piatok 1. novembra 2013

Čo sa robí na kozmetike


Keď som asi pred mesiacom dostala od Ryoru možnosť vyskúšať kozmetické sedenie poviem vám úprimne, nebola som vôbec nadšená. Na jednej strane možno aj áno, že juchúú skúsim niečo nové ale na druhej strane som mala strašný stres. Viackrát som spomínala, že som pred desiatimi rokmi mala strašné akné a za pomoci ,,liečby" mojej extrémne fundovanej kozmetičky som skončila v nemocnici kde mi zlupovali pleť. Žiadna sranda poviem vám a liečba bola finančne a hlavne neskutočne psychicky náročná. Teraz som v stave keď som so svojou pleťou nadmieru spokojná. Viem, že ju dokonalú mať nebudem asi nikdy a občasné vyrážky ma mrzia, ale nerozhodia. Odvedy som bola na kozmetike len raz, a tá bola síce naozaj úžasná, tie nervy pred ňou mi ju aj tak pokazili. Jednoducho sa mi urobil v hlave blok, kozmetiky sa bojím a vyhýbam sa jej ako môžem. Môj strach je však v celku iracionálny a bolo by načase prekonať ho, ak nechcem v 30 vyzerať akoby som mala 40. Sama sa o seba veľmi rada starám, doprajem si kvalitné produkty a v kútike duše viem, že žena proste potrebuje raz za čas k poriadnej starostlivosti aj pomoc profesionála. Preto som sa nadýchla a išla som sa objednať.



Nakoľko mám naozaj citlivú pleť a viem, že stačí strašne málo aby mi na tvári ostala jazva rozhodla som sa, že budem chcieť nejakú výživné, hydratačné ošetrenie. Tu chcem dodať, že kozmetika naozaj nemusí vždy znamenať len to, že vás bude niekto hodinu vytláčať. Práve naopak, je dobré ak svojej pleti doprajete hĺbkovú výživu, ktorá vám zaručí krásne rozjasnenie a taktiež ošetrenie napríklad aj pred blížiacou sa zimou.

Kozmetiku mi robila milá kozmetička Ivana, ktorá mi hneď na začiatok poradila, nech si dám dole tričko, pretože mi dá sérum ako aj masáž aj na krk a dekolt. Celá procedúra začala poriadnym odlíčením. Vždy ma prekvapuje, že kozmetičky odličujú nanesením odličovacieho mlieka na tvár, pričom ho akoby končekami prstov roznesú po celej tvári poriadne ho dostanú všade a potom hubkami alebo uterákom odstránia. Viem, že je to bežný postup  vždy sa spomína aj v návodoch pri odličovacích mliekach, ale ja som si ho nikdy nevedela predstaviť. Je to však naozaj veľmi praktické, príjemne pri odličovaní očí a povedala by som, že naozaj aj efektívnejšie. Mlieko si naozaj nanesiete všade a je menšia šanca, že tento postup odfláknete ako keď sa to robí tampónikmi. Následne ma kozmetička doodličovala čistiacou vodou.



Keďže som chcela pleť poriadne hydratovať bolo mi odporučené sérum z morských rias. Sérum je veľmi výživné, pričom jeho vlastnosti ešte znásobilo to, že sa do pleti zapracovalo ultrazvukom. Ultrazvuk bol veľmi príjemný, v podstate ste cítili len akoby studenšiu hlavicu, ktorá sa vám príjemne kĺzala po pleti a krku. Ošetrenie trvalo asi 10 minút a následne po ňom nasledovala masáž. Tá bola neskutočne príjemná a mám pocit, že som mala premasírované všetko časti mojej tváre, krku a dekoltu. Nikdy by som nepovedala, že je treba masírovať aj napríklad obočie, ale pravda je taká, že je to súčasť tváre ako hociktorá iná. 





Na tvári , krku a dekolte som mala navyše masku z kyseliny hyaluronovej, ktorá pôsobí proti predčasnému starnutiu pleti a taktiež proti vráskam. Výborné na nej je, že kyselina hyaluronova je skvelá pre všetky vekové kategórie, pretože pleť naozaj krásne vyhladzuje a vypína a navyše necháva pleť krásne vláčnou. Aj v tejto maske sa navyše nachádzali extrakty z morských rias, čo urobili super kombináciu spolu s prvým sérom. Po aplikácii masky mi ju nechala kozmetička pôsobiť asi 15 minút. Ako tu sedím tak vám hovorím, že keby nešlo rádio asi by som zaspala. V salóne bolo príjemne teplúčko, samotný priebeh bol veľmi relaxačný a príjemný čiže naozaj nebyť dobre hudby spím. 

Po uplynutí doby pôsobenia sa maska odstránila papierovými utierkami a na záver mi kozmetička aplikovala krém. Keď som sa postavila z kozmetického lôžka cítila som sa akoby som sa prebrala po nejakom energizujúcom zákroku. Naozaj cítila som sa ľahšia, exrémne oddýchnutá, uvoľnená proste akoby nejaké starosti išli bokom. Nehovoriac o tom, že moja pleť bola krásne vláčna a ešte aj teraz po dvoch týždňoch akoby žiari. Má peknú farbu, žiadne suché miesta nič.








Myslím si, že takéto kozmetické sedenie je úplne iný level toho, kam som chodila pred 10 rokmi. Ošetrenie je veľmi príjemné a po skončení sa naozaj cítite veľmi oddýchnuto a krajšie. My ženy si naozaj zaslúžime hodinu takéhoto príjemného oddychu a raz za čas by sme si ho mali dopriať. 

Ja by som sa ešte raz chcela poďakovať Ryoru a tímu na Heydukovej, že prelomenie môjho kozmetického bloku a za úžasne strávený čas! Určite som tam nebola naposledy akurát nabudúce beriem aj maminu! 



A čo vy? Chodíte na kozmetiku? Chodí vaša mamina? Akú kozmetiku preferujete – výživnú či čistiacu?

17 komentárov:

  1. ja teda oblubujem vsetko co je vyrobene z morskych rias, kedze bohuzial mi tam ten hore nenadelil krasnu plet, musim sa o nu starat a to mi fakt pomaha:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je sme teda dve :( ale ja si stále hovorím, že aspoň bude mať hádam neskôr a málo vrások - nemôžem predsa schytať všetko :)

      Odstrániť
  2. Ja sa najbližšie chystám po dlhej dobe, lebo moje pleť zase začína nepočúvať :( (že ma to vôec ešte prekvapuje)....bohužial tiež stači jeden krem, a kde tu jazvička aj tak ostane :( s týmto budem bojovať asi dokonca života...asi jediná časť môjho tela z čoho mám komplexy...dúfam, že tiež ich raz prekonám ako ty svoj blok ;)
    TatiLand

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja našťastie komplexy nemám, skôr by som povedala, akoby ma ten problém možno ešte aj nejako posilnil, viem, že to znie divne, ale je to tak..A hlavne vďaka za dobrý make-up, ten zakryje všetko!

      Odstrániť
  3. pravdupovediac som si podla nadpisu nevedela predsavit ze o com ides pisat:D bola som tiez par krat u kozmeticky, ale prebiehlo to teda uplne inak. jednak..prisla som uz odlicena, takze odlicovanie sa nekonalo. nasledne mi tvar naparila takym parnym strojom, potom povytlacala pory, vydezinfikovala, naniesla masku, odstranila masku, pomasirovala a koniec

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne takto to prebiehalo, keď som niekedy chodievala aj ja. To naparovanie mi ale vôbec nerobilo dobre, tak som prestala chodiť...

      Odstrániť
    2. mne to tiez bolo dost neprijemne. ale dalo sa to nahradit nejakym zmakcovacom koze

      Odstrániť
    3. No očividne nie som jediná, komu neostali dobré spomienky na ,,mládežnícku" kozmetiku. Baby ďakujem za komentáre, vážne som si myslela o sebe, že som jediná na kom to zanechalo nie moc dobré spomienky :(

      Odstrániť
  4. Já naštěstí chodim na kosmetiku k mamce, takže to mám bez stresů, ale dokážu si dost dobře představit, jak s člověkem zamává jedna špatná zkušenost...
    Ale jak píšeš, je to velmi příjemné si nějak lehnout a nechat o sebe pečovat.
    Hedwica♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to sa máš :) nie je asi nikto iný na svete, komu sa človek nebojí zveriť pod ruky ako mamke :)

      Odstrániť
  5. No už iba kvôli naparovaniu som akosi ešte nenašla odvahu ísť ku kozmtičke. Navyše nie vždy mi sadne kozmetika, ktorú si kúpim ja sama, takže je dosť pravdepodobné, že aj od kozmetičky by som odchádzala podráždená a nie upokojená (myslím pleť). To čo robili tebe ale znie celkom inak než to čo som počula od iných dievčat. Tam by som nacupkala síce so strachom, ale možno by som bola príjemne prekvapená rovnako ako ty :)
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ono sa asi veľa vecí zmenilo odkedy sme chodili na kozmetiku :) ale vidím, že traumatizované sme viaceré a to ste ani nemuseli ležať dva týždne v nemocnici :))

      Odstrániť
  6. Ja som zatiaľ žiadnu nepríjemnú príhodu u kozmetičky nezažila. Ale som vážne rada, že si ten blok prekonala :)).

    Julie's blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som rada, netreba si v živote privyrábať viac stresu - ešte z takej hlúposti..

      Odstrániť
  7. Budúci mesiac sa chystám kožnemu a chcela by som u neho konečne poriešiť moju "krásnu" pleť. Už by som konečne chcela mať pokoj od akné, čiernych bodiek a iných fuj veci. Tak uvidím, či to bude vedieť poriešiť on alebo budem musieť ku kozmetičke čoho sa bojím, lebo u nás si myslím, že poriadna kozmetička nebude. A nemám chuť ísť k nejakej čo zo mňa spraví ešte väčšiu "obludu". Takže som rada za tento článok, len škoda, že ich nemôžem navštíviť aj ja :( Ale teraz mi článok sadol a trochu ma posmelil nebáť sa a rozhýbať sa. Len som zvedavá čo bude taká kozmetička stáť a či bude zato aj stáť. Ale toto znie ako krásne strávený deň. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne s pleťou najviac pomohol kožný, normálne mi nasadil liečbu, lieky všetko čo bolo treba. V tej dobe, kedy som sa liečila ja som mala naozaj strašné akné, to ma museli aj hospitalizovať ale myslím, že normálne ľuďom stačia len lieky..Nemôžem povedať, že by bola teraz moja pleť dokonalá, to ani zďaleka, ale oproti tomu,čo to bolo kedysi je vážne pekná. Netreba to však odkladať, čím skôr začneš tým skôr to odíde :)

      Odstrániť
  8. Bianca, úplne ťa chápem, že si mala blok po takých hrozný ch skúsenostiach. Ja by som mala určite tiež tvoj článok je veľmi zaujímavý , veľa som sa z neho dozvedela o takej kozmetickej procedure. Užitočná je aj rada s oodličovaním mliečkom, ja mám rada olejovitý odličovač očí ale to platí.

    Myslím, že túto oblasť podceňujem .... nevedela som že u kozmetičky to môže byť fajn až takto.

    A ďakujem ostatným dievčatám tu za postrehy, zaujímavá diskusia.

    Miška

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne