piatok 24. januára 2014

Luxusné bioaktívne sérum


Ja osobne sa veľmi rada hýčkam a z času na čas je dobré dopriať si niečo trochu luxusnejšie. Či už sú to nejaké kvalitné kapsule ale sérum, to záleží na Vás čo Vám lepšie nevyhovuje, ale niečo z toho určite.
Ja osobne sa snažím mať nejakú takúto kúru aspoň raz do roka, aj keď hovorí sa, že ideálne je urobiť si takúto kúru aspoň 4x. Vo všeobecnosti som doteraz používala na kúru kapsule, ale teraz som urobila výnimku a vyskúšala som Bioaktívne obnovujúce sérum od Nobilis Tilia. 
Pravda je taká, že primárne som vôbec nechcela toto sérum a ani si robiť nejakú kúru, ale chcela som začať fungovať na základe používania Biofázy. O Biofáze som čítala na viacerých blogoch a strašne ma ten koncept zaujal. V skratke a veľmi povrchne ide o to, že si nakúpite určitý počet určitých pleťových olejov, ktoré spolu neskutočne dobre spolupracujú a pôsobia blahodárne na pleť. Nobilis Tilia je kvalitná prírodná kozmetika, čiže na pleť by ste si dávali kvalitné oleje, ktoré by mali urobiť s Vašou pokožkou, čo potrebujete. Olej sa do pokožku masíruje a tak ju akoby ,,lieči" a pomáha s akné, mastnou či suchou pleťou. Ale ako ste si mohli všimnúť nemám tu Biofáza olej ale sérum. Prečo? Pretože celý systém fungovania Biofázy je podľa mňa pomerne dosť zložitý a netrúfam si ho namiešať si podľa seba len tak a som úprimne lenivá študovať to do hlbky. Druhým dôvodom je, že ak si dobre pamätám celý ten proces masírovania olejov do pokožky trvá viac ako 20 minút a absolútne si nedokážem predstaviť, že by som teraz každý večer pred spaním mala tráviť pol hodinu masírovaním si tváre. Chodievam spať po polnoci, strašne unavená a som rada, že si dám dôkladne krém na telo a tvár, očný krém a olej do vlasov a nie to ešte sa 20 minút masírovať.
Ale ak sa Vám chce a zaujalo Vás to, určite sa odporúčam sa po Biofáze popozerať. Ja tomu určite verím, len na to teraz nemám čas.



Každopádne išla som tou druhou, jednoduchšou cestou a povedala som si, že sa predsa len budem hýčkať, len trochu inak. Bioaktívne obnovujúce sérum mi prišlo ako tá najdokonalejšia alternatíva. Sérum sa používa namiesto krému a nanáša sa pomalou masážou tváre. Obsahuje vysokú koncentráciu revitalizačných látok, ktoré pleť neskutočne hlbkovo vyživujú a obnovujú jej štruktúru. Sérum nielenže pokožku vyživuje ale aj chráni pre vplyvmi prostredia a posilňuje jej regeneráciu. Mňa zaujal najmä preto, pretože som počula, že krásne regeneruje pokožku, ktorá má na sebe nejaké jazvyčky alebo iné nedokonalosti. Ideálne je používať ho v noci, a naozaj si pri nanášaní dopriať jemnú poctivú masáž. 


Sérum má konzistenciu ako olej, čiže sa nanáša veľmi ľahko. Vonia veľmi jemne, čisto, pričom vôňa znásobuje ten pocit, že sa hýčkam. Aj keď je to olej, mne osobne sa do pokožky vsiakne do 5 minút a ráno nie som vôbec mastná. Sérum pokožku neupcháva, práve naopak, odkedy ho používam mám ešte krajšiu pokožku a netvoria sa mi vyrážky. V balení je pumpička a ja na celú tvár a krk potrebujem dve pumpnutia. Jediná nevýhoda séra je jeho veľkosť a to 15ml, čiže predpokladám, že je ho treba naozaj brať ako takú luxusnú kúru, ktorú je dobré raz za čas dopriať pokožke. Osobne si myslím, že sérum vydrží tak dva mesiace. Ja ho používam tri  týždne a som asi v 3/4.

Odofotila som Vám zloženie, ale rada by som dala do pozornosti niektoré zložky, ktoré sú obzvlášť podstatné: olivový skvalén, ktorý buduje povrchovú vrstvu pokožky, výživné oleje ako makadamiový a šípkový!

Cena tohto séra sa pohybuje okolo 20 eúr a zoženiete ho priamo pri Nobilis zdroji http://www.navratkprirode.sk/

Aj keď sa človeku na prvý pohľad zdá, že séra a podobné veci by mali používať len staršie ženy, čo majú vrásky nie je to pravda. Jednak platí, že pleť si naozaj zapamätá, ako sa o ňu staráme a jednak väčšina sér slúži na regeneráciu a ochranu, čo potrebuje pleť v každom veku. Keď sa pozriem dozadu na kúry, ktoré som mala toto sérum je jednoznačne najlepšie (a aj najlacnejšie).

A čo Vy? Počuli ste o Biofáze? Skúšali ste? Kupujete si séra?

20 komentárov:

  1. Já ho mám v jednoho Lady Boxu a jsem s ním velmi spokojená. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja by som brala také sérum na mastiacu sa pleť s občasnými vyrážkami...keby že by mi malo ozaj pomôcť k tomu aby som mala večer po nanesení na druhý deň pleť bez mastenia, kľudne by som sa s tým večer piplala tých 20min...keď o takom vieš daj vedieť a ja si ho hneď kúpim.Bianca moja dúfam že nám už chystáš článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som práve ten opačný príklad suchá pleť, na mastiacu nie som až taký macho :) ale mojaj mamina mala veľmi dlho ťažkosti s mastnou pleťou a veľmi jej sedeli krémiky od Clinique a Vichy. Teraz používa Eucerin a tiež je veľmi spokojná. Paradoxne séra jej najlepšie sedeli Loreál, tie neboli síce na mastnú pleť ale boli také všeobecné 10 zázrakov v 1, ale nemastnila sa a sama videla, že na pleti je rozdiel :)

      Odstrániť
    2. Niki keby si si nevšimla Zdenka ti poradila - skopírujem ti to :

      Zdenka24. januára 2014 12:59

      Áno, existuje aj sérum na mastnú pleť. Sérum šalvia http://www.navratkprirode.sk/ntn1528.html. Najskôr sa nanáša sérum geránium, potom tymián , nakoniec šalvia. Podrobnejší postup viď. http://www.navratkprirode.sk/images/letaky/mar018.pdf Ak je pleť aknóznejšia, je možné po nanesení sér použiť ešte čistiaci krém Tea extra http://www.navratkprirode.sk/ntn0105.html.

      Odstrániť
    3. ak mozem poradit tak s mastnotou mi dost pomohol sebium global (vyjde ta lacnejsie ako kombinacia troch bioser) mam zniesanu pokozku (vyrazne suchu aj mastnu a to aj na rovnakych miestach..), pouzivat som zacala koli akne, to drzi na uzde ale krasne zreguloval mastiacu sa cast uz po par dnoch.. koli suchosti pouzivam pred nim este hydratacny krem a tato kombinacia velmi vyhovuje - nemam plet velmi presusenu a ani mastnu - a to ci uz rano alebo pocas dna.. pokozka je fakt taka krajsia..

      ked som nan citala recenzie tak tie negativne boli vacsinou o nedostatocnej hydratacii - a teda aj citlivejsia, krehka a podrazdena pokozka, naozaj sa to ale da vyriesit niecim hydratacnym pred, ak by ti toto sposoboval

      z ofic. popisu: "bla bla..pokožka učí regulovať kvalitu ale aj množstvo v nej obsiahnutých mastných kyselín, aby sa kvalita kožného mazu priblížila kvalite zdravej pokožky a tým efektívne predchádzala vyrážkam a čiernym bodkám.."

      Odstrániť
    4. Zelenu Biodermu pouzivam...a to vodu, Global, AKN, Pore, Al...voda je super ALE neviem ci to robia len mne alebo co ale vsetky tie kremy ked mi konecne zaschnu na tvari sa mi asi tak dobre tri hodiny supu z pleti...ani neviem ako to opisat...proste hocktory z vyssie uvedenych kremov si dam nemozem ist minimalne dve hodiny spat alebo si dat make-up pretoze sa mi pri akomkolvek kontakte zacnu zmolkovat na tvary...dufam ze som to dost pochopitelne napisala (pretoze nikdy predtym som sa s nicim takym nestretla). Ako kremiky su super :) najviac mi asi sedi Global (ani mi nejako nevadi ta cena) ale co ma fakt sere je ze ma to casovo obmedzuje...ono jasne keby si ho rano pred licenim dam urcite sa cely den nelesknem ale aby som vstavala o dve hodiny skor aby som sa kvoli kremu mohla vychystat sa mozem na to rovno vys..t :/ Ale inak cela "zelena" Bioderma je podla mna dobra a ucinna :)

      Odstrániť
  3. Na mě je hodně výživný,ale maminka i táta jsou z něj naprosto nadšení, měli kompletní řadu a mohu jen doporučit

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom super, že si u Vás doma našiel využitie :) a vážne ho používa aj tatino? wow! to je poriadny chlap dnešnej doby! že mu odkazujem, že by mal ísť príkladom všetkým :)

      Odstrániť
  4. ja sa chystám na sérum z oriflame, len sa neviem rozhodnúť, aké chcem :D mám dilemu.
    tak či onak, keď už vrásky sú, je zvyčajne neskoro. radšej veciam predchádzať ako ich riešiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ktoré ťa lákajú? Ja som mala z Oriflamu raz také modré kapsule a tie boli super :)

      Odstrániť
    2. Áno, existuje aj sérum na mastnú pleť. Sérum šalvia http://www.navratkprirode.sk/ntn1528.html. Najskôr sa nanáša sérum geránium, potom tymián , nakoniec šalvia. Podrobnejší postup viď. http://www.navratkprirode.sk/images/letaky/mar018.pdf Ak je pleť aknóznejšia, je možné po nanesení sér použiť ešte čistiaci krém Tea extra http://www.navratkprirode.sk/ntn0105.html.

      Odstrániť
    3. To je presne to čo som písala, je treba vedieť ako mixovať rôzne séra! Podľa mňa to musí mať úžasné účinky len to chce trpezlivosť a čas! a ďakujem za vysvetlenie!

      Odstrániť
  5. Nic v zlom ale nieje u teba nejako skoro na ANTIAGE produkty? Pre info som tam napisala, ze od kolkych rokov je vhodne pouzivat tuto radu, a odpisali mi ze od 35 ale nic sa nestane ked skor, ale tomu moc neverim. Plet sa potom asi rozmazna a prestane tie latky produkovat sama niekde som citala. Nebojis sa toho? Inac by som si to kupila hned tez :) Mam 24 a uz vrasky pod ocami :((( ale bojim sa aby sa to nezhorsilo ked dam nato nieco "antiage"... raz mi to hovorila lekarnicka v lekarni, ked som chcela davno kupit mamke k 40tke nejaky antiage krem, ze PREBOHA NACO TAK SKORO:DDD... tak neviem...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ho nemám kvôli tým anti-age vlastnostiam, ale kvôli regenerácii pokožky a oprave nedokonalostí pleti. Po vyrážkach mi ostávajú fliačiky a jazvyčky a takéto séra pleť krásne regenerujú. A čo ja som počula od jednej dermatologičky tak od 25 sa odporúčajú používať krémiky, ktoré predchádzajú vráskam tak ja radšej načas ako neskôr. Obzvlášť keď si vezmem, že mám suchú pleť a teda dosť veľkú šancu, že sa mi vrásky začnú robiť ani sa nenazdám. Kvalitné krémy to je základ dobrej starostlivosti, nemyslím si, že krém pleť príliš rozmazná :) Treba ju rozmaznávať stále :)

      Odstrániť
  6. To je tiež pravda ;)...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja som strašne ale fakt strašne lenivá si pred spaním masírovať tvár. Tri, možno štyri roky späť som mala sérum z Avonu (neviem už čo to bolo zač, ani či to ešte predávajú) a všetko to napokon zdedila moja mamka bo ja som dolova flákala. Tam bolo tuším nejakých desať ampuliek a ja som použila až jednu. Takéto nejaké sérum by bola dobrá alternatíva... A som rada že sem Zdenka strčila odkazy na niečo na mastnú pleť, bo ja niekedy vyzerám jak pubertiak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Biosera nie su oleje
    nemasiruju sa 20min
    Nanesie sa prve o 15 min druhe a ak clovek pouziva 3/4 tak sa davaju spolu o dalsich 15 min. Vstrebane su do minutky, medzitym sa da robit cokolvek (umyt zuby, naniest ocny krem, vmasirovat nieco do vlasov, osprchovat, nakremovat, nalalovat nechty..) cize po 30nieco minutach od prveho mozes ist spat
    Prve dve sera su dane, tretie vyberas podla potreby, popis je strucny a jasny, netreba na to diplom

    Nemusela si zavadzat tym infom ked o tom ozaj nic nevies a si leniva na to pozriet

    X

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne