utorok 25. júna 2013

Krásna letná farba na vlasy


 Vlasy si farbím tak trikrát do roka - na jar, na jeseň a v zime. V lete sa farbenie príliš neodporúča aby sa vlasy príliš nevysušili a tak sa letu vyhýbam a preferujem ostatné časti roku. Naposledy som si farbila vlasy v apríli a tentokrát s Schwarzkopf Natural&Easy farbou, ktorá mi krásny odtieň 565. Hľadala som opäť farbu, ktorá bude v mojom odtieni a čo som od nej chcela boli pekné zlaté odlesky a zocelenie vláskov. 
Balenie farby bolo klasické - farba, rukavice, činidlo, návod a balzam na vlasy. Balzam bol celkom malý, tak na jedno použitie (Loreal má aj na 3,4 použitia). 

Farba príliš nepáchla po amoniaku a mala príjemnú riedšiu konzistenciu. Nanášala sa naozaj veľmi dobre, vôbec neštípala a ani nijako nedráždila. Mne osobne stačilo jedno balenie, ale ako som písala, išlo mi len o také oživenie vlasov, nijako som neprechádzala vlasovými tónmi. Myslím, že ak by ste reálne chceli meniť farbu a máte vlasy dlhšie ako po plecia potrebujete určite dve balenia.




Čo ma stále celkom udivuje je to, ako sa farba málo vymýva a ako pekne drží vo vlasoch. Vlasy sú krásne lesklé, zocelené a výsledkom som naozaj spokojná. Ak máte stredne hnedé vlasy a hľadáte trochu lesku určite odporúčam tento odtieň!

A čo Vy? Farbíte si doma vlasy? Akou farbou?

12 komentárov:

  1. Barva je krásná.. :)
    Jen doufej, že ten lesk nevymizí brzy!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Priznám sa, že nerozumiem farbeniu vlasov takou istou farbou, aká je tvoja prirodzená..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to jsme dvě, taky mi z nepochopitelného důvodu přijdou obě fotky před a po stejné

      Odstrániť
    2. Z tohohle důvodu nerozumím, proč je třeba si barvit vlasy v ostatních částech roku a v létě ne. Takže před létem obarvím a přes léto si mám nechat tříměsíční odrost? :-) Některý z nás si teda barví vlasy prostě proto, že svou přirozenou barvu nechtějí a to mi přijde logický. Že barvou odlesky? No to tak možná. (I když osobně se mi přirozená barva vlasů měnila prostě vlivem šisování na sluníčku.) Ale žádná barva podle mě vlasy nijak neoživí/neozdraví. Naopak, dá jim slušně zabrat a pokud bych "nemusela" (pokud by mně osobně moje přirozená barva slušela, resp. slušela víc než chemií získaná), nikdy bych po barvě vlasů nesáhla. Pro podobný experimenty na ozdravení a oživení přírodní barvy zcela bezvýhradně uznávám hennu. (Podle chuti buď barevnou, stejně vám vlasy nepřebarví o moc nebo bezbarvou.)

      Odstrániť
    3. Farba vlasy naozaj veľmi pekne ozdraví, suchým koncom dodá lesk, a posilní ich. Farby, ktoré sa vyrábajú teraz (nie melír), už vlasom tak neškodia, stačí sa opýtať dobrej kaderníčky. Mne samej to poradila kaderníčka pred pár rokmi a zhodli sa na tom, aj traja kaderníci čo s nimi robilo interview Macadamiahair.
      Ja osobne odkedy si vlasy farbím nedám na nich dopustiť a stále počúvam chválu, sú naozaj krásne lesklé a tá farba vyzerá síce prirodzene ale má omnoho väčší šmrnc.
      A prečo si nefarbiť vlasy v lete? Pretože slnko farbu zmení a vysušuje vlasy. Ide hlavne o to, aby sa nefarbili najmä ak ide človek k moru.

      Odstrániť
    4. Mně moje kadeřnice řekla, že pokud si nechci odrazit vlasy vysloveně, tak samozřejmě nepoužívat ty nejlevnější barvy, který v drogerce najdu. Držím se toho, protože se pravidelně barvím už asi deset let. Že v nich ale je něco dobrýho, to si stejně nemyslím, to ani v těch profesionálních ne. Nějak to ten vlas rozrušit musí, aby se to dostalo dovnitř. Kvůli oživení barvy a lesku bych si jednoznačně dala hennu. (Osobně se mi s tím nechce patlat a nestíhám dodržovat rozestupy mezi chemií a hennou, barvím se často, rostou mi rychle vlasy, jinak bych do toho šla, bezbarvá musí být pro vlasy nádhera.) Ono to sice vypadá na pohled hezky, bezprostředně po čerstvém obarvení, protože barva vlivem slunce šisuje, vlasy ztrácí lesk a nejsou to takové ty hezké kadeře, co házejí prasátka jak v reklamě, ale že by barva uvnitř vlasu působila pozitivně si nemyslím. (A to i když připustím, že budu používat to nejdražší, nejšetrnější a jenom šampon. Jasně, kdo se obarví podobným stylem třikrát ročně, zaručeně si vlasy nezkazí tak, aby málem oplešatěl. Já barvím pravidelně a fakt tomu nevěřím, že mi jakákoli barva vlasy zaručeně posílí. Jsem si plně vědoma toho, co s nima dělám.)

      Odstrániť
  3. mne celkom rovnaké neprídu, lesk je fakt krásny, snáď vydrží čo najdlhšie :) ja som práve dnes uvažovala nad ďalším farbením, ale už chcem len jednu konkrétnu farbu
    http://www.muffinsisters.blogspot.sk/2012/10/farbenie-vlasov.html
    občas sa nechápem :D najprv som sa oranžovenia chcela zbaviť a teraz, keď mám normálnu hnedú, tak by som zas šla do tých oranžových/orieškových odleskov. bolo to živšie :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) inak mne sa tá oranžová páči viac :) je taká iná, super na leto :))

      Odstrániť
  4. Chytila ti dobre? Ja sa pýtam len preto lebo aj ja som mala ten druh farby ako prvú, ktorú som vôbec použila ale vôbec mi nechytila.
    Nechcela by si vzájomné sledovanie našich blogov? Môj je fashionhappenss.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne