utorok 17. septembra 2013

Prečo si niekto kúpi sprchový gél za 8 eúr :)



Ešte dávnejšie sa v mojich komentároch raz objavil jeden komentár, myslím, že od Ninky, ktorá ma nakopla na to, aby som vyskúšala Weleda sprchový gél. Aby som to uviedla do správnej miery, Ninka týmto gélom nebola nadšená a preto som chcela vedieť, čím ju gél sklamal. Problém s mydlami a celkovo prírodnými výrobkami spočíva najmä v tom, že stoja o čosi viac ako bežné drogériové produkty. Niekto si domov kúpi sprchový gél za 1euro, niekto za 2,5€ a potom keď si prečíta moju recenziu o sprchovom géli za 8 € môže si búchať  hlavu. Všetko je to o tom, ako sa má vaša pokožka a aké máte preferencie. Ak vás trápia ekzémy, suchá pokožka, máte pocit dehydratovanej pokožky, svrbivej pokožky, zvyčajne do kozmetiky investujete viac ako ľudia, ktorí nemajú žiadne problémy. Alebo nemusíte mať problémy žiadne, ale doprajete si kvalitnejšie produkty a snažíte sa vyhýbať prehnanej chémii v kozmetike. To máte ako s potravinami, môžete si kúpiť tvaroh za 0,66 centov ale aj prírodný zo salaša za 3,65 za 250g. Trh je naozaj široký a je len na vás, v ktorom spektre si vyberiete niečo kvalitnejšie.




Pri prírodných produktoch si často musíte zvyknúť  na nové veci. Jednak má väčšina z nich pomerne zvláštne vône, ktoré v drogérii nenájdete. Takmer vždy sú menej sladké a pomerne dosť výrazné. Konkrétne tento sprchový gél z granátového jablka má pomerne silnú vôňu, ale granátové jablko tvorí akoby len príjemný akoby tlmený podtón. Vôňa nie je sladká, je skôr bylinková, akoby zmiešaná s citrónovou trávou a samotným granátovým jablkom. Má riedku konzistenciu, ktorá je akoby rozdrvená krupicová kaša. Nemá žiadne čiastočky ani nič, ale nie je to klasický sprchový gél. Nanáša sa naozaj super, stačí málo na veľké plochy. Na čo si treba zvyknúť a neočakávať, tak to je penenie. Tak ako šampóny ani sprchové gély nepenia. Samozrejme, keď ho budete trieť po pokožke, nejaké bublinky možno uvidíte, ale penu nie. Jeho podstata spočíva v očistení pokožky a zabezpečení hydratácie. To všetko spĺňa na jednotku. Musím ešte raz spomenúť tú krásnu vôňu, pretože je tak silná, že keď som sa sprchovala večer kúpeľňa ešte ráno voňala, čo je naozaj príjemné! Inak páči sa aj pánskemu osadenstvu, čo je síce milé, ale spôsobí to, že sprchová emulzia sa minie rýchlejšie akoby ste chceli.



Mne tento sprchový gél veľmi vyhovuje a určite ma nesklamal. Pokožka je na dotyk veľmi príjemná a hlavne nie je vysušená. Potešil by ma vo verzii emulzie na ruky, lebo tie sa mi sušia asi najviac. Zoženiete ho v DM, lekárňach alebo na Weledaeshope, kde sa nachádza zaujímavý vernostný program, ktorý vám pri nákupe prinesie najvýhodnejšie ceny. 

A čo vy? Potrpíte si na sprchové gély? Investovali by ste do drahšieho? Skúšali ste už nejaké prírodné výrobky?
 


32 komentárov:

  1. Uz o nom dlhsie uvazujem, len musim zredukovat tie mega zasoby, co sa na mna skeria v kupelni. Velmi pekna, profesionalna recenzia, takto ma dobra recenzia vyzerat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je fakt, že kdo chce kvalitnější výrobky, musí si připlatit. Spousta lidí nechápe proč by to mělo dělat, ale já to dělám pro sebe. Mám ráda přírodní věci, a uspokojuje mě fakt, že se netestuje na zvířatech - proč taky, když v nich není chemie. Já bych do něj klidně šla. Weledu jako značku jsem ještě nezkoušela, ale časem se do ní určitě pustím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj si to napísala veľmi dobre, ono veľa ľudí čaká nejaké zázraky (pričom ani oni nevedia aké, len to berú tak, že keď to stojí 8 eúr nejaké by to robiť malo), ale to, že je to jednoducho kvalitnejšie, lepšie pre pokožku akoby nestačilo. Ďakujem za krásny komentár!

      Odstrániť
  3. Máš v článku hrúbku --> má byť "o sprchovom géli"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. si si istá? Lebo toto som si včera pozerala v slovníku a podľa mňa tam má byť y, nie? Ako duby?

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
    3. To je vzor stroj- Lokál- O kom, o čom? O stroji- o géli. Teda aspoň podľa mňa

      Odstrániť
    4. Ale také divné slovo, výnimka, lebo Nominatív plurálu je gély, čiže sa to javí ako Dub- Duby, ale je to vzor Stroj, v ostatných pádoch to sedí.

      Odstrániť
  4. sprchove gely som este neskusala Bio.. ale moze to byt velmi prijemne.. a urcite sa do nejakeho bio produktu pustim..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Našťastie výber je celkom veľký, aj samotná Weleda má okrem tohto ešte vôňu citrusov, levandule, ruže a rakytníka :)

      Odstrániť
  5. Myslíš si že by mi tento sprchový gel vysušoval pokožku? Pěkná recenze! :))

    Book of beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  6. sprchovych gelov z drogerky mam doma habadej -vsetky som podostavala, takze tie pomaly minam alebo davam ako tekute mydlo na ruky. ale 8 eur za prirodny sprchac by mi urcite luto nebolo, lebo kvalitnej kozmetiky vacsinou staci ovela menej, cize v konecnom dosledku vydrzi dlhsie ako dva lacne dokopy a ako bonus ma pokozka luxusnu starostlivost a to sa oplati:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne som vôbec nečakala toľko komentárov, ktoré podporia môj článok a každý ma veľmi teší! To s tou výdržou je naozaj pravda, stačí ich omnoho menej ale tak je to asi s každou drahšou kozmetikou :) Ďakujem

      Odstrániť
  7. Pro mě je sprchový gel jedna z mála věcí, do které neinvestuju a vystačím si s obyčeným Palmolive nebo FA. A pak se natřu kvalitním krémem. Ale možná mě někdy chytne zvědavost a vyzkouším nějaký dražší...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to presne o tom, čo komu vyhovuje :) Tak ak ťa niekedy zláka investícia aspoň vieš kde hľadať :)

      Odstrániť
  8. Ja nechapem ludi, co si na seba neustale patlaju samu chemiu a potom sa divia ze aku maju plet. Je pravda ze tieto veci su drahe ale keby som na to nemala peniaze radsej si kupim obycajne mydlo nez sprchovy gel za 2 eura..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj to je prístup :) A určite je super sa poriadne o seba starať :)

      Odstrániť
  9. Ja radsej investujem do nejakeho kvalitneho samponu alebo kremu na tvar, kedze nemam ziadne problemy s pletou a uplne mi vystaci aj Balea sprchac za euro :) ale vdaka tvojmu clanku som sa opet dozvedela nieco nove a uvidela perfektne napisanu recenziu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem som rada, že sa ti recenzia páčila :) Ja osobne si tiež najviac potrpím na šampóny a krémiky na tvár :)to sú moje slabosti :)

      Odstrániť
  10. najprv som sa zháčila, že 8€ leda tak za 2 litre sprcháča :D ale napokon som si uvedomila, že ak niekomu robí chémia alebo mydlo, ktoré sa v 99,9% sprcháčov nachádza, problém, tak prečo neinvestovať? telo máme jedno. niekto míňa na cigarety, niekto na kabelky, niekto si dopraje dobrú kozmetiku. ja mám momentálne Balneum hermal plus aj Oilatum emoliens, sú to kúpeľové aditíva, ale dajú sa použiť aj priamo na telo. pokožu citlivú nemám, veď ani to ich zloženie nie je najprírodnejšie (okrem sójového oleja ešte tekutý parafín a makrogoly... ach), ale veľmi sa mi vysušuje a svrbí, takže to momentálne riešim týmito jemnými olejovými "čističmi"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je asi najlepší prístup podľa mňa. Ako hovoríš, každý míňa na niečo iné a je to len o prioritách, osobne si myslím, že hocičo je lepšie ako alkohol a cigarety :) ale no priority sú u niekoho inde ako u mňa :)

      Odstrániť
  11. Za sprcháče zvyčajne nedávam veľa prachov. Podľa mňa je to zbytočné. Teda aspoň pre moju pokožku, lebo nie je citlivá, takže môžem bežné "chemické" z drogériek. Ale ak má niekto citlivú pokožku, tak prírodné sú asi najlepšie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to je to :) ono je to ťažké ,,donútiť" sa ku kúpe drahšieho sprcháča ak nevidíš dôvod ku kúpe :)

      Odstrániť
  12. Ja som veľký milovník prírodnej kozmetiky a rada skúšam všetko nové čo sa takejto kozmetiky týka. Aktuálne som sa pustila do testovania prírodnej kozmetiky od Urtekramu, objednala som si Rose Shampoo a je úžasný. Síce ako uvádzaš nepení nejako extra, ale stačí ho dať menej aby vyčistil. Vôňa je silná a netradičná ale nevtieravá, som si istá že tam cítim aj ružu :D a vlasy mi po použití voňajú dva dni (potvrdili mamka aj priateľ). Inak máš veľmi pekný blog, natrafila som tu náhodou, no neľutujem :)
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Vyrobky od Weledy mam rada najma kvoli tomu, ze su velmi vhodne na citlivu a atopicku pokozku. Konkretne tento sprchovaci gel je nepenivy, ale to vobec nevadi. Ma krasnu vonu a je skvelo hydratacny.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Som rada, že som našla túto recenziu, kamarádka mi neustále doporučuje. Ja mám obľúbený Dove, príjmená kvalita aj príjemné ceny. A teraz super novinka 2v1 sprchová pena vhodná aj na holenie.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne