nedeľa 11. augusta 2013

Prípravky na intímnu hygienu- áno či nie?



Prípravkyna intímnu hygienu sú trochu ošementná záležitosť. Niekto na nich nedá dopustiť, niekto ich nenávidí a tak som sa rozhodla pozrieť sa dnes na nich trochu bližšie. Môj osobný názor je tiež trochu rozpačitý a preto by ma zaujímal aj ten Váš.

Mám taký pocit, že boom s prípravkami na intímnu hygienu začal niekedy pred 9 rokmi. Nehovorím, že tu dovtedy neboli, ale určite ich nebolo toľko. Pred 9 rokmi však pomerne dosť zaplavili trh, všade na nich boli reklamy a na prvý pohľad pôsobili skoro ako liek na všetky ženské problémy. Samozrejme táto mánia neobišla ani mňa a hneď sa pravidelnou súčasťou v mojom nákupnom košíčku stal Lactacyd. V podstate to bol úplne zbytočný krok z mojej strany a podľahnutie reklame, nakoľko som žiadne problémy dovtedy nemala, čiže nebol dôvod meniť zaužívané hygienické návyky. Ale veď poznáte to reklama.. V tom období však na trhu nebolo zďaleka toľko výrobkov koľko je teraz a keď som sa teraz motala na internete zistila som, že na výber už nie len klasický gél ale aj emulzie, peny, vreckovky..


Najväčším dodávateľom je podľa mňa stále na Slovensku Lactacyd.  Ako som však už raz spomínala jeho sortiment sa dosť rozšíril už to nie je len gél ale nájdete aj obrúsky a dokonca aj jednorázovo hygienicky balené obrúsky. Tie môžu byť šikovné niekam na dlhšiu cestu alebo možno festival.


Tesne za ním ide podľa mňa Nivea, o ktorej som písala aj ja už dávnejšie na blogu. V obchodoch nájete rôzne druhy - citlivá pokožka, normálna alebo dva v 1 aj na holenie (tú som mala ja a bola naozaj dobrá). Aj Nivea má v sortimente serívtky a zdá sa mi, že sú o niečo lacnejšie ako tie Lactacyd.





 
Viem, že veľa žien v mojom okolí nakupuje výrobky na intímnu hygienu z katalogov ako napríklad Avon. Osobne Vám neviem povedať, či sú dobré alebo zlé pretože som ich nikdy nemala.




Stále však platí, že pretrvávajú dva názory - jeden hovorí, že úplne stačí používať detské mydlo alebo dokonca len vodu a niekto zase nedá dopustiť na tieto gély. Každému vyhovuje niečo iné a dôležité je len dôjsť na to, čo vyhovuje presne Vám obzvlášť v takejto citlivej záležitosti.

A čo Vy? Používate intímne gély? Je to podľa Vás hlúposť alebo dobrá vec?


40 komentárov:

  1. Lactacyd používam pravidelne, už dlhšiu dobu podľa mňa je super :)

    WerushBerry

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja už dlho používam Feminelle z Oriflame a som s ním spokojná, a či hluposť alebo dobrá vec? ..hmm neviem si už predstaviť ho nepožívať, takže pre mňa určite intímne gély - áno :) dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten používa už kopec rokov aj moja kamoška a nedá na neho dopustiť. Dokonca si ho vždy prelieva aj do menších túb keď ide niekam na cesty tak si na neho zvykla :)

      Odstrániť
  3. Prešla som všetkými, dlhé roky som mala obľúbené Chilly Intima, potom Lactacyd, momentálne používam olej Intimia od Saloos, ale už som si tak nejak zvykla, že na tie úplne najintímnejšie oblasti :)) používam len čistú, najlepšie studenú vodu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Saloos má aj na intímne oblasti? To som akosi prehliadla. A nerušilo ťa to, keď to bol olej?

      Odstrániť
  4. mne povedala gynekologicka, ze intimne gely su vhodne pre starsie zeny, ktoretam uz nemaju tolko prirodzenych mikroorganizmov. ze ak ich budem pouzivat v mladosti, ze sposobim presne opacny efekt - a teda ze zablokujem tvorbu tych prirodzenych organizmov a teda ze si uskodim. ze mlade zeny maju pouzivat vyhradne vodu a nic ine

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Já si neumím představit, že by mi na umytí stačila jen čistá voda... Na intim gelu už mám asi závislost, protože když jsem před rokem jen jednou použila normální sprcháč, dopadlo to špatně... Jinak já mám ráda intim gel Cien z Lidlu.

      Odstrániť
    2. Ja som tiež počula veľa názorov len s čistou vodou alebo detským mydlom, je to naozaj tak ako všade inde - 100 ľudí 100 chutí :)) Inak s tým Lidlom si ma prekvapila, viem, že má veľmi veľa super vecí, ale že má aj niečo takéto a ešte dobré, no to som naozaj nevedela :) ďakujem!

      Odstrániť
  5. Nevím, jestli je to správné nebo ne, ale osobně si tedy neumím představit, že bych používala na umytí intimních partií pouze vodu. Přece jen člověk se tam zapotí, kolikrát opravdu není vábně cítit... no, nebudu to rozvádět, všechny víme, o čem je řeč :-) Takže za mě jen vodu určitě ne. Vyzkoušela jsem zhruba 5 produktů na intimní hygienu a nejvíc mi vyhovují produkty z Avonu, ovšem musejí být neparfémované. Intimní gel od Lactacyd a Bourjois mě pálil, stejně tak jako jeden z Avonu (tuším s třešňovým květem), po použití Feminelle jsem se necítila vůbec čistá, přišlo mi, že to prostě nemyje... Gely z Avonu z toho vyšly vítězně. Nepálí, jsou tak akorát husté (nesnáším řídké vodičky), hezky umyjí... nemám s nimi zkrátka jediný problém.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V mojom okolí najviac ľudí používa práve Avon a Oriflame majú super cenu a sú pomerne kvalitné (a ešte mám pocit, že pomerne často na nich robia aj akcie). Inak ďakujem za pripomenutie Bourjois ten som mala aj ja, našťastie mi problémy nerobil, ale na trhu sú naozaj aj lepšie :)

      Odstrániť
  6. neuveríš, ale podobný článok som práve chystala :D
    zaujal ma komentár od bellatrix, logiku to dáva, ale kto používa intímne gély, zrejme si už bez nich nevie predstaviť život. ako ja. voda mi nestačí, hoci som sa o to pokúšala viackrát. nebudem to rozoberať do detailov, ale len voda je málo :D používam gél od avonu, ale taký mliečne biely, nakoľko dochádza, zaobstarala som si do zásoby lactacyd, klasický, nie ten so sviežosťou oceánu. mala som kedysi aj chilli, zatiaľ mi žiaden nerobil problém. zastávam aspoň názor, že najlepšie veci na intímnu hygienu sú neparfumované, lebo už veľakrát som počula od gynekológov, že parfumované veci- intímky, vložky a kadečo iné nie sú práve najvhodnejšie, obzvlášť pre tie ženy, ktoré majú často nejaké ženské problémy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono aj keď sa o tom moc na blogoch nepíše podľa mňa je dôležité sa tomu venovať veď hádam v dnešnej dobe to nie je také tabu čím sa my baby umývame :)) Určite sú lepšie neparfumované veci až som inak prekvapená na to, ako sa to všade zdôrazňuje koľko výrobcov dáva do popredia tu parfumáciu, najmä pri vložkách. Sa divím, že ešte nezačali robiť voňavé tampóny :)

      Odstrániť
    2. Voňavé tampony se taky prodávají :-D

      Odstrániť
  7. Ja som urcite za a pravidelnu hygienu si bez Lactacydu naozaj neviem predstavit, na domace pouzitie mam taky ten klasicky gel a na cesty si vzdy beriem obrusky od nich. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tie obrúsky sú veľmi praktická vec na cesty naozaj na nezaplatenie :)

      Odstrániť
  8. Používam saloos alebo detský olej ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nepoužívám tyhle gely, použila jsem jeden jednou na zkoušku a myslela jsem, že se zbláznim. Žádný problémy intimní nemám a tohle byla hrůza. A gynekoložka řikala, že ty gely na intimní hygienu je to to nejhorší, co může být. Takže za mě ne, mám doma snad Chili a nějakej sprej, co někde byl a poletí to do koše...

    Giveaway - http://beauty-of-pink.blogspot.cz/2013/08/1-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Chilly sprej sa tu tiež spomína dosť často, ale popravde ja som o ňom ešte nepočula. Keď ti nesedia to by som už neexperimentovala aby si si náhodou nenarobila nejaké problémy :)

      Odstrániť
  10. Podľa mňa je to hlúposť na ťahanie peňazí, používam jeden sprcháč na celé telo a tu som.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď naše babky tiež nemali tri druhy sprcháčov pri kúpaní :) pravda pravdúca :)

      Odstrániť
  11. Používám Lactacyd denně už mnoho let a nedokážu si bez něj sprchu představit. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To keď si raz človek zvykne je ťažko si od neho odvyknúť :)

      Odstrániť
  12. Takto, ja mavam casto zdravotne problemy v tejto oblasti. Hlavne mykozy. A na toto sa mi najlepsie osvedcila len cista voda, pri mykozach sa ani neodporuca takato hygiena, kvoli zmene pH prostredia... No ale nejaky cas pouzivam tiez lactacyd, akurat ze to striedam s cistou vodou. Nic viac, bojim sa skusat nove veci v tejto oblasti, ale pocula som viac pochvalnych viet aj na takuto hygienu z lidla...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano aj tu mám jeden komentár vyššie na tú vodu z Lidla, ten sa naozaj nezdá :) Ak by som mala problémy inak aj by som sa bála skúšať, predsa len problémy tam dole nie sú najpríjemnejšieho charakteru :( Ale super, že si si našla takúto kombináciu, hádam zdravotné problémy prejdu:)

      Odstrániť
    2. tak isto mavam problemy v tejto oblasti a ked som bola mladsia nevedela som si predstavit, ze by som nepouzivala lactacyd...lenze ked moje problemy prerastli az do toho, ze som bola na operacii tak mi gynekologicka vyslovene zakazala pouzivat tieto gely a sprchace na intimnu hygienu tak isto ako vsetky parfemovane vlozky, intimky atd. vravela mi, ze len cistu vodu, nic viac, ziadne mydla ani detske, proste cista voda a pouzivat vzdusne bavlnene pradlo, ziadne tesne tanga...musim povedat, ze sa sprchujem uz dlho takto bez vsetkeho a niekedy je to desne ale vydrzala som a uz sa mi pekne vsetko upravilo naspat...:)

      Odstrániť
    3. Moja doktorka je tiež proti týmto gélom, hovorí to isté, že tam dole proste nič iné nepotrebujeme len čistú vodu. Tak si dokáže pkožka obnoviť všetky baktérie a všetko čo tam má byť. čo sa týka vložiek o tom by som mohla napísať aj samostatný príspevok, že človek by povedal, že tie najdrahšie sú najlepšie ale pravda je úplne inde..

      Odstrániť
  13. Já používám Chilli Intima a musím říct že jsem sním velice spokojena a nedokážu si představit že bych se sním neumyla např.: po pohlavním styku nebo když máme my děvčata ty naše měsíčky. A nedokážu si představit, že bych se umyla jen vlažnou vodou :/ Hold každý má svůj způsob :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ten Chilli sa už musím pozrieť koľko sa tu o ňom píše :)

      Odstrániť
  14. ja som zacala pouzivat Lactacyd, ked som mala dlhotrvajuce gyn.problemy, nedostatok laktobacilov "tam dole" zapricinil, ze sa mi stale vracali rovnake problemy...kombinacia lactacydu a zvyseneho prisunu probiotik tento problem odstranila. Teraz pouzivam ten z Oriflame a som spokojna, nemusim ho pouzivat kazdy den, staci raz za cas...osobne si myslim, ze ked niekto nema problemy, tak nepotrebuje nic extra vymyslat, voda a kvalitny sprchac stacia, ale ked uz nieco nefunguje samo tak ako by malo, tak treba siahnut po specialnej starostlivosti. A odporucali mi to aj lekari, nezavisle od seba, takze si nemyslim, ze je to uplna zbytocnost...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak probiotika robia tiež úplné zázraky, to ma ani nenapadlo napísať do toho článku, ale je pravda, že niekedy je ešte lepšie namiesto mydla proste vyliečiť to dole aj takouto cestou. Viem, že Wobenzym alebo kopec pribiotík je vyslovene na podporu prostredia pre ženy a je to super vec.

      Odstrániť
  15. Používám Lactacyd a také si bez něj nedovedu představit život. Občas vyzkouším i jiné výrobky, ale vede u mě Lactacyd anebo olej Intimia od Saloos :-). Jen voda mi nestačí a normální sprchový gel mi "tam" nedělá dobře.

    Viz zde:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2012/10/vivat-prirodni-kosmetika.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. och ďalší Saloos :)) idem sa na neho dnes mrknúť, ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  16. Trochu neskoro mozno :-) absolutne som prestala pouzivat gely a peny..kedysi som si nevedela bez toho predstavit zit..ale zacali sa mi tam dole robit vyrazky ako som zacala pouzivat penu od oriflamu a povedala som dost..po par mesiacoch sa to samo urovnalo..voda je najlepsia..umyje len na to treba prist :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne