sobota 15. marca 2014

Jarné vône

Po mojom cvičebnom lamentovaní sa dnes presúvame k ďalšej téme, ktorá pokračuje v mojom jarnom cykle a to jarné parfémy. Keď sa povie jarný parfém napadne ma vždy nejaká ľahšia kvetinová vôňa. Toto nie je úplne moja šálka kávy nakoľko ja osobne preferujem skôr ťažšie a výraznejšie vône, ale aj tak som sa rozhodla trochu zaloviť do týchto vôd a inšpirovať aj Vás aj seba. Dnes som sa rozhodla urobiť voňavkovú reorganizáciu a odložiť zimné vône bokom ( pretože aj napriek mojej láske k ťažkým vôňam poznám ľudské hranice a to, ako môže človeku dôjsť zle z ťažkej vône v teplom počasí) a dopredu dať ich ľahších kamarátov. Dá sa povedať, že ja doma už ďalej medzi jarnými a letnými nerozlišujem ale viem, že v kozmetickom biznise sa delí všetko takže o pár mesiacov Vám dám tipy aj na čisto letné vône. 
Tak čo poviete zhodneme sa v jarných vôňach?


Jesus Del Pozo Halloween Kiss Sexy - od Jesusa mám doma jednu vôňu, ktorá určite patrí medzi jarné parfémy. Voňala som od neho viacero vôní a mne osobne príde, že všetky sú na jedno kopyto. To výnimočne nemyslím v zlom, sú to zvyčajne veľmi príjemné ľahšie a svieže vône ideálna práve na jar plné ovocia a kvetov.  U Jesusa sa mi páčia jeho flakóny, ktoré sú v podstate vždy rovnaké len s farebnými obmenami. Ak máte radi ľahšie a citrusovo/kvetinové vône určite choďte nejakú ovoňať, verím, že si vyberiete. Inak Jesus je jedna z mála vôní, ktorú by som sa nebála ani objednávať naslepo. Ak Vám proste vonia taký tip, alebo nejakú od neho máte nemôžete urobiť veľký krok vedľa. Zloženie Kiss Sexy:
  • Hlava: zelené jablko, citrón, broskyňová šťava
  • Srdce: pivónia, frézia, cyklámen
  • Základ: santalové drevo, pižmo



Gucci Flora by Gucci Glorious Mandarin-  Aj keď mi pôvodná Gucci Flora nevonia edícia Glorious Mandarin je podľa mňa veľmi vydarená a popravde ma dokonca inšpirovala k napísaniu tohto článku. Reklamy mi prídu úplne na zahryznutie a samotná vôňa je pre mňa zosobnením dovolenky v Polynézii. Klasická Flora sa mieša s mandarínkou, tropickým rumom a ananásom v Pina Colade, no uznajte, mňamka! Zloženie:
  • Hlava: mandarínka, pivónia
  • Srdce: akord pina colady, jazmín
  • Základ: ambra, biele pižmo, krémové dreviny


Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Sunshine - nedá sa mi zakončiť tento článok inak ako touto krásnou a veselou vôňou. Neskutočne sa mi páči flakón vône (ale doposiaľ sa ešte nestalo, že by sa mi nepáčil flakón M. Jacobsa). Opäť, nie je to úplne moja šálka kávy, ale ak máte radi svieže, ľahké a ovocné vône do tejto sa určite zbláznite. Mne osobne to trochu príde ako vôňa pre mladšie ročníky ( toto znie, ako keby som mala 40) ale na druhú stranu, pre duchom mladé :)
 Zloženie:
  • Hlava:jahoda, grapefruit, kvet jablone
  • Srdce: jazmín, ruža, lístky fialky
  • Základ: jantár, konárnik slivkový
A čo Vy? Máte radi sviežejšie jarné vône? Ak áno, aké? Poznáte nejakú z týchto?










15 komentárov:

  1. Vau tá Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh Sunshine má strašne krásnu fľaštičku a aj celkovo vzhľad, určite vonia skvelo :) Pre mňa je vôňa na každé obdobie Little Black Dress od Avonu :)
    http://everythingaboutmyworld58.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak na to, že mám z Avonu fakt, že veľa vôní Little Black Dress nepoznám :( objednám si vzorku :)

      Odstrániť
  2. Z tychto som neovonala este ani jednu, aj ked tu mandarinkovu Floru by som skusila (mamka ma tu povodnu a mne sa velmi paci :D).
    Urcite vyskusaj od Guerlain nejake z radu Aqua Allegoria, ja absolutne milujem Mandarin Basilic (naozaj to vonia presne ako mandarinka) alebo Pamplelune (grep, ale kusok umelejsi) a jedine co ma drzi od toho aby som si jednu z nich kupila je to, ze neviem ktoru :D A to sa rozhododujem uz asi 2 roky a stale si neviem vybrat :D
    Inak momentalne mam na jar Cacharel Scarlett a ta je tiez fajn :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak akurát mi došiel reklamný e-mail z nejakej parfumérky a na prvej strane akcia na Aqua Allegoriu :)) kebyže mi nenapíšeš,rovno by som ho vypla, ale pôjdem ovoňať :) ďakujem za tip!

      Odstrániť
  3. Jahoda, grep a kvet jablone ? mňaaamka to musí voňať nádherne :)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja mám najradšej vône od Marca Jacobsa, evokujú mi jar haha :D
    pekný príspevok !
    ..
    CHOCOLATE KISS

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, tým, že sú všetky také jarné pripomínajú toto obdobie :)

      Odstrániť
  6. Ok, ďalšie vône do môjho zoznamu v diári :D Síce nejako nerozlišujem jarné a zimné vône, na čo mám chuť to si na seba vylejem. Ale tieto voňavky majú tak krásne flakóniky, tie proste musím ovoňať!! A hlavne Daisy!! Ešte sa nestalo, že by mi niektorá Daisy voňavka nevoňala... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa oplatia ovoňať, veľmi pekne podľa mňa voňajú všetky :)

      Odstrániť
  7. Do toho Marca by som išla :) milujem jeho vône aj modely :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som šla do Marcovej kabelky :)))

      Odstrániť
    2. Nooooo tak to by sa naslo asi vela veci do ktorych by som u Marca sla ;)

      Odstrániť
  8. Ooo, tak teraz si ma veľmi navnadila na Daisy, to zloženie ♥
    Ja mám na jar prichystaný Yellow Diamond :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne