štvrtok 27. septembra 2012

Momentálna starostlivosť o vlasy :)

 To, že mám vlasy dlhé po pás asi už väčšina mojich čitateľov vie ako aj to, ako s nimi zvádzam každodenné boje. Vlasy mám viac menej takmer neustále rozštiepené, čo je dané geneticky ako aj ich dĺžkou, pretože sa neustále namáhajú a otierajú o oblečenie. Aj napriek ich stavu však poriadna starostlivosť a trošku viac roboty dokáže vykúzliť naozaj krásne vyzerajúce vlasy o ktorých by ¾ ľudí vôbec nepovedala, že im niečo je. Dnes Vám predstavím moje kamuflážové tipy, ako pomôcť zničeným vlasom aby Vaše účesy vyzerali krásne a aby ste si nemysleli, že jediná možnosť na pekné účesy sú krátke vlasy.


1, Niekto by povedal, že vlasom sa dá pomôcť jedine tak, že budete používať drahú vlasovú kozmetiku. Ja netvrdím, že niekedy drahšia nie je lepšia, ale myslím si a mám to overené, že základom je nájsť takú vlasovú kozmetiku, ktorá sedí Vašim vlasom. Chce to viac experimentovania ale keď nájdete čo Vám sedí najviac budete spokojné. Počnúc samozrejme šampónmi, netreba chodiť nikam ďaleko aby ste našli kvalitný. Môj momentálne veľmi obľúbený je Gliss Kur šampón a kondicionér na farbené vlasy.  Nakoľko som si opäť pred nedávnom farbila vlasy používam teraz prípravke určené na takýto tip vlasov. Je to takto vždy lepšie nakoľko vlasy viac vyživujú a sú k nim omnoho viac šetrnejšie. Tento Gliss Kur sa mi veľmi osvedčil, má veľmi príjemnú vôňu, super konzistenciu a po vysušení sú vlasy krásne lesklé a farba je o dosť zvýraznená. Mám pocit, že pri jeho použití sa mi farba aj pomalšie vymýva, ale to môže byť čisto len subjektívne, no mňa to teší.




2,Druhý krok a dobrá rada je samozrejme čo najmenej používať žehličky, kulmy fény atď.  Iróniou je to, že ja tieto nástroje používam v minimálnom množstve a aj tak mám konce suché a rozštiepené. To si nechcem predstaviť, ako by vyzerali, kebyže napr. žehličku používam na denne. Na rovné vlasy sa mi veľmi osvedčila Shauma pre uhladenie a lesk. Tú nanášam tiež na mokré vlasy pred fúkaním a rovné mi potom ostanú cca. 2 dni. Potom sa mi trochu zvlnia, ale moje konce ostanú hladké ešte deň čo je super. 




3, Tretí pre mňa podstatný krok, ktorý robím je používanie masiek, balzamov a iných ošetrujúcich prípravkov. Masky na vlasy používam buď každý druhý týždeň alebo raz za mesiac. Záleží od toho, aký je to druh masky. Ak nepoužívam masku na vlasy si dávam bezoplachové prostriedky, ktoré nanášam na vlhké vlasy pred fúkaním fénom. Momentálne stále používam Shaumu okamžitú kúru na farbené vlasy pre lesk farby. Do dlaní si dvakrát ,,pumpnem“ poriadne rozotriem vo vlasoch a vlasy vysuším. Nemusíte sa vôbec obávať mastných vlasov. Ak prípravok používate s mierou naozaj Vám nič nehrozí.  Iba ak krásne žiarivé zdravo pôsobiace vlasy. Tento prípravok mám doma už tretí krát a som sním naozaj spokojná. Jednak vlasy uhladí (rozštiepené konce sú krásne lesklé a pokope) a jednak ich chráni a zvýrazňuje farbu.


Vlasy sú naozaj koruna krásy to vieme asi každý. Uznávam, že rozštiepené konce nie sú taký problém ako napr. vypadávanie vlasov ale tých, ktorých suché a lámavé vlasy trápia vedia, že starostlivosť o takýto typ vlasov je pomerne náročná a vyžaduje väčšiu pozornosť. Tak dúfam, že som  aspoň trochu poradila a teším sa na Vaše tipy v komentároch! 



9 komentárov:

  1. Zajímavé, kdo by to řekl - Schauma :). Já používám šampón z kadeřníckých potřeb Blck, který je taky levný a jako kondicionér momentálně dojíždím Coolaulin od LUSH, pak mám Elséve Nutrigloss a jede n přírodní od The All Natural Face. V péči o vlasy zatím nemám vůbec jasno :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Lush by som chcela strašne vyskúšať vlasový šampuk, skúšala si?

      Odstrániť
  2. shaumu mam rada,gliss kur moc nie,jedine ten veľký červeny samop na suche vlasy :)
    ja som "mierne" závislá na produktoch na vlasy :D
    umyjem si ich samponom,dam kondicioner,masku,potom si dam na pokozku hlavy vodicku proti lupinam a na vlasy dam bud ten olej z avonu co je teraz novy,alebo nastriekam shaumu kondicioner,potom necham volne vysusit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wow tomu sa hovorí teda poriadne ošetrenie! Ja by som sa bála, že by sa mi pri toľkých výrobkoch začali mastniť, že by ich to moc zaťažilo :(

      Odstrániť
  3. Super článok, vďaka za tipy na výrobky :)
    Minulý mesiac som si dala podstrihnúť končeky po cca 6 mesiacoch. Neboli sice rozštiepene, ale take nejake nepoddajne, tvrde... Mam kucerave vlasy, skor suche, ale pravidelne sa o ne staram, nefarbila som si ich este, lebo s farbou som spokojna a obavam sa aj, akoby tie moje vlasy zareagovali.
    Sampony pouzivam 2, striedam ich: VYŽIVUJÚCI ŠAMPÓN NA SUCHÉ VLASY a ŠAMPÓN S RUMANČEKOM NA BLOND VLASY - obe od Yves Rocher. Dlho som váhala, ci skusim ich kozmetiku na vlasy, no som velmi spokojna. Dokonca maximalne. Ako kondicioner pouzivam TRESemmé, rad Naturals Nourishing Moisture, ktorý je hypoalergénny, bez farbív, parabénov, silikónov... Proste u mňa jednotka široko ďaleko. TRESemmé som objavila, keď som žila v Londýne, potom som si ho sem nosievala z pravidelných návštev, no teraz už nemusím, lebo niektoré ich výrobky je možné kúpiť v Tescu ;)
    Masku si dávam vždy v nedeľu a teraz mám takú 1-minútovú z Yves Rocher (Expresná vyživujúca a opravná maska). Po jednom mesiaci používania môžem zhodnotiť, že je tiež na jednotku. Teraz veru potrvá, kým sa mi tieto minú a zatiaľ som pevne rozhodnutá pokracovat v týchto znackach, lebo mi fakt sadli.
    Schaumu som pouzivala tu hnedu kokosovu, krasne vonala, ale nebol to az taky ucinok a vlasy som po niekolkych mesiacoch mala rozstiepene... Inak Gliss Kur bol tiez fajn, no zacala som uprednostnovat tie vyrobky bez silikonov.
    Tesim sa na dalsi Tvoj prispevok :) Pozdravujem!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Monika :) Ďakujem za super dlhý komentár! Celkom si ma prekvapila, a zároveň aj inšpirovala tvojou náklonnosťou k Yves Rocher vlasovej kozmetike. Ja som od nich na vlasy nikdy nič nemala, ale ako mi teraz chodia tie zľavové kupony, kľudne by som niečo vyskúšala. Mám dobré skúsenosti s odličovačmi, tak nie je dôvod neskúšať ďalej. Chcem sa však opýtať, nemajú oni len 200ml balenia?Lebo odhliadnuc od tohto nafoteného kondicionéru (kupovaného na dovolenke v Egypte lebo môj sa minul:)) si kupujem zväčša veľké balenia (400,500,800ml)..? lebo tie 200-250 sa strašne rýchlo míňajú.?

      Tak som rada, že sa ti príspevok páčil a dúfam, že sa ti bude aj ďalší:)

      Odstrániť
    2. Ďakujem za odpoveď ;) Tiež som váhala, či vyskúšať alebo nevyskúšať kozmetiku na vlasy od YR. Ale som veľmi spokojná, mojim suchším vlasom fakt sadla. No má to teda nevýhodu, hlavne pre Teba, ak máš také krásne dlhé vlasy, lebo balenie každého šampónu, čo mám, je len 200 ml, čo verím, že sa Ti bude rýchlo míňať... Ale potom Ťa poteším, lebo výrobky TRESemmé majú balenie 900 ml a stoja 5,99 €, čo je pomer množstvo a cena super, a to nehovorím ešte o kvalite ;)
      Inak iné šampóny má YR aj väčšie balenia, uvažovala som najprv o nich, lebo pomer cena množstvo boli super, no tá slečna mi odporučila radšej ten na suché vlasy, lebo vravela, že napr. šampón pre žiarivé vlasy, ktorý okrem iných obsahuje výťažky z citróna, by mi na tie suchšie vlasy nemusel sadnúť... To bolo balenie 300 ml a ešte bol aj v akcii za 2,90 tušim.
      Som si istá, že tie kupóny na niečo využiješ, lebo YR má kadejaké milé výrobky a v poslednom čase ma vždy príjemne prekvapil. Od kamošky som na narodky dostala čiastiaci gél z radu Pure Camille a keď ho miniem, isto si ho kúpim znova. Je jemnučký, odlíči aj oči bez dráždenia, nevysušuje, neštípe a mám taký príjemný pocit sviežosti. A cena je veru nižšia ako pri Avene, La Roche Possay a spol. Inak aj lesk na pery s marhuľou je super a stal cca 1,99 ;)
      Tvoje príspevky hodnotím kladne a páči sa mi, že prispievaš pravidelne a nás čitateľov nenecháš bez odpovede :) Želám veľa úspechov!

      Odstrániť
  4. Ahojky, sleduji tvůj blog už dlouho, ale nejsem moc komentovací typ :-D Tentokrát se tě, ale musím na něco zeptat ... nebo spíš upozornit? ... Ten balzám od GLISS KURu nemá originální obal. Nedávno jsem si všimla že u nás ve městě v jednom obchodě prodávaj tyto padělky za 15Kč. Nekupovalas ho někde mimo klasickou drogerii? Na originálu je pod nápisem GLISS ještě KUR ... tady chybí. V dnešní době se padělá snad všechno, je to neskutečný.
    Tak pozor na vlásky, ať si je nezničíš ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vyskúšaj kokosový (alebo nejaký iný prírodný) olej... odkedy ho preventívne používam, tak sa mi konce vlasov štiepia oveľa menej:)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne