pondelok 4. novembra 2013

V Afrike asi voňajú melóny inak

Vôňa vodného melónu patrí medzi moje obľúbené (aj keď teraz keď som sa nad touto vetou zamyslela, napadlo ma asi 10 ďalších vôní o ktorých by som napísala to isté :)) a vždy keď vidím nejaký výrobok s touto vôňou hneď k nemu siaham. Melón mám neskutočne rada, okrem toho, že mi veľmi chutí sa mi vždy spája s mojím najobľúbenejším obdobím v roku. Keď som teda na stránke www.bionatural.sk videla tento telový krém , jednoducho som ho musela mať. Na začiatok musím napísať, že sa mi opäť páči krásne prepracované balenie, vždy je naozaj obrázok ladený do farby výrobku, ktorý obsahuje - teda keďže ide teraz o melónový krém obal je červený.
Postupné ochladenie nepekne vníma aj moja hrošia pokožka a ak sa mi nechce krémovať sa každý deň, potrebujem niečo poriadne hutné a premasťujúce. Aby som tomuto krému neubrala jeho podstatu jeho celý názov je hydratačný krém s olejom s vodového melóna a nakoľko už veľmi dobre poznám túto stránku a videla som v názve ,,s olejom" vedela som, že to bude to pravé orechové. Ide o to, že ak stránka s prírodnou kozmetikou napíše, že je niečo s olejom, zaručene to s olejom bude a premastí to tak, že sa chvíľu budete cítiť ako hranolka na panvici. Aby ste mi verili, že nehovorím, len tak do luftu sami môžete na fotkách vidieť krásnu tuhú konzistenciu krému, ktorá sa vplyvom tepla z rúk zohreje a mierne zolejnie. Nakoľko je krém riadne mastný stačí ho naozaj málo, skôr vždy odporúčam akoby si natrieť a zohriať trochu v dlaniach a potom si mastnými rukami prejsť telo. Je to omnoho rýchlejšie, efektívnejšie a navyše krátkou masážou si príjemne rozmasírujete aj telo či celulitídu. Po natretí je teda telo mastné, a ak máte suchú pokožku ako ja, zvyčajne sa krém vsiakne kým si umyjem zuby a natriem tvár a očné okolie krémom.


Čo však musím popisu výrobcu Akamuti vytknúť, je to, že vôňa tohto krému okolo melóna ani nešla. Naozaj som dala krém voňať asi 10 ľuďom a nikto v ňom melón vôbec necítil. Mne osobne veľmi pripomína nanuk Cik Cak, ale ak ho nepoznáte vonia proste ako citrón alebo limetka. Teraz som si akurát pozrela ich stránku a na stránke sa píše že obsahuje bio éterický olej Limeta, čo by teda vysvetľovalo tú vôňu. V prípade môjho krému krém vonia naozaj ako čistá limetka s citrónom, melón nie je naozaj vôbec ale vôbec cítiť. Ešte ma napadlo, že na škatuľke sa píše, že je to Kalahari melón ale ten vyzerá podľa obrázku rovnako ako náš čo sa pestuje na juhu. Tak no jedine, že by teda africký melón voňal ako citrón. 

Krém určite odporúčam ak máte suchú pokožku a chcete si ju poriadne premastiť aby vás nepla a nemuseli ste sa krémovať každý deň. Mňa hydratuje tak, že mi stačí natierať sa 3x týždenne čo naozaj oceňujem, pretože nie vždy v noci sa mi krémovať chce. Možno mám tupý čuch, ale ak náhodou nie, tak vám radím nespoliehajte sa na to, že krém bude voňať po melóne, skôr počítajte s tou éterickou limetkou. Inak je to úžasná prírodná bomba, ktorá prevonia nielen vašu pokožku, ale aj kúpeľňu, pyžamo a posteľné. To máte ako dva v jednom-  navyše ráno máte pocit, ako keby ste sa zobúdzali v nejakej exotickej krajine než hmlistom Slovensku.

A čo vy? Preferujete tekutejšie telové krémy? Alebo premasťujúce? Pamätáte si Cik-cak nanuk? 




33 komentárov:

  1. Pokud toužíš po vůni melounu, v DM mají melounové tělové máslo od Alverde a to je i jinak hrozně super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tom som uz pocula,ale u nas je skoro stale vypredane :(

      Odstrániť
    2. Tady ho je spousta. I bych ti nabídla, že ti ho koupím a pošlu, ale s poštou na Slovensko by vyšlo dvakrát tak draho. :/

      Odstrániť
    3. No to teda! Nechápem ale prečo je to poštovné také drahé! Ale ďakujem, budem po ňom striehnuť :)

      Odstrániť
  2. Vuni melounu mam taky rada, skoda, ze tedy nevoni.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To je skodaz ze nevoni vypada fakt dobre:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. super vůni melounu má tělový krém od dermacol, z té řady aroma ritual. ale já osobně mám moc ráda i limetkovou - citrónovou vůni, tak po krému kouknu:)

    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? Nevedela som, že tam je aj melonovy! Ja mám z Aroma Rituals pistáciu a čerešňu melonová verzia mi nejako ušla! Ďakujem!

      Odstrániť
  5. Vůni melounu taky zbožňuju, takže tady tato by mě asi celkem naštvala :D
    Moje nejoblíbenější melounové produkty jsou překvapivě tyhle z Avonu: http://fashionpicnicblog.blogspot.cz/2013/05/moje-melouny-d.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. preto som ti napísala do recenzie, aby niekto nebol smutný. Predsa len krémik nie je úplne najlacnejší, čiže je lepšie vedieť a keď tak sa pozrieť po inom druhu :) Inak tie tvoje mám doma tiež a sú super :)

      Odstrániť
  6. Taky mám moc ráda vůni melounu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Milujem tvoj blog :3

    http://love-me-cause-im-famous.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. kedysi som preferovala nemastné mlieka s nejakou fajnovou vôňou, ale už som náročnejšia a suchšia, takže mi vyhovujú čo najmastnejšie produkty :) aj kokosový olej sa mi vsiakne za pár minút, čo je teda asi hrôza, ale čo už narobím :) týmto akamuti melónom si mi narobila chúťky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja tak :) ešte možno v lete hľadám skôr také ľahšie, keď som celá spotená nepotrebujem sa ešte mastniť ale teraz v zime, mám ak sa nenatriem kožu horšiu ako moja babka.. S vsiakaním som na tom rovnako, suchá kože našťastie vsiaka rýchlo :)

      Odstrániť
  9. já mam divnou pokožku, místama suchou a místama mastnou... vždycky musím vybírat krémy co jsou na oboje.. :D takže si obličej mažu 2 krémy.. :D

    >>> N i k o l a M i l l s - beauty and fashion blogger

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ejha, to je nepríjemná situácia :( to si úprimne neviem vôbec predstaviť, ale klobúk dole, že si si našla nejaký spôsob ako to riešiť :)

      Odstrániť
  10. S príchodom chladných dní je zo mňa taká šušinka, že seriózne zvažujem jeho kúpu. Všetko z čoho budem mastná ako sardinka sa zíde :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ver mi, že ak toto premastí moju hrošiu pokožku premastí aj tvoju sušinkovú :))

      Odstrániť
  11. Já mám raději tekuté, ale spíše šáhnu po všem, co mi voní. :D
    A obal tohohle krému vypadá doslova božsky! :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni sa naozaj krásne vyhrávajú s obalmi, na každom výrobku si dávajú záležať :) ak máš rada vôňu táto by sa ti určite páčila :)

      Odstrániť
  12. Takéto niečo hutnejšie si chcem zadovážiť a vôňa limetky mi nevadí :) Mrknem sa asi aj po iných variantách ak tam dáke budú. Na tú stránku sa chcem už tak dlho mrknúť a stále sa k tomu akosi nemám :)
    Gold Phoenix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Oni majú na bionatural samé super veci, úžasné balzamy na pery, krémiky na ruky, masky na vlasy vážne veľa dobrého :) najťažšie je, že s čím začať :)

      Odstrániť
  13. Já miluju na zimu hutné krémy a tělové másla! Vždycky po koupání mám hodně vysušenou pleť. Na Cik Cak si pamatuju, ale ta vůně se mi úplně nevybavuje :D Každopádně zajímavá zkušenost, že meloun nevoní jako meloun:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj u mňa v zime vedie všetko hutné :)) teraz by som si len s čisto hydratačným krémom moc nevystačila :)

      Odstrániť
  14. Máš super přirovnání, vážně. Celkem jsem se u článku pobavila. Miluju sprchový gel (myslím Dermacol) s vodním melounem, nejradši bych ho snědla! :D

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne