streda 27. novembra 2013

Vianočný Nobilis Tilia

 
Všetky faktory nasvedčujú tomu, že prichádzajú Vianoce. Píšem o nich na blogu, vonku už snežilo, na námestí sú trhy ale ja nič. Donedávna mi nič z týchto vecí Vianoce o nič viac nepriblížilo, a nepodarilo sa mi naladiť na tú super Vianočnú atmosféru. Poznáte to, vždy musí prijsť niečo, po čom si uvedomíte, že zachvíľu to prijde. A ku mne do už došlo! Pomerne netradične - s ovoňaním krému na ruky. Keď som si vyberala krém na ruky ani vo sne by mi nenapadlo, že práve tento bude voňať vianočne a že to bude to najlepšie čo som si mohla vybrať.
Podstata bola, že som hľadala nejaký super vyživujúci krém na ruky, ktorý bude vedieť dobre bojovať s popraskanou kožou. Chcela som ho na používanie v robote, čiže mi nezáležalo na tom, aké bude balenie, podstata bola hlavne nech extrémne ošetruje. Ak potrebujete niečo, čo je naozaj výživné vždy v zložení hľadajte, čo najviac masla a zložky, ktoré sú odolné voči vode.

 
Moja obľúbená značka Nobilis Tilia ma opäť nesklamala a našla som krém na ruky s Myrhou, ktorý dobre sedel mojim požiadavkam. Pomerne dlhú dobu ma odstrašovala tá myrha (pretože sa mi spája s kostolom) a aj napriek tomu, že som krém mala v záložkách už asi pol roka odhodlala som sa až teraz. Krém obsahuje rastlinné, kakaové, bambucké maslo, kokosový olej, ktoré krásne zvláčňujú a živicu z benzoe a myrhu, ktoré majú antibakteriálne účinky potrebné na popraskané ruky. Podľa popisu je navyše odolný voči saponátom, takže aj keď si ruky umyjete stále si ich nepotrebujete hneď krémovať.
Krém má zvlášnu konzistenciu - musíte si ho akoby vydlabnúť pretože jeho povrch je tuhší, ale keď si ho vydlabnete v rukách sa veľmi ľahko rozotiera. Je to celkom zaujímavé, pretože kým povrch vyzerá tuhy konzistencia určite nie je hutná. Rozotiera sa naozaj veľmi ľahko, nie je mastný a hneď sa vpíja. Zanecháva krásne hebké ruky, ktoré nič nepne. Neštípe ani v rankách a tie sa rýchlejšie hoja a chrastia.
Teraz sa konečne dostanem k tomu, prečo mi pripomína Vianoce. Osobne si myslím, že vonia ako pomarančové želé, alebo pomaranče v čokoláde. Je to naozaj veľmi príjemná Vianočná vôňa, ktorá na rukách vydrží cez hodinu. U nás doma stále na stromčeku musia byť Vianočné kolekcie, a tam sa vždy nachádza nejaké pomarančové želé, čiže pre mňa sú toto Vianoce.
 
 
Zloženie:
Potassium Sorbate, Aqua, Cera Alba, Theobroma Cacao Seed Butter, Butyrospermum parkii Butter, Cocos nucifera Oil, PCA Glyceryl Olea, Sodium Stearoyl Lactylate, Glycerín, cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Sodium Benzoate, Tocopheryl Acetate, Zmes éterických olejov, Lactic Acid, Limonene *, Linalool *, Benzyl Benzoate *, Benzyl Cinnamate *; * - z prírodných éterických olejov
 
Krém má 100ml a netradičné balenie, ktoré pripomína balenie krému na tvár. Osobne si myslím, že je to praktické balenie na doma alebo do roboty, a vždy potom viete produkt minúť celý. Kvalitný krém môže byť pre niekoho aj pekným darčekom na Vianoce a za tento by ste sa určite nemuseli hanbiť. Zoženiete ho na http://www.navratkprirode.sk/ za cenu okolo 11 eúr.
 
A čo Vy? Čo Vám navodzuje Vianočnú atmosféru? Príde Vám, že už budú Vianoce? Tešíte sa?

13 komentárov:

  1. Super krém! :)
    U mě Vánoční atmosféru vždy navodí vánoční stromek, který plánuju už dávat někdy tenhle týden, takže pak budu akorát lítat po obchodech a dokupovat dárky. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej vy už budete dávať stromček? Tak to závidím, my ho dávame až okolo 20.12 a to je straaašne neskoro :(

      Odstrániť
  2. Od Nobilisu nic nemám, ale tohle zní dobře :)
    Vánoční atmosféru u mne vždycky navodí cukroví. letos to zatím ne a ne přijít :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A už si piekla? Lebo my napríklad ešte nie, ale hrozne sa na to teším :)

      Odstrániť
  3. Výborný tip! akurát si objednávam olej na tvár prihodím aj krém! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To ako popisuješ tento krém je také ... neviem ako to správne nazvať... dajme tomu že "aha, niekto to vyriešil za mňa" :D Pri čítaní článku mi hneď pripomenulo moju sesternicu, máva cez zimu fakt hnusne suché a začervenané ruky (chuďatko moje) a ešte si nedá povedat aby si to neškrabala, tak som sa rozhodla že jej ho kúpim. Každý jeden rok dumám a hladám nejaké krémy v drogérke ale teraz jej skúsim kúpiť tento a potom dám vedieť ako sa jej páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Romi ono to dosť svrbí keď sa to chrastí, čiže chápem ju ale je to zlé :( a krém naozaj krásne pomôže! S niektorými časťami tela robí zázraky na počkanie :)) vážne dala som ho snúbencovi na lakte a to bola iná suchota a do hodiny ako nové :D každopádne držím palce a dúfam, že pomôže (aj keď si naozaj myslím, že neexistuje zlý výrobok od Nobilisu :)

      Odstrániť
  5. ahoj pamatuješ si mě jsem eattrainbeauty přestěhovala jsem se na nový blog kt je jen o přírodní kosmetice a zdravém životním stylu apod..

    http://oprirodnikosmetice.blogspot.cz/

    PS. Nobilis Talia je skvělá značka a má ty nejlepší olejíčky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za odkaz, som veľmi zvedavá a idem sa hneď mrknúť :)

      Odstrániť
  6. Vyzerá lákavo hlavne pre moje vysušené ruky, ale tá vôňa ma neláka a ešte ak má takú trvácnosť. Keď si nakrémujem ruky pred spaním a silno to vonia, tak priateľ dostáva "záchvat", lebo mu to vadí, takže si musím krémovať ruky skôr s jemnými vôňami alebo takými čo rýchlo vypáchnu. Teraz chcem skúsiť Neutrogenu a dúfam, že to už bude konečne môj zimný krém. Som zvedavá.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne