nedeľa 11. decembra 2011

Vianočné darčeky 1


Keďže sa celkom blíži dátum, kedy by bolo dobré mať doma už nachystané darčeky rozhodla som sa urobiť v blízkom čase pár príspevkov o tipoch na Vianočné darčeky. Sú to veci, ktoré možno oslovia Vás ako námet na Váš darček ( ak ešte náhodou nemáte nič vybraté), alebo nápady, ktoré možno potešia niekoho z Vašich blízkych. Dnes začnem mojou obľúbenou témou a to voňavkami, keďže ja sama som si tento týždeň vyberala tú pravú, ktorá mi tieto Vianoce urobí radosť. V dnešnej dobe sa na internete dajú kúpiť celkom lacné parfémy, a podľa mňa voňavka je darček, ktorý na 99% vždy poteší. Mám pravdu?

Takže moje tohtoročné parfémové tipy sú:



1, Dolce & Gabbana – The One – tento parfém nie je žiadna novinka, ale aj tak by som ho chcela dať do pozornosti. Je to veľmi príjemná sladká vôňa, ideálna ako na zimu tak podľa mňa aj na leto. Jej výdrž je veľmi dlhá ( striekala som si ju cca o 10.00 ráno a o 18.00 stále krásne voňala). Nie je to ťažká vôňa, že by niekomu prekážala. Ak nepoznáte určite ovoňajte, tá kombinácia sladkého ovocia Vás určite dostane.


 2, Versace Vanitas – v prvom rade by som napísala, že neodporúčam túto voňavku objednávať bez toho aby ste ju ovoňali. Je totiž celkom rozporuplná. Ja sama som sa napr. bála toho, že voňavka nebude mať dlhú výdrž a bude skôr slabšia ale verte mi, opak je pravdou. Vôňa Vanitas je veľmi výrazná, ale nešpecifikovala by som ju ako vyslovene sladkú. Hlavu parfému tvorí limetka, ktorá je v parféme veľmi výrazná a dodáva mu mierne exoticko – kyslastú vôňu, ktorá môže niekomu prekážať – alebo, na druhej strane Vám môže učarovať ako učarovala mne. Opäť je to veľmi silný parfém ale podľa mňa zase kľudne na zimu ako aj leto. Takže ak nepoznáte, zase radím ovoňať J




3, Lolita Lempicka – Lolita Lempicka – toto je niečo úplne iné ako môžete byť u mňa zvyknutý aj ako som zvyknutá ja sama. Parfum Lolita Lempicka ma oslovil najprv na prvý pohľad úžasným flakónom a skvelou cenou. A na druhý pohľad hneď po ovoňaní tým ako neskutočne skvelo vonia. Je to jemne sladko svieža ovocná vôňa, ktorá podľa mňa musí voňať skoro každémuJ Alebo minimálne nemôže podľa mňa nikomu vadiť. Srdce voňavky tvorí fialka, kosatec a sladké drievko a zo základu by som spomenula vanilku a mandľu. Vanilka a mandľa tlmí mierne tie ovocné vône a vyvára naozaj krásnu nezvyčajnú kombináciu. Ja osobne by som ho odporučila skôr na jar a leto, ale to len preto, že mi táto voňavka pripomína toto obdobieJ



4, Bvlgari Jasmin Noir – a môj posledný tip na dámsky parfum je práve Bvlgari. Už názov a čierny flakón podľa mňa dávajú jasný signál, že pôjde o silnejšiu voňavku a je to naozaj tak. Pre tie z Vás, ktoré majú radi silné a ťažšie vône zo sladkým podtónom bude táto voňavka hádam dobrým tipom. Výdrž je neskutočná – budete ju na sebe cíti ešte večer po sprche. Voňavka je síce pomerne silná, ale mne osobne nepríde až tak silná, že by niekoho mohla obťažovaťJ Poznáte ju?

Tak toto sú moje tohtoročné tipy na dámske voňavky a mňa veľmi zaujíma Váš názor. Poznáte nejakú z nich? Skúšali ste nejakú? Plánujete si Vy vypýtať parfum? Ak áno, aký? Teším sa na komentáre! 

12 komentárov:

  1. Súhlasím, voňavky sú dobré darčeky, aj keď človek musí vedieť, aká vôňa sa komu páči :).
    Preto bolo pre nás s ockom ťažké vybrať voňavku pre moju mamku :D.

    http://theworldbykejmy.blogspot.com/
    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pre mňa je parfém zlý darček, na niektoré mám kožné reakcie a väčšina mi nevonia :) Ale súhlasím, že je to dobrý darček pre iných, ak sa trafíš správne :)

    GIVEAWAY whatluciadid.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. hej tu Versace by som chcela vyskušať :)
    PREBIEHA GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Poznám prvé dva..mamina mala prvú a druhú som zo zvedavosti voňala v parfumke.. Voňajú pekne.. no vôňa musí ohúriť..a posudzovať vôňu..hodnotiť, to sa nedá :-)
    škoda však..

    GIVEAWAY Rimmel Lipstick by Kate

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Je teda zvláštní, že mně voní One dost těžce. Po čem jsem docela zatoužila je Angel od Muglera, této vůni jsem se vždycky vyhýbala a nedávno jsem se do ní naprosto zamilovala. Nemáš s ní nějakou zkušenost?
    A jinak hodnotím parfémy jako dárek= překvapení docela negativně, minulý rok mě moc Chanel Chance nepotěšil.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. D&G One je klasika, voní opravdu pěkně. Já mám momentálně Flower od Yves Rocher a vydrží celkem dlouho. Další klasika je Chanel Chance a parfémy to chce podle mě ovonět, takže bych to kupovala spíše někomu o kom vím, jaké vůně má rád. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Návštevnice - pre mňa sú voňavky od Muglera top toho čo na trhu existuje. Ja sama by som si najradšej opätovne vybrala Womanity ale rozpočet mam tento rok nižší, čiže som hľadala dačo čo mi vyhovuje a je predsa len od Muglera lacnejšie. Angel je prekrásna vôňa, veľmi silná a krásne dlho vydrží ja osobne som 100% za ňu:) Ale určite je treba ju ísť pred kúpou ovoňať:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. The One voní opravdu krásně, ale nepřijde mi moc originální a málo drží.
    Parfém od Lolity mám a je opravdu božský (nejen flakon). Mně ale zase připomíná Vánoce.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Moje najobľúbenejšie vône Dolce&Gabanna Blue light a DKNY green apple... Tá Vanitas je tiež celkom dobrá, ale neohúrila ma veľmi.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Já mám přesně tuhle lolitu...je to úžasná vůně, ale na jaro a léto je docela dost těžká, takže ji používám na podzim a zimu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. S vyberem vuni to mame uplne stejne, jen bych mela par vyhrad k popisu. The One bych nenazvala ovocnou a urcite patri mezi tezsi vune, stejne tak Lolita, ktera mi az tak svezi nepripada, je to spis korenena vune (ta lekorice tam proste dominuje). Jeste bych do vyctu pridala Armani Code, ktera je moji dlouhodobou stalici.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne