streda 23. októbra 2013

Zbraň na akné a mastnú pleť? Bahenná maska!

Bahenné masky používam už takmer desať rokov. Ešte teraz si pamätám svoju prvú z dávno skrachovaného Neva asi za terajších 30 eúr. Ak máte mastnú pleť a vyrážky určite by vám doma nejaká kvalitná bahenná maska nemala chýbať. To, že vôbec nemusí byť drahá dokazuje aj táto Himalaya čistiaca bahenná maska. Podstata týchto masiek spočíva v tom, že pleť krásne prečistia, vsiaknu z nej mastnotu a odstránia čierne body. Väčšina bahenných masiek sa musí doma ešte trochu doupraviť, čo platí aj o tejto ale postup je naozaj veľmi jednoduchý - trochu masky si vytlačíte do malej misky zmiešate z vodou, premiešate aby z masky bola kaša a nanesiete.
Maska má peknú akoby vanilkovú farbu a naozaj nepôsobí odstrašujúco ako iné bahenné masky. Navyše oceňujem aj vôňu, mne osobne pripomína trochu plastelínu a pastelky, ale priznám sa vám, že som bola v mojom okolí jediná, komu sa tá vôňa asociovala s školskými potrebami. Každopádne určite nepáchne ako nejaké hnusné bahno, alebo dačo také. To ako maska úžasne viaka mastnotu je veľmi zreteľne vidieť aj na pohľad. Na miestach, kde sa tvoria čierne body je to proste takto vyďubkované a keď si tvár umyjete je tam naozaj podstatne čistejšia. Masku necháte pôsobiť 15 minút a môžete ju naniesť všade kde sa vám robia vyrážky - dekolt, ruky či chrbát. Tým, že sa zmiešava s vodou jej naozaj stačí málo a vydrží veľmi veľa. Ak máte suchú pleť, môže vás po umytí masky pnúť, ale stačí prekrémovať a je to. Inak pleť nie je začervenaná ani nijako citlivá. Je jedine čistejšia a zbavená vyrážok.

Odfotila som vám aj zloženie, máte ho na dvoch fotkách, lebo sa mi to nepodarilo odfotiť na jednu. Na jednej je prvá polka a na druhej je druhá polka:

Osobne si myslím, že aj keď problém s pleťou nemáte je dobré mať doma jednu takúto prečisťovaciu masku. Nečistoty sa usádzajú v pleti každému a to prečistenie je naozaj úžasné. Himalaya masky sú naozaj super lacná záležitosť, ktorú zoženiete v lekárňach, drogériách alebo ich e-shope - http://mojahimalaya.sk/ . Jediná vec, ktorá vám môže robiť problém je vybrať si, že ktorú masku. Okrem tejto bahennej totiž stále nedám dopustiť na ich zázračnú Neem masku (recenzia tu) , ktorá je pre mňa stále niečo ako SOS zázrak ak je na tom moja pleť už naozaj zle. Celkovo tieto masky nepoužívam každý víkend, pretože mám skôr suchú pleť ale buď ako jednomesačnú očistu pleti alebo keď sa mi urobí viac vyrážok ako je dobre. Garantujem vám však, že nič mi pleť neupokojí a nevylieči krajšie ako táto alebo Neem maska. Viem, že sa budem opakovať, ale naozaj si myslím, že ak máte problémy s pleťou kúpila by som si buď celú Neem sadu, alebo bahennú sadu, išla podľa ich pokynov a verím, že by to dopadlo super. Tak ako bývajú v TV reklamy na zázračné tyčinky, ktoré vás za noc zbavia vyrážok, takýto efekt mne spravia tieto dve masky. Dáte si ich, a vidíte ešte v ten deň, ako vyrážky, čo majú prepuknúť neprepuknú a čo sú ako odídu. Paráda!
A čo vy? Aké masky používate? Meníte masky? Máte nejaké SOS riešenie na zbavenie sa vyrážok ak druhý deň nutne!! potrebujete super krásnu pleť?

16 komentárov:

  1. O Neem mask jsem teď mluvila na videu a nemůžu si jí vynachválit, ikdyž mě hrozně smrdí teda. Takže si mě teď nahlodala i na další masku od nich :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neem je naozaj úžasná, určite skús aj peeling! :) idem pozrieť video :)

      Odstrániť
  2. Tuhle masku neznám, ale měla jsem tu nimbovou a byla celkem fajn. Ale nikdy nepomohla na 100 %, asi jsem divná. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Otázka je, že čo je 100%. Všetky čierne bodky samozrejme preč nedá, ale veľkú časť áno :)

      Odstrániť
  3. akurat som pripravky od tejto znacky vcera pozerala v drogerii :) ale myslim,ze tuto masku som tam nevidela :/ ..no urcite vyskusam :) ja najcastejsie pouzivam samohrejivu od garnier a nemozem na nu povedat naozaj nic negativne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás v Tete majú celkom dobrý sortiment, ale na isto majú vždy všetko asi len v ich e-shope :) Hrejivú som ešte neskúšala nikdy žiadnu ale láka ma :)

      Odstrániť
    2. urcite vyskusaj :) nedalo mi to a vcera som zbehla do DMky a mali tam tuto bahennu masku,tak dufam,ze budem spokojna ako ty :)

      Odstrániť
    3. jeej aká rýchla :) tak vyskúšaj a daj vedieť :)

      Odstrániť
  4. Ja mám veľmi rada bahenné masky, ale túto som zatiaľ ešte nevyskúšala :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Neem maska je zázrak a pěkně voní. I tuhle si musím pořídit. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Po minuti aktualnej by som chcela nejaku bahennu skusit, laka ma planet spa od avonu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala aj Planet Spa, ta bola tiez super.Ak mas peknu plet isla by som do tej Avonackej, ak potrebujes odstranit mastnotu a nejake cierne bodky tak do tejto :)

      Odstrániť
  7. Píšem si na zoznam. Vyzerá to zaujímavo. Ja mám Ametist - Bahno z Mŕtveho mora, ale to je len na telo a vlasy (aj to nie farbené). Veeeeeeľmi sa mi páči. Nesmrdí a verila by som, že je to fakt bahno čo niekde nazbierali, lebo keď sa to konečne vypľuje na ruku, tak je to také trochu vodové a trochu aj pevné ako pravé bahno. Dostala som ho už dosť dávno od babky. Používam ho len na chrbát a zadok a je fajn, len škoda, že sa nedá použiť, aj na farbené vlasy a zdá sa mi, že ani na tvár sa neodporúča, ale to som si nie 100% istá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak sa nepíše, že aj na tvár asi by som ho tam radšej nedávala.. aby to nebolo moc agresívne. Inak na vlasy to som ešte nepočula, nevedela som, že aj tam je dobré!

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne