štvrtok 16. februára 2012

Biancin tip ako na pekné vlasy :)


Počas poslednej doby sa mi overili isté veci, týkajúce sa vláskov a dnes Vám o nich napíšem. Najprv čosi málo o mojich vlasoch, mám ich pomerne dlhé momentálne pod prsia a sú celkom dobrej kvality, pomerne husté, vlas je pevný ale tým, že sú také dlhé majú veľkú tendenciu štiepiť sa. Donedávna som chodila ku kaderníčke na farbenie asi raz za rok, pričom išlo viac menej len o použitie šampona, ktorý dodal vlasom lesk a potom pôsobili krajšie. Asi dvakrát za rok si chodím dať podstrihnúť končeky prípadne upraviť strih a každý mesiac a pol si chodím dávať upravovať ofinu. Každopádne počas tehotenstva mojej kaderníčky som objavila čaro domácich farieb a neviem si predstaviť čo by sa musela stať aby ma prinútilo aby som za farbenie dala namiesto domácich 4 eur, naspäť jej 50. Farby v drogériách majú podľa mňa krásne odtiene, nanášanie je jednoduché ja mám pri tom osobne aj celkom zábavu, farba je krásna, vlasy lesklé a pôsobiace zdravo. Odteraz som sa rozhodla, že si budem hlavu farbiť každé 4 mesiace, to je asi zrovna po tom, čo s vymyje.  Dávam si však odtiene rovnaké mojim vlasom. Cieľom je ich urobiť lesklejšie, zdravšie pôsobiace. 






Ďalšia vec, ktorá sa mi okrem farby overila je vytvorenie si určitých rituálov.  Ja osobne mám vlasy, za ktoré naozaj môžem ďakovať. Mastia sa naozaj minimálne a to mi dovoľuje umývať si ich len raz za týždeň niekedy vážne to musím byť chorá alebo dačo také dvakrát. Opäť na umývanie používam bežne dostupnú vlasovú kozmetiku.  Používam šampon a potom k nemu zväčša vždy kondicionér rovnakej značky a druhu. Čo si za poslednú dobu pamätám veľmi mi vyhovovala Wella, ale Lorealom nikdy nikto podľa mňa nič nepokazil. 

Podľa toho, ako často si vlasy cez týždeň žehlím, kulmujem používam masku. Buď každé dva týždne alebo raz za mesiac. Keď si dávam masku nedávam si kondicionér. Veľa ľudí, vrátane mojej mamky robí strašne častú chybu a to, že si neprečíta použitie masky. Nanesie ju, počká chvíľu a zmyje. Ale pozor! Niektoré masky si kľudne môžu vyžiadať aj 20 minútové pôsobenie.
Po umytí vlasov nanesiem ochranný balzam na farbené vlasy, niekedy tužidlo a fúkanie sa môže začať. Keď sú vlasy viac menej suché nanášam olej z Avonu na zničené končeky. Krásne sa potom lesknú a dodá im to akoby silu. Olej z Avonu nanášam v priemere dvakrát až trikrát za týždeň, aj podľa počasia. Keď je vonku viac zima, viem, že vlásky sa skôr sušia a lámu. 






To čo naozaj ale naozaj vždy robím a mali by ste aj Vy! Je používanie ochranných výrobkov pred žehlením, fúkaním, kulmovaním. Naozaj sa teraz všade dá kúpiť lacná vlasová kozmetika a Vaše vlasy to ocenia. Výrobky, krásne voňajú a okrem toho, že účes chránia pomáhajú ho aj fixovať. Moje obľúbené sú samozrejme Got2Be, ale je ich kopec ďalších, ktoré urobia skvelú službu.

 Počas týždňa použijem na vlasy niekedy lak, najmä na ofinu a niekedy dvakrát za týždeň sérum na spanie od GlissKuru. To sa jednoducho nastrieka pred spaním na vlasy. Viem, že by sa malo používať častejšie ale mne strašne zapácha J



Dúfam, že tento článok niekomu pomohol a budem rada, keď mi v komentároch napíšete Vaše rituály.

14 komentárov:

  1. Strašná škoda, že jsi nevyfotila svoje vlasy...Proč? :-(
    Já jsem ted objevila zázrak v henně...Tak hezké vlasy jsem nikdy neměla...A už nepoužívám žádnou péči po umytí vlasů...Jen šampon a kondicionér z Lushe a na vlasy si po dlouhé době nemůžu ani stěžovat...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V podstatě používám stejné přípravky na vlasy jako ty...akorát teda na melíry chodím ke kadeřnici :) Na vlasech si nechávám hodně záležet. A taky si myslím že je škoda, že si sem nedala fortku vlásků...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nechala jsem si 3x dělat melír a vlasy už nenechávám barvit ani melírovat dokud nebudu mít šediny. :) Nejraději používám šampon na objem od Tigi, bezoplachový kondicionér a občas Gestil na konečky a myslím, že mám vlasy pěkné. Teď ještě plánuji koupi Biosilku nebo Chisilku, tak jsem na to zvědavá. A chtěla bych vyzkoušet řadu na růst vlasů od Lee Staford. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja pouzivam tiez viac menej len pripravky z drogerky a som snimi spokojna:)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. olej z avonu je fakt skvelý! ten by som mohla všade a každému odporučiť :) rovnako ako guardian angel, ktorý má zároveň celkom slušné "stylingové" schopnosti- po vyžehlení vlasy lepšie držia tvar.. jediné s čám nie som spokojná, sú lesky na vlasy, lebo sa mi od nich rýchlejšie mastia :-/ ale inak ako efekt je to super

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tú farbu chcem vyskúšať, hádam sa mi podarí kúpiť si ju zajtra, prípadne po víkende :) celkovo som na farby od syoss počula dobré recenzie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Beth - ja už som použila dve balenia a farbu si neviem vynachváliť, najmä tie odlesky na svetle, krása:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. já jsem se na dneska na tu barvu dívala a taky si ji chtěla koupit! nemohla by sis vyfotit vlásky a nebo ji nějak víc popsat - aplikace, výsledná barva apod.? hrozně by mě zajímalo, jak vypadá! prosím pěkně! :)
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aj ja našťastie môžem ďakovať za vlasy..žiadne problémy s nimi nemám. A niekedy nám tie svoje odfoť ;-)
    Inak ja som použíla dávnejšie na farbenie vlasov (teraz už nefarbím) farbu od Loreal Casting Creme Gloss bez amoniaku. Farbila som ich každý mesiac, dlhé a za dva roky nonstop farbenia vlasy neboli vôbec poškodené. Bola som s ňou spokojná ako so žiadnou predtým :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Olejíček z Avonu je vážně super, také jsem ho používala. Teď jsem tedy udělala změnu a mám od L´oreál professional (název nevím a jsem líná se jít podívat :-)), ale hlavně z důvodu ceny se zase vrátím k Avonu :-)

    http://janniebsp.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. skvelý článok, také niečo som si potrebovala prečítať :) dakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ten wella šampón používam aj ja,je k tomu aj kondicionér? :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne