streda 13. novembra 2013

Zdravé vlasy na grécky spôsob

 
Vlasy sú záležitosť, o ktorú ma baví starať sa najviac. Viete prečo? Pretože keď sa človek snaží je tam najviac vidno pokrok. Presne pred rokom som si dala ostrihať vlasy takmer pod zadok na vlasy takmer po ramená. Poviem vám, že som si u kderníčky a ešte aj neskôr veľakrát potom poplakala a môj nový účes sa nestretol s nadšením ani u môjho snúbenca. Dlhé vlasy som však mala neskutočne zničené, a samé dobre viete, že na zničené vlasy žiadny olej či maska proste nepomôžu. Od tohto radikálneho kroku sa o vlasy starám extrémne poctivo - strihám ich každé tri mesiace, používam masky, každý deň si dávam olej na vlasy, pred fúkaním, žehlením, kulmovaním používam ochranné spreje. Nakúpila som si tiež kvalitné kefy ako domov tak aj do kabelky. Naozaj sa snažím robiť všetko preto, aby boli moje vlasy zdravé a pekné. Myslím, že moja taktika zabrala pretože prešiel rok a nebadám rozštiepené končeky, vlasy majú krásnu farbu, sú silné a krásne lesklé.
 

V súčasnej dobe používam intenzívnu vlasovú kúru od Dolivy, ktorá sa bude páčiť všetkým, čo nemajú radi hutné masky a nechcú si vlasy zaťažovať. Neviem prečo, ale stále mám v hlave zafixované, že Doliva robí len krémy na tvár, čo vôbec nie je pravda. Nakoľko som si na Dolivu veľmi zvykla rozhodla som sa dať šancu aj maske na vlasy. V prvom momente som bola trochu prekvapená, pretože maska má len 100ml. Problém však je, že to nie je maska ale intenzívna kúra, čo znamená, že cieľom nie je, aby ste ju používali rok, ale aby ste ju minuli a potom si od nej dali pauzu.
Každopádne maska vonia úplne tak isto ako olivový krém na tvár - krásne akoby citronovo. Je to naozaj neskutočne krásna vôňa, ktorá síce vo vlasoch nevydrží ale je to príjemné už len pri pôsobení. Konzistencia masky je veľmi riedka tým pádom jej netreba na vlasy veľa a ľahko sa nanáša. Nanesiete ju na vlasy po umytí šamponom, necháte pôsobiť 2-3 minútky a zmyjete. Následne vlasy vyfúkate Vašim obvyklým spôsobom. Postup je naozaj veľmi jednoduchý a bežný a výsledok zase veľmi potešujúci.
Tým, že je kúra naozaj veľmi ľahká sú potom ľahké akoby aj vaše vlasy. Ja osobne by som masku odporučila pre všetky typy vlasov ale obzvlášť pre vlasy jemné, a také čo sa rýchlo mastnejú. Mojej kamarátke napríklad takmer každá maska (a vždy dodržuje postup) zmastí vlasy ešte v ten večer. Ráno si dá masku a večer má úplne splyhnuté vlasy. Táto maska jej naopak vlasy nemastní, vydržia jej pekné tri dni - čo je, verte mi, že pre ňu neskutočný úspech.
Ja osobne som túto kúru používala 2x za týždeň a vydržala mi presne mesiac. Vlasy sú stále naozaj krásne lesklé, a sú omnoho pevnejšie.
Ešte ma teraz napadlo, že nedráždi nijako pokožku hlavy, čiže ak máte náhodou citlivú pokožku a robia sa vám také suché miesta, je super aj na to, neviem či je to olivovým olejom v zložení ale tá hydratácia pokožky je naozaj ďalší veľký bonus.


 
A čo vy? Dávate si vlasové kúry? Ako často? Mali ste niekedy doma nejaký výrobok obsahujúci olivový olej?

18 komentárov:

  1. Heh, ja som sa tak ostrihala mesiac pred svadbou, drahy tiez nebol nadseny, ale mal smolu. Akurat ja s tym problem nemam, ja som sla aj z vlasok po zadok na bob :D Mne rychlo rastu :D A dakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja ani zďaleka nie som tam kde pred rokom, ale aspoň, že sú zdravé :) A prečo si sa tak ostrihala? Si chcela zmenu, či boli zničené?

      Odstrániť
  2. tiež som nevedela, že Doliva robí nejaké masky na vlasy, ale určite vyskúšam. :) ja som predtým používala tie vlasové kúry gliss kur, ale nezdalo sa mi, že by mi nejako dobre robili na vlasy. a aký sprej používaš pred žehlením?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bud Tressemme alebo Got2Be, oba su lacne a robia svoju robotu. Nemastnia a predlzia ucinok, rovne vlasy mi vydrzia 2 dni :)

      Odstrániť
  3. ja pravdu povediac si na vlasy davam len šampon sem tam kokosovy olej a kondicioner to je všetko, doliva je dobra značka:)
    http://aj-ro-na.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Doliva je naozaj super :) a veď to čo si mi napísala nie je ,,len" podľa mňa je to dosť v pohode :)

      Odstrániť
  4. Jé, no super, já se taky o vlasy starám jak o vlastní mimčo, takže jsem za každý tip ráda:)
    The Huge Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Po prečítaní tohto článku som si uvedomila, že svoje vlasy úplne zanedbávam. Mala by som si tiež pokúpiť nejaké masky a kúry, a aspoň trošku odčiniť to, že sa o ne skoro vôbec nestarám :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak ta vypadá skvěle! masku na vlasy jednou za čas potřebuju aby byly více vyživené a zdravější..tuhle jsem nezkoušela, ale vypadá vážně moc dobře!:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite keď už nie každý týždeň tak aspoň raz za mesiac :)

      Odstrániť
  7. tak to urcite vyzkousim. ted jak uz zacina zima mam vlasy jeste sussi, navic ty moje konecky :/ super tip !:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. různé masky apod.na vlasy miluju, takže to musí určitě vyzkoušet:)
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne