pondelok 30. decembra 2013

La Prairie Silver Rain


Ako som písala na FB pod stromčekom som si našla ďaleko viac vecí ako som čakala. A nakoľko ma moja rodina a známy neskutočne poznajú (a to ani nevedia o mojom blogu) dostala som veeeľmi veľa kozmetiky. Jedným z top darčekov bol luxusný parfém La Prairie Silver Rain . Značka La Prairie sa mi primárne najviac spája s luxusnými krémami, ktorých ceny sa šplhajú do závratných výšok a až sekundárne s parfémami. Ich parfémy sú pomerne netypické, podľa mňa neokukané a neskutočne prepracované. Kto číta môj blog vie, že v poslednej dobe preferujem čoraz viac neokukané a špecifickejšie parfémy, ktoré mám jediná v okolí. Neviem ako Vy, ale ja v mojom okolí nepoznám nikoho, kto by túto vôňu používal a preto bol cieľ - mať špeciálnu neokukanú vôňu splnený!

Parfém Vás zaujme už od škatuľky, ktorá zosobňuje názov parfému - Strieborný dážď. Balenie je krásne strieborné a sú po ňom vyobrazené akoby plastické kvapky dažďa. Je to naozaj veľmi pekné a netradičné. Samotná voňavka je tiež navrhnutá v línii s názvom nakoľko vyzerá ako dažďová kvapka. Flakon má tendenciu byť ľahko zapackaný, ale zase na druhú stranu veľmi ľahko dáte packance preč, stačí ho do hocičoho utrieť. Voňavka má veľkosť 50ml a vrchnák drží veľmi dobre a pevne, takže sa nemusíte báť, že by sa Vám v kabelke nejako parfém otvoril a zbytočne vystrekol.


Samotná vôňa sa mi neskutočne ťažko opisuje, pretože je veľmi netradičná. Nie je príliš výrazná, je skôr tlmená. Aj keď nie je veľmi výrazná je však pomerne ťažká a vydrží nesmierne dlho.  Mne osobne v nej nejde identifikovať podľa čuchu naozaj nič, preto Vám napíšem zloženie, aby som Vás nezavádzala:

Hlava: černice, aníz, koriander, verbena, jablko, bergamot

Srdce: slivka, cukor, gardénia, jazmín, magnólia, ruža, ovocné tóny

Základ: heliotrop, fazule tonka, santalové drevo, vanilka, agar, pižmo, pačuli

 



Na internete je síce celkom málo recenzií, ale aj z toho mála som  nenašla žiadnu negatívnu. Vôňu určite pred kúpou odporúčam ísť ovoňať a nechať si preležať v hlave. Pri jej skúšaní tiež odporúčam nastriekať si ju na zápästie a nie na papierik, pretože na papieriku vonia úplne ale úplne inak.
Podľa mňa je to prekrásna a špecifická vôňa, ktorá ma pod stromčekom neskutočne potešila a doteraz nechápem, že som ju dostala. Vôbec som to nečakala a o to mám väčšiu radosť!

A čo Vy? Dostali ste nejaké voňavky? Alebo peniaze a idete si nejaký parfém kúpiť?

15 komentárov:

  1. Nemala som ani tusenia ze La Prairie ma aj parfumy....flakon krasny, jednoduchy a pritom vystizny :) co sa tyka zlozenia fakt by ma zaujimalo co je to ten heliotrop :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Googlila som si ten heliotrop a je to nejaký malý ker, ktorého kvety voňajú ako vanilka :)

      Odstrániť
  2. veľmi zaujímavé zloženie... najmä ten cukor ma prekvapil, s tým som sa ešte v žiadnom parféme nestretla :D Musí aj zaujímavo voňať :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak flakónek je je velmi zajímavý! Kdybych ho viděla položený na poličce, tak bych asi prvě neřekla, že je to parfém. :D
    Já jsem dostala od Katy Perry KILLER QUEEN a taky z ní mám velkou radost. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o Killer Quuen som čítala strašne veľa super recenzií, takže sa vôbec nedivím, že máš radosť :)

      Odstrániť
  4. presne tak. ovoniavať treba pokožku a nie papier. tak by som sa nikdy nedostala ku gucci guilty, lebo na papieriku bola nielenže málo výrazná, ale ešte aj hnusná. následne som predavačku požiadala, aby mi nastriekala aspoň zápästie a bola som šokovaná. nádherná vôňa!
    je síce pomerne známa a rozšírená, ale čo už, keď sa mi páči?! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre si urobila! Inak by si sa ochudobnila o super voňavku :) Ja mam taky postup, že ak sa mi páči nejaká voňavka vždy ju idem ovoňať. Ak ich mám viac tak tú o ktorú sa zaujímam najviac si nastriekam na zápästie a ostatné na papierik (lebo nie som chobotnica:) ak mi na papieriku voňajú (hoci aj slabo) zastavím sa niekedy inokedy a vyskúšam na pokožku. Ak mi nevoňajú už ich nejdem druhý krát ovoňať, jedine, že majú fakt veľké promo a tá reklama mi nedá a hovorím si, och veď to predsa musí voňať! tester bol chybný :))))

      Odstrániť
  5. Nádherný flakón :)
    Ja už dlhšiu dobu túžim po Midnight Rain :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Darčeky ktoré nečakáš sú najlepšie, viem o čom hovorím :) Parfum vyzerá nádherne, určite ho ovoniam ak ho dakde nájdem. Podla zloženia to bude naozaj zaujímavá vôňa. Páči sa mi aj to, že preferuješ parfumy ktoré necítiš na každej druhej. Toto už je asi štvrtý parfum, ktorý mám v pláne ovonať (píšem si do diára :D), čiže ak sa raz do nejakej parfumérie dostanem, budem mať zoznam :D Ale ešte nikdy som nešla do parfumérie len tak, vždy som mala niečo v diáriku zapísané čo by som chcela ovoňať alebo sa o niečom informavať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre robíš, že si robíš také zoznamy :) ja tam behám ako bludná ovca a rozmýšľam, kde som čo čítala, videla a zvyčajne neovoniam ani polku :(( vezmem si z teba priklad :)

      Odstrániť
  7. Je jeto zabalene vazne krasnee :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vyskúšaj La Praire Gold, zaujimava, ženská vona, dlho drží a všetkých zaujme, 3. balenie mám :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne