utorok 23. júla 2013

Domáca pedikúra

Aj keď mám veľmi rada profesionálne robenú pedikúru, niekedy si pekné nožky vieme urobiť aj sami doma a nepotrebujeme na to míňať veľa peňazí. Preto som sa dnes rozhodla napísať Vám o mojej domácej pedikúre a taktiež Vám aj predstavím výrobky, ktoré by Vám v tejto oblasti doma nemali chýbať!


Budeme potrebovať:
1, lavor
2, Kvalitnú soľ na nohy
3, Peeling na nohy
4, Pemzu
5, Nožničky a sadu na manikúru/ pedikúru
6, Laky na nechty
 


1, Moja domáca pedikúra začína dobrým vymočením nôh. V zozname vecí, ktoré budete potrebovať som napísala kvalitnú soľ na nohy, a trvám na tom, pretože soľ dokáže s nohami urobiť naozaj zázraky. Pomáha uľaviť krčovým žilám, zmierňuje opuchy, unavené nohy a dodá vitamíny, ktoré nohy potrebujú. Ja osobne mám najradšej kosodrevinovú soľ Allga San, ktorá spĺňa všetky tieto veci a navyše ešte aj krásne vonia. Nohy do kúpeľa namočíte na 10-15 minút a tým si jednak nohy oddýchnu a jednak si poriadne vymočíte nechty a tak sa budú ľahko strihať. 

2, Veľmi dôležitou súčasťou domácej pedikúry je aj peeling nôh. Pri samotnom peelingu si vždy pozorne prečítajte návod, pretože peeling sa niekedy robí na suché a niekedy na mokré nohy. Konkrétne tento Nevo peeling sa používa na suché nohy, čiže si musím dať najprv peeling až potom dám nohy do lavóra, ale mám doma aj iné peelingy a tie sa robia na mokré nohy. Naozaj záleží na výrobcovi. Peeling funguje veľmi jednoducho, nanesiete si do rúk malé množstvo a to vmasírujete do nôh. Podstata peelingu spočíva v tom, že dáte prečo odumreté časti kože, premasírujete si pokožku čím sa super prekrví a dodáte im zároveň aj vitamíny. 

3, Treťou kúpeľnou fázou je pemzovanie. Niekto používa pemzu na sucho, ja radšej na mokro. Proste chytíte pemzu do rúk a budete si ňou drhnúť suché miesta -päty, boky palcov (kde potrebujete). Zaobchádzajte s ňou však citlivo, žiadna krv by sa nemala spustiť. Osobne odporúčam túto Balea pemzu, je naozaj super. Má dobrý tvar, dobre sa drží, je akurát drsná a stojí okolo dvoch eur.


4, Ďalšia fáza je strihanie nechtov. Určite je najideálnejšie používať na strihanie nožničky na nechty na nohách, ale ja som sa s nimi neskamarátila, čiže používam klasické nožničky. Odporúčam do nožničiek zainvestovať a kupovať ich v lekárni. Môže to byť vyššia jednorazová investícia ale máte ju na celý život. Niekto hovorí, že nechty by sa mali strihať rovno, niekto, že do oblúčika a ja hovorím, že ako sedí Vám. Určite nemeňte Vaše zvyky len preto, že Katka povedala. Ja som to raz urobila a skončilo to tak, že mi chirurgicky odstraňovali zarastený necht..

5, Po tom, čo máte nechty ostrihané v ich úprave treba pokračovať ďalej. Ak ich máte hrboľaté zapilnikujte si ich, ak nerovné vyleštite. Tak ako je potrebné zatláčať si kožičku na rukách je potrebné zatlačiť si ju aj na nohách. Prebytočnú a suchú kožu okolo nechtov ostrihajte. 


6, Posledná fáza je lakovanie. Aj keď to znie banálne aj tu treba dodržiavať určitý postup. Aj pod farebný lak dajte podkladový ja osobne mám rada, tento bieliaci lak na nechty na nohách od Essence. Potom si vyberte nejakú peknú letnú farbu naneste nadlak, aby sa lak neošúpal a ste hotové!

Pozor! Nezabúdajte však, že nohy si je treba pravidelne večer krémovať, aby bola pokožka stále hladká a nohy hydratované! Nie je nič škaredšie ako popraskané päty v sandálikoch!

A čo Vy? Robíme niečo rovnako? Robíte si pedikúru doma alebo niekam chodíte? Teším sa na Vaše komentáre!

25 komentárov:

  1. Ďakujem za super tip na pemzu ! :)
    a pedikúru si robím sama,najradšej mám to lakovanie :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no na tú pemzu sa teda určite pojdem mrknuť a ani tá soľ nevyzerá zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aj ja si najradšej robím pedikúru sama a s tým strihaním nechtov rovno tiež nesúhlasím, každý má iný tvar nechtov, takže je absolútne nevhodné, aby si ich každý strihal rovnako, neviem, kto vymyslel takú hlúposť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne moje slová, nemôžeme predsa na všetkých ľudí na svete aplikovať rovnaké fungovanie..

      Odstrániť
  4. Waau, tak soľ som na pedikúru ešte nikdy nepoužila a to mám doma všelijaké od morskej cez rôzne bylinkové a pod. Super nápad najmä na leto, určite to vyskúšam :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? Tak to ja vždy moja najobľúbenejšia časť :)

      Odstrániť
  5. Pedikůru si dělám doma sama, vždycky po koupeli když jsou nehty měkké a už potřebují upravit tak upravuju :) Nejvíce mě fascinuje, jak ten lak na těch nohou vydrží tak dlouho v krásném stavu a na nehtech na rukou ani ne 2 dny :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tebe vydrží dlho? och to mne vôbec nie :( na rukách aj týždeň ale na nohách to veruže nie :((

      Odstrániť
  6. Je to super typ :)) Asi si ji udělám :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zbožňujem máčanie nôh v lavóri, vždy ma to upkojí, niekedy som skúšala dať si do jedného lavóra studenú vodu do druhého teplú, jednu nohu som dala do jedného druhú do druhého :D Bolo to zaujímavé :DD Na nohách my lak vydrží aj 3 týždne a nič sa mu nestane, nvm či to je lakom alebo nechtami :D Super rady ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by som ja nezvládla mať jednu nohu v studenom a jednu v teplom, strašne nemám rada keď mám studené nohy ja ešte aj niekedy v lete spím s ponožkami :) Ja ďakujem za super komentár :)

      Odstrániť
  8. tak ja trosku inak... vtedy ked mam nohy rozmocene po sprchovani pouzijem take dva pilniky, najprv hrubsi a potom jemnejsi. pemza na moje nohy nema ziaden efekt. a nasledne natriem ruzovym balea kremom na nohy - najlepsi aky som zatial mala. davnejsie som o pedikure pisala tiez http://beautybybellatrix.blogspot.sk/2011/01/pedikura.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslíš ten ružový s Ureou? Ten je naozaj mega, ja ho používam každý večer :)

      Odstrániť
  9. Dělám to úplně stejně a mimo to, pemzuji nohy 3x do týdne, protože nosím často podpatky, a to se pak snadno dělají nášlapky. Jinak Top sealer od Essence, který je na fotce, mám také a nedám na něj dopustit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podpätky sú riaden ničiteľ nôh :( v lete im dajú strašne zabrať. A ten Essence lak je na nezaplatenie :)

      Odstrániť
  10. Tú soľ by som vyskúšala. Inak super článok! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Tohle vyzkouším hned jak si pořídím tu sůl :)) Mimochodem na blogu se můžeš podívat na to moje opálení. :D a když né na blogu tak na facebooku je tam i adresa :D :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som nenašla odkaz na fb :(( ale našla som super tipy na nove blogerky, čo ma potešilo :)

      Odstrániť
  12. objevila jsem úžasnou domácí pedikúru! jsou to takové napuštěné igelitové ponožky, nasadí se na 3 hodiny a do týdne se oloupe všechna tvrdá kůže. No nekupte to za ca 6 EUR! http://www.salondoma.cz/kosmetickerady/purederm-samoslupovac-i-z-abal-na-nohy-1-p-ar-ponozek/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. objevila jsem úžasnou domácí pedikúru! jsou to takové napuštěné igelitové ponožky, nasadí se na 3 hodiny a do týdne se oloupe všechna tvrdá kůže. No nekupte to za ca 6 EUR! http://www.salondoma.cz/kosmetickerady/purederm-samoslupovac-i-z-abal-na-nohy-1-p-ar-ponozek/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne