pondelok 6. januára 2014

Čo je to tá kónická kulma ?? Liečivo na kulmovanie a neničenie?


Už ste si mohli všimnúť, že čo sa týka vlasov, som taký diabol pokušenia. Ale teraz si zoberte, že aké je to pre mňa. Viete, že na vlasy si obzvlášť potrpím a viete, že som beauty blogerka, čiže čo najradšej robím? Sledujem všetky novinky a vymoženosti, ktoré sú na trhu a mohli by mi uľahčiť a spríjemniť život. 
Takouto novinkou sú už nejaký rok kónické kulmy, ktoré dokážu vytvoriť zase úžasnejšie a krajšie vlny. Ak Vám mám pravdu napísať, v dobe kedy sa kónická kulma dostala na Slovensko som bola mierne nahnevaná, pretože asi týždeň predtým, než prišla som si objednala novú širokú kulmu. Keď som si bola svoju kulmu vyzdvihnúť, zrazu boli všade bannery o tom, že prišla nová kulma aká je super a bla bla bla.. Došla som domov pogooglila som, čo to je ( chápete, v Amerike nič nové) a teraz som nevedela, mala som vrátiť tú čo som si objednala? Vážne som nevedela čo robiť a o to viac, že na novú kulmu som sa strašne dlho tešila a tá kónická mi pokazila radosť, lebo som nevedela, či nie je lepšia ako tá moja. No povedala som si, že nechám tam, bez nového tvaru prežijem a dala som kónickú kulmu na dno mojej pamäti.




Na jeseň však prišla mega novinka a to kónická kulma s bezpečným povrchom, proti ničeniu a rozštepovaniu vlasov. To už ma až tak chladnou nenechalo, pretože predsa len je to niečo nové a o ničom takom som ešte nepočula. Philips kónická kulma HP8619/00 má špeciálny zamatový povrch, ktorý je určený jednak proti popáleniu rúk a hlavne proti popáleniu vlasov.Keď chytíte kulmu do rúk má naozaj povrch ako zamat, je to veľmi príjemné a naozaj netradičné. Tento materiál má v sebe ešte jednu ďalšiu výhodu a to, že keď na kulmu naročíte vlasy, nespadnú, ale udržia sa na hlavici. Kulma teda nemá štipec, ktorý by ich fixoval, ale robí to samotný povrch. Po natočení však teda logicky musíte vlnu odtočiť pretože ona tam sama bude držať kým ju nedáte preč. 

Okrem špeciálneho povrchu má kulma ešte jednu veľkú novinku a to zvukový signál, keď ja natočenie hotové. Podľa vášho typu vlasov si z návodu vyberiete jeden druh natáčania a kulma Vám vždy potom keď je vlas hotový zapípa. Tak potom predídete tomu, aby ste si vlasy spálili, pretože ich nechávate na kulme príliš dlho. No uznajte, počuli ste už o niečom takom?

Kučery vytvorené touto kulmou sú naozaj prenádherné a vlasy vyzerajú ako vlasy porcelánovej bábiky. Naozaj nádhera! Tým, že sa kulma stenšuje sa veľmi ľahko dostanete až ku koreňom vlasov a vytvoríte veľký a nadýchaný účes!

Jedinú vec, ktorá je trochu menej praktická je to, že na kulme vidno ľahko prach. Preto je praktické ju každý večer odkladať. Prach inak dáte veľmi ľahko dole, rukou. Prejdete po povrchu suchou rukou a prach je preč. 


Aby tento príspevok nebol príliš dlhý, rozhodla som sa urobiť ešte jeden, kde Vám ukážem, ako ľahko sa s ňou narába a aké úžasné vlny robí! Sú to totiž tie najkrajšie vlny aké sa dajú doma urobiť!

A čo Vy? Videli ste už niekedy kulmu s takýmto povrchom? Počuli ste o kónickej kulme? Pozdáva sa Vám?

45 komentárov:

  1. Tak o takejto kulme počujem prvý raz. Nejako som sa o kulmy nezaujímala, bo mám svoje vlasy vlnité. Ale ako rastú a vlnky sa dľžkou vlasov strácajú, tak som si raz obyčajnú kulmu požičala od kamošky, no zistila som že to asi nebude nič pre mňa. Vlásky som si natočila, vyzerali krásne, no po pol hodine vlnky spadli a to som použila všetko možné aby vlnky vydržali celý večer (mali sme akurát teambuilding). Neviem teda čo spravila takáto kulmička, vyzerá dosť sympaticky. Teším sa na príspevok, kde ukážeš aké robí vlnky a určite daj vedieť ako dlho ti vlnky vydržia na tvojich hustých vláskoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napríklad moja mamina má vlasy ešte hustejšie a hrubšie ako ja, vyslovene priam ako seno :))ale v dobrom slova zmysle, má naozaj prekrásne vlasy a s kulmovaním má celkom problém, pretože ako má ťažké vlasy hneď jej vlny spadnú. Ale s touto jedinou jej držia veľmi pekne asi tak deň a pol, čo je naozaj úspech :))) Ale ak máš vlasy vlnité neničila by som si ich kulmou, maximálne by som si niekedy vlasy zmotala prstom do takých slimáčikov po celej hlave, upevnila na noc sponkou, prelakovala a išla spať. Ráno by som odmotala a vlny by sa ti krásne zvýraznili :))

      Odstrániť
  2. Zajímavá novinka, ale nechává mě chladnou, neboť svou kónickou kulmu Remington s perlovým povrchem bezmezně miluji už 2,5 roku. Dělá mi neskutečně nádherné vlny, které mi drží 3 dny - což je neskutečné. Na této kulmě by mi vadilo to odmotávání vlasů, ale zase se mi líbí to zvukové hlášení, kdy je vlna hotová.

    R. UltimateChic

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď už jednu máš tak to je pochopiteľné :) zase dve kónické kulmy to už by bolo doma zbytočné :))

      Odstrániť
  3. už som o nej počula,ale váham medzi nou a jednou od remingtonu,ale táto asi vyhráva :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa najväčší rozdiel je ten povrch :) mne osobne vyhovuje, že tam vlasy držia, je to pre mňa jednoduchšie, ale niekomu sa zase páči lesklý povrch. Možno je dobré ísť skúsiť do obchodu ako ti sedí ten povrch. Ja na neho ale nedám dopustiť :)

      Odstrániť
  4. zaujala ma tato kulma lebo s konickou remingtonkou mam velmi dobre skusenosti kedze vlny mi vydrzali aj 3 dni co pri mojich dlhych a tazkych vlasoch je naozaj extrem :) ako dlho tebe vydrzia? inak co sa tyka remnigtonky od kupy ma odradza fakt, ze neviem ci ja som nesikovna ale klzmu mi po nej vlasy hore dole a velakrat som sa popalila a natacala jeden pramen aj vackrat :-/ ale kedze tato ma taky super povrch ze neklzu tak mozno si zaobstaram tuto...len nech viem ako dlho vydrzia vlny...ak tak ako pri remingtonke, ze 3 dni tak neni nad cim vahat....
    inak objednala si nieco z toho aliexpressu? mne prisla bizuteria asi pred tyzdnom (po cca mesiaci od objenania, ale zas boli sviatky) a je uplne uzasna :) tesim sa, ze za taku cenu som toho tolko objenala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne vydržia tiež tri dni, čo je paráda, menej sa vlasy ničia, ale vždy pred použitím používam nejaký sprej (teraz najnovšiu radu Loreal na 3dňový účes), takže trochu to pripisujem aj tomu. Ja osobne ten povrch strašne oceňujem, pretože mi vadí, presne to,čo ty píšeš, ako vlasy padajú a môžem si jeden prameň natáčať aj 3x..tu ten problém nie je, pretože držia a sama si ich dám dole keď mi kulma zapípa:) A, čo sa týka Aliexpressu :))) jasné, že som objednávala :D za tie ceny, už hádam ani inde nebudem. Dokonca som sa spojila s kamoškami, lebo u niektorých vecí bolo, že bolo treba kúpiť viac kúskov aby tam bola tá dobrá cena tak som hľadala po okolí kto si objedná so mnou :) Balíček mi došiel medzi sviatkami, čiže som mala dvojnásobného Ježiška :)) Najlepšia stránka, onedlho tam zase pôjdem, ale je to závislosť keď vidíš tie ceny :)))

      Odstrániť
  5. tak na tie ukážky vlniek som veľmi zvedavá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. zaujímavé ja a kulmy sa nemáme moc v láske nejako na to nemám nervy,ale priznám sa občas by som fakt chcela mať krásne natočené vlasy...len mám strach, že všetka ta robota okolo toho mi zmizne za také 2 hodky a ja budem mať vlasy zas rovné ako drôty :D:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zaujímavá novinka ale u mňa vedú na plnej čiare "Remingtonky". Ci95 som si kúpila zhruba pred troma rokmi a stále skvele funguje. Pred Vianocami k nej pribudla aj Ci9532, ktorá robí krásne "loose waves". Neviem si ich vynachváliť a o prsty sa tiež netreba báť, keďže k nim dostanete aj ochrannú rukavicu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. suhlasim 😊 Ci95 mam tiez 3 roky a Ci9532 pribudla na vianoce pred dvoma 😊 Ci9532 som najprv neprisla celkom nachut, ale problem bol v tom, ze som mala kratsie vlasy,odkedy su dlhe pouzivam len tuto 😊 a vlasy po jej vyzeraju dokonalo a aj loose waves vydrzia dlho!!! a pritom mam tazke vlasy 😊 nemanila by som

      Odstrániť
    2. Ci9532 o tej som písala v tom článku :) tú mám aj ja, presne ako píšete na loose waves je vynikajúca. Vlny sú rýchlo urobené a vyzerajú neskutočne prirodzene! Inak mne tá rukavica lezie strašne na nervy, našťastie som sa ešte nikdy nepopálila, pretože s rukavicou sa cítim strašne nemotorne!

      Odstrániť
  8. Wau tak takúto kulmu chcem :) zaujal ma hlavne fakt že má menej ničiť vlasy :)
    Poprosím fotky tých krásnych vĺn :) oceňujem vzhľad tejto kulmy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ten povrch je naozaj veľmi zaujímavý :)) a fotky budú už čoskoro :)

      Odstrániť
  9. konicku mam, ale o tej so zamatovym povrchom pocujem prvykrat :)

    blog she.is.the.one

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj pre mňa to bola novinka :) myslím, že na trhu je s takýmto povrchom len táto jedna :))

      Odstrániť
  10. toto vidím prvý krát,som zvedavá na další článok o nej :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak sa teším, že som priniesla niečo nové a článok bude čoskoro :)

      Odstrániť
  11. Už asi 2 roky uvažujem nad kónickou kulmou. Nepoužívala by som ju často, pretože nech výrobca hovorí čo chce, teplo vlasy ničí tak či tak, ale tento povrch by mohol byť o niečo šetrnejší. Len, bohužiaľ, pre mňa asi nepraktický. To odmotávanie by mi asi vadilo. Takže asi ak sa konečne dokopem ku kúpe, tak to bude klasická remingtonka, ktorú má už asi každá :)
    Jedno by ma ale zaujímalo. Pred kulmovaním používaš aj niečo na ochranu vlasov? Pretože mám pocit, že to na povrchu asi bude robiť "šarapatu". Či?
    Teším sa na článok a efekt na tvojich vlasoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite to nie je absolútne neničivé, obzvlášť keď ide o vlasy, tie cú citlivé ešte aj na materiál oblečenia, ktoré nosíme nie to sústavné a koncentrované teplo. Ale je neuveriteľné ako každý rok vždy príde niečo nové o niečo lepšie a hádam aj menej škodlivé. U tejto kulmy to v podstate vidím na vlasoch pokaždé keď si ich idem umývať, konce sú menej suché, to je poznať. A čo sa týka tvojej otázky, vždy vždy vždy :) používam niečo na kulmovanie, neviem si ani predstaviť, že by som si na vlasy nič nedala. Buď je to nejaký Loreal, Tresemme alebo Got2Be sprej ale vždy je to špeciálne na kulmovanie, aby vlny naozaj čo najdlhšie vydržali. Pred prvým použitím som inak aj ja mala rešpekt, nevedela som, čo to urobí s tým materiálom, ale nerobí to nič :) našťastie :)

      Odstrániť
    2. Preto som sa pýtala, lebo neviem si predstaviť, že by som nepoužila niečo na ochranu vlasov, aj keď si nie som istá či to to funguje presne ako výrobcovia sľubujú. Ale pre istotu. Tak je dobre, že to na povrchu nezanecháva zvyšky. Možno by bol problém pri nejakej inej forme ako je sprej, napríklad mlieko do vlasov.
      No v každom prípade musím súhlasiť, že vždy prichádzajú novinky, ktoré sú šetrnejšie a šetrnejšie. Niekto by povedal, že to je blud, ale určite nie, pretože sama viem ako mi dokázala vlasy zničiť taká tá stará predpotopná žehlička, ktorá asi mala byť naozaj radšej určená na prádlo ako na vlasy :)

      Odstrániť
  12. Přemýšlela jsem nad ní, ale nekulmuju si vlasy tak často, takže jsem rozhodla, že asi ne... Ale vzhledem k tomu množství chvály, co na ní po Vánocích všude čtu..:-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja mám pocit, akoby všetci na Vianoce podostávali nástroje na vlasy :)

      Odstrániť
  13. Jé ja kulmu shanim uz strasne dlouho ! super .)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. ta kulma vyvypadá skvěle, ráda bych si dělala vlny ale nechci je mít zničené a ještě více vysušené, ale takhle novinka vypadá slibně :)

    k mému článku o přírodní barvě:
    aplikace se bát nemusíš, je to jednoduché do zabere to maximálně hodinu, ani ne :) aplikace na vlasy mě zabrala půl hodky a půl hodky příprava :) je to snadné a neničíš si vlasy, děkuji za pozvání, už v ní jsem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. odkedy som ráno čítala ten článok, stále to mám v hlave, pretože o si teraz plánujem farbiť vlasy, tak si mi dala chrobáka do hlavy :)

      Odstrániť
  15. wow!je vážně skvělá!:)
    taky bych potřebovala nějakou novou kulmu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. teraz máš naozaj krásny výber, ostáva si len určiť cenový strop :)

      Odstrániť
  16. Kámoška ji dostala na Vánoce a musím říct, že to jak si nyní natáčí vlasy..tak to vypadá o mnoho líp než s obyč. kulmou:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím! Vlasy sú viac objemnejšie a prirodzenejšie :)

      Odstrániť
  17. Já tuhle kulmu chci už moc dlouho, jen na ni zatím stále šetřím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Budu muset začít šetřit :D Nutně ji potřebuju :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Toto mi nemôžeš robiť ! :D už objednávam a to soms id ala predsavzatie šetrit :D

    OdpovedaťOdstrániť
  20. jéééé .. konická kulma pořád po nich pokukuji takže asi si zase něco koupím no :D A TAHLE TEDA VYPADÁ ÚŽASNĚ!!! hned se jdu kouknout kolik stojí :) děkuji za dobrý tip

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Tahle kulma mě vždycky lákala, ale zatím si vystačím se žehličkou, dá se s ní kouzlit a vlny mi vydrží celý den.
    Pieces of my world by Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Ahoj. V jednom komentári si spomenula ochranný sprej na vlasy Tresemme. Dá sa tu niekde na Slovensku zohnať?

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Ahoj, chceal yb som sa opytat - kupila som si tiez taky spray na kucery od Loreal po ktorom by mali vydrzat az tri dni, ktory si spominala ze mas aj Ty:o) Mozem sa opytat ako ho pouzivat? Po umyti na mokre vlasy a potom este aj na kazdy pramen pred kulmovanim tam pisu, no potom budem mat tie pramene vlhke - nevadi to? Vraj sa amju kulmovat suche vlasy tak som z toho jelen;o)A tiez ci mi treba k nemu aj este nejaky dalsi ochranny spray na teplo, lebo velmi tam tu ochranu proti teplu nespominaju:o)Velmi pekne dakujem za pomoc ;o)(monikafialka@yahoo.com)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne