piatok 15. novembra 2013

Dermacol radí ako vyzerať sviežo aj keď sa tak necítite

 
O bázach som si toho prečítala už naozaj veeeľmi veľa. Sama som k nim nijako neinklinovala najmä zo strachu pred ich zložením a ich pomerne vysokými cenami. Pred pár rokmi som si však jednu bázu kúpila a nakoľko sa môj strach z nejakej reakcie na mojej pleti nestal prišla som tejto kozmetickej záležitosti celkom na chuť. Všeobecne platí, že bázu by ste nemali používať každý deň, ale skôr na nejaké špeciálne príležitosti alebo vtedy keď potrebujete aby váš make-up vydržal dlhšie či vyzeral lepšie. Samozrejme nájdu sa aj názory, že bázu kľudne môžete používať denne, ja si osobne myslím, že nech si každý robí čo chce. Ak sa vám účinky bázy veľmi páčia a báza vám nerobí na pleti šarapatu nech sa páči, začleňte ju do svojej dennej výbavy.
Ja osobne nemám problém s výdržou make-upu (ak to nie je nejaká tragédia ako jedna o ktorej pripravujem článok), ale sú okolnosti, na ktoré je báza nevyhnutnosť.
 
Príkladom takých situácií sú spoločenské akcie - svadby, oslavy, cestovanie lietadlom na krátke lety, extrémne dlhé dni, kedy naozaj celý deň potrebujem vyzerať k svetu, silný dážď, sneh či proste ráno, kedy sa na seba pozriem a jednoducho viem, že na toto ani make-up nestačí.
 


 
Bázu používam po nanesení denného krému na čisté ruky. Ja osobne bázu nanášam prstami ako krém, mám pocit, že vtedy je to najlepšie. Báza je sama o sebe číra avšak ak si kúpite nejakú, ktorá má nejaké špeci vlastnosti môže vyzerať inak. Napríklad tá moja Dermacol Pearl energy je na rozjasnenie a vyhladenie s čiastočkami z perál a teda keď sa pozriete na to ako vyzerá vidíte tam drobné trblietky. Tie paradoxne nie sú na pleti po rozotrení vôbec vidieť, avšak pleť vyzerá naozaj lepšie. Je akoby menej bledá, pôsobí vyspato. Na to celkovo bázy sú - aby ste vyzerali lepšie, zdravšie. Po nanesení make-upu na pleti nie sú viditeľné vyrážky, pory a naozaj vyzeráte zdravšie. Pleť sa nemastí skôr vyzerá tak prirodzene dobre. Či sa do zrkadla pozriete o 16:00 alebo o pol druhej nad ránom, naozaj make-up je tam, kde bol ráno.
Inak veľkosť je 15ml a báza má praktickú pumpičku. Jej balenie je pekné, ružové a tým, že je to celkom malá záležitosť v pohode ju vždy zbalíte zo sebou. Tým, že sa nanáša super rukami nepotrebujete ani ďalšie štetce, čo je pre mňa ďalšia výhoda. Bázu používam asi raz ta týždeň pričom jej úbytok je naozaj minimálny. Myslím si, že ak ju budem naďalej používať v taktomto tempe vydrží mi kľudne aj rok. Jej cena je plus mínus 10 eúr a osobne odporúčam vždy Dermacol veci objednávať cez Dermacol e-shop, pretože k nákupu máte super darček. Navyše ak ste z BA tak máte doručenie do predajne zdarma, a potom už naozaj nevidím žiadny dôvod na nákup niekde inde.
 
 
Samotných báz existuje veľmi veľa druhov a pri kupovaní by som si dala na správnom výbere záležať. Ja mám doma túto s výťažkom z perál a napríklad moja mamina má na staršiu pleť s výťažkom so zlata. Ak chcete, aby vám báza neškodila, ale aby splnila to, čo má treba si ju naozaj prispôsobiť svojej pleti.

A čo vy? Máte nejaké skúsenosti s bázou? Ak áno, ktorú ste skúšali? Ak nie láka vás nejaká?

24 komentárov:

  1. Skvěý článek hned ke kávě po ránu :-)! Bázím jsem přišla na chuť teprve nedávno, měla jsem z nich podobné pocity jako ty. Nedávno mi však přišla v LB jedna, takže jsem se rozhodla ji vyzkoušet. Výsledný verdikt je takový, že jsem s ní poměrně spokojená, ale opět ji používám spíše na nějaké výjimečné příležitosti, nikoli každý den. O této bázi od Dermacol jsem toho slyšela již hodně a myslím, že ji s takovou budu muset brzy vyzkoušet, takže děkuji za tip :-)*
    Glamour and Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja mám tu MUA z Ladyboxu ale ešte som ju neskúšala, mala som načatú túto a nechcela som otvárať obe :) ale ak píšeš že je dobrá tak sa o to viac teším keď ju vyskúšam :)

      Odstrániť
  2. přesně tuto mám doma a jsem s ní spokojená. měla jsem ještě i jinou verzi..teď už nevím, jak se přesně jmenovala, ale také mi moc vyhovovala
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tých verzií má Dermacol naozaj pomerne dosť a hlavne vyzerajú podobne :)

      Odstrániť
  3. Pěkně sepsané, já tedy bázi používám denně. Mám smíšenou pleť a potřebuji, aby makeup skutečně držel. Momentálně používm bázi od Revlonu a jsem s ní moc spokojená. Svým způsobem je dost podobná této od Dermacolu, ono to složení je asi stejné:-). Nanáším ji prsty, štětcem se tolik nezapracovala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A Revlon sa predáva u Vás v ČR či si ju objednávaš cez net?

      Odstrániť
  4. Bázam som neprišla zatiaľ na chuť, ale určite by som raz chcela nejakú vyskúšať. Táto vyzerá zaujímavo len tie trblietky :/ Raz som mala trblietavý, ružový make-up :D stačilo mi, ale ak to na pleti nie je vidieť, tak to môže byť v pohode. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tých trblietok sa naozaj absolútne nemusíš báť, ja by som ich naopak prijala,ale naozaj tam nie sú viditeľné :)

      Odstrániť
  5. Já jsem tento balzám používala dva roky!! Nenosím moc make-up, ale když jsem si ho od Dermacolu na obličej nanesla, vždy jsem pod něj použila tento balzám. Měla jsem s perleti i BEZ. Byla jsem VÍCE než spokojená a stále koukám po akcích, kdy si ji pořídím :). Nádherně se mi make-up potom nanášel a za sebe si myslím, že make-up na obličeji vypadá po téhle bázi daleko krásněji, tvář je neskutečně hladká a nádherně s ním prostě splývá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dva roky to už je naozaj čas :) Určite sa oplatí nájsť ho v nejakej akcii a hlavne keď je k nemu na ich stránkach pri nákupe niečo zdarma nie je o čom :)

      Odstrániť
  6. Ja dlhodobo používam matujúcu 18h Matt control, teraz už asi 3 balenie a neplánujem meniť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja mám momentálne tiež od Dermacol Satin Make-up Base a som s ňou dosť spokojná, až na tú nie zrovna príjemnú parfemáciu. Ak nanesiem make-up, tak pleť vyzerá naozaj dosť hladko a aj výdrž je lepšia. Hlavne mi za žiadnych okolností make-up nezooxiduje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To oceňujem aj ja, že nech sa deje čokoľvek make-up proste dokonalo drží do večera :)

      Odstrániť
  8. Všechny báze od Dermacolu přímo miluji a nedám na ně dopustit. Nanáším si je každé ráno pod make-up. :) Miraculous Style GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dermacol naozaj vie čo robí :) ja poznám sice len dve ale obe sú naozaj super!

      Odstrániť
  9. ja vubec nejak nic krom nake-up nepouzivam:D plet mam dobrou, ikdyz je pravda, ze make-up cely den moc nevydrzi a pudrovat se vickrat moc nechci. takze az ted vposledni dobe jsem zacla koukat po dalsich vecech jako highliter apod. ale jak to tak ctu tak by urcite neskodilo zkusit konecne nejakou bazi:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pekná pleť - závidím :) Ja si rada dopomôžem ak niečo naozaj pekne pomáha, je to super! Inak rozjasňovač musí byť ten vie urobiť naozaj super zázraky!

      Odstrániť
  10. Tak na přesně tuhle bázi už se dívám dva měsíce a stále jsem váhala, jestli do ní investovat, nebo si koupit jinou. No a u tebe vidím chválu, takže si ji určitě pořídím při další návštěvě DM. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás napríklad ani nie je veľký výber báz, čiže ak nejakú potrebuješ ono ani moc nie je nad čím rozmýšľať :) Na druhú stranu o to lepšie, aspoň máš menšiu šancu, že vyberieš zle! Táto je naozaj super, nie je ani drahá a oceňujem aj to, že je to takmer :) domáca značka :)

      Odstrániť
  11. Mně se tak líbí všechno, co mi dává naději, že moje ponocování na mě nebude ráno poznat ;-), takže jdu do toho, zkusím všechno ;-).
    Krásná a vymakaná recenze, jako vždy.
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vivi píšeš mi presne z duše, ponocovanie je aj u mňa to, čo zo mňa ráno robí zombíka :) našťastie to vážne pomáha :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne