nedeľa 13. októbra 2013

Červený rúž




Nie každá žena si potrpí na tom, aby sa jej na poličke prepchávala dekoratívna kozmetika avšak poriadny červený kvalitný rúž by mala mať doma každá z nás. Pamätám si, že keď som bola ešte malá moja mamina zvykla pomerne často nosiť červený rúž. Ako ryšavke jej to veľmi pristalo a potom ho zrazu nosiť prestala. Neviem ani prečo, veď červený rúž nikdy nevyšiel z módy ale každopádne prestala. Teraz si jeden po sto rokoch kúpila opäť ale akosi si k nemu nevie nájsť cestu. Tým chcem povedať, že je škoda, že sa s červeným rúžom nesie tak veľa zlých predsudkov, pretože je to krásna farba, ktorá neuveriteľne dodá šmrnc každej žene.

Ja osobne nosím červený rúž viac menej pravidelne a za tie roky som spozorovala obzvlášť pri červených rúžoch viacero rozdielov. Samozrejme aj ja sama mám doma zopár extrémne lacných, ale mám doma aj drahšie a poviem Vám, že je to rozdiel. Ide najmä o to, že červený rúž púta neuveriteľne pozornosť a preto pri ňom treba byť obzvlášť obozretný. Jednak si ho treba precízne namaľovať a potom si ho treba kontrolovať. Nie je nič horšie ako červený rúž roztečený a rozpitý po okrajoch pier. Lacné rúže síce môžu mať krásnu farbu, hydratáciu ba aj lesk, ale ešte sa mi nezdalo, že by sa lacný rúž po istom čase nezaliezal do vrások okolo perí. Vyzerá to nepekne a treba si to stále kontrolovať. Dni, ktoré mám také pohodové nosím tieto lacné rúže, a kontrolujem si stav pier hoci aj každú pol hodinu, ale keď ráno nevstanem s dobrou nohou, alebo viem, že toho budem mať veľa vytiahnem si z malovátok kúsok môjho luxusu a na pery si nanesiem svoj červený Dior. Ten sa nerozpíja a krásne drží. Nevadí mu ani pitie ostane naozaj krásne na mieste. 

Vždy sa hovorilo a mám pocit, že sa ešte aj hovorí, že ak máte tmavé pery musia byť oči menej výrazné. Ja sama toto pravidlo síce praktizujem, ale niekedy rozmýšľam nad tým, či ozaj a do akej miery platí. Veľa krát som videla krásne líčenie s poriadnymi smokey eyes a potom k tomu prenádherný červený rúž – no povedzte, je to škaredé?


Týmto článkom vás chcem posmeliť k tomu, aby ste si vy vyskúšali nejaký červený rúž a naučili sa ho nosiť. Je to naozaj ženské a elegantné. Ak by som vám mala dať nejaké dobré odporúčania za rôzne ceny z tých lacných jednoznačne odporúčam Avon Ultra Color Riche, majú úžasnú hydratáciu a neskutočnú pigmentáciu. Z tých drahých môjho favorita poznáte Dior Rouge.



A čo Vy? Nosíte červené rúže? Ak áno, od ktorej značky a ak nie prečo?

21 komentárov:

  1. skutočná červená sa ku mne nehodí, čo je škoda. musím si vyberať skôr vínové červené alebo použiť jemnejšiu vrstvu. ale nebránim sa mu, len treba vedieť ako naň a v akej chvíli je vhodný :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vínové sú podľa mňa super najmä teraz na jeseň :) takže teraz máš super obdobie :)

      Odstrániť
  2. Napisala som siahodlhy komentar a spadol net pri ukladani, takze este raz :D
    Ha, tema pre mna :D:D Nosim kazdy den! :D Chvilu mi trvalo kym som nabrala odvahu, ale ked som kvoli skole prisla do vacsieho mesta (Brno) tak tam to uz bolo lahke (ludia si tam inych tak nevsimaju, ako u nas doma, kde uz som si vypocula par poznamok a furt na mna niekto skaredo zazera)
    Moja mamka tiez nosila, aj nosi, vzdy mala kombinaciu kostym+opatky+cerveny ruz a lak a mne sa to ako decku velmi zapacilo :D
    Lacny mam len jeden, Flormar (ale dlho vydrzi aj ked trochu vysusuje) a potom uz len liptinty (ale tie sa rozliezaju :D) - inak uz mam len drahe. Zakazala som si kupovat lacne, lebo potom by som sa v nich asi utopila a po 150tom by ma to uz urcite nebavilo - vynimka su Etude House ruze, na tie je radost pozerat:D:D Teraz mam nastaveny limit 1 drahy za mesiac a mam rada ten proces vyberania, researchovania na nete, ze ktory to bude :D A potom ked ho uz mam, tak je to vzdy taky maly sviatok :D (aj ked sa to potom hanbim vytiahnut pred ludmi lebo si pripadam ako burzuj - 20rocna s Chanelom?:D)
    Dior Rouge mam tiez (odt 757) a podla mna je asi najlepsi - dlho vydrzi a je hydratacny a farba je krasne vyrazna :D Inak mam strasne rada Guerlain napriklad :D A chcela by som vyskusat nejaky z Lancome Rouge in Love (mam dvoch adeptov:D) alebo nejaky cerveny YSL Rouge Volupte (mam cyklamenovy a ta textura je dokonala:D)
    Snad nevadi ze som sa tolko rozpisala, ale nedalo mi:D:D
    P.S.: cervena pristane kazdemu! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ti to veľmi pekne ďakujem, že sa ti ho chcelo písať ešte raz :)) Inak 757 som presne myslela :)) to je ta moja predražená láska :) Ja síce bývam v BA, čo je relatívne veľké mesto, ale aj tak na sebe niekedy cítim pohľady takých 40-50tničiek, ktoré na mňa zazerajú akoby som bola bez oblečenia :D to sú také tie puritánky, ktorým sa červený rúž spája s kadečím len nie s niečím elegantným a chic. A to si veľmi uvedomujem a dávam si záležať, aby keď som ho mala, bola to jediná výrazná časť, ktorú mám na sebe. Predsa len medzi možno niečím extra a lacným býva niekedy veľmi tenká čiara. Ja som inak osobne veľmi spokojná s červeným rúžom Make up for ever, ktorý je úžasný čo sa týka kvality, výdrže a farby len na Slovensku ťažko zohnateľný (ešte, že existujú Ladyboxy :)) Inak samozrejme najviac sa rúže oplatia kupovať cez net, kupovať ich v kamenných drogérkach to asi na mieste skrachujem. Osobne by som niekedy chcela mať všetky rúže len kvalitné ale no, možno o pár rokov aj to bude :) A to o tom buržujstve :)) viem presne, čo hovoríš, a už som si aj vypočula kadejaké ohováračky v svojom okolí :)) no niet nad prajné ženy, čo si povieme :))

      Odstrániť
    2. Ja sa kvoli tomu aby som s nim nevyzerala lacno snazim obliekat co najviac vintage/classy, (Dita von Teese je moja najvacsia inspiracia:D), takze obvykle chodim v sukniach a bluzkach a opatkoch :D Oci velmi nemalujem, presne podla toho pravidla co si pisala vyssie :D Ked uz tak winged eyeliner :D
      Make up for ever som este neskusala, ale maju ich v Sephore :D Priznam sa, ja akosi neviem prist na chut tym modernym high end znackam - MUFE, Nars, Benefit, MAC,...obcas ma nieco zaujme sice, ale este zatial nic natolko aby som si to zadovazila:D
      Jjjj cez net :D Alebo sa treba prehrabat zlavovymi stojanmi v Douglase/Sephore (nwm ci ich maju aj inde) - ale nerobim to rada, pripadam si ako keby som sa hrabala v smetiaku :D Ale uz som takto nasla jeden-dva poklady:D
      Ved toto..a navyse si kazdy pomysli ze to vytahujes naschval aby si sa mohla predviest Chanelom (pricom sa chces len domalovat:D) - takze pred kamaratmi sa nemalujem a pri cudzich sa tvarim ako keby to bola uplne normalna vec :D

      Odstrániť
  3. milujem ten pocit ked mám na perách červený rúž!!! a je mi fakt jedno či na mňa niekto zazerá alebo nie...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hezké to je, ale jen na té modelce, kde je to naprosto evidentně upravené ve Photoshopu a ona je vyhlazená k dokonalosti. V reálu by vypadala fakt spíš jak klaun. Jo, rudou rtěnku nosím, ráda. Momentálně nemůžu, moje pleť má jedno ze svých fakt mizerných období, tak čekám, až se mi zahojí všechny rudé pupínky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tedy tím jsem myslela to silné nalíčení. Rudé rtěnky samozřejmě ženy nosit i tak mohou (s podmínkou pěkné pleti). Pokud si nalíčíte rty i oči, tak asi víte, co s nalíčením dělá foťák a jak silný make-up vypadá na fotografii a v reálu. Nepochybuju, že modelka by s kouřovkama a rudými rty normálně vypadala spíš jak příslušnice nejstaršího řemesla. :-) (Nehledě na to, že ta plastově vyretušovaná pleť bez nejmenší vrásky, pihy, póru či jiné chybičky tohle snese taky o dost líp, než naše reálné rozšířené póry a mimické vrásky.) Ale pokud předpokládáte, že takhle by nikdo nešel normálně ven a na umělém světle nějaké večerní akce typu ples se to ztratí, tak asi ano, to je pravda.

      Odstrániť
    2. Krásna pleť je určite silný predpoklad toho aby to vyzeralo, tak ako má :) neviem si pri mojom terajšom stave pleti taktiež predstaviť takéto líčenie vyzerala by som akoby som odišla z natáčania nejakých filmov :D ale no snáď sa mi (nám) pleť ukludní a keď príde plesová sezona budeme môcť experimentovať aj takto :)

      Odstrániť
  5. :) čerené rúže sú super, naozaj suhlasim, ze by ich mala mat doma každá žena. A u mňa je favorit rimmel kate moss rúž v odtieni 001 :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja sa stále divím, že mi nejaká Kate doma chýba :)) veď to už ani nie je normálne :)))

      Odstrániť
  6. červený rúž ÁNO, ale len pri perfektnej pleti! súhlas s Anonymom :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. aj ja mam doma zopar cervenych ruzov :) akurat,ze nechabrem az tak po nejakej drahej znacke,pretoze skor holdujem nude odtienom,alebo ruzovym,na tie som v poslednej dobe uchyl :D mam doma rimmel kate moss a s nim som naozaj velmi spokojna..cenovo je dostupny,je uzasne pigmentovany a na perach drzi ako kliest,fakt :D a to som fajciar :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám doma len jeden nude a je to naozaj praktická záležitosť :) ale ružové tie sú super! V lete nejaké super besné a teraz používam také fuksiové (do fialova) :)

      Odstrániť
  8. Mám hrozně úzké rty, ten horní skoro ani není vidět :D takže červená rtěnka (nebo spíš jakákoli rtěnka) je pro mě tabu.. Bohužel...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je naozaj škoda:( potom ti ostávajú aspoň pekné lesky :)

      Odstrániť
  9. Ja cerveny ruz nenosim niekolko som uz skusala no ppdla mna sa mi nehodia

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Cez aku stranku kupujes ten ruz Dior? Nechcem si ho kupit v kamennom obchode, ako hovoris je to velmi drahe ale zaroven sa bojim aby som nenaletela podvodnikom.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne