pondelok 29. júla 2013

Poznáte Physiogel créme?



Aj keď je to už pomerne dávno, čo skončili moje veľké pleťové problémy, niekedy nie je zlý nápad porozmýšľať chvíľu nad minulosťou a nad vecami, ktoré som kedysi používala a ako mi vyhovovali. Nakoľko som neuveriteľne zvedavá a rada skúšam nové veci naozaj málokedy sa mi stane, že si jeden produkt kúpim viackrát. Skôr si ho zapíšem do notesa alebo na blog, a viem, že sa k nemu oplatí vrátiť. Ak by som si však kupovala tie isté veci dokolečka, myslím, že by som nemohla mať beauty blog, lebo by vlastne ani nebolo o čom písať. 

Krémiky na tvár to je ešte špeciálnejšia záležitosť. Na jednej strane preto, že toto experimentovanie mi jednak vždy neprospieva a hazardujem so svojou pleťou. Moja tvár je citlivá skôr suchá s občasnými vyrážkami, po ktorých mi niekedy ostávajú červené fľaky. Ideálne by bolo, keby po tom, čo vyskúšam nejaký krém, ktorý mi vyhovuje som ostala pri ňom, ale nie, to sa nedá. Vidíte koľko je v obchodoch, lekárňach krémov? A dá sa potom ostať pri jednom? Čo ak ten nový bude predsa len lepší ako ten starý? Takže takto idem vlastne od jedného krému k druhému a skúšam všetko nové, čo by mi podľa popisu mohlo sedieť. Našťastie som nemala pri mojom testovaní veľa zlých skúseností, asi len dve a tie krémiky som potom posunula ďalej a tam veľmi pekne poslúžili.




Každopádne pred pár týždňami som dokončila krémik, ktorý som používala a rozmýšľala som čo teraz. Pleť sa mi z Turecka ešte stále nespamätala (a to už je to mesiac) a v tomto počasí ju mám neskutočne citlivú a suchú. Nechcela som robiť nijakú náročnú investíciu, predsa len letné prázdniny sú žrút peňazí sami o sebe a preto som rozmýšľala aký krém zvoliť. Vždy sa snažím (ak sa dá) vyberať taký krém, aby sa dal použiť aj ráno aj večer a aby bol hlavne na citlivú pleť. A ako som tam rozmýšlala napadlo ma, že veľmi dávno som používala super krém na citlivú pleť Physiogel Creme. Ide o lekárenský výrobok, ale cenovo absolútne dostupný a dokonca lacnejší ako bežné drogériové značky ( 7,5 – 10 eur, záleží od lekárne). Krém je určený na citlivú a suchú pleť, poskytuje 24 hodinovú hydratáciu, a je určený pre všetky vekové kategórie. Nakoľko je to lekárenský výrobok nie je parfumovaný, neobsahuje farbivá, konzervačné látky, vonné arómy a ani silikóny. Aby ste si vedeli pozrieť zloženie lepšie, samozrejme som ho odfotila.




Krém je balený v praktickom tubovom balení, čiže si nemusíte krém znečisťovať patlaním prstov. Má skvelú ľahkú konzistenciu, ktorá vyslovene hneď zaschne a nijako nevonia. Ak máte citlivú pleť určite poznáte taký pocit pnutia, a ten zmizne v podstate okamihu nanesenia. Čo som na ňom oceňovala v minulosti a hádam ešte viac oceňujem teraz je to, že vidíte ako skvele pokožku regeneruje. Tým, že ju zbaví pnutia je hebká, vláčna a jazvy alebo červené fľaky po vyrážkach proste krásne miznú. Dokonca mám pocit, že mi zbeleli aj také staršie, naozaj je vidno, že krém pokožku regeneruje. Krém je podľa mňa na celoročné použitie, je ľahký ale naozaj dostatočne hydratačný čiže aj keď ho používam teraz s kľudom ho použijem aj v zime.




Niekedy je proste dobré ísť takou tou najjednoduchšou cestou. Nehľadať prečačkané obaly, 3 stranové výhody a sústrediť sa na to, čo pleť naozaj potrebuje. Tento krém je jednoducho na veľmi citlivú a suchú pokožku a ja Vám zaručujem, že takej pokožke naozaj neskutočne pomôže, či máte 4 roky alebo 40. 

A čo Vy? Kupujete si niekedy nie až tak známe výrobky z lekárne? Aký krém teraz používate?
 



24 komentárov:

  1. Physiogel znám, vlastně nevím proč jsem ho ještě nevyzkoušela.. Momentálně používám CC od Mixy a na noc jeho 8% krém... a docela to jde, není to zázrak, měl jsem lepší, ale jde to :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne osobne príde Physiocreme ako krém, ktorým sa inšpirovala Mixa. Sú strašne podobné konzistenciou, balením, popisom. Neviem však porovnať ako funguje Mixa lebo som ju ešte neskúšala :(

      Odstrániť
  2. Physiogel krém má mamka, když jsem v zimě cítila, že potřebuju namazat obličej, tak jsem si ho občas půjčovala. Sama jsem používala Physiogel čistící gel, ale na konci loňského roku jsem ho vyměnila za micelárku od Biodermy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je na ňom to super, že ho človek môže používať nech je mladý alebo starý, je proste pre všetkých čo majú suchú a citlivú pleť. Inak aj ja rozmýšľam nad čistaicim gélom, tak uvídím :)

      Odstrániť
  3. Bohužel tento produkt ještě neznám a vidím ho u tebe poprvé :)
    Zajímavý článek ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o to lepšie :) aspoň vieš, že niečo také existuje :)

      Odstrániť
  4. To jsem ještě nikdy neviděla, vypadá to zajímavě! :-O

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Asi před týdnem jsem si pořídila krém od značky Mixa a je úžasný!! Ale tento taky vypadá skvěle!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám Mixu doma, ale nechávam si ju na neskôr, ale tiež som zvedavá aká bude :)

      Odstrániť
  6. Tenhle krém neznám ale věci z lékarny kupuji celkem pravidelně, mám pak lepší pocit než z drogerky :-)

    Zvu tě ke mě na GA :) http://hollybword.blogspot.cz/2013/07/1-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite je väčšina z nich omnoho kvalitnejšia ako drogérkové veci :)

      Odstrániť
  7. ešte som o tomto kréme nepočula. ja používam krém od ziaja a som s ním spokojná.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vyzerá to zaujímavo, pri najbližšej návšteve lekárne sa naň pozriem. :)
    WeLoveSimplicity

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tento krem som neskusala, ale dakujem za tip.. ja som pouzivala tiez z lekarne, ale teraz si nespomeniem ako sa volali..tiez boli super..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. škoda, keby ťa napadlo, určite mi prosím napíš, každý tip sa hodí :)

      Odstrániť
  10. ja mam tiež podobny problem tiež som si povedala že už budem použivať stale ten isty krem na tvar a stale chcem skušať niaky iný :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to ťažké vydržať pri jednom krémiku keď ich je na trhu toľko :)

      Odstrániť
  11. Tý jo, rozohdně se na něj dojdu k nám do drogerky zeptat!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Physiogel je pre mna velka zahada - mam plet so sklonom k akne, ktoreho som sa nevedela zbavit. A po 5 rokoch som natrafila na fakt dobru dermatologicku, ktora namiesto automatickeho predpisania vodiciek a masticiek pozrela podrobne na moju plet a povedala, ze mam akne z citlivej pleti (?!). Sok. Tak som od nej odchadzala s tymto zazrakom a kremom s kyselinou glykolovou (bezne dostupny v lekarni). Vecer som si mazala kyselinu, cez den Physiogel a za 2 mesiace je po probleme... Kyselinu som na leto vysadila kvoli slniecku, ale Physiogel ma pevne miesto na mojej kozmetickej policke. Vrelo odporucam nielen na suchu plet!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zase na akné dostávala Physiogel (ten odličovaco-čistiaci), tiež mi to nešlo moc do hlavy, ale je pravda, že mojej pleti určite pomohol. Stále hovorím, že s akné treba chodiť k lekárom nie kozmetičkám, lekár vie na veľa percent určiť príčinu a vhodnú liečbu. Ja som rada, že som tak pred 10 rokmi urobila, bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života.
      Inak tento krém je naozaj neskutočne dobrá vec, veľmi ma prekvapilo aj tu v komentároch, že o ňom vie tak málo ľudí. Je to tým, že ak sa nemýlim Physiogel si sám moc reklamu nerobí a lekárnici preferujú ponúkanie značiek, s ktorými majú uzavreté zmluvy pričom tento krém je pomerne lacná a veľmi efektívna záležitosť.

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne