či si vyberiete Vichy alebo La Roche Posay, poradila by som Vám, aby ste si kúpili opaľovací krém aj poopaľovací krém rovnakej značky.
Viem, že niekomu sa tie ceny môžu zdať naozaj vyššie, ale pleť máme naozaj len jednu a podľa mňa sa do nej naozaj oplatí zainvestovať obzvlášť, keď sa ju chystáme vystaviť takému silnému žiareniu pred slniečkom na dovolenke.  Odporúčam to naozaj aj tým, čo majú problémy so slnečnou alergiou, alebo sú tiež ako ja svetlokožci J
A na záver otázka na Vás: aké opaľovacie a poopaľovacie krémiky používate?

17 komentárov:

  1. zvycajne piz buin, no minuly rok som si kupila volaky v dm znacku si nepamtam, sice vona nic moc, ale primerana cene, priatel mi nedavno hovoril, ze najlepsie vysla z testu opalovacich kremov nivea v spreji, je to ako v testoch kremov na tvar najlepsie vysiel cien, ktory patri k lacnej lidlovej kozmetike a niektore drahe znacky prepadali... odporucam pozriet video:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/211452801080621/3772-reportaze/?sekce=2&clanek=2293

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no, ja mám doma krémy aj od Piz Buin- ten mi až tak nevonia, používam ho hlavne keď lyžujem v zime niekde vysoko... no a na leto sa mi veľmi dobre osvedčila Nivea s karoténom- veľmi dobre mi voňala, a zdá sa, že aj urýchľuje celý proces čokoládkovania :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já mám ráda opalováky od Oriflamu, ale stejně se spíš natírám opalovacím olejem, jsem s ním spokojená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úplně s tebou souhlaím, já mám teda opalovák i krém po opalování zatím jen od Baley,ale ty používám pouze u nás, až pojedu k moři, určitě koupím něco silnějšího a lepšího, protože u moře se mi taky dělá ta vyrážka ze slunce :(, takže moc děkuji za tipy!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hodne pouzivam oleje opalovaci, ale ty maj maly faktor

    OdpovedaťOdstrániť
  6. evie- ja som zase čítala v nejakom časopise, že aj tieto tv výskumy so platené, takže neviem no.. Ja píšem z vlastnej skúsenosti, roky predtým som používala lacnejšie opaľovacie krémy a mala som problémy so slnečnou alergiou. AKo som písala v úvode, pokiaľ je riešením investovanie do kvalitnej kozmetiky a betakarotén, doprajem to mojej pleti bez zaváhania:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Bianca, vyhrala si u mňa na blogu Giveaway!!! :) Poslala som ti mail, ale neviem či ti bol doručený, tak mi pls napíš adresu, kam mám výhru poslať :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja mám rada aj Nivea opalovacie krémy, moja mamina ich odjakživa kupovala a tá vôňa mi úplne pripomína leto! :) Kedže som fototyp 2, mám niveu 30 na začiatok, neskôr popusím na takú 20...a úplne najviac milujem Niveu po opaľovaní! :) Na znamienka si však natieram 50 daylong :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Suhlasim, Nivea je super vona, tiez je to moje detstvo vo flaske :)
    Ja najradsej pouzivam Biodermu 30 alebo Avene 50 z presne rovnakych dovodov ako ty. ALE potesujuca sprava pre vase penazenky..otestovala som aj SebaMed 30 z DM (9-10 euro, ak si spravne pamatam) a je to pecka. Tento rok asi kupujem SebaMed, velmi prijemna vona, nie prislis mastne s rozprasovacom :)
    A apres-sun rozhodne Aloe Vera Gel z lekarne! (Ale Nivea aj tak vonia najlepsie:))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ou a zabudla som- na tvar pouzivam cely rok, ci je leto, ci je zima, prsi alebo je polarna noc, Avene 50 emulziu, lebo nechcem vrasky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Presne ako si povedala - detstvo vo fľaške :) Aj som o tom písala článok na mojom blogu

    http://laurita-beauty.blogspot.com/2011/06/slnko-nase-milovaneale-aj-nebezpecne.html

    Aj tam spomínam,že si myslím že opalováky aj tak všetky svoju funkciu splnia potom sa už treba rozhodovať podľa vône :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Avene 50 emulziu? A akú máš pleť- suchú, mastnú...? To používaš namiesto denného krému? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ďakujem Vám za Vaše rady:) niektoré určite otestujem a dám vedieť!

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Mam mastnu plet a emulziu Avene 50 pouzivam namiesto denneho kremu...mala by byt lahsia ako krem, ale moja tvar sa leskne tak ci tak, takze som to akceptovala :) maju aj formulaciu pre aknozny plet, tak asi nabuduce skusim tu...
    aby som dodala aj nieco dobre pleti, tak obcas si rano capnem aj Aloe vera gel na tvar, ale inac sa riadim heslom menej je viac :) potom vecer pouzivam Neutrogena krem.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne