streda 14. septembra 2011

Vlasová kozmetika



Dnes som sa rozhodla venovať jednej z mojich obľúbených tém – vlasová kozmetika . Keďže mám vlásky ako sa ľudovo hovorí ,,po pás“,  myslím si, že mám s nimi celkom dosť skúseností a hlavne mám doma poličky plné všakovakých prípravkov. Minule sa Vám veľmi páčil článok o Got2Be laku na vlasy, tak dnes som sa rozhodla urobiť review všetkých lakov čo mám momentálne doma.





1, Balea – Haar Sprey, značka Balea sa nezaoberá prvotne vlasovou kozmetikou ale aj tak má pomerne veľmi veľa výrobkov určených  na vlásky. Ja som si tento lak kúpila hlavne kvôli jeho mini veľkosti aby som ho keď potrebujem mohla nosiť zo sebou v kabelke. Môj názor na neho sa odvíja aj práve od toho. Nie je to žiadne terno, dokonca ani pekne nevonia ale ak potrebujete mať raz za čas v kabelke mini lak, je celkom užitočný. Ale do veľkého by som asi nešla.





2, Taft Color Hairspray- čo si pamätám, tak Tafty máme doma odjakživa a viac menej vždy. No môj osobný názor je ten, že za tie roky sú už na trhu omnoho lepšie laky ako Taft. Taft mi príde ako úplný priemer –( lepí vlasy, ťažko sa rozčesáva, žiadna extra vôňa, ),ktorý si ľudia kupujú najmä zo zotrvačnosti lebo Taft tu vždy ako vlasová kozmetika bol. Aj napriek mnohým vylepšeniam, o ktoré sa stále snaží je to podľa mňa len fixačné lepidlo na vlasy.




3, Lak na vlasy s vôňou lipy- takže česko-slovenský výrobok, ktorý používali všetky naše babičky, ma mierne prekvapil keď som ho našla minule v obchode. Chcela som mu dať druhú šancu po 15 rokoch a dozvedieť sa či sa na ňom niečo zmenilo. Popravde ničJ Vonia stále tak isto ( celkom príjemne), má strašne veľký rozstrek, takže ak si chcete nalakovať len ofinu budete mať nalakovanú celú hlavu. Lepí tak, že si polepíte aj rukyJ Takže rada na záver – nechajme ho naším babkámJ



4, Got2Be – keďže som o ňom písala len veľmi nedávno šup šup zaloviť do kategórie pre pekné vláskyJ Ale u mňa je to jednoznačne jednotka, krásna vôňa, skvelá výdrž, vlásky sa mierne lesknú, nelepí, krásne sa rozčesáva no všetko pozitívneJ




5, All about shine Pro Vitamin Hairspravy / Tesco lak – toto je pre mňa špeciálna kategória, ktorú vlasová kozmetika ponúka. Totiž aby ste aj chápali ten počet lakov. Vždy mám také pravidlo, že si kupujem dva laky. Jeden zvyčajne lacnejší viď tento a jeden kvalitný – viď takmer všetky ostatné. Ide o to, že nič Vám tak nedrží vlasy ako  Tesco lak ( a to som mala doma už naozaj veľmi veľa profesionálnych kaderníckych lakov). Lenže nemôžete od neho očakávať nič iné, ako to že bude držať. Vlásky strašne lepí, rozčesanie je druhá maturita, vonia ako lak na vlasy, takže nič extra. Lenže ak si chcem urobiť nejaký zložitejší výčes a nechce sa mi minúť polka Got2Be laku, siahnem po niečom takomto a som veľmi spokojná. Ak dodržíte 20cm vzdialenosť pri striekaní vlásky nebudú pôsobiť mastne. Ja ho mám úprimne celkom rada J



6, Wellaflex  Heat Creation – Wella mi príde ako niečo obdobné Taftu ale lepšie. Z mojej osobnej skúsenosti sa lepšie rozčesáva a krajšie vonia. S týchto spomenutých by som ju dala po Got2Be na druhé miesto, i keď upozorňujem, že menej drží ako Taft. Ale na to doupravenie účesu je úplne ideálna.

Všetky tieto spreje sa dajú kúpiť v drogériách či na internete. Vyberala som opäť takú myslím si, že bežne používanú vlasovú kozmetiku. A čo Vy? Ktoré laky sú Vaše obľúbené?


17 komentárov:

  1. Já laky nepoužívám ale mám doma ten z Tesca :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na takový článek se chystám už docela dlouho, takže poslední dobou zkouším různé laky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja mam prave doma Syoss ... Je dost velky takze ho mam uz par mesiacov. Nie je zly, drzi vcelku fajn nic extra ( na moju dlhsiu ofinu nepomaha vobec ziadny lak ).. len mam pocit, ze na druhy den ked to rozcesem tak ze mi z toho mastneju vlasy.

    http://berylka.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som mala ten Wellaflex ale nebola som s ním vôbec spokojná..strašne mi lepil vlasy a dosť blbo držal.. A teraz mám takú niveu červeno-modrý lak a som maximálne spokojná. Pekne vonia, ľahko sa rozčesáva a celkom schopne drží .) Môžem len odporúčať

    OdpovedaťOdstrániť
  5. dlhý čas som bol verný len wellaflexu... momentálne mám syos, no keď ho miniem, znova sa vrátim k spomínanému... u mňa, pri krátkych vlasoch sa osvedčil najlepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. super článok, Taft máme doma tiež, ako hovoríš, to asi každý, ale je to skutočne lepidlo, najradšej mám lak na vlasy od syoss:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. hrozně se mi líbí jak recenze píšeš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ta malá Balea je hrůza...jak píšeš - vhodný tak do kabelky. :) jinak to skoro nedrží teda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Na Got2be jsem nedávnou koukala a vzpomněla si na tvojí recenzi. :) Taft mám modrý a jsem spokojená.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. laky nepoužívam, i keď doma jeden mám, z kauflandu taký najlacnejší, i ten som možno 2 razy za pol roka (od kedy ho mám) použila....

    http://tonkissforyou.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ďakujem za Vaše tipy a krásne komentáre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja striedam presne tri kúsky a to Syoss, Elnett a Wellaflex.
    Každý má svoje plusy aj mínusy ale som im verná.
    Najbližsie sa chystám vrátiť k výrobkom od Got2be :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. My sme mali doma Lóreal z kadernictva (bohuzial sa mu zalepilo to striekacie hrdlo a neslo s tym nic robit), potom zmenili obal a ten, co mame teraz mi uz nepride taaky uzasny. Ale ten prvy bol perfektny, tuzil a pritom ho na vlasoch nebolo citti, vlasy sa dali normalne cesat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Lak od Got2be je pro mě jasná jednička :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Vlasy po pas!!! Taky bych chtela:-) Jinak ja mam z drogerky nejradsi got2be a z tech drazsich kerastase...

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Ja používam Wellaflex zelený 4 fullnes. Som s ním spokojná, nelepí vlasy, príjemne vonia, nespraví na hlave helmu, ale vlasy dobre drží. Ja v zásade mám len jeden lak a jeden mám ešte spojenie styling gélu a laku na vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne