pondelok 20. februára 2012

Očné linky

 Linka na oči sa stala mojou vernou spoločníčkou asi pred piatimi rokmi. Dovtedy som akoby žila v nejakej ilúzii, že linky nosili ženy v období Audrey Hepburn a moja suseda, o ktorej si polovica domu myslela, že zarába po nociach svojím telom. Potom som si akosi začala všímať, že je veľký rozdiel medzi mnou keď som sa nalíčila veľmi jemne – na oči len špirála a medzi inými ženami, ktoré boli tiež namaľované veľmi jemne ale ich oči pôsobili krajšie. Linka na oku vie naozaj robiť zázraky. Pamätám si, že moja prvá linka bola od značky S-he a úprimne bola naozaj celkom dobrá J Od toho času pribudlo pár rokov a dovolím si povedať, že aj skúseností a doma som už vystriedala ako aj nazhromaždila všakovaké druhy liniek. Dnešný príspevok je pre tie z Vás, ktoré ako tradične zaujíma kozmetika a  očné linky J








1, Prvou kategóriou sú tekuté očné linky – sú to tie, s ktorými som začínala ako prvými. Uznávam, že prvá, druhá možno ešte že tretia aplikácia môžu byť otravné ale potom je to naozaj jednoduché. Tekuté linky môžu mať rôzne aplikátory ( ploský ako Essence, špicatý tvrdý ako S-he, špicatý akoby penový ako Isadora, alebo z ,,vláskov“ ako Gosh alebo farebné Essence). Tekuté linky môžu mať rôznu konzistenciu. Kým tie farebné bývajú väčšinou hustejšie, čierne zase redšie. Mne osobne vyhovujú viac tie riedky, pretože rýchlejšie schnú. Rýchlosť schnutia je tiež dôvod, pre ktorý mám tekuté linky najradšej. Nanesiete napočítate do 15 a linka by mala byť suchá. Pre mňa sú tekuté linky najlepšie, farba sa mi najmenej otláča, rýchlo schnú, viem s nimi robiť najprecíznejšie. Ale majú dve veľké nevýhody : zvyknú sa rozpúšťať keď slzí oko, prší, vyberiete si špinku z oka a niekedy ma na oku štípu.



 2, Gélové linky – gélové linky som si kúpila po Vianociach lebo boli za naozaj skvelú cenu a doteraz som sa nerozhodla či ich mám alebo nemám rada. Ja osobne som si ich kúpila vo všetkých farbách od značky Essence. Veľmi sa  mi páčilo ako s nimi robia baby v tutoriáloch a chcela som to vyskúšať aj ja. Nanášanie chce podľa mňa viac cviku ako aj dobrý štetec. A áno, potrebujete štetec, čo je ďalšia investícia, ktorú musíte urobiť. Majú však dve veľké výhody – jednak schnú neskutočne rýchlo, vážne stačí narátať asi len do 5, bez ohľadu na to, koľko vrstiev si nanesiete, a nerozmazávajú sa tak rýchlo pri slzení, daždi atď. Ale tak ako všetko majú aj nevýhody – ich aplikácia je podľa mňa zložitejšia, neviem, je to osobný pocit, ale príde mi to tak, a mne osobne sa zvyknú večer otláčať. Pôsobia však veľmi pekne na tieňoch, nemajú problém prekryť ich.
 




3, Treťou kategóriou je ceruzka akože linka. Tieto mám od značky Essence, Catrice a Gosh. Musím povedať, že je to naozaj super vec, najmä pri farebných a keď  sa ponáhľate. Neviem prečo, ale čierna Catrice a Essence sa mi dosť otláčajú na viečko, preto ich nenosím samostatne ale len na tiene, keď si robím smokey eyes, ale tie ostatné farebné sú super. Nosím si ich zo sebou na dovolenku a keďže väčšina z nich je vodeodolná, je to pekné mať pri bazéne aspoň trochu orámované oči. Ich jedinou nevýhodou je to, že sa dosť rýchlo míňajú – ale to nie je až také problém. Na dovolenku si zoberte strúhatko na ceruzky a tá cena za to pri oboch stojí

Poslednou kategóriou sú linky vo fixke. Tie som bohužiaľ nikdy neskúšala a ani úprimne neplánujem, lebo som počula od viacerých báb, že dosť rýchlo vysychajú L Ale ak s nimi máte skúsenosti Vy, šup to sem napíšte mi ich do komentárov J






25 komentárov:

  1. taky jsem začínala na tekutých :) a teď mám nejradši ty gelové... tužky už skoro nepoužívám... Jinak fix jsem zkoušela od Oriflame a hrůza, místo černé to byla šedá, nic to nevydrželo, aplikace na nic...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Suzie - ďakujem za komentár :)ach tak dobre som počula o tých linkách vo fixke:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pridám skúsenosť s krémovou linkou od Zoevy, je lahsia ako su gelove, lahko sa nanasa, trosku slabsie kryje, ale mam odtien velvet flame a je prirodzeny na den idealny!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja mám veru len jednu čiernu ceruzku a takú fixovú linku..hm,ceruzku som mala raz na karnevale,od vtedy som ju nepoužila,lebo mám aj dosť malé oči a je lepšie keď používam bledšie farby..
    a tá fixa je teda celkom v pohode,pekne sa s ňou kreslí,ale hrozne,hrozne moc otláča..proste ked je trocha mastnejšie oko alebo náhodou proste že teplejšie zostane hneď sa to otláča :D
    a teraz mám otázku od veci :D skúšala si Syoss na suché vlasy??(dry damaged hair)..lebo neviem či si ho zle oplachujem,alebo čo,ale stále mám po ňom mastné vlasy :/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Pastelka - keďˇsi kúpim Syoss vždy je to na dry damaged hair :) takže áno:) viac menej minmálne 3 roky a nemala so sním takéto skúsenosti, ale môže to závisieť od môjho typu vlasov. Alebo viem, že to znie hlúpo, ale nedávaš si toho šamponu veľa? Lebo ja si dávam šamponu naozaj strašne málo, nanášam si ho postupne ale v pomerne veľmi malých dávkach :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já začínala s tužkou na oči a momentálně používám nejvíce linky ve fixu a jsem s nimi spokojená. Tekuté jsem měla a žádná hitparáda to tedy nebyla. Mám i zlaté gelové linky od Elfu a s těmi to chce opravdu mít trpělivost. Nevím, čím to je, ale gelovky mi hrudkovatí - možná špatný kus. Každopádně zlatá linka vypadá na očích podle mě skvěle!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veronika - ďakujem za komentár :) ani nevieš ako si ma inšpirovala, neviem prečo ale mám doma dva odtiene striebornej ale zlatú nemám, a k tomu ju mám tak rada! Tú si určite niekde zoženiem :) ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super článok! Asi pred 2týždňami som si kúpila tú úplne obyčajnú tekutú linku od Miss Sporty a milujem ju! Neotláča, hoci mám také "ovisnuté" viečka :D Očné linky sú super, ale fakt to chce trpezlivosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja pouzivam linky kazdy den a pouzivam presne tu od sh-e lebo nie je draha, dobre kryje a dobre sa nanasa. Aj ked po case sa koniec toho aplikatora trosku znici, uz nie je taky ostry cize robi hrubsie linky. Naopak neznasam tie linky ktore maju akoby taky stetcek (tenkych par chlpov), to ked si davam, mam to uplne vsade.

    Raz som si kupila fixku a uz nikdy viac, ta bola vyschnuta uz pri prvom pouziti!!! Takze ani netusim, ake su jej kvality, kedze bola vyschnuta este predtym nez som ju vysksala.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Supr článek ;) Já dávám přednost gelovým, to hlavně kvůli výdrži a vlastnosti, že linky gelové jsou opravdu krásně ostré a precizní. Ale souhlasím s tím, že to chce cvičit, cvičit a cvičit :) Co se týče těch linek ve fixech, nedoporučuji, mám doma od Oriflame, sice mi nevyschla, ale špatně se s ní maluje a není tak černá, jak byh si představovala.... to už raději kajalovou tužku :)

    http://barika-myextraordinarylife.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Robinka - o tych pár chlpoch presne viem o čom hovoríš:) Čo mi je ľúto je to, že som si napr. urobila naozaj veľkú zásobu Gosh farebných liniek a nechápem z akého dôvodu ale vypadávajú z nich tie chlpy. Mám pocit, že v niektorých mám na jednom aplikátory po 10 ,,chlpov" :) radosť sa malovať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  12. akos it o viete namalovat? ja mam celkom zvrasnene viecka a proste sa to neda urobit jednoliato:-/ vzdyky tam mam medzerypodla hrbolkov koze

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. já mám taky docela vrásčité víčka, ale tak když si maluju linku, tak si vždycky to oční víčko natáhnu :) a je pravda že je to taky hodně o cviku :)

      Odstrániť
  13. ja prisaham na long lasting fixku z essence - uz asi 6 rokov...pred tym sa ta kozmetika dala kupit len v parfumerke Douglas na Zlatych, ale potom ich uplne vyradili so sortimentu. Teraz ich maju v kazdej DMke...mam skusenost, ze velmi zalezi po com s nou malujes...ked som nepouzivala napr. primer, tak mi vydrzala peknych par mesiacov...vyse sest az osem urcite...ked som si linky robila na primer, velmi to skracovalo jej zivotnost (zivotnost samotnej fixky). inak velmi dobru long lasting fixku ma aj cartice - velice vhodne mat jednu v kabelke/praci na pripadne upravy pocas dna a je to aj vhodna alternativa pokial s linkami len zacinate - lahsie sa s nou pracuje ako so stetcekom.
    jo a gelove linky zacal robit aj maybelline - su drahsie (tak 8 eur) ale zas fakt ze dobre drzia (pri mojich mastnych vieckat MUST!!!) a co sa tyka ceruziek, velice odporucam Supershock od Avonu - cista fantazia...neotlaca sa a da sa s nou fantasticky pracovat a tiez odporucam stetec.
    J.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Dobrý post, ja mám teraz tekutú linku od Rimmelu a je vážne super, síce je to len moja druhá linka, prvá bola tak isto S-he. Linku vo fixke som mala, zadarmo pri akomsi časopice od essence a už bola vyschnutá. Pred časom si ju kamoška kúpila v Dm, a tá bola vyschnutá taktiež.

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Bezva článek :) Uff,já mám s gelovými linkami ten samý problém - obtiskávají se mi na víčko - už jsem si říkala, jestli jen nejsem nešikovná :) Jinak přidám zkušenost - černé Bourjois se stříbrným víčkem - zklamání největšího kalibru, jsou úplně vodový, šedivý a špatně kryjí :( nejradši mám nakonec Miss Sporty s modrým víčkem - mají jen takový vláskový štěteček, který mi vyhovuje asi nejvíc a jsou téměř za hubičku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Teraz používam tekuté linky essence s tvrdším štetčekom, ale všimla som si že mne vyhovuje viac štetček z ,,vláskov“. Mám čiernu gélovú, ale osobne sa mi horšie aplikuje a ťažšie odlíči. Ceruzka mi vydrží ozaj málo, a s fixkou treba viac tlačiť, aby bola vôbec vidieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Sedia mi tekuté aj gélové.. ako píšeš, s očami to robí zázraky :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Ja nepoužívam, ani za krista s tým neviem robiť a nemám nervy na to aby som sa to naučila 8D ale možno raz 8P

    Pozývam ťa na moju prvú GiveAway 8)

    http://violetwitch-eve.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Mám celkem malé oči, a kočičí linky mi je zvětší a celkově zvýrazní. To je to co mám na nich hrozně ráda a už se bez nich neobejdu. Zatím jsem vyzkoušela jen kajalovou tužku (ale jak si říkala, dost se rozmazávají a lehce se obtisknou na horní víčko) a tekuté od Rimmelu (s těma jsem nejvíc spokojená) a uvažuji i o gelových, ale myslím že to bude kumšt naučit se to se štětečkem...

    OdpovedaťOdstrániť
  20. Buttercupie - možno sa potom oplatí vyskúšať ich teraz, kedˇsú aspoň u nás v Essence výpredajoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
  21. vidim ze ste tu skusene linkarky vsetky...mam preto otazku....mam ovisnute horne viecka a preto ked si dam linku oci mi vyzeraju tak unavene alebo opuchnuto alebo ako by som to nazvala...nemate nejake rady ako si ju mam licit? ci na cele oko alebo iba od polovice alebo co mam robit...velmi sa mi pacia oci nalicene s linkou

    OdpovedaťOdstrániť
  22. ahoj :) ja používam len linky vo fixe a som veľmi spokojná vôbec sa mi nerozmzávajú a ostanú mi celý deň :) a treba si vybrať dobrú :) ja mám napr Miss sporty - cat eyes a je úplne čierna

    OdpovedaťOdstrániť
  23. ahoj :) ja používam len linky vo fixe a som veľmi spokojná vôbec sa mi nerozmzávajú a ostanú mi celý deň :) a treba si vybrať dobrú :) ja mám napr Miss sporty - cat eyes a je úplne čierna

    OdpovedaťOdstrániť
  24. ja som začínala na klasických ako ceruzky , potom prešla k tekutým, ale obe spomínané mi nevyhovovali tažká aplikácia. Tak som prešla ku gélovým (som dostala ako darček) a nemôžem si ich vynachváliť naopak sa mi s nimi pomerne jednoducho líči, schnú rýchlo, vydrža 24h začká maybelline

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne