pondelok 12. novembra 2012

3x Alverde

Kozmetika Alverde, je takou čudnou súčasťou drogérií. Nachádza sa mimo klasickej dekoratívky, takže aj keď idem okolo málokedy si ju všimnem, a jej nenápadný vzhľad ma vlastne ani nenaláka na jej skúšanie. Aj keď som už mala od Alverde zopár naozaj dobrých výrobkov, stále ju nemám zafixovanú tak, že keď niečo hľadám, idem sa pozrieť aj do tohto sortimentu. Naposledy som si kúpila tieto tri výrobky - púder (2eurá) a dva lesky(každý 0,59 centov), ktoré som našla vo výpredaji za super ceny. Cena v akcii za výrobky mi prišli akurát také akú majú hodnotu a dať za nich viac bola by som smutná.

 Svoju recenziu začnem dvoma leskami. Vybrala som si dva, jeden hnedo-zlatý, skôr taký neutrálny a druhý cyklámenový. Ako som spomínala vyššie cena za kus vo výpredaji bola 0,59 e, čo naozaj stálo za vyskúšanie :




1, Prvým je číslo 11 odtieň shiny terra. Lesk má naozaj veľmi peknú farbu - zlato/hnedo/béžovú. Je to farba, ktorú mám veľmi rada a taký ten správny odtieň ani nie príliš zlatý ani hnedý je pomerne ťažko nájsť. Kedysi mali krásny odtieň GlamShiny od Lorealu, ale ten prestali vyrábaťa odtiene, ktoré ich nahradili sa mi až tak nepáčia. Každopádne farba tohto lesku je asi jediné čo ma na ňom nadchlo.Lesk nemá príliš príjemnú vôňu, a chutí čudne aj keď si tak cmuknete perami a časť si zlížete. Výdrž je pomerne malá, nevydrží pitie, jedenie a ani viac ,,cmuknutí ". Na perách však vyzerá naozaj veľmi pekne, prirodzene. Za tú cenu, ktorú som za neho dala je ok, ale pokiaľ jeho pôvodná cena stála nad dve eurá, to by som si už radšej kúpila Essence.



2, Druhým leskom je 03 Pink. Na pohľad pôsobí farba lesku pomerne tmavo, až cyklámenovo fialovo, ale pri samotnom použití je farba omnoho menej výrazná. Je to skôr slabšia ružovo/ cyklámenovo/ fialová. Naozaj veľmi pekná farba, ale skôr na leto, ako teraz na zimu. Vlastnosti má rovnaké ako hnedý lesk spomínaný vyššie. K popisu leskom by som dodala ešte toľko, že aplikátor je absolútne obyčajný, nečakajte nijaké zázraky. Na druhú stranu však, je niekedy lepšia stará dobrá klasika, ako gumený aplikátor od Bourjois. Každému sedí dačo iné. 





3, Poslednou časťou môjho nákupu bol tento púder. Jeho odtieň bol 010 naturelle čo musím napísať, je pre bledule úplne perfektný odtieň. Žiadne oranžové náznaky, naozaj neskutočne krásna prirodzená farba. Púder mal opäť príznačnú vôňu, ktorá mne v tomto prípade voňala, ale nemusí každému. Mne pripomínal, niečo príjemné, detské, čisté.  Čo ma však na ňom nahnevalo, bolo to, že sa neskutočne rýchlo minul. V priemere mi vydrží púder +- 3 mesiace (koľko vydrží Vám?) a tento mi vydržal asi len mesiac a pol. To mi prišla naozaj krátka doba. Opäť za cenu okolo dvoch eur, ok, ale aj tak ma to nahnevalo. Púder s-he mi vydržal dlhšie. Čo sa týka jeho vlastností, ešte raz oceňujem jeho super farbu, ale napr. ďalšia vec, čo sa mi nepáčila, že pri nanášaní púdra (štetcom) sa akoby zasekával na pleti. Neviem, či to bolo jeho konzistenciou, ale make-up som menila už dávnejšie a jeho aplikácia mi prišla taká ťažkopádna. Ťažšie sa na pleti usádzal. 
Ten by som si druhýkrát nekúpila asi ani za cenu dvoch eúr.

A čo Vy? Máte nejaké skúsenosti s touto kozmetikou? Ste s ňou spokojné? Čo od nej doma máte? Je niečo,čo by ste chceli skúsiť?

17 komentárov:

  1. Pudr Alverde mám moc ráda, kupuju si ho opakovaně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já s Alverde nemám zkušenosti, slyšela jsem, že třeba produkty na oči rychle mizí, nic nevydrží. Možná ale někdy vyzkouším nějakou rtěnku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mne puder pri kazdodennom pouzivani vydrzi tak pol roka. alverde mna osobne moc nelaka, najma kvoli tym obalom (taka zabacia zelena), ale mam jeden puder a ten je ok.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pol roka, wow :) suhlasim ta zelena je teda naozaj nic moc :)

      Odstrániť
  4. Ja som od Alverde lesk mala a bol fajn, dlho vydrzal, len trochu cudne vnal na moje pomery, po case sa mi vsak precudesne praskla flasticka a a skoncil v kosi :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hadam sa ti flasticka nerozbila v kabelke, to by bolo :)) mne sa nastastie este nic nerozbilo, ale ta vona je naozaj divna :)

      Odstrániť
  5. asi to funguje tak, ze kolko ludi tolko chuti. mne alverde kozmetika nevyhovuje velmi, a tiez ju medzi regalmi v obchodoch obchadzam, ale poznam mnohe baby ktore si ju nemozu vynachvalit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pekné vecičky, od alverde toho vela nemám. asi to musím napraviť :-)

    nezabudnite na stále prebiehajucu giveaway

    http://nadkinsvet.blogspot.sk/2012/10/moja-prva-rozdavacka-pre-milovnikov.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. alverde je celkom fajn majú dobré ceruzky ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Raz som vo výpredaji natrafila na set na obočie od Alverde a ten je fakt super :)vydrží dlho a tmavší tieň mi dokonale pasuje k vlasom takže som spokojná.S inými výrobkami z tejto značky nemám žiadne skúsenosti a asi mať ani nebudem,keďže stojanček v drogérií si nikdy ani nevšimnem..:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno ten som videla aj ja a veľmi sa mi pozdával, ale nakoľko mám Essence nekúpila som si ho. Ale vyzeral naozaj super:)

      Odstrániť
  9. Ja som mala Alverde očný odličovač, ale musela som ho prestať používať, lebo ma po ňom strašne štípali oči:( Nepoznáte nejaký, ktorý by bol účinný a zároveň nedráždil oči?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bioderma sensibio :) nepoznám na svete nikoho koho by po ňom štípali oči. Ale to isté môžem povedať aj o očnom odličovači Vichy, len ten vychádza drahšie :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne