streda 19. februára 2014

Lacný týždeň: Pleťový orechový peeling






Keď som rozmýšľala, aké výrobky začleniť do tohto týždňových lacných výrobkov, išla som sa popozerať do drogérie aby som si urobila troche lepšiu predstavu ako sa ceny majú a porovnala jednotlivých výrobcov. Samozrejme, že som nemohla vynechať regále s peelingmi (našla som si nových adeptov do wishlistu) a pri cenách, ktoré som videla som si hneď uvedomila, že sem musím začleniť peeling. Nechcela som dokolečka písať o tom istom peelingu (môj milovaný Neem) a preto tu dnes máte novinku (len v tom zmysle, že na blogu ešte nebola v predaji je už dlho) jemný pleťový orechový peeling od Himalaye. 


Orechový peeling je určený špeciálne na mastnú pleť a ako z jeho názvu vyplýva obsahuje granule zo škrupín z orechov, ktoré odstraňujú nečistoty – čierne bodky ako aj odumreté bunky. Keď som išla peeling použiť na prvé nadýchnutie som zacítila oriešky, ale to bolo len v mojej hlave. Každý cíti, čo chce, ale každopádne peeling vonia príjemne, jemne ale nie je to žiadna špecifická vôňa. Na pohľad mi trochu pripomína plnku laskoniek. Peeling je pomerne hrubozrnný a tie orechové škrupinky sa počas peelingovania nijako nestrácajú ani nerozmáčajú. Myslím si, že je naozaj výborný na mastnú pleť ako aj normálnu, ale nedávala by som ho na citlivú ani zmiešanú. Na citlivú by mohol byť veľmi drsný a na zmiešanej by mohol poškrabať alebo poničiť vyrážky (tam naozaj radšej ten Neem). Inak peeling sa používal naozaj veľmi príjemne, a úžasný bol ten výsledok – pleť krásne hladká a vďaka obsahu vlašského orecha bola krásne rozjasnená a vyzerala tak pekne zdravo. Skúšať som ho dala aj mojej maminy, pretože tú trápi mastná pleť a ona z neho bola úplne nadšená. Tá ho používala 2x za týždeň a mastnota na pleti bola regulovaná. Neznamená to, že sa jej pleť zmenila na suchú to nie, ale to, že jej stačilo prepudrovať sa 2x denne je veľký výsledok samo o sebe. 




Dobrá rada na záver, keď si kupujete peeling pozerajte si na tube, pre akú pleť je určený. Iné zloženie bude mať peeling pre suchú pleť a iné pre mastnú. Veľa ľudí nemá rado peelingy, čo je možno dané aj tým, že si raz kúpili nevhodný a odvtedy majú zlé skúsenosti. Tento, tak ako všetky ostatné Himalaya peelingy stojí niečo cez 3 eurá (na www.mojahimalaya.sk ) a teda má právoplatné miesto v tohto týždňových recenziách.

A čo Vy? Sledujete na návode pre akú pleť je daný peeling? Či vidíte nápis peeling a stačí to? Koľko ste ochotné dať za peelingy?
 

21 komentárov:

  1. No tak tento laskonkovy peeling vyzera zaujimavo :) ooo jasne cakala som ze sem zaradis nieco z Himalaye ;) ano pozeram sa na aku plet je urceny, pretoze mam mastnu plet...a za peeling som ochotna dat 5e maximum 7 ale to uz by musel vediet robit zazraky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Himalaya musí byť :) síce som tu mala najprv iného adepta, ale nahradila som ho Himalayou, ale bolo ťažké vybrať, ktoré výrobky sem do tohto týždňa dám, pretože viac je ich dobrých a lacných :) Ja som za peeling ochotná dať viac peňazí, ale nie za drogérkový. Raz som si kúpila v drogérke ospevovaný Clean&Clear za 9,95 a boli to neskutočne vyhodené peniaze. Ako nehovorím, že nie je dobrý - práve naopak, ale je to proste drogérkový ničím nevýnimočný štandard, neviem podľa čoho sa naceňoval. Kým Himalaya peelingy stoja 3 eurá, to môže človek vyskúšať zaradom všetky a zistiť, ktorý mu vyhovuje najviac :)

      Odstrániť
  2. ja mam od nich broskyňový píling a tiež je veľmi dobrý.... s mastnotou síce až tak nebojuje, no pokožka je po ňom svieža a pôsobí celkovo zdravším dojmom

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten jediný som ešte neskúšala :) a keď hovoríš, že je dobrý aspoň viem po čom ísť nabudúce! Ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Neem uz nejaku dobu pouzivam a neviem ci je to vdaka nemu, ale pozorovala som menej vyrazok :) S tymto si ma velmi zaujala a kedze mam mastnu pokozku, tak ho asi skusim. Vdaka za tip ;)
    Pozyvam ta do mojej giveaway:
    http://bynicka.blogspot.sk/2014/02/valentinska-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Za mňa je Neem spolu s Neem maskou stále najlepšia kombinácia, aká existuje :) tento je hrubozrnnejší ako Neem, skúšala by som ho, len ak máš pleť bez vyrážok, aby si si ich nerozdriapala :)

      Odstrániť
  4. Určite na výrobku sledujem pre aký typ pleti je určený, lebo nevhodný môže skôr ublížiť ako pomôcť. Akurát som rozmýšľala aký peeling si kúpiť pretože v mojom od Garnier mám toho už len na 2-3 použitia a keďže od Himalaye mám doma pleťovú masku, na ktorú nedám dopustiť, a o ktorej som sa dozvedela tiež z tvojho blogu ak si dobre pamätám, tak sa už teším na návštevu drogérie ako sa pokukám po tomto orechovom zázraku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To robíš naozaj veľmi dobre :) Himalaya má pekný výber peelingov, takže určite si medzi nimi nájdeš taký, ktorý ti bude dobre vyhovovať :)

      Odstrániť
  5. skús aj marhuľový peeling od nich :) tá vôňa , konzistencia , všetko ... úplná lahôdka ... skúsila by som rada aj tento ale bohužiaľ u nás ho nezohnať :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja vlastne vôbec nechápem, prečo som ho ešte neskúšala, a prečo som skôr siahla po orechovom ako po marhuľovom. Ja som milovník marhúľ a všetkého z nich, takže teraz sa trochu na seba aj hnevám :))

      Odstrániť
    2. on je síce trochu olejovitý a najprv ho necítiť ale pri tej vôni potom :3 joj ^_^ a tiež sú v ňom nadrvené "orechy" :DDD teda marhuľové jadrá :)

      Odstrániť
  6. Já sem od babičky dostala peelingy od avonu a jsem s nimi spokojená..A vždy,když si jdu kupovat něco na pleť(peeling,čistící voda apod..) podívám se jestli to je kvalitní,aby mi to spíš neudělalo špatně než dobře na pleť..:))
    http://the-original-world.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Babicka teda vie co kupovat :) to je super darcek! a o kvalite sa vzdy urcite presvedc, nie je nic horsie ako vyhadzana plet!

      Odstrániť
  7. Maam iny peeling tejto znacky takze verim ze aj tento musi byt super

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Po výplate ide ku mne fešák!! Moja pleť fakt niekedy nevie kedy má prestať produkovať maz :D A na prepudrovávanie ja počas dňa vôbec nemám čas. Len dúfam, že sa nebude konať žiadna alergická reakcia (keďže sú tam tie oriešky, ale zase niesú to lieskovce)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Juuha Romi, alergická reakcia tak to ma vôbec nenapadlo :( to potom radšej vyskúšaj ak si ešte nemala ten Neem, nie že kvôli mne skončíš v nemocnici :)

      Odstrániť
  9. já mám také Neem a jsem s tím moc spokojená! ale vzhledem k tomu, že mám poslední dobou pleť spíše mastnější, určitě zauvažuju i o oříškovém! děkuji za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Himalaya majú naozaj výborné výrobky, to musím súhlasiť!

    OdpovedaťOdstrániť
  11. som asi jedina, ktorej Neem vyslovene nesadol a plet mi len zhorsil :/ chcela som ho na cierne bodky a namiesto toho mi ostali velke biele vyrazky vsade po tvary, takze putoval rovno do kosa (bol viackrat vyskusany a reakcia bola stale rovnake - nove a nove vyrazky) ..skoda..inak krasne vonal a pokozka bola po nom hladka,ale tie vyrazky ma sklamali

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne