piatok 2. novembra 2012

Zima a moja pleť


No myslím, že s kľudom môžem povedať, že došla zima. Nefalšovaná, studená, mrazivá zima. V posledných dňoch som trochu zanedbala osobnú starostlivosť a je priam neuveriteľné ako rýchlo dokáže telo na toto zanedbanie reagovať. Viem, že pleťová kozmetika a samozrejme aj telová sú veľmi dôležité, ale keď si vezmem, že niekedy musíte nejaký produkt, používať aj mesiac na to, aby ste postrehli zmeny a potom stačí 3dni niečo vynechať a rozdiel pocítite hneď. To je nefér – že na dobré účinky treba zvyčajne čakať dlho kým tie zlé sa prakticky objavia hneď.





Veľakrát som písala, že nie som až taký fanúšik červenej micelárnej vody od Biodermy, že na mňa omnoho lepšie pôsobí zelená Sébium, ale popravde v tomto mrazivom počasí si neviem predstaviť vodu, čo ma lepšie odlíči a pokožku nevysúša ešte viac ako vietor. Naozaj, teraz mi prišlo úplne vhod, že som si ju ešte dávnejšie kúpila vo veľkom dvojbalení, aspoň som teraz pripravená na zimu. Voda jednak pleť krásne odlíči, odstráni nečistoty ale okrem toho ju aj krásne ukľudní. Je to naozaj príjemný pocit, že Vás prestane akoby páliť tá zima, ale pleť je naozaj pekná, vypnutá.




Na tvár teraz nanášam veľké vrstvy kvalitného krému, ktorý mi pleť  jednak dostačujúco premastí a pripraví ju hlavne na ten mráz vonku. Tiež nemôžete zabudnúť nanášať si krém na krk, lebo ten v zime trpí tiež. Dôležitým doplnkom teraz v zime je aj kvalitný očný krém, ktorý by rovnako ako pleťový nemal byť na gélovej alebo aqua báze. Tie pleť môžu zbytočne pôsobením vetra a chladu ešte viac vysušiť.



Čo však na mne reaguje na zimu najhoršie sú ruky a celé telo. Ruky mávam každý večer a ráno až priam opuchnuté a neskutočne vysušené. Predvčerom som si zabudla rukavice a to mi narobilo takú neplechu, že si to vážne nedokážete predstaviť. Keďže klasické metódy ako vazelína a premastená indulona sú na mňa momentálne krátke, rozmýšľam, že si kúpim niečo kvalitnejšie.  Aké krémiky na ruky používate Vy? Máte problémy s tým, keď je vonku veľká zima?  

Naozaj sa treba mysľou aj výrobkami pripraviť na to, že prišla zima. Ak ste si doteraz výrobky ešte nevymenili, už je síce aj teraz neskoro, ale radšej teraz ako nikdy. Budúci týždeň budem pokračovať v mojom krémikovom testovaní zimných krémov a pribudne recenzia na ďalší super krém na tvár, ktorý by Vás mohol zaujať.  Zatiaľ Vám zaželám nech Vám rýchlo ubehne piatok a potom krásny víkend a teším sa na všetky Vaše rady a komentáre.

A ps: kto ešte tú kozmetiku nemáte vymenenú – rýchlo tak urobiť. Uvidíte ako sa Vám Vaša pleť o pár rokov poďakuje.




10 komentárov:

  1. ja nejako špeciálne nemením na zimu akurát nepoužívam opaľovák ;DDDDDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na ruky si veľa dievčat chváli krémy od Essence..teraz majú na pultoch novú zimnú kolekciu vôní. Je hutnejší, ale krásne ruky premastí. Odporúčam hrubšiu vrstvu na noc a hydratačné rukavičky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej super, tip lacný a verím, že aj efektívny, idem sa hneď dnes mrknúť!

      Odstrániť
  3. Na ruky je uzasny cerveny Garnier kremik na ruky (a dobry je aj ten na choidla) :)

    giveaway: http://secrets-of-wonderland.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. áno? ten som mala na telo, ale ten na ruky som neskúšala! Ďakujem!

      Odstrániť
  4. Já si dávám klasickou niveu :)
    Od biodermy plánuji něco zakoupit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tá je super, to je klasika, ktorá nesklame. Na mňa je síce na tvár až príliš mastná, ale napr. na ruky mi strašne vyhovuje :) len keby týchlejšia schla :)

      Odstrániť
  5. Na vysušené ruce není nic lepšího než Bambucké máslo od Saloosu. Je sice tuhé a špatně se s ním pracuje, ale stojí to za to. Velmi mi pomohl zlepšit atopický ekzém co mám na ruce. A stojí do 130 Kč v Dm nebo v obchodech se zdravou výživou.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Za tenhle článek jsem opravdu vděčná. Tak jako auto potřebuje zimní pneumatiky, tak potřebuje změnu naše pleť. ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne