streda 20. novembra 2013

Vzdušná kulma - kedysi a teraz




Neviem, či sú vzdušné kulmy nejaký výdobytok západu ale mne osobne prídu ako niečo, čo zrazu mala každá žena po 89. Priznávam sa, že doma sme ju mali aj my (a vlastne stále niekde máme) ale nikdy u nás nemala úspech. Mamina dostala kulmo fén od ocina asi pred 10 rokmi a obe sme ho použili asi raz. Dôvod je veľmi jednoduchý – obe máme ťažké a husté vlasy, čo znamenalo fúkanie asi 45 minút a to nesrandujem. Pamätám si, ako som si raz v zime k babke zabudla zobrať fén a suseda mi požičala práve kulmo fén a vlasy som si sušila rekordnú hodinu a pol.  Od tej doby idú tieto zariadenia akosi celkom mimo mňa pretože nie som ochotná fúkať si vlasy viac ako 10 minút.






Keď sa ku mne asi pred dvoma mesiacmi dostala táto novinka, pochopiteľne, že som bola skeptická. Ide o novú vzdušnú kulmu Philips Pro Care HP8656, ktorá jednak vlasy suší a jednak by ich mala aj tvarovať. Ide vlastne o taký multi-styler nakoľko základom balenie je vlastne sušiaca hlavica, na ktorú si dávate násadky, podľa toho aký účes si chcete urobiť.  Základom je asi plochá kefa, ktorá vlasy vyhladzuje  a vyrovnáva, potom sú tam dva nadstavce na robenie kučier, jeden nadstavec na cielené teplo – ten je dobrý napríklad na ofinu, a ešte nadstavec na zväčšenie objemu vlasov. Povedala som si, že ho vyskúšam, keď nebudem mať celé doobedie čo robiť, aby som potom nikde nemeškala.




Postup je naozaj veľmi jednoduchý, vyberiete si nadstavec nacvaknete ho na hlavicu a sušíte. Čo ma prekvapilo je jednak to, aká ľahká tá vzdušná kulma je. Tá naša stará čo máme doma je o polovicu menšia a raz taká tažká. Táto je naozaj veľmi ľahká, ideálna na sušenie vlasov. Kefy majú keramický a iónový povrch a samozrejmosťou je ochrana vlasov Termoprotect. Ja oceňujem najmä dve výhody – všetky nadstavce majú rozložené teplo, čiže to nie je tak, že vrch hlavy vás páli a spodok je studený a môžete si nastaviť chladný vzduch pre šetrnejšie sušenie. Na skúšanie som si vybrala plochú kefu, pretože pre začiatočníka je to podľa mňa ten najjednoduchší nadstavec. Aj keď napr. snúbencova mamina si so svojím kulmo-fénom denne krásne natáča vlasy, čiže žiaden nadstavec nie je zložitý, chce to len vyskúšať. 

Prvé odfotené vlasy sú po vyfúkaní klasickým fénom – vyzerajú ako vlasy Majstra N.




Vlasy po vyfúkaní vzdušnou kulmou na plochú kefu - krásne, uhladené! Vidíte tie krásne končeky?



A teraz to najlepšie- vlasy som si dala po umytí na 10 minút do uteráka, následne som si ich učesala naniesla ochranný sprej a išla fúkať. Viete koľko som si ich sušila??? 6 minút!!!! Takmer presne tak isto ako keď si ich suším obyčajným fénom! Ale ten rozdiel ako vyzerajú! Ešte aj môj ocino sa ma opýtal, čo som si urobila s vlasmi, že vyzerám lepšie. Vlasy vyzerajú akoby vás vyfúkala kaderníčka. Sú krásne hebké, lesklé a neskutočne vynikne váš strih a farba.  Na internete som si pozerala kopec účesov, ktoré sa dajú s touto kulmou urobiť, tak si nejaký vyberiem a možno natočím alebo pre Vás urobím nejaký tutoriál.






Priznám sa, že nikdy by som nepovedala, že vzdušná kulma sa mohla za tie roky tak zmeniť. Ak by som ju nevyskúšala, tak by som určite neverila a teraz nemám slov. Teraz keď vidím nejakú ženu v nejakom nákupnom centre s dokonalými vlasmi tak si poviem, že možno aj tá má doma Philips kulmu :)  že to nemusí byť len robota kaderníčky. Je to rýchle, efektívne a výsledok vyzerá vyslovene na nezaplatenie.

Čo poviete Vy? Poriadny rozdiel oproti sušeniu klasickým fénom, že? Máte aj Vy doma takúto nejakú vzdušnú kulmu?

35 komentárov:

  1. Waw naozaj rozdiel :) ako pred kadernickou a po :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. skvely clanok! Ja som ju nikdy nepouzivala ale mamka ju pouziva doteraz a je to celkom fajn vec, ide podla mna o strih aky mame.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite je strih veľmi podstatný! Ale napr. kaderníčka mi urobí super strih, ona mi to parádne vyfúka, ja si to doma na kefu nevyfúkam, takže z môjho pohľadu ak vysuším vlasy čisto fénom. vždy budú vyzerať ako po výbuchu :)

      Odstrániť
  3. WAW! Rozdíl je teda veliký. Můžu se zeptat, kolik tě kulma stála? :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Děkuji :) Určitě si o ni na Vánoce řeknu, protože vlasy vypadají pravdu o hodně zdravěji. :)

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Je, prvá foto ako strašidlo druhá ako upravená žena :)

      Odstrániť
  5. rozdiel je fakt veľký :) vyzerá to fajn :)

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Vyzerá to veľmi dobre. Veľmi dobrá vecička, zišla by sa mi. Nechce sa mi večne žehliť, alebo kulmovať. Ale inak proste medzi ľudí nemôžem. To keby si videla mňa po vyfénovaní, tak to by si len spoznala Majstra N naživo :-) Tvoje vlasy sú ešte v medziach normy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem si predstaviť, že niečo môže vyzerať horšie :) vieš, to je najhoršie že ak s nimi niečo po klasickom vyfénovaní neurobím vyzerám ako niektoré 50tničky, čo si 10 rokov dávali trvalú a perixodovú blond..a to po umytí by mali byť vlasy najkrajšie hahaha.. toto je neuveriteľné, vážne vyzerá to uhladene ako po profesionálnej fúkanej - veď ono to prakticky aj fúkaná len omnoho jednoduchšia a nebolia ťa ruky :)

      Odstrániť
    2. No to sú presne moje vlasy. Len vieš, tie peroxidové päťdesiatničky ich majú poštepené, presušené, zničené. Ja nie, ale proste je to ten typický stredoeurópsky vzhľad. Akoby vybuchol plynový sporák.

      Odstrániť
    3. A ešte som sa chcela opýtať, či ti to veľmi neťahá vlasy? Nevyčešeš ich priveľa? Nerada by som ešte po dojčení a diétach prišla o ďalšie vlasy zbytočným namáhaním.

      Odstrániť
    4. Julka ja si ich predtym nez idem fukat rozcesem diviakovou kefou, cize uz potom tam nemam ziadne vlasy, mozno do 5 vlasov..To uz potom len ,,precesavam" to uz sa nezapletava ani nic, len pekne fuka

      Odstrániť
  7. Diky za tip, rozdiel je riadny, konecne niekto vymyslel nieco dobre :)
    http://trendesso.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. PRESNE tak isto vyzeraju moje vlasy ked si ich len tak vyfenujem :D hroza.. !! Ale ked ich vyfukam tak ten tvar mi vobec nedrzi :/ takze za mna jednoznacne zehlicka!

    Giveaway: http://berylka.blogspot.fr/2013/11/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Přesně, je v tom obrovský rozdíl. Už párkrát jsem viděla holky na youtube používat "kulmofen" nebo jak to nazvat a vlasy vypadaly o hodně pěknějc :)
    Sweet nothing by B.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak ja som si také videá ešte nepozerala super tip :) naberiem inšpiráciu :)

      Odstrániť
  10. Super, už som si o ňu pošepla Ježiškovi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. super rozdil, fakt) urcite by si mohla udelat foto, ci aj video s vice ucesy co s kulmou jdou udelat:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Týýýjo :) vypadá skvěle! velký rozdíl :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Teda! :-) To je velký rozdíl. Já obvykle suším přirozeně, když nestíhám tak přes hřeben. Ale tohle jsem fakt ještě neviděla :)
    Hedwica♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď aj ja tak :) a vyzerám akoby som vstala skoro ráno z postele a nemala na nič iné čas :) mne osobne príde aj fúkanie na kefu pomerne zložité a bolia z toho ruky :(

      Odstrániť
  14. wow tak tento zázrak išiel doteraz mimo mňa, veľmi by som bola rada za video tutoriál od teba, aj keď ich je možno na youtube veľa

    OdpovedaťOdstrániť
  15. No rozdiel.Ale urobil to aj ten ochranný sprej,pretože od kulmy by si nemohla mať lesklé vlasy...

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne