piatok 18. októbra 2013

Jesenný obľúbenci

Na dnes som síce plánovala iný príspevok, ale nakoľko som si všimla, že v poslednej dobe som si po nejakom čase opäť obľúbila určité veci napadlo ma urobiť taký malý jesenný zoznam toho, čo mám rada a čo mi robí radosť. Mám rada takéto príspevky, príde mi to mix všeličoho dobrého a ak ste aj vy robili obdobný príspevok alebo máte teraz radi nejaké veci, budem rada, keď mi ich či už napíšete do komentárov alebo dáte link na váš príspevok.
Tak čo všetko mám teraz rada?

 1, Balea Repair Pflege - veľa vecí sa popísalo o kvalite Balea výrobkov na vlasy a ja nemôžem nesúhlasiť. Sada na poškodené vlasy je jednoducho vynikajúca! Konkrétne nedám dopustiť na túto masku, ktorá má vlasy ochrániť pred zničením, uceliť ich, dodať im hydratáciu a všetko čo potrebujú. Maska vonia úplne úžasne ako kokosovo/vanilkový koláč, najradšej by ste ju zjedli. Vôňa vydrží vo vlasoch celý deň, čo je veľmi príjemné. Má pomerne hustú konzistenciu, je treba naniesť ju do dlaní, pošúchať si dlane a následne naniesť. Ja si ju na vlasoch nechávam cca 3 minútky a po umytí mám vlasy krásne hebké a lesklé. Určite odporúčam za takú cenu (okolo dvoch eúr) určite lepšiu masku nenájdete!

2, D&G Feminine - túto vôňu mám doma toľko rokov, že sa až hanbím a dôvodom, prečo ju nenosím tak často je, že ju môj snúbenec príliš nemusí. Minule som si ju vytiahla a nastriekala a wow, bola to opätovná láska. Je to krásna jesenná vôňa, ktorá sa veľmi ťažko opisuje, pretože nie je ani sladká, ani citrusová, ani drevitá ako korenistá. Vážne vám ju neviem popísať, jedine poradiť, choďte ju niekam ovoňať. Ja ju považujem za takú bussines voňavku a vždy keď sa chcem cítiť viac sebavedomo a pridať si vnútorne viac rokov dám si ju.

 3, Tieto tiene už boli na mojom blogu viackrát a pravdepodobne ešte aj veľakrát budú, ale hovorte si čo chcete sú to tie najlepšie tiene na svete. Kúpite ich buď v nejakých socialistických drogérkach, alebo v takých stánkoch, kde majú prapodivnú kozmetiku s nič nehovoriacimi značkami za cenu okolo 1 eura. Sú to tie najpigmentovanejšie tiene, na oku vydržia večnosť a vyzerajú proste prenádherne. Ich jediná nevýhoda je to, že pri nanášaní sa celkom trúsia, ale treba na to len zvyk. Od tejto značky Dianyu mám doma asi 4 paletky a naozaj jedna lepšia ako druhá.

 4, Bobbi Brown lesk - nakoľko ide jeseň páčia sa mi tmavé pery. Nemusí to byť len vínová, ale krásne vyzerajú aj rôzne odtiene hnedej. Tento lesk mám doma už tiež viac rokov a vždy na jeseň ho pár mesiacov nosím. Dá sa použiť aj ako očné tiene, ale to len na nejakú párty alebo event. Inak hrozne lepí a aj mierne vyteká z tuby ale na druhú stranu má úžasne sýtu farbu a na perách vydrží aj jedlo aj pitie.

 5, Celé leto som sa viac-menej vyhýbala červeným lakom. Červená mi príde ako to najjednoduchšie riešenie a preto sa jej snažím trochu vyhýbať. Doma mám asi 70lakov na nechty, čiže musíte uznať, že je škoda, ak sa ostatné zanedbávajú. Teraz však prichádza to pravé obdobie na všetky druhy červenej od sýtej po vínovú. Neuveriteľne sa teším, pretože, aj keď ju nepoužívam tak často, je to jednoducho tá najkrajšia farba na nechty!
 6, A najlepšie nakoniec. Keďže sú všade okolo mňa chorý ľudia snažím sa dopovať vitamínmi. Jednak tabletkovými, o ktorých vám napíšem budúci týždeň a jednak prírodnejšími. Už niekoľko rokov som veľký milovník sušeného ovocia a brusnice sú proste naj. Sú výborným poobedňajším jedlom, pretože aj malé množstvo zaženie hlad a navyše je to zdravá pochúťka. 

7, A posledná vec, ktorá sa mi spája s jeseňou sú jednoznačne čaje. Niekoľko rokov som ovocné čaje nepila vôbec a popravde stále ich moc nemusím (najradšej mám bylinkové a zelené), ale akosi som došla na to, že táto limitovaná edícia Pickwickov mi nejako zlepšuje náladu. Sú to čaje, ktoré majú naozaj netradičné príchute a podľa mňa buď vám musia chutiť veľmi alebo vôbec. Majú v sebe použité pomerne netradičné prísady a chutia dosť korenisto a inak ako ste u ovocných čajov zvyknutý. Podľa mňa je to naozaj veľká mňamka :)

A čo Vy? Máme niečo z jesenných vecí spoločné? Čo robí dobrú náladu Vám?


31 komentárov:

  1. Mam taky jedny stiny, snad od Vietnamcu a taky super barvy zadny jiny nemaj:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak asi :) len sa treba asi vyvorovať pozeraniu zloženia lebo to by nám naša náklonnosť k nim hneď prešla :)

      Odstrániť
  2. Šampon jsem měla ale v hnědé variantě :) byl moc fajn.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelý článok! Niečo podobné plánujem písať cez víkend :)
    A ten lak má nádhernú farbu... Škoda, že červené sú u mňa najviac zastúpenou skupinou :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) veď aj u mňa tak ale naozaj si dávam embargo na ich používanie aby som ich prestriedala aj s inými :)

      Odstrániť
  4. Taktiež mám najradšej zelené a biele čaje, ale sem-tam si dám aj ovocné. Od Pickwicku mi najviac chutí príchuť: zázvor, limetka a mango :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Túto kombináciu som nechutnala ale zázvor a mango mám veľmi rada, čiže skúsim :)

      Odstrániť
  5. Tie očne tiene som mala aj ja, ale v čiernej. Boli fajn, ale tak hrozne trúsili, že som to s nimi vzdala. :( Zo sušeného ovocia mám rada marhule. V Prahe v metre som si kúpila, také úžasné a veľké, že odvtedy mi tie z obchodu prídu ako chudobná napodobenina :( Ale aj tak ich mám najradšej. A potom ešte sušené jabĺčka, ale len také bio nie obchodove. Teda aj tie jablka sú z obchodu, ale takého čo má všetko len z jabĺk a preto sú tie jablká také spešl. (Budem si musieť začať cvičiť komentáre, lebo nejako sa v nich vykecávam a vždy sú také dlhé :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie nie žiadne také! Ani si nevieš predstaviť, ako ma tvoje komentáre tešia tak prosím píš často a veľa :) No a súhlasím trúsia, ale už som si našla zopár grifov ako na ne, aj keď nikdy sa nestane, že by sa mi nenatrúsilo nič. Marhule sú výborné,tie mám aj ja rada a našťastie sú o dosť lacnejšie ako brusnice :) To máš tak keď raz ochutnáš niečo čo je mega, potom budeš už len stále porovnávať :) To ja som tak mala v Cannes fois gras a neskutočná lahoda, odvtedy som si ju dala pár krát v SR a pochopila som, že to nemá zmysel..Taká ako vo Francúzsku nikdy nebude (jedine ceny majú rovnaké:) tak si radšej dávam ako predjedlo niečo iné.. A sušené jablká zbožňujem, ale len od ocinovho kolegu, ale ten nejako zlenivel a už ich nenosí :((

      Odstrániť
  6. Fajn clanok,len prosiiim,nominativ mnozneho cisla ma na konci -i! Oprav si to,vyzera to hrozne...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Momentálně nedám brusinky z ruky! :)

    Zvu Vás na svou giveaway: The company - LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ten opi lak je krasny i ked mam cervenych vela brala by som ho hned :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. tiež mám podobnú paletku a tie tiene sú super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Aj ja mam podobnu lacnu paletku, to bol asi moj uplne prvy makeup ale mam ju doteraz, lebo pigmentacia je uzasna a farby krasne a dlho vydrzi, a viem ze by som ju mala vyhodit, lebo bohvieco tam do nej mohli dat a uz ma tak cca 8+ rokov, ale nemooozeeeem, strasna skoda by to bola :)
    A cervenych lakov nikdy nie je dost! :D
    macabre-moon.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja mam doma tych paletiek asi 8 :) a ak by som niekde nasla dalsiu kupujem dalsiu :) su to proste tie najlepsie tiene ake mam doma, ale to zlozenie ani nechcem vediet :(

      Odstrániť
  11. červeným lakom nikdy nič nepokazíš :) ani baleou, lúbim ich výrobky... lúbim aj čaj ale buď zelený alebo čierny (ovocný pijem málokedy, ale to neznamená že ho nemusím :) ) a sušené brusnice... ach!! mňam!! :)
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Červený je úplná istota, vždy je pekný :) ja jediný, ktorý nepijem je čierny, kvôli tomu, že z neho žltnú zuby, stačí že pijem kávu :(

      Odstrániť
  12. Značka OPI je asi mojou najobľúbenejšou značkou lakov. :) Nazaj krásny lak.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. oprav si hrúbku v nadpise jesenní nie jesenný! množné číslo prídavné meno je na konci vždy mäkké i a jednotné číslo prídavné meno tvrdé....

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne