piatok 2. augusta 2013

Exotické alebo bylinkové ?




Pôvodne som vlastne chcela písať úplne iný článok, ktorý by síce mohol byť zaujímavý, ale v podstate asi nie až tak nápomocný ako tento. Keď zoberiem do úvahy teploty, ktoré teraz vládnu a ešte aj nejakých pár týždňov vládnuť budú, venovať sa super poopaľovaciemu mlieku mi príde ďaleko viac užitočnejšie.

Tento rok som objavila dve super telové mlieka, ktoré by som nevymenila ani za nič a už teraz viem, že sa stali súčasťou mojej kozmetickej výbavy. O prvom s karoténom som už písala a dnes Vám predstavím druhé. Vždy ma veľmi poteší, keď nájdem výrobok, ktorý ma vie niečím naozaj zaujať a ponúka niečo na viac. Priznám sa, že čo sa prírodných vecí týka som na nich trochu menej kritická, pretože oceňujem najmä ich obsah. O to viac ma prekvapila Nobilis Tilia so svojím pleťovým mliekom Karité. 



Mlieko som si objednávala na základe jeho popisu a to najmä v tom, že sa dalo jednak použiť po opaľovaní, jednak po holení a samozrejme aj ako bežný krém proti vysúšaniu. To, že má v popise vyslovene napísané, že slúži aj ako poopaľovacie ma veľmi potešilo nakoľko chodím teraz veľmi často von či už na bicykel, alebo kúpalisko a pokožku je večer treba poriadne ošetriť. 

Samotné mliečko má 200ml, a je balené v plastovej tube. V prednej časti nájdete popis a v zadnej návod, zloženie  (Sójový olej, rastlinný tuk Karité, demineralizovaná voda, emulgátor, D-Panthenol (provitamín B5), glycerol, vitamín A, vitamín E, zmes éterických olejov s prevahou levandule) a výstižnejší popis použitia. Okrem samotnej funkcie mlieka ma zlákal aj internetový popis vône ,,Obsiahnutá kompozícia éterických olejov má príjemnú exotickú korenistú vôňu“ , ktorý podľa môjho názoru nie je úplne najpresnejší. Samozrejme záleží od človeka ale mne keď niekto povie, že niečo vonia exoticky predstavím si mango, papáju, marakuju, limetku, kiwi proste exotické ovocie. Ak niekto povie, že niečo vonia korenisto predstavím si zložky vonnej tyčinky. Toto mlieko teda podľa môjho vnímania exotických a korenistých vôní vonia všelijak len nie tak ako sa píše. Podľa mňa vonia ako materina dúška, moja mamina tam cíti levanduľu ale každopádne všetci sa zhodneme na tom, že vonia ako zmes slovenských lúčnych byliniek. Naozaj žiadna exotika sa nekoná, tak ak by ste si ho objednávali majte to na pamäti.


Osobne si myslím, že je dokonca ešte lepšie, že vonia ako bylinky, je to úplne netradičné a viac sa mi to hodí pre prírodnú kozmetiku ako mango. A aj teraz v lete mi lepšie padne taká bylinková vôňa, je sviežejšia.
Mlieko má riedku konzistenciu, čiže sa veľmi ľahko nanáša a super rýchlo sa vpíja do pokožky. Kožu naozaj krásne ukľudní a hydratuje. Nie je nič lepšie ako si po dni na kúpalisku večer poriadne natrieť celé telo dobrým krémom. Ráno je pokožka krásne hnedá bez začervenania a pálenia. Naozaj ďalší super výrobok, ktorý nie je len obyčajným hydratačným mliekom, ale ukľudní pokožku po holení a najmä po dni plnom slnenia. Zoženiete na http://www.navratkprirode.sk/  za +- 10 eur.

A čo Vy? Ako si predstavujete exotickú vôňu? Používate poopaľovacie krémiky aj po dovolenke, keď ste len doma na kúpalisku?

10 komentárov:

  1. vyskúšala by som ho ale 10 € mi príde dosť :/ vidím to tak že ostanem ja len pekne verná produktom Balea :D

    pekný deň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Bianca chcela som sa ta opytat ty si spominala, ze mas slnecnu alergiu, tento krem ti sedi?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento rok našťastie alergiu nemám, začala som skoro brať betakarotén a používam kvalitnú kozmetiku s vysokým faktorom. Na pokožku mi krém reaguje super, ale nechcem ti písať, že mi tlmí alergiu keď ju nemám :)

      Odstrániť
  3. miluji pleťová mléka :) a toto vypadá taky moc dobře ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. good review and I love lotions too however the thicker ones!

    Myra x


    Alluring Style

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne