piatok 17. januára 2014

Neviditeľná ceruzka


Mám pocit, že v kozmetike rok čo rok pribúdajú veci, ktoré keď vidíte prvý krát, úplne Vám vyrazia dych a poviete si, aj toto naozaj existuje? Jednou z takých vecí je aj nová ceruzka od Dermacolu s kyselinou hyaluronovou, ktorá zabráni tomu, aby sa Vám rozpíjal rúž. No uznajte, počuli ste už o niečom takom? Ja veruže nie a nakoľko som sa za posledné mesiace stala veľkým fanúšikom rúžov povedala som si, prečo ju nevyskúšať. 



Ceruzka má veľmi pekné balenie, zlato -červené, ktoré pôsobí veľmi luxusne. Páči sa mi, že ceruzka je balená ešte v takom obale (viď 1 foto), ktorý upúta hneď na pohľad. Ak by v tom obale nebola balená, trochu by som sa bála, že by som si ju v obchode ani nevšimla, pretože by sa stratila medzi ostatnými ceruzkami. 
Na prvý pohľad je vidno, že to nie je klasická ceruzka, pretože má akoby telovú farbu, ktorá pôsobí priesvitne. Zdanie neklame, pretože keď si ceruzkou prejdete po perách, či ruke je priesvitná. Chcela som Vám ju odfotiť na perách, ale vlastne nebolo čo fotiť. Ceruzka je trochu tvrdšia, neklže sa po perách, musíte ňou po perách prejsť. 
Spôsob použitia je dvojaký - buď si obkreslíte len kontúry pier alebo celé pery. Záleží od toho, čo od nej očakávate, ceruzka má totiž viacero funkcií. V prvom rade zabraňuje, aby sa Vám rúž rozpíjal po perách, čo je problém podľa mňa najmä červených rúžov. Okrem toho pôsobí celkovo ako podklad pre rúž a lesk, aby na perách vydržali dlhšie a nakoniec by mala perám vďaka kyseline hyaluronovej dodať objem. 
Poviem Vám úprimne, ja nemám pocit, že by som mala väčšie pery :) ale tiež si myslím, že to ani reálne nikto neočakáva. Vo všeobecnosti nemám problém s výdržou ani rozpíjaním rúžov, pretože si kupujem rúže recenziami overené, ktoré to zvládnu aj bez pomoci niečoho iného. Ale! samozrejme, že som vždy nenakupovala takto rozumne a mám doma rúže ktoré stáli asi euro, a tie mi poslúžili ako vhodný adepti na toto testovanie. 
Ceruzku som skúšala len na čisto kontúry aby sa mi červený rúž nerozpil a tri hodiny vydržal pekne bez rozpitia. Potom som už pila, takže to nebolo bohviečo, ale pravda je taká, že lacný rúž naozaj tá ceruzka udržala vo forme bez rozpitia. Čo sa týka výdrže rúžu, tam bol rozdiel naozaj veľmi veľký. Mám doma jeden rúž, ktorý má prekrásnu farbu, hydratáciu, lesk všetko ale po 20 minútach je proste fuč. Pri ňom ma hneď napadlo skúšanie tejto ceruzky a zabrala! Rúž mi vydržal pekne sýty hodinu a pol, čo si síce môžete povedať, že nič moc - ale verte mi, lepšie ako 20 minút!
 



Zloženie :)


Osobne si myslím, že ak sa Vám rúže rozpíjajú nie je nad čím rozmýšľať a určite ju vyskúšajte. Ceruzka stojí okolo 5 eúr a dokonca mi kamarátka hovorila, že ju niekde videla za ešte lepšiu cenu v akcii. Zrovna včera som čítala nejaký článok o maľovaní pier a práve ževraj je momentálne hit dávať si bázu aj na pery ale toto mi príde ako omnoho lepšia alternatíva. Ceruzku som použila už asi 15x a ešte som ju vôbec nestrúhala. Podľa mňa je to investícia do konca života :D

A čo Vy? Lákajú Vás takéto nové objavy?

34 komentárov:

  1. Ani som nevedela, že niečo také existuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ju mam, ukazala mi ju predavacka ked som sa pytala na bezfarebnu konturku (lebo nechcem ich mat 10 ked mozem mat 1 :D A tusim Rimmel taku vyraba len sa u nas nepredava :D a dat 20 eur za Dior mi pride vela..a u inych znaciek som to ani nevidela:D) :D
    Mne sa celkom pozdava, naozaj sa ruze nerozpijaju, akurat napr liptint na to ani nechyti :D Jedine co i vadi je vona a to ze sa rychlo mina (a struhanim sa polovica zbytocne vynici -.-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ty si vyslovene hladala bezfarebnu konturku? Tak mňa by to fakt absolútne ani len nenapadlo niečo také hľadať a vážne som o ničom takom nepočula. Preto píšem, že super, že má tá ceruzka taký špeci obal, lebo ja by som si ju inak vôbec nevšimla. Mne sa míňa strašne pomaly, tým, že je taká tvrdšia, mám pocit, akoby z nej vôbec neubúdalo a to ju teraz používam denne :)

      Odstrániť
    2. Jjjj presne taku som hladala :D Nechcem ku kazdej farbe mat separatnu konturku, jednak by ma to zruinovalo a tiez by som sa bala ze netrafim odtien :D Niekde som o tom citala, ale neviem o inych znackach okrem dioru a rimmelu ktore by to mali (no este teraz dermacol :D)...Mne naopak pride makka, pripomina mi avon supershock gelove linky v ceruzke :D Ale mozno len ja privela tlacim tak sa to mina :D

      Odstrániť
    3. To nemyslíš vážne tvoje je taká ako Avon supershock linky? :D tie mám doma v dvoch farbách, takže konzistencia mi je úplne známa, moja je ako Avon kajalová ceruzka :)) možno je to preto, že mám v izbe okolo 20 stupňov v poslednej dobe mi je nejako stále teplo tak si stále vetrám ako blázon :D neviem, iný dôvod nevidím :))

      Odstrániť
    4. Mě by teda taky nenapadlo shánět průhlednou. Když už, možná tělovou nebo teda respektive takovou, co se odstínem blíží co nejvíc mojí přirozené barvě pleti. (Ale uznávám, že i to může být oříšek. Pořídit si průhlednou je jednodušší.)

      Odstrániť
    5. Az som si tie linky aj konturku swatchla na ruku a jjj su rovnako makke :D Skusila som do konturky rypnut nechtom a islo to ako do makkeho masla :D Nwm moze to byt aj od tepla, mam to tu vcelku vykurene, ale je to polozene pri okne a doma (kde mam zimu) to bolo tiez makke, takze nwm :D Ale brala by som tuhsiu lebo fakt sa to sialene rychlo mina :D

      Odstrániť
  3. Týmto článkom si mi ulahodila :) O ceruzke viem odkedy vyšla a som naozaj na ňu zvedavá tak sa teším že si nám ju predstavila :) Určite si ju čoskoro zaobstarám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada :) nie je nič lepšie ako napísať o niečom, na čo niekto čaká :)

      Odstrániť
  4. Dik za tip - ja som teda vôbec netušila že existuje :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo :) teším sa, že som napísala o niečom novom :)

      Odstrániť
  5. Preferuju levnější rtěnky, mám zábrany do toho investovat větší peníze, protože rtěnka má holt omezenou trvanlivost a prošlý produkt na pusu nechci. Tak kdybych to náhodou nevypotřebovala, ať nemusím vyhodit ze tří čtvrtin nevyužitou rtěnku za tisícovku. Přece jen miluju výrazný odstíny a limitují mě jednak příležitosti, kam se taková rtěnka hodí a jednak i stav pleti (když se osypete pupínky z premenstruační hormonální bouře, tak s rudými rty parádu nenaděláte). U tužky mám nějak větší důvěru v to, že přežije delší dobu, takže mi to přijde jako užitečný pomocník (nebo pokud nenosíte rtěnky vůbec a chcete něco použít dvakrát do roka třeba na ples nebo jinou speciální příležitost). Za pět euro se mi to pořád zdá jako příjemná suma.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež tak, ale skôr z toho dôvodu, že sa podľa mňa pri rúžoch dá nájsť naozaj veľmi veľa dobrých v drogérii za pár eúr, takže naozaj zrovna v tejto oblasti mi príde úplne zbytočné investovať viac peňazí. Dodatočné chyby rúža sa naozaj dajú vychytať aj s touto ceruzkou, čo je super pomocník!

      a inak - presne ako píšeš, nie je nič horšie či už ako vyrážky alebo zosušené pery a kútik v kombinácii s výrazným rúžom :))

      Odstrániť
    2. Určitě se i v drogerii dá najít kosmetika, která je na slušné úrovni. A nepopírám, že je lepší si prostě rovnou nakoupit to, co bude sloužit tak, jak má, bez nějakých dalších vylepšovátek. Jsou sumy, které bych za jeden kus kosmetiky prostě nikdy nevydala už ze zásady, už proto, že mi to připadá moc a kosmetika pro mě nemá takovou prioritu, abych byla ochotná dotyčnou sumu vydat. Ale u rtěnek, ač je nosím a mám ráda, je to z výše zmíněných důvodů za mě složitější, takže za tip na užitečné vylepšovátko děkuji. Neznala jsem a oceňuji. :-)

      Odstrániť
    3. Súhlas :) a ďakujem za super komentár!

      Odstrániť
  6. Jednu bezfarebnú kontúrku som vlastnila od Fleur de santé. Mala mať rovnaký účinok ako táto od Dermacolu a myslím že ho zvládala excelentne. No ja som ju využívala pramálo a myslím, že radšej nepôjdem ani do tejto, bojím sa že by mi doma len ležala...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, ak by ti mala len doma ležať a nebodaj ešte robiť výčitky to by bolo naozaj zbytočné :(

      Odstrániť
  7. fuuha :D
    ja tu vzdy objavim take veci o kt som nemala ani tusenia

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Novinkám jsem otevřená vždy, takže určitě vyzkouším! :)


    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tak toto ma velmi zaujalo, aj hlavne preto, ze niekedy je dost narocne k niektorym ruzom vybrat spravny odtien konturky a taktiez ich clovek nemusi mat doma tak vela :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. súhlasím! a je to hlavne aj otrava, stále hľadať tú ideálnu farbu ku každému rúžu :( to keď mám doma 5 červených, ktoré sú úplne odlišné, teraz predstava, že by som hľadala 5 odlišných kontúriek asi by ma šlak trafil :)

      Odstrániť
  10. zaujímavé ,rozhodne to stojí za uváženie :)

    http://byfoxygreen.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  11. super recenze.. zajímavé, už jsem četla někde dříve recenzi a vím, že nebyla moc pozitivní, ale tak já si vždycky všechno radši vyzkouším na vlastní kůži:)
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) asi záleží od toho,čo kto očakáva :) ak niekto očakáva náhodou aj to zväčšenie pier asi bude sklamaný :)

      Odstrániť
  12. Něco takového je pro mě teda vážně objev!! Ale zní to vážně dobře.. užitečně hlavně!! ;) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj pre mňa to bol :) vážne som donedávna vôbec netušila, že niečo také existuje!

      Odstrániť
  13. wow, tak o tomto som ešte nepočula, ale podľa opisu je to veľmi zaujímavý produkt ;) a keďže som teraz tiež začala nosiť výraznejšie rúže, možno to vyskúšam :)
    inak, veľmi dobre vyzerá to textové pozadie na fotkách ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeeej ďakujem :) snažím sa vymýšľať rôzne veci, nech tu stále nemám len parkety :))) A je to naozaj super vec, najmä pri červených rúžoch :)

      Odstrániť
  14. Tak toto vidím úplne prvý krát a som úplne prekvapená, že takéto niečo vôbec aj existuje. Porozmýšľam nad touto vecičkou :)

    Nikkienka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som moc rada :) nie je nič lepšie ako keď napíšem o niečom novom :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne