utorok 25. februára 2014

Kde hľadať bio dekoratívku? V Couleur caramel !




V dnešnej dobe už nie je až taký problém zohnať prírodné šampóny, odličovače, deodoranty..ale mám pocit, že spektrum dekoratívnej kozmetiky trochu zaostáva. Teda aspoň u nás. Ak nájdem značku, ktorá ponúka dekoratívnu kozmetiku v bio kvalite tak mi to vyčarí taký úsmev na tvári ako keby mi niekto povedal, že o pár mesiacov nemusím štátnicovať. Firmy, ktoré poznám a ktoré ponúkajú bio dekoratívku netestovanú na zvieratách viem spočítať na prstoch jednej ruky. Ďalší problém je ten, že pri týchto výrobkoch dochádza často na úkor kvality v prospech lepšieho výrobku. Ale čo ak Vám poviem, že na kvalite netreba uberať  a obsah výrobkov Vám urobí radosť? Takúto kombináciu totiž predstavuje Couleur Caramel.



Ja osobne Couleur Caramel poznám už niekoľko rokov najmä vďaka zahraničným blogerkám, u ktorých sa z času na čas mihne. Priznám sa, že som dlho nevedela, že ide o bio kozmetiku ale skôr ma vždy fascinovali netradičné obaly. Ich výrobky sú totiž v obaloch z recyklovateľných materiálov, ale to im neuberá nič na kráse, práve na opak.  Dnes Vám ukážem v plnej paráde tri produkty – lesk, tiene a linku.
 




Lesk je mojím úplne najobľúbenejším výrobkom a môže konkurovať hocijakej nebio značke. Má naozaj krásne balenie, pri ktorom sa nenechajte oklamať. Možno pôsobí papierovo, ale na dotyk je to naozaj pevný obal. Lesk je v odtieni 808 a má krásnu broskyňovú farbu. Čo sa mi páčia najviac sú krásne zlaté odlesky, ktoré pôsobia úplne neskutočne. Podľa mňa mi ten lesk opticky zväčšuje pery a popritom ich vôbec neštípe ale hydratuje. Farba vydrží na perách cca. hodinu a pol a potom je treba pretrieť ju. Oceňujem pomerne veľké krytie, nie je to taký ten priesvitný lesk s trblietkami – naopak, je to plno farebný sýty lesk.







Druhým výrobkom sú tiene vo veľmi peknej akoby slivkovej farbe (číslo asi 136). Farba má v sebe jemné trblietky, ktoré oku veľmi pekne lichotia. Tieň je balený v obale z tvrdšieho papiera a okrem toho, že ten papier sa uzavrie akoby o seba dá sa ešte poistiť gumičkou. Tieň si buď môžete vložiť do nejakej paletky alebo mať len tak. Tiene sú namleté veľmi dobre a vôbec neprášia. Radosť s nimi pracovať. Intenzitu farby si určujete tým, koľko vrstiev nanesiete. Ja osobne mám na fotke tri vrstvy – toľko mi príde akurát na bežný deň. Kým keď sa bežne maľujem zvyčajne používam minimálne 4 tiene, tento tieň mi prišiel veľmi pekný sám o sebe. K dokonalosti som ho len spojila s nejakým tieňom, ktorý som použila na rozjasnenie okolia pod obočím a líčenie bolo hotové.
 






Posledným výrobkom je tekutá očná linka v čiernej farbe. Linka má veľmi príjemný štetec, ktorým viete vytvoriť či už tenkú alebo hrubšiu linku. To, ako farba vyzerá vidíte na ruke, avšak podstatné je to, koľko linka na očiach vydrží. Tieň ako aj linku som použila o 8.30 ráno a táto fotka bola fotená 19.30 keď som došla domov. Vidíte, že tieň drží krásne celý deň (bez použitia bázy) a sýta je aj linka, akurát na vonkajšom kútiku sa trochu rozmazala resp. stratila na intenzite.

Za toľko hodín je to podľa mňa vynikajúca výdrž a ja som ostala nesmierne prekvapená a spokojná.


Couleur Caramel má certifikáty ECO CERT a Cosmebio a ich snahou je jednak produkovať zdravú kozmetiku ako aj brať ohľad na životné prostredie. Ich výrobky zoženiete v predajných salónoch, ktoré nájdete na ich stránke www.couleurcaramel.sk

A čo Vy? Ako sa Vám pozdávajú tieto výrobky? Páčia sa Vám recyklovateľné balenia? Skúšali ste už nejakú bio dekoratívku?



16 komentárov:

  1. Ja z teba odpadnem :) kde ty na toto vsetko chodis :) som naozaj vdacna za tvoj blog aspon ze to neni same MAC, Slee, Milani, Urban Decay alebo este lepsie Essence :P a mimochodom opat si sa mi z clankpm trafila do noty nakolko prave citam V tvojom ruzi je olovo (inak velmi napomocna knizka pre tych co chcu byt krajsi tak na seba patlaju mnozstvo kozmetiky ale neuvedomuju si ze ta nie vzdy moze dopomoct prave ku krase)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prave som tam zbadala pravopisne chyby tak aby ste si nemysleli ze som analfabet :) to je preto ze je pol druhej a pisem cez fon ;)

      Odstrániť
    2. Tu knihu som citala aj ja, ale po precitani som mala 100 chutí vyraziť polovicu vecí čo mám doma :( Ale inak super kniha, som bola prekvapená, že také veci držia v knižnici :))) A som rada že sa ti článok páčil ja som z výrobkov nadšená (najviac z lesku, tá farba je bombastická a nelepí:) a ozaj Niky, ja som tá posledná, ktorá ti bude písať niečo o gramatike :D

      Odstrániť
  2. Wow tak to som netušila, že niečo také pokrokové je aj u nás. Na ich webe som si teraz všimla, že majú salon aj v BA, tak sa tam ešte tento týždeň pôjdem pozrieť. Inak neskúšala si aj make-up? Zaujímalo by ma krytie, lebo mám rovnakú pleť ako ty a sama vieš ako je to s hľadaním..Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vždy som rada keď prinesiem niečo nové :) tak sa veľmi teším! A make-up bohužiaľ nemám takže s tým neviem poradiť :(

      Odstrániť
  3. Tak toto nepoznám... Ale určite rýchlo spoznám!! Ten lesk je úžasný!! Má nádhernú farbu!! Ja ho chcem!! A to akú výdrž majú tiene aj linka, no na to že to je prírodná kozmetika klobúk dole. Súhlasím s Nikolkou, sme veľmi vďačné za tvoj blog!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej baby! Ďakujem Vy ste úžasné! A inak toto sa mi presne na tejto značke páči, že absolútne môže konkurovať kvalitou drogériovej kozmetike! A ten lesk, no to je paráda!

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. práveže omnoho viac, pretože obsahuje látky šetrné jednak voči pokožke a jednak voči prírode :)

      Odstrániť
  5. Velmi sa mi paci farba toho lesku, vyzera fakt super, aj ked mne by taky nepristal :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Farba je naozaj úžasná, je pomerne netradičná (aj pre mňa to bol risk), ale našťastie mi sedí a cítim sa s ňou skvelo!

      Odstrániť
  6. Prirodne linky som este na ziadnom blogu nevidela! A to je inak podla zlozenia vzdy najvacsi humus takze palec hore za tuto info!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej to mám radosť! A inak aj ja som niekde čítala, že niektoré látky, ktoré sú v klasických linkách to je hrozné čo všetko môžu robiť:( dobré, že sú takéto alternatívy!

      Odstrániť
  7. jeeej, tak za toto ti ďakujem veľmi! ja som bola prešťastná, keď som objavila, že Lavera má dekoratívku a teraz ďalšie niečo super a ešte aj nádherné! a prosím ťa, kde si to kúpila? na stránke to nemajú :(

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Pokiaľ hľadáte celú ponuku Couleur Caramel, tak si ju môžete prezrieť a objednať v jedinom slovenskom eshope na www.biokrasa.sk :) odporúčam!

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne