piatok 31. mája 2013

Weleda kondicionér


Po mojich prvotných skúsenostiach s Weleda ovseným regeneračným šampónom,  som sa rozhodla dať šancu aj kondicionéru. Vždy sa snažím používať šampón a kondicionér z rovnakého radu, pretože mám pocit, že vtedy fungujú najefektívnejšie.  Ako som písala v prvom príspevku, tento rad je určený pre všetky typy vlasov a jeho primárnou úlohou je najmä vlas regenerovať. Medzi základné zložky patrí ovos, ktorý pomáha vlasom navracať zdravú štruktúru a lesk. 

Samotný kondicionér má veľkosť 200 ml a veľmi pekné žlté balenie. Opäť oceňujem,  že ide o prírodnú kozmetiku bez obsahu silikónov, kde okrem ovsa vlasom pomáha aj jojobový a kokosový olej.  Vôňa mi príde výraznejšia ako u šampónu, ale tiež  neskutočne pekná.  Je naozaj veľmi ťažko identifikovateľná a tento opis berte čisto s rezervou, pretože naozaj po celý čas používania sa snažím dôjsť na to, ako by som Vám ho popísala, ale stále sa mi nedarí. Mne osobne vôňa pripomína  bylinkový odvar s klinčekom. Proste ako sa snažím tak sa snažím, keď si kondicionér privoniam, pripomína mi vianočné perníčky. Ak som Vás navnadila, určite si ho zbehnite ovoňať do lekárne, alebo drogérie  a napíšte mi, čo v ňom cítite Vy.
 





Kondicionér má pomerne hutnú konzistenciu podobajúcu sa na vlasové masky. Podľa mňa čím hustejšie tým lepšie, aspoň Vám to nepotečie pomedzi prsty rovno do odtoku. Takto si pekne nanesiete do rúk určité množstvo a bez obavy z roztečenia ho rovnomerne aplikujete do vlasov. Najlepšie je nechať ho pôsobiť také dve minúty a potom zmyť. Čo sa mi veľmi páči je to, že vlasy voňajú krásne asi dva dni, tá klinčeková vôňa sa síce vytratí, ale ostane taká jemne čistá- bylinková. Vlasy sú hebké a idú veľmi ľahko rozčesať. Práve v rozčesávaní je dosť rozdiel v tom, či sa šampón používa s rovnakým kondicionérom alebo nie. Keď som tento kondicionér použila s iným šampónom, vlasy boli ľahko rozčesateľné tak 2,5 dňa. Keď som ho použila s ovseným šampónom, rozčesávali sa ľahko po celý čas. Hebké ostanú stále, ale v tom rozčesaní je naozaj rozdiel. Neviem čím to je, ale je to tak. Každopádne, vlasy sú naozaj hebké ale vlas akoby zhrubne. Je to cítiť aj v gumičke, aj na dotyk – spomínala som to už pri používaní šampónu a u kondicionéru sa efekt nezmenil. Končeky sú uhladené, vlasy nie sú roztrapatené, ale pôsobia  pekne hladko, lesklo. Kondicionér sa mi páči ešte možno viac ako šampón, pretože tým aký je hustý, mám pocit, akoby som si dávala výživnú masku nielen kondicionér. Popritom však vlasy nezaťažujem, práve naopak dodávam im, čo je potrebné.





Viem, že  ľudia nemajú radi,  keď sa o výrobku hovorí, že je prírodný a má to len  na obale. Tu je zloženie, aby  ste si to vedeli sami posúdiť, ak sa v tom vyznáte: 

Zloženie:  
 voda, alkohol, cetearyl alkohol, behenyl alkohol, PCA glyceryl oleát, glycerol stearát citrát, glycerol stearát, ovsený extrakt, zmes silíc (parfum)*, isoamyl laureát, extrakt z koreňa ibiša lekárskeho, kokosový olej, jojobový olej, xantánová guma, karagénanový extrakt, kyselina citrónová, arginín, hydrolyzovaná pšeničná bielkovina, limonén*, linalool*, citronellol*, geraniol*, kumarín*
*prírodné éterické oleje
Podľa mňa je najlepšie používať ovsený šampón a kondicionér spolu, vtedy sú tie výsledky naozaj neskutočné. Ak by som si mala vybrať jeden produkt, vybrala by som si kondicionér,  pretože mám z neho pocit hĺbkovej regenerácie, ktorú môžem vlasom dopriať bez zaťaženia vždy, keď si ich umývam. Určite ho choďte aspoň ovoňať, a napíšte mi čo Vám tá vôňa pripomína. Šampón a kondicionér  nájdete lekárňach alebo v e-shope Weledy http://eshop.weleda.sk/ .

A čo Vy? Čo očakávate od šampónu a kondicionéru? Potrpíte si na to, či je prírodný alebo nie? Máte radšej husté alebo riedke kondicionéry?

14 komentárov:

  1. Ahoj, to vypadá vážně dobře :)

    Anna

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Od Weledy som skúšala iný šampon, tiež bol dobrý len škoda tej pomerne vysokej ceny..Ale inak super recenzia skúsim aj tento.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cena sa v tomto prípade podľa mňa odráža kvalite, ide o prírodné výrobky, ktoré sú vždy o čosi drahšie ako klasické drogériové :)

      Odstrániť
  3. Pred pár týždňami som ho videla v DM v akcii tak som si ho kúpila na základe tvojej recenzie a je super! Ďakujem! :) Majka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. momentálne ho používam a som naozaj spokojná! a to s tými silikónmi odceňujem tiež :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som rada, že nie som jediná :) Ďakujem za komentár! :)

      Odstrániť
  5. Ja moje vlasy viem rozčesať iba keď použijem minimálne dva kondicionéry po sebe ..takže tento určite vyskúšam a uvidím či sa stane zázrak :) dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? Wow, a to som si myslela, že ja mám s rozčesávaním problém :) Mne našťastie vždy zaberie kvalitný kondicionér a moja kefa z diviačich štetín :)

      Odstrániť
    2. ja mam po nom vlasy dolepene..daju sa dobre rozcesat, ale vlasy su akoby zlepene :(

      Odstrániť
  6. Mám doma šampón a aj podľa mňa je skvelý :) ale pre viditeľnosť účinku je treba dlhodobejšie používanie a výsledok je super :) Odporúčam.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Včera som skúšala prvý krát, mala som trochu strach, že sa mi nebudú dať rozčesať vlasy. Mám ich hrozne jemné, po chvíli sú strapaté a pokiaľ nepoužijem kondicionér, je to len jeden veľký chumáč :D. Doteraz som používala chémiu, tá na rozčesanie fungovala dobre (horšie je to potom už s kvalitou vlasov, ktorá išla dole :D) a mala som len 2 prírodné kondicionéry, z ktorých som vlasy mala rovnaké, ako keby som nepoužila vôbec nič. Preto som bola príjemne prekvapená, keď som vlasy po použití rozčesala bez väčších problémov. Som zvedavá na dlhodobejšie výsledky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. S výrobkami od Weledy mám veľmi dobré skúsenosti, najmä s ovsenými produktmi na vlasy. Kondicionér používam v kombinácii s ovseným šampónom, vlasy sú vyživenejšie a pôsobia zdravšie :) určite ho odporúčam

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne