streda 11. decembra 2013

Jednoduchý slimačí výčes s Philips vzdušnou kulmou


Tak ako som Vám sľúbila dávnejšie, dnes sa pokúsim ukázať Vám postup na veľmi jednoduchý a veľmi pekný slávnostnejší účes. Na jeho vytvorenie som používala môj Philips ProCare Airstyler, alebo jednoducho vzdušnú kulmu. Osobne síce oceňujem pomoc kulmy pre vytváranie tohto účesu, ale dôvody prečo ju úplne zbožňujem sú úplne iné a nájdete ich úplne na konci článku. Takže odporúčam preletieť podrobný obrázkový návod a nevynechať spodné plusy vzdušnej kulmy. Vytvorenie celého účesu mi zabralo 21 minút ale úprimne si myslím, že nebyť neustálej potreby a snahy odfotiť postup čo najlepšie kľudne by som to stihla aj o 5 minút rýchlejšie.



1, Základom sú vždy čisté, umyté a rozčesané vlasy. Nakoľko ma baví rýchle fúkanie odporúčam dve veci:
- po umytí si vlasy zabaliť do uteráka a nechať vsať uterákom vodu. S vlasmi zabalenými v uteráku fungujem asi 15 minúť.
- následne si vlasy jemne a šetrne rozčešte. Ja v tomto bode preferujem naniesť na vlasy ochranný olej podporujúci rýchle fúkanie. Toto robia takmer všetky ochranné oleje, a ak nejaký máte doma pozrite si popis, na 90% to robí aj Váš.


2, Vlasy som v prvom rade potrebovala trochu presušiť a aby sušenie bolo rýchle zvolila som plochú kefu. Tú si nastavte na najvýkonnejší nadstavec a môže sa začať.


Práca s kefou je naozaj veľmi jednoduchá. S kefou si prechádzate vlasy od hora dole, pričom presne imitujete pohyb česania vlasov. Kefa je veľmi široká, čiže vlasy máte vysušené raz dva. Napríklad jeden široký prameň - ako ho vidíte na fotke stačí prejsť kefou 2x a vlasy sú úplne suché (a krásne a hebké a lesklé). Pre moje potreby som každý prameň prešla len raz - potrebovala som vlasy prefúkať a nie vyfúkať, aby som ich ešte vedela tvarovať. Vlasy som si fúkala minútu a 18 sekúnd a sú takto rýchlo presušené -




3, Veľmi dôležitou súčasťou tohto účesu je objem. Nie je nič jednoduchšie ako vytvoriť si objem od končekov bez používania akýchkoľvek produktov než táto vzdušná kulma. Jediné, čo potrebujete, je zmeniť si nadstavec z plochej kefy na nadstavec, ktorý vytvára objem. Ten vyzerá ako veľký pánsky holiaci strojček, ale nemusíte sa nič báť :) o vlasy neprídete, ba naopak, budete vyzerať akoby ste ich mali raz toľko. Okrem toho, že tento nadstavec Vám neskutočne zdvihne objem taktiež presuší vlasy pri korienkoch, takže ich budete mať raz dva vysušené. Jeho používanie je inak neskutočne jednoduché. Nadstavec, akoby strčíte do vlasov, nadvihnete a trochu prefúkate. Vytváranie objemu na celej hlave Vám zaberie asi minútu a pol.



4, Śtvrtý krok je trochu zložitejši a trochu dlhší. Vždy keď chodím ku kaderníčke a robí mi na nejakú akciu nejaký pekný výčes vlasy mi po jemnom vysušení natočí na natáčky. Na to nemá podľa mňa väčšina z nás čas a preto je lepšie a rýchlejšie využiť ďalší nadstavec a to, kulmovací. V balení je tenší a hrubší a ja som potrebovala len jemné vlny a dotvorenie objemu, preto som zvolila hrubší. Funguje presne ako kulma, akurát ničí vlasy menej. Vlasy si proste jednoducho natočíte, nastavíte najsilnejšie fúkanie, vyčkáte 7 sekúnd a voilá!

Ja osobne som túto kulmovaciu časť robila na každý prameň len 1x. Vo videách na youtube som videla, že baby tento proces opakovali aj 7x, ale na vytvorenie jemných, nadýchaných vlasov to vážne stačí. Dôležité je po tom, čo prameň dáte dole z kulmy si ho akoby natočiť na prst. Tým  vlnu pekne dotvarujete a bude plnšia.

Objem vlasov je podľa mňa naozaj fantastický a páčia sa mi jemné vlny, ktoré sa krásne hýbu pri pohybe. Vlasy nie sú zaťažené, netreba ich lakovať. Na dotyk sú ako po fúkanej a sú naozaj straaašne veľké. 
Ak by som sa nesnažila o nejaký výčes ja by som nechala vlasy takto, veľmi sa mi páčia sú bohaté a ako z reklamy.



5, Bod 5 je dať vlasy do vysokého copíku a do gumičky. Nič zložité!


6, Aby to nebol nudný copík, zoberieme si prameň vlasov a obtočíme ho okolo našej gumičky. Vlasy, ktoré sa nám už nedali obtočiť skryjeme a na pevno zasponkujeme.



7 + 8, opäť nič zložité. Chytíte si končenky vlasov a zagumičkujete ich tenkou gumičkou.




9, A posledný bod - končeky vlasov si zachytíte sponkou pod ostatok vlasov a je to! Elegantný slimák je na svete! Jemné vlasinky, ktoré mám pod krkom chytíte, zoberiete hrebeň (alebo aj prsty) a prilakujete ich ku zvyšku vlasov. Nakoľko sme pred vytvorením samotného slimáka vykonali niekoľko procedúr, celý účes je neskutočne bohatý a nadýchaný.


Niekomu sa môžu zdať niektoré kroky zbytočné, ale verte mi nie sú. Obkukala som ich rok čo rok od šikovných kaderníčok a ak chcete mať neskutočne objemný účes je potrebné trochu sa s vlasmi pohrať. Ja osobne sa snažím vyhýbať tupírovaniu, pretože to vlasom škodí najviac a radšej sa k objemu dopracujem takouto možno dlhšou cestou. Ako som však povedala, celý účes mi zabral naozaj okolo 20 minút a to som ho ešte fotila, čo zase nie je až taká dlhá doba. 
A teraz, že prečo mám túto kulmu tak rada?

- pretože neskutočne rýchlo vlasy fúka
- sú po nej krásne lesklé
- ak použijete zdvíhač objemu vlasy sú 4 dni!!! neskutočne nadýchané a krásne objemné
- vlasy sú na dotyk a pohľad ako po fúkanej od kaderníčky, také super hebké!
- ak sa zobudíte ráno so zlými vlasmi, stačí na nich naniesť tužidlo alebo ochranný sprej a môžete ich s kefami dotvarovať aj na sucho!
- nadstavec na presne mierené teplo (ten tu nemám odfotený) je zázrak na ofiny! Ak si potrebujete len rýchlo dotvarovať splasnutú ofinu je to úžasné!

Tak toto bol môj historicky prvý obrázkový tutoriál, dajte mi prosím vedieť, či sa Vám páčil a či by ste také chceli ešte aj v budúcnosti. Časom ich snáď ešte zlepším a vychytám nedostatky!
A čo Vy? Aké účesy preferujete? Robené doma z tutoriálov alebo od kaderníčky?

18 komentárov:

  1. Super tutorialik :) len tak dalej ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ked si robim vlny s kulmofenom po prameni prechadzam asi 15x, ked ti staci 7 to si dobra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc se mi líbí ten nástavec s velkým karáčem :)

    http://nicolexs.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. páčia sa mi tie jemné vzdušné vlny! :) naozaj ako z reklamy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej presne :)) ako keď tá baba ide po schodoch a tak si pekne nadhadzuje vlasy :)))

      Odstrániť
  5. Krasne ti upravila vlasky:) Skvely clanok!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Wow, tolik fotek, to muselo dát zabrat:)) Já si moc účesy nedělám, mě brzo bolí ruce a pak nadávám a nebaví mě to:-DD
    Ten objev a vlny fakt moc pěkné!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež moc často nie,ale keď je nejaká príležitosť rada sa pohrám :)

      Odstrániť
  7. Tak ta kulma vypadá úžasně ! ;) Já bych si strašně ráda dělala něco s vlasy, protože buď je mám jenom rozpuštěný, culík nebo cop a to je vše..protože mě nejde abych si sama dělala účesy, i když ostatním dělám pěkný :D A s tou kulmou to vypadá vážně jednoduše :) Jo a moc pěknej článek, líbí se mi, jak si to psala a i fotky jsou podařený ! ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej veľmi pekne ďakujem za krásny komentár! Pekný účes dokáže vlasy naozaj krásne ozvláštniť:))

      Odstrániť
  8. Super článok. Určite viac takých, aj keď ja osobne dávam prednosť videám, lebo lepšie pochopím, keď to vidím ako sa to robí ako keď len čítam a vidím obrázky. Tá kulma vyzerá úžasne. Ja si vlasy nesuším, len fakt keď sa inak nedá čo je raz za sto rokov, ale po tomto článku a po tých obrázkoch, kde máš reklamové vlasy by som sa možno nechala presvedčiť :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne