streda 5. februára 2014

Bioderma Atoderm kocka -predchodca telových mliek do sprchy ?


 Viete čo je najhoršia kombinácia? Suchá pokožka a lenivá osoba. To, že mám suchú pokožku asi viete a to, že som niekedy lenivá možno tiež, problém je to, keď sa mi celý deň nechce nakrémovať ruky či vytiahnuť z kabelky rukavice a potom ich mám večer celé krvavé a popraskané alebo keď sa mi dva dni nechce nakrémovať a potom sa mi šúpe koža ako po dovolenke. Poviem Vám nič vábne..Našťastie sa to nestáva príliš často, ale pravda je taká, že keď už sa to stane cítim sa ako malé hlúpe dieťa, ktoré nevie obetovať dve minúty svojho času v prospech samej seba. A vážne koľko času by mi zabralo natrieť sa večer? Dve minúty? Koľko vytiahnuť rukavice? Pol minúty? Ale namiesto tohto všetkého ja radšej stále hľadám výrobky, ktoré mi uľahčia robotu a vyriešia moje problémy za mňa. Vec sa má tak, že našťastie také výrobky existujú a aj keď nie som úplne ich cieľová skupina, sedia mi úplne božsky a pomáhajú ešte lepšie.



V podstate by som do tejto kategórie mohla zaradiť celú radu Atoderm, pretože vďaka nej je pre mňa zima omnoho znesiteľnejšia. Atoderm výrobky sú určené nielen pre atopickú ale aj pre suchú pokožku, ktorú veľmi pekne nielen chránia ale aj liečia. Ja osobne som to videla veľmi pekne na balzame na pery a ešte lepšie na tejto kocke. Atoderm umývacia kocka je záležitosť, ktorú poznajú asi veľmi dobre všetci atopici ale pravda je taká, že si nájde využitie nielen u nich. Kocku som začala používať najmä kvôli svojim rukám, ktoré som mala pár krát naozaj v dezolátnom stave. Stačí, že si zabudnem rukavice (alebo sa mi ich nechce vybrať, veď za chvíľu už pôjde autobus, len si rýchlo skontrolujem e-maily) a pohroma je na svete. Najhoršie to bolo pred Vianocami, kedy sme boli so snúbencom vo Viedni a čo čert nechcel zabudla som si rukavice. Ten deň vo Viedni celý deň snežilo, zima, že si neviete predstaviť a ja som taaak mrzla, že až. Nakoľko sme trávili veľa času v múzeách nechcelo sa mi behať po obchodoch a zháňať rukavice, povedala som si, že to nejako vydržím - chyba. Došla som večer domov, ruky krvavé a nevedela som ako sa umyť, pretože už len pohnutie s prstami tak štípalo, že až. Spomenula som si na Atoderm kocku a to bola slasť! Ruky jednak normálne umyje, ale úúúžasne!!premastí, hydratuje a neštípe. Ruky mi ostali jemne mastné, čo som v tom momente neskutočne ocenila - pretože žiadny krém Vám nenechá takú tú mastnú vrstvu na rukách dlhšie ako pár minút.




Dosť dlho som Atoderm používala len na ruky a to hlavne večer a ráno pretože na pár hodín máte naozaj ruky poriadne zabalené ochrannou vrstvou a nič viac nepotrebujete. Potom ma raz večer napadlo použiť mydlo na celé telo, a to je Vám ešte lepšie ako na ruky. Atoderm naozaj pomerne dosť premasťuje, čiže keď sa osprchujete môžete sa cítiť mierne mastno. Ja osobne sa potom poriadne usuším uterákom, čiže sa cítim natreto, ale nie mastno. V nadpise som kocku označila ako predchodcu telových mliek do sprchy ale v podstate je to ešte šikovnejšie, pretože telové mlieka do sprchy telo neumývajú, ale kocka robí aj to aj to. Inak kocka je neparfémovaná, keď to mydlo ovoniate má takú divnú vôňu (predstavujem si, že tak voňali prvé mydlá), vonia ako stužený tuk, ale na tele vôbec nič necítite.


Viac info o zložení na www.bioderma.com


Myslím si, že všetci Atopici tento výrobok poznajú a ja by som ho chcela dať do povedomia ľuďom s naozaj veľmi suchou pokožkou a najmä rúk, pretože im môže prijsť vhod. Kocka stojí okolo 8 eúr a je dosť veľká 150g, pričom tým, že sa dá v podstate používať len doma sa míňa naozaj pomaly. Ja osobne ju kombinujem s nejakým dobrým krémom na ruky a predpokladám, že keď skončí zima tak ju pekne očistím a zazimujem na budúci rok.

A čo Vy? Máte v okolí niekoho s ekzémom? Máte niekedy krvavo popraskané ruky? 


31 komentárov:

  1. Paci sa mi ten nazov ze umyvacia kocka :) ziadne mydlo :) takymito vecami nastastie netrpim...ruky si kremujem len preto ze krem pekne vonia a aby mali nechty vyzivu aj takto...ale moja teta ma aj ekzem aj popraskane ruky a dokonca aj mikozu a nie je to nic prijemne :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si potom ten šťastný prípad :) Ja som kvôli popraskaným rukám nemohla v zime na ZŠ ani chodiť na veľkú prestávku, lebo ten chlad bol proste moc :(

      Odstrániť
  2. tiež mám podobný problém a strašne suchú pokožku :/
    Beauté Caresse

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S Atodermom mam skusenosti, konkretne zo zvlhcujucim kremom na telo a musim povedat, ze je fakt skvely. Jedine negativum je jeho vona, presne ako si ty povedala, ze vonia ako stuzeny tuk, tak aj tento balzam ma taku cudnu vonu a nemohla som si ho natriet na cele telo lebo som mala pocit ze som sa natrela smalcom :D Ale na suche nohy po oholeni je perfektny ;)
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa tiež láka tento krém, a keď hovoríš, že je dobrý asi ho vyskúšam. Tá prapodivná vôňa mi až tak nevadí, aj keď popravde nečakala som, že tak bude cítiť aj ten krém, neviem jeho vôňu som si predstavovala tak Niveácky :)

      Odstrániť
    2. Hmm, k nivee ma daleko :D Mne tieto vone dost vadia, kebyze som ho nedostala na Vianoce tak si ho dobrovolne asi nekupim a to som mala dve v baleni, takze mi este jedno ostava :D

      Odstrániť
    3. :D tak to som teraz naozaj zvedavá :)) Tak, ešte že sa my ženy o seba musíme starať, tak minimálne ako píšeš ho využiješ pri holení :)

      Odstrániť
  4. Hmmm tak to vypadá, že by stálo za to vyzkoušet!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S rukami už nemám taký problém, horšie sú na tom lakte a kĺby na členkoch, ktoré mám teda extrémne suché, štípu a bolia :/ Ak by táto kocka pomohla aj na to, bola by som len a len rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to som netušila, že aj tam môže pokožka dôjsť do takých extrémov :( kocka by ti to určite krásne premastila, ako som písala je super na celé telo nielen na ruky :)

      Odstrániť
  6. Bioderma je výborná. Mám od ní jak přípravky do sprchy či v létě na sluníčko, tak micerální vodu a masku na obličej !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wow tomu sa hovorí zbierka! Prípravky do sprchy som ešte neskúšala, vidím, že mám čo doháňať :)

      Odstrániť
  7. Mám presne ten istý problém, ale nie na rukách. Mojím celoročne najsuchším miestom na tele sú moje pery, neexistuje aby som ich nemala mastné alebo aby som si nedajbože balzam na pery zabudla a hlavne teraz v zime. Furt na ne niečo patlám, lebo keby nie tak druhý deň ich popraskané do krvi, suché a ošúpané. Ani usmiať by som sa nevedela. Už sa stali aj také veci že som si v prípade núdze na návšteve u ocina natierala pery slnečnicovým olejom, bo oco akurát išiel vyprážať syr :D Takže som rada že tu spomínaš aj balzam na pery. Som z pochopitelných dôvodov balzámofil takže sa po ňom obzriem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podľa mňa Atoderm je výborný a lepší v tej vytláčacej podobe ako klasická tyčinka. Pretože keď je chladno tyčinka (neviem ako Atoderm súdim všeobecne) má tendenciu stvrdnúť a nie je nič horšie a ťahať a tlačiť balzamom na zničené pery. Kým Atoderm balzam ten tubičkový proste len vytlačíť potrebné množstvo a je :)

      Odstrániť
  8. Mám ráda biodermu a tohle musím vyzkoušet...:))
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ruky ako ruky .. dlane, prsty určite popraskané nemám avšak čo sa týka celých rúk až k ramenám.. je to so mnou veľmi zle. Po celých rukách mám akoby ekzémy .. nič mi však doposiaľ úplne nepomohlo :/ našťastie to mám len v zime.
    L a - S i s s i

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja mám problém s rukami len v zime, predstava, že by som to mala celoročne - až sa mi zimomriavky na tele urobili :( potom by ti možno tiež dobre sadlo také premasťujúce mydlo :)

      Odstrániť
  10. Ruky som mávala popraskané, v zime to bolo strašné, aj teraz sa mi to ešte občas stane, ale už to nie je také hrozné ako kedysi. Osvedčilo sa mi hlavne pravidelné natieranie rúk krémom každý večer pred spaním, v zime si krémujem ruky aj počas dňa, ale to pravidelné natieranie praktizujem celoročne, či v zime či v lete. Kedysi som nedala dopustiť na nechtíkovú Indulonu, dnes tie krémy už striedam.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvedomujem si, že ak by som si ruky natierala pravidelne aj cez deň môj problém je o 50% menší. Ale musím povedať, že sa naozaj snažím a teraz mám ruky naozaj veľmi pekné. V poslednej dobe, keď si zabudnem náhodou pred spaním nakrémovať ruky tak sa dokonca zobudím v noci, že ma pnú, takže na to večerné krémovanie som si zvykla už úplne a to denné - postupne si zvykám a robím to naozaj takmer každú hodinu.
      Inak, čo sa týka Indulony, nechápem ako je to možné, ale mne sa žiadna nevsiaka :( akékoľvek malé či veľké množstvo použijem ruky mám hnusne mastné a krém nie a nie zaschnúť :(

      Odstrániť
  11. bioderma ma už aj mydla no to mi je novinka teda:)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Tuhá mýdla osobně vůbec nepoužívám, ale Bioderma má vždy super výrobky, takže se po něm určitě podívám! :)

    http://shades-of-silvie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne