pondelok 11. novembra 2013

Ako si vyliečiť popraskané pery

 
Neviem ako vám, ale mne zima teda príliš dobre nerobí. Suché telo, vlasy, ruky a pery sú veci, ktoré musím denno-denne riešiť. Zima je pre mňa obdobie, kedy preferujem všetko mastné, čo mi dodá dostatočnú hydratáciu. Už dávno som pochopila, že radšej investovať do kvalitného balzamu, ktorý mi vydrží rok ako do 10 lacných, ktoré síce môžu krásne vyzerať a ešte krajšie voňať ale kým vyjdem z výťahu pery ma budú štípať rovnako ako keď som do neho nastúpila. Preto zima je čas na väčšie investície a leto na drobné radosti. Problém so suchými perami je najmä to, že ak sa o nich nestarám poriadne popraskajú mi a vyzerajú príšerne. Suchým perám nepomáha jednak počasie, najmä ak začne mrznúť či je príliš veterno, ale vinu môžem zvaliť aj na pár nekvalitných rúžov, ktoré pery vysúšajú nenormálne. Riešenie je však našťastie celkom jednoduché - ísť do lekárne a nechať si poradiť to najlepšie a potom sa už len mazať, mazať a mazať. To najlepšie by mal byť Atoderm od Biodermy, tak sa na neho dnes pozrieme.

 
Atoderm balzam má veľmi praktické a super veľké balenie. Je to akoby tubičková forma zakončená praktickým aplikátorom - použitie je veľmi jednoduché vytlačíte si koľko chcete. Samotná konzistencia mi veľmi pripomína vazelínu, akurát nesmrdí a praktickejšie sa nanáša. Inak samotný balzam je bez vône a bez farby. Na perách je veľmi príjemný a vydrží na nich takú hodinku. Aj keď si dáte tenkú vrstvu vpije sa len trochu a ostatok vydrží na perách. Tým, že nemá žiadnu farbu máte vlastne na perách len taký jemný lesk.  Viem, že je to balzam na pery ale ja osobne ho zvyknem používať aj na nos alebo ak sa mi urobia prasklinky na rukách. Vytlačím si trochu na čistý prst a nanesiem, tam, kde mám popraskanú pokožku. Zaberá naozaj skvelo, do dvoch dní je pokožka pekná, hydratovaná a to najhlavnejšie - zahojená.

zloženie nájdete na tejto foto, ak by sa to zle čítalo viac info na www.bioderma.com
Toto je tretí drahší balzam z lekárne, ktorý som mala a môžem úprimne napísať, že je jednoznačne najlepší. Oceňujem jeho praktické balenie, veľkú veľkosť a aj najlepšiu cenu. Ak aj vaše pery v zime potrápi škaredé počasie určite si pre neho zbehnite, minimálne ako pre prevenciu kým začne ,,ozajstná zima".
Ozaj dnes má snežiť - videli ste to? Hádam to bol len planý poplach :)

A čo vy? Aké balzamy na pery používate? Robia sa vám herpesy, kútiky alebo iné nepríjemné veci?

36 komentárov:

  1. super tip, najma v tomto pocasi!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super, kouknu na něj. :) Já v tomhle období mám stejný problém, jako ty. Popraskané rty jsou u mě na denním pořádku, takže taky mažu, mažu a mažu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte že existujú kvalitné výrobky, ktoré nám pomáhajú :)

      Odstrániť
  3. Keby tak už snežilo, zatiaľ je len mokro :/ Našťastie už prešlo moje obdobie samých herpesov, ale popraskané pery ma stále trápia. Určite nad týmto výrobkom porozmýšľam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oooch ja sa teda neteším ani na sneh :( kvôli mne by mohol byť sneh na horách a BA obísť :)

      Odstrániť
  4. ja mám tyčinku Atoderm, ktorú teraz trošku podvádzam s prírodným Crazy Rumors, a teda je skvelá a ešte lepšia, ale po tomto balzame pokukujem už strašne dlho

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám radšej takéto vytláčacie lebo sa vždy bojím, že sa mi tyčinka zlomí..U lacných balzamov ma to menej trápi, ale ak by sa mi zlomila tu, to by ma strašne štvalo. A Crazy Rumors to je lahôdka :)

      Odstrániť
  5. mne na šťastie stačí obyčajná balea (balzam) :) a ďakujem za pozvánku na Giveaway... už som sa zapojila :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To patríš k tým šťastným :) a som rada, že si sa zapojila :)

      Odstrániť
  6. Mňa popraskané pery trápia, či leto, či zima...:/ Ja zvyknem používať Cicadermu, síce je to skôr na poranenia, ale zvykne to pekne zahojit herpesy, horučky a na popraskané pery je to výborn pomocník ;)
    tajdza.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zabudla som však napísať, že to ma celkom nepríjemnú vôňu, aspoň pre mňa a neoplatí sa to ani oblizovať...:D

      Odstrániť
    2. Mňa našťastie len v zime, to sa vždy pripravím, ale celoročne to musí byť ešte horšie:( o cicaderme som počula, len neviem prečo vždy som si ju spájala skôr s jazvami :)

      Odstrániť
  7. Mě osobně popraskané rty moc netrápí, ale už jenom jako prevenci jsem si chtěla koupit nějaký kvalitnější balzám na rty a celkově výrobky od Biodermy jsou super. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Já používámbalzám na rty s bambuckým máslem. Do rtů se částečně vpije, čímž je zbaví suchosti, částečně na nich zůstane (fakt dlouho, několik hodin, čímž je chrání ještě dál). Za třicet korun mě zbavil rtů popraskaných do krve, který jsem měla loni celou zimu. Všem těm ovoněným Labellům už se jen směju. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No Labello, to je pekná voňavá záležitosť ale ak človeka reálne niečo trápi to absolútne nepomáha..Ja mám dokonca ešte pocit, že to skôr zhroší ako pomôže..S bambuckým maslom som mala dávnejšie jeden balzam (ktorý sa mi bohužiaľ zlomil) ale bol výborný. Celkovo bambucké maslo je najlepší pomocnik na všetko suché :)

      Odstrániť
    2. Nepomáhají a mně osobně to přijde ještě navíc dost předražené. Čistou vazelínu, až po ní budu toužit, si koupím v lékárně za pár korun hromadu.

      Odstrániť
    3. Vazelína je super vec, tú si dávam vždy pred spaním :) len keby mala praktickejšie balenie :) neviem ako ty ale ja mám doma 75ml pixlu :)

      Odstrániť
    4. Já si vazelínu nekupuju, protože mi ten mastný nános vadí... na rty bambucké máslo a na tělo podle situace, mažu se většinou tím prvním, co je po ruce, bývá to Indulona nebo nějaký Oriflame tělový krém. Na hodně vysušená místa jako jsou lokty levandulový Ozalin (s mega sebezapřením - smrdí mi). Já obecně ráda používám takovou tu základní péči jako je Indulona nebo prostě věci za pár korun z lékárny. Ne ze šetřílkovství, funguje mi to, v lékárně tudíž nemám potřebu sahat po věcech za pětistovku a v drogerce drahým krémům nevěřím už vůbec. Nějak jsem po pubertálních pokusech už vyléčená z toho, že když se v drogerce nafasuju hydratačním krémem, tělovým krémem, čistícím krémem, tak se to na mojí kůži nějak pozitivně projeví. Nikdy neprojevilo. Snažím se ji navíc netýrat tím, že na ní budu zkoušet kdeco, co do množství přípravků i ingrediencí (když vidím novinku z reklamy a složení dlouhé jak telefonní seznam, tak nic pro mě).

      Odstrániť
  9. bežne dni použivam balzamy z HMka, v krásnych púzdierkach, s krásnou vôňou a super maslovou konzistenciou :) a keď mám veľmi vysušené pery, použjem neutrogenu balzam, ktorý je podobný ako tento Atoderm

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala pred veeeľa rokmi jeden balzam Hello Kitty z H&M a bol super :) len mi strašne lepil vlasy vo vetre :)) Inak Neutrogenu doma mám, cenovo bola na úrovni tohto a vôbec mi nepomáha :( Na to, že mlieka sú super balzam mi nevyhovuje vôbec :(

      Odstrániť
  10. Biodermu mám osobne vyskúšanú, ale pleťovú vodu. Je to podľa mňa veľmi kvalitné. Na pery som zatiaľ od tejto značky nič nepoužívala, ale vďaka za tip. Niekedy skúsim aj balzam. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite odporúčam :) myslím, že nie je ani jeden výrobok, ktorý by mala Bioderma a bol by zlý :)

      Odstrániť
  11. Já si chci koupit Baby Lips od Maybelline, kamarádce rty hydratoval dobře, když jsem se ptala :)
    Sweet nothing by B.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Já jsem dřív měla opravdu velké problémy se rty- samé koutky, opary a nepříjemnosti. Před rokem mi ale nevlastní táta dovezl z Ameriky Carmex a to je fakt ten nej balzám, doporučuju! Od té doby se mi neudělal jediný opar nebo koutek :) Samozřejmě mi rty pořád sem tam popraskají, ale nic hrozného :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Carmexe som nepočula hádam ani jednu zlú recenziu :) ževraj je to zázrak, tak mi ostáva dúfať, že sa raz dostane aj k nám :)

      Odstrániť
  13. ja jsem driv moc rty neresila. sem tam neco na ne, takze ani moc nejsme zvykla mit porad neco u sebe a oprvdu o ruce a rty pecovat. ucim se to uz ale :D protoze pocasi, hlavne ted v zime je fakt nepritel. zatim pouzivam porad zazracny kelimky z oriflamu, ktery mi docela vyhovujou az na to nanaseni prstem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No všetko treba postupne, ja som sa napríklad niekedy nestarala o ruky a kvôli mojej lenivosti mi v zime praskali do krvy..človek proste dostáva rozum vekom :)

      Odstrániť
  14. Já na rty používám obyčejnou kosmetickou vazelínu a nemůžu si ji vynachválit :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vazelína je super, len by mohla mat praktickejsie balenie :)

      Odstrániť
  15. s perami mam tiez proble, ale labelo to vacsnou spravi, alebo hurraw je uplne skvely. aj herpesy sa mi opakuju pravidelne, no tento rok zatial nastastie este ziadny nebol :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hurraw je taká balzamová celebrita :) už len tie vône :))

      Odstrániť
  16. baby lips použivam :)
    http://styl-in-my-live.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Ahoj Bianca :)) Týmto Ti oznamujem, že som ťa nominovala na Liester Award :) Budem rada, ak sa tohto tagu zúčastníš aj ty :)

    http://werushberry.blogspot.sk/2013/11/liebster-award-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne