streda 22. januára 2014

Jednoduchý a neskutočne objemný účes s Philips kónickou kulmou


Tak ako som sľúbila dnes Vám ukážem aké pekné vlny sa dajú robiť s Philips kónickou kulmou so špeciálnym zamatovým povrchom. Dnes sa nechcem príliš zaoberať samotnou kulmou, ak ste článok o nej ešte nečítali nájdete ho tu:klik. Ja osobne by som s týmto účesom osobne skončila hneď potom, čo som si vlasy nakulmovala, ale onedlho idem na jednu svadbu tak som sa ešte trochu pohrala a predpripravila som si účes dopredu. Je to veľmi rýchly, nenáročný účes, ktorý zvládnete do 20 minút a nemusíte nechať peniaze u kaderníčky.




Samozrejme začíname ako vždy. Musíte mať vysušené a rozčesané vlasy, ktoré si pred kulmovaním ošetríte ochranným sprejom. Okrem toho, že sprej vlasy chráni predlžuje aj to, koľko Vám ostanú vlny na vlasoch.


Kulmu som si nastavila na 180 stupňov, to mi príde ideálna teplota na moje husté a celkom pevné vlasy. Keď sa veľmi ponáhľam nastavujem si ju na 200 stupňov, ale ideálne je naozaj 180.


Kým, keď si vlasy žehlím si ich rozdeľujem do pekných sekcií, pri kulmovaní nie. Nepáči sa mi, keď vlny vyzerajú príliš strojene vtedy mám pocit, akoby sa bežný účes trochu plietol s účesom zo stužkovej. Chcem, aby vlny vyzerali padavo, prirodzene , akoby som mala také vlasy (ha-ha). Tým pádom mi nevadí, ak náhodou nejaký prameň vynechám (nerobím to ale úmyselne). 


Ako som už spomínala, kulma má špeciálny povrch, ktorý vlasy drží. Môžete to vidieť na fotke, ja ich nijako nedržím, vlasy sú akoby ,,nalepené" na kulme. Je to inak veľmi príjemné a praktické. Oceňujem aj ten špeciálny povrch, pretože aj keď má kulma 180 stupňov ak sa jej chytíte (ale nerobte to) nepopálite sa. Je to síce veľmi horúce, ale verte mi, že je tam rozdiel, či sa chytíte klasickej kulmy alebo tejto.


Po tom ako si dáte kulmu na vlasy sa Vám po pár sekundách ozve alarm (ak si ho pustíte), ktorý signalizuje, že už je vlas natočený. Je to veľmi šikovné a praktické a funguje to naozaj dobre. Keď si vlasy kulmujem ráno a som prispatá je to dobrý pomocník, ktorý navyše ešte aj človeka lepšie prebudí. 


Po tom, ako si nakulmujem vlasy si ich jemne širokou kefou rozčešem a vyzerajú takto! Čo poviete, pekný objem, že? Páči sa mi, že nevyzerajú umelo, skôr vytvoria také veľké vlasy. Samozrejme, ak by ste si ich nerozčesali, boli by viac vlnkovitejšie - každému ako sa páči! Celé kulmovanie mi trvalo 11 minút. 


Ja osobne by som skončila v tomto bode, išla takto von, do roboty, do školy  a cítila by som sa ako mega kočka! Vážne s takýmito vlasmi mám pocit, že moje sebavedomie ide o 100 stupňov hore! 


Ale! keďže som si urobila skúšku na účes, ktorý si urobím čoskoro na jednu svadbu, máte tu ešte doplnenie môjho skromného tutoriálu a malý spoločenský účes. ,,Bočné" vlasy som si uchytila z oboch strán a zaspinkovala malými sponkami. Urobte to naozaj na pevno, nech sa Vám účes počas dňa nerozpadne.


Takto vyzerajú v sponke! Teoreticky by ste mohli skončiť už tu a účes by vyzeral šmrncovne, objemne a elegantne, ale mne sa ešte chcelo hrať!

Opäť som si zobrala dva bočné pramene!

Akoby som ich zaviazala!



A urobila som si vo vlasoch malú mašličku. Mašlička sa na fotke trochu stratila v mojej farbe vlasov, ale v skutočnosti ju bolo veľmi pekne vidieť.


Nakoľko ide predsa len o spoločenský účes dodala som do vlasov ozdôbku v tvare striebornej kvetiny, ktoré sa mi bude hodiť k šatám. Je to pekné oživenie a dodá to väčšiu eleganciu. Viem si predstaviť, že by mohlo byť pekné dať si tam v lete nejakú kvetinu, tiež by to pekne oživilo!


Na záver som vlasy trochu zospodu potupírovala, opäť širokou kefou učesala a mohla som íšť!



Ja osobne som v takom štádiu, že si neviem predstaviť, že by som sa išla dať niekam namaľovať alebo nechať si urobiť výčes. Na internete je toľko inšpirácii, že vďaka novým technologiám sa dajú ušetriť veľké peniaze. A to si vezmite, že táto kulma Vás vyjde toľko, koľko účes u kaderníčky, ale ostane Vám navždy.

A čo Vy? Páčia sa Vám veľké objemné účesy alebo radšej uhladené?

56 komentárov:

  1. Tak to je skvělé! :-) já moc nekulmuju, takže jsem si doposud vystačila se svou obyčejnou! Ale po shlédnutí tohohle! Chci jí taky! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kto raz vyskúša kónickú už ju podľa mňa nedá z ruky :))

      Odstrániť
  2. Jeeeej Bianca konečne som videla aj kúsok z teba :))) super fotky :) máš veľmi peknú farbu vlasov :) určite chcem túto kulmu aj ten druhý zázrak od Philips čo si recenzovala (vieš, tá kefa na fúkanie) a máš na tom tiež svoj podiel viny že to muselo skončiť na mojom wishliste :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :))) Ďakujem! ako vždy komentár hneď ráno na zlepšenie nálady :)) Juj tá kefa to je moje zlatíčko, ja už ani normálny fén nepoužívam :) a všade chodím po kamoškách a hovorím, kúp si túto uvidíš aké budeš mať vlasy :) alebo ja ti vyfúkam :DD no psycho čo ti poviem :))

      Odstrániť
  3. máš nádherné husté vlasy! :) aj ja chceem :D

    Beauté Caresse

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vlny miluju, ještě víc se mi líbí, když trochu povolí. :) navnadila jsi mě na kónickou kulmu.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to si predstav, že to už boli vlny prečesané :) asi si vieš predstaviť ako vyzerali hneď keď vlna padla dole :)) Inak mne osobne sa tiež veľmi páčia aj na druhý/tretí deň vtedy sú také veľmi jemné romantické,ale stále objemné a pekné!

      Odstrániť
  5. super! :))
    Po této žehličce koukám už delší dobu, nevm, mám.. nemám.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. u lala :) a môžeš vyraziť do ulíc!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď som sa potom cítila v uliciach ako nejaká celebrita :))))

      Odstrániť
  7. Jej, presne takéto vlasy sa mi páčia - tak prirodzene vyzerajúce a ináč super farba vlasov :)) Škoda, že ja keď nezalakujem vlasy polkou laku, tak mi kučery - robené kulmou dlho nevydržia, lebo mám na to príliš jemné vlasy :( Ale vyzerá to super !:)) Erika's Life

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja už vlasy ani moc neprelakuvávam skôr si dávam záležať na to, aby som na nich poriadne naniesla ten sprej pred úpravou vlasov. Pretože keď si vlasy prelakujem, ťažko sa mi rozčesávajú a urobia sa mi také nepekné chuchvalce :) takže skôr si dávam ten sprej, pričom teraz mám nový Loreal na trojdňový účes a ten je fakt výborný :)

      Odstrániť
  8. Teda ale máš kopu vlasooov :D krásne ich máš!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. vypadá to úžasně! Mít tolik vlasů jako ty, tak si pískám :D :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. teda ty máš vlasů! jsem proti tobě jak glum, co se objemu týká :D
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :D to neni vobec pravda! Ja som videla tvoje vlasky a máš ich krásne! ale 100 bodov za to prirovnanie to ma neskutočne pobavilo :))

      Odstrániť
  11. Argh! :D Začínám chtít tu kulmu víc a víc!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takto som sa cítila ja keď som pozerala videá a videla, čo tá kulma robí :)))

      Odstrániť
  12. Wow, máš nádherné vlasy, závidím :-)) Nad kónickou kulmou už nějaký čas uvažuju a teď ji chci ještě víc :-))

    LuLu

    OdpovedaťOdstrániť
  13. máš krásne zdravo vyzerajúce vlasy, vidno, že sa o ne staráš :)
    nevieš mi poradiť čo mám ja urobiť aby som mala takú hrivu hustú? si zapredala dušu diablovi? :D
    /Lia/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :))) jeej ďakujem, strašne ma tešia všetky tieto komentáre, pretože vlasom venujem naozaj veľa času, energie a peňazí :) takže som rada, že je to vidieť! Teraz ma napadlo, že možno by som mohla urobiť príspevok niečo ako ,,moja vlasová rutina" možno by to niekomu pomohlo :)

      Odstrániť
  14. krásne .... aj ja by som také niekedy chcela, len ja na to nemám trpezlivosť :D

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale veď tomáš super rýchlo! Mňa predstava toho,aké sú tie vlásky potom pekné vždy dokope k tomu, aby som nebola lenivá :)

      Odstrániť
  15. Teda, to vypadá nádhrně! Já s konickou kulmou zkušenosti nemám, vlním zatím žehličkou, ale nikdy nemám tak pěkný efekt jako ty ..

    Moc pěkné

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa síce naučila konečne robiť vlny so žehličkou ale podľa mňa nie sú také pekné ako s kulmou :) A hlavne mám pocit, že žehlička pri tom viac páli vlasy :(

      Odstrániť
  16. máš nádherné lesklé vlásky! daj mi z nich aspoň polovicu! :D:D
    ja som tiež dostala na vianoce kónickú kulmu a som s ňou veľmi spokojná..rýchlo sa s ňou natáčajú vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mariana ty ich máš rovnako krásne a rovnako lesklé! :)) Inak budúci týždeň si ich idem konečne farbiť tak som zvedavá aká bude masková farba :)
      A kónická kulma je naj,super rýchla a pekné prirodzené vlny :)

      Odstrániť
  17. rozmyslala som nad touto kulmou a nad od reminghtonu,ale táto vyhrava na plnej čiare :) musim ju mať.a tie vlasy máš fakt krásne.Aj mne kamošky obdivujú tie moje,ale na tvoje isto nemam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, takú mám radosť z takých krásnych komentárov!! Najväčší rozdiel je podľa mňa v tom povrchu a v tom zvukovom signále. Ten signál je praktický, pretože nemusíš rozmýšľať koľko je potrebné ešte držať vlas na kulme a fakt, že je to veľmi presné. A ja na ten povrch nedám dopustiť, nepopálim sa a je šetrnejší :)

      Odstrániť
  18. Krásne vlasy! Akonáhle príde prvá príležitosť (promócie, oslava..) kupujem kónickú kulmu, presne z toho dôvodu ako píšeš. Jeden účes stojí toľko, čo kulma.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď toto :) niekto si môže povedať, že mám toho doma dosť, ale ja rada robím vlasy celej rodine a nejaká príležitosť sa nájde častejšie ako by niekto povedal :) navyše ma to neskutočne baví, takže si rada z času na čas robím pekné vlásky :)

      Odstrániť
  19. Ty máš také krásne vlasy!! A také husté!! A také dlhé!! Snívaj Romi... No ale kulma robí fakt dobré vlnky, sú také prirodzené keď ich prečešeš. Ja si ju asi zaobstarám alebo mi ju milovaný kúpi k narodeninám :D Ono neni na škodu mať doma takúto kulmu. Akurát o ňu súťažím na blogu PetraLovelyHair. Dosť sa mi páči to, že nemusíš vlasy na nej pridržiavať, to je uplne perfektné. Teraz ale musím aspoň dva mesiace čakať kým mi zase narastú vlásky lebo také krátke sa kulmujú zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Petra má o ňu giveaway? wow to je aká cena, tak držím palce :) vidíš možno si ju ani nebudeš musieť kupovať ale ju vyhráš :) inak akurát som si zase nakulmovala vlasy :) cítim sa ako nejaká star :) dnes to bude so mnou ťažké :)))

      Odstrániť
  20. Máš krásné vlasy a skvělý výsledek s kulmou. Já jsem raději za kudrnaté vlasy, protože ať už jde člověk kamkoli, 70% holek má vždy vlasy rovné, jako hřebíky, a proto je myslím dobré vynikat s kudrlinkami. :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Závidím ti vlasy. Bohužel mám hřebíky, a pokud něco podobného zkusím, tak do 10 minut po tom není ani památky:)

    http://thedecadenceofdecay.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. keď sú tak tvrdé vlasy to je problém :( tie je najlepšie akurát žehliť, rovné vydržia najdlhšie :)

      Odstrániť
  22. mna zaujma pre co mas na jednej fotke vlasy po lopatky a na dalsej po pas :) a ocividne to nie je uhlom... nedopomohli k tomu uzasnemu objemu externe pramene?

    OdpovedaťOdstrániť
  23. Moc pěkné vlasy a hezké provedení s tou kytkou!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne