piatok 19. júla 2013

Prečo je nutné používať opaľovací krém na tvár!



Faktor 50 na opaľovanie je pre mňa proste nevyhnutnosť bez, ktorej na slnko ani nejdem. Aj keď som samu seba dlhé roky presviedčala aká som vlastne v opaľovaní poriadna tento rok som došla na to, že to vôbec nebola pravda. Mala som síce 50, ale tým to asi haslo. Špeciálna starostlivosť o tvár? Oči? Znamienka?? Nie..a keď vezmem do úvahy, že na dovolenky chodím do krajín kde slnko veru riadne pečia, nie je sa čím chváliť.


Zlepšenie starostlivosti z mojej strany nezačalo len tak pre nič za nič, ale potom čo mi jedna známa povedala o svojom probléme. My ženy máme nábeh na tvorenie pigmentových škvŕn a ak beriete náhodou antikoncepciu táto možnosť sa zväčšuje ešte viac. Každopádne mojej známej sa minulý rok na dovolenke vytvorili na tvári pigmentové fľaky, s ktorými odvtedy pomerne dosť bojuje. Jednak to nie je lacná záležitosť a asi Vám ani nemusím písať, že to nepomôže sebavedomiu človeka. Ja osobne som si vždy myslela, že pigmentové fľaky majú len staré ženy, ale ona je mladá baba, popritom naozaj krásna. Ja osobne by som si ich asi ani nevšimla, ale ona nosí hutný make-up a všemožne sa snaží bieliacimi kúrami zbaviť sa ich.
Priznám sa, že ja som zo sebou nejaký lacný opaľovák na tvár roky predtým nosievala ale použila som ho asi tak raz za pobyt..Veď načo. Veľa ľudí považuje špeciálny opaľovací krém na tvár za veľký a zbytočný luxus, ale myslím si, že tých 15-20 eúr nie je až taká horibilná suma keď si vezmem do úvahy čomu všetkému sa dá predísť. Pomáha jednak chrániť pokožku pred slnečným žiarením, pred fľakmi, pred starnutím atď.. Ja som si preto na dovolenku zobrala a poriadne používala Photoderm MAX Ultra Fluid 50+ od Biodermy. Krém má 40ml a má veľmi ľahkú a príjemnú konzistenciu. Nie je vôbec hutný, naozaj nanesiete na tvár a do pár sekúnd zaschne. Stačí ho máličko a veľmi ľahko sa rozotiera. Nemá žiadnu vôňu, čiže sa nemusíte ničoho báť. Nakoľko ide o lekárenskú kozmetiku je nekomedonny, vode odolný a neparfumovaný.  (viac info na www.bioderma.com )




Ako sa poznám tento krém mi určite nejaký ten rok vydrží aj za predpokladu, že ho budeme používať  minimálne ja a mamina. Keď si vezmem aké následky môže slniečko spôsobiť na tvári radšej si vezmem na dovolenku menšie vreckové akoby som si mala spôsobiť nepríjemnosti.

A čo Vy? Ste poriadne vo svojej starostlivosti o pleť na slnku? Používate špeciálnu kozmetiku na tvár? Ak áno, akú?

20 komentárov:

  1. Na obličej používám opalovací krém s ochranným faktorem 50, protože trpím na spálený nos, to je už taková každoroční tradice - kdybych si ho nespálila, jakoby ani léto nebylo :D Ale jinak žádnou jinou speciální kosmetiku nepoužívám, maximálně více hydratační a mastnější krém, toť vše. Ale takhle Bioderma vypadá dost dobře, já mám momentálně koupený jen obyčejnou "padesátku" z DM :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale super, že niečo na tvár používaš! U nás máva spálený nos môj snúbenec, ale tento rok sme sa mu prvýkrát vyhli :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Opalovaci krem by si nikdy nemala pouzivat dlhsie ako je jeho uvedena doba spotreby, nakolko kazdym otvorenim sa jeho schopnost chranit znizuje... preto neodporucam odkladat krem na dalsiu sezonu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja opalovacie krémy sa snažím minúť v tú sezónu ako som ich kúpila alebo ich vyhadzujem preto neinvestujem do drahých opalovacích prípravkov, nakoniec v spotrebitelskom teste najlepšie hodnotené boli z DM a Lidla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja osobne tym spotrebitelskym testom neverim, a po tom ako som par dovoleniek preplakala so slnecnou alergiou mi neni vobec penazi za drahu kozmetiku luto. Radsej si priplatim za nieco drahsie ako lezat na izbe cela vyhadzana.

      Odstrániť
  5. Fíha!Tak teraz si prinútila premýšľať aj mňa. Musím sa priznať že sa aj telovým mliekom, alebo opaľovákom natieram dosť málo, pretože nebývam spečená.Tvár si nenatirem však nikdy.Určite porozmýšľam nad kúpu tohto výrobku, pretože by som pigmentové škvrny určite nechcela, a dievčaťa mi je skutočne ľúto...Treba si dávať pozor vždy....Komentár nado mnou má určite tiež pravdu, ja si tiež opaľováky dlho nenechávam, takže radšej sa pokúsim ho po kúpe aj minúť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa by to tiež nikdy nenapadlo, ale vážne sa o tom aj pomerne dosť hovorí, ake každý má pocit, že sa ho to netýka. Dosť sa natrápim s času na čas s vyrážkami nie to, ešte aby mi vznikli pigmentové škrvny :( Naozaj sa treba o tvár poriadne starať, myslím, že sa minimálne určite odvďačí v budúcnosti :)

      Odstrániť
  6. Ja používam na tvár doma nižší faktor, na dovolenke vyšší, na bežné dni mi postačuje 20-30. Ale túto starostlivosť nezanedbávam. Ak ti vyhovuje 50ka, zapoj sa do mojej giveaway, v balíčku je aj tónovací opaľovací krém na tvár Anthelios od La Roche Posay- http://mybeautyfascination.blogspot.sk/2013/07/giveaway-2.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Já na obličej na dovolené používala ochranu 30 od garnieru, na nos a na tváře, které se mi spálí vždycky nejdřív, jsem používala takovou tyčinku od VICHY 50+ :)



    http://fashionbeautycollection.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tyčinku som mala aj ja, aj o nej bude recenzia :) A mala si špeciálne krém na tvár od Garnier alebo to bol na celé telo?

      Odstrániť
  8. Mít před dovolenou, tento krém by na ni jel určitě se mnou:-)
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. když se du opalovat tak obličej je první co mažu :)) když si ho spálím, tak to bolí jak čert :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. musím přiznat, že opalovací krém používám jen minimálně.. opaluji se krásně do hněda, takže jsem nikdy mazání nepovažovala za důležité.. až minulý rok jsem si ošklivě spálila krk a když čtu o pigmentových skvrnách, myslím, že opalovací krém, který jsem dostala k narozeninám, určitě využiju!

    http://fashionladyan.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. tak konkrétne s týmto jedným produktom som mal problém (čo som od Biodermy nečakal, keďže všetky ich ostatné výrobky používam a vyhovujú mi...)... po jeho nanesení ma začali páliť líca a neprechádzalo to ani po umytí tváre. Rovnako na tom bola aj mama, takže zrejme máme rovnakú pokožku...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Po dlhšom čas som zavítala na tvoj blog a musím pochváliť krásny nový vzhľad. K opaľovacím prípravkom asi toľko, že sú podľa mňa naozaj nevyhnutné, ja sa bez nich nikdy neopaľujem, len výnimočne ak idem len nakrátko von a už som dostatočne opálená, ale slnko je dosť ostré už aj v našich zemepisných šírkach, takže podľa mňa je nevyhnutné sa natierať. Zvyknem používať faktor 30, s 50 sa opálim slabo.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne