sobota 12. apríla 2014

Škoricová mňamka





Doteraz si pamätám ako ma neskutočne prekvapilo, keď som minulý rok písala prvý krát o tuhom prírodnom mydle a veľa z Vás mi napísalo, že tuhé mydlá používa denne a stále. Vážne som si myslela, že tuhé mydlá už ,,nefičia“ a že je to skôr taký výstrelok ako reálne výrobok dennej potreby. Vtedy som sa začala tuhými mydlami zaoberať trochu viac a priznám sa, že aj vďaka Vám som ich začlenila do svojho každodenného použitia. Prírodné tuhé mydlá sú omnoho viac šetrnejšie, nevysušujú a majú neskutočný výber. Páči sa mi na nich, že nemajú také tie umelé vône, ale voňajú krásne, uveriteľne. Za rok som spotrebovala asi tri tuhé mydlá a teraz používam štvrté, ktoré vonia tak krásne, že mi o ňom nedalo nenapísať.
 




Mydlo, ktoré aktuálne používam je z kozieho mlieka so škoricovou vôňou. Vôňa škorice je taká silná, že ako som si ho brala domov z pošty mydlo mi poriadne zabalené a v obálke prevoňalo celú kabelku. Škorica sa síce odporúča používať ráno na prebudenie, ale ja mydielko používam večer, nakoľko dokončujem diplomku a toto je vec, ktorá ma aspoň na hodinu po sprche pekne preberie bez toho, aby som večer potrebovala piť kávu. Okrem prebudenia škorica krásne prehrieva a prekrvuje pokožku pričom má silné antiseptické účinky.  To je dobré napríklad ak sa holíte, pretože mydlo pokožku akoby dezinfikuje. Čo ma prekvapilo je to, že mydlo príjemne pení a je neskutočne jemné. Okrem kozieho mlieka obsahuje kokosový, olivový, slnečnicový a palmový olej, ktoré pokožku hydratujú a po sprche je krásne jemná a vyživená.
 

Zloženie je jedna mňamka uznajte :)

Mydlo ma prekvapilo aj svojou veľkosťou, neviem síce nikde nájsť koľko má gramov ( už som vďaka Vám našla :) 82g   je tu veru dobre veľká hruda. Zoženiete ho v babičkinej záhrade :) http://www.babickinazahrada.sk/ za 3,5 e.

A čo Vy? Aké mydlo používate? Máte radi vôňu škorice?

28 komentárov:

  1. Aj mi máme doms také mydlo "vyrobené s láskou" dostali sme ho a podľa mňa je super. Ale nieje škoricové. Škoda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej že vyrobené z láskou :) to je pekné! to musí pekne pôsobiť na pokožku :)

      Odstrániť
  2. "neviem nikde nájsť koľko ma gramov". Heh...na prvom obrázku to máš predsa napísané:) ja zbožňujem tiež mydla, mala som prave olivove z grécka, veľmi pekne hydratovalo.. Odkedy sa mi minulo, neviem najst za neho podobnú nahradu:/ asi vyslem niekoho na dovolenku do grécka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ešte aký veľkým :DD Ďakujem :) Inak o gréckych som počula toho veľa dobrého ak sa mi tam raz podarí íst určite si urobím zásobu:)

      Odstrániť
  3. Já tuhá mýdla nepoužívám, doma mám jedno antibakteriální a používám ho fakt jen na ruce když se mi chce, nebo někdy místo pěny na holení :) . Musím ale říct že tohle vypadá hezky už od pohledu a vůni skořice miluji :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono raz začneš a už neprestaneš :) sú omnoho šetrnejšie voči pokožke a tie vône sú vážne neskutočné :)

      Odstrániť
  4. Mýdlo vypadá opravdu skvěle! já teď používám tuhé ovesné ;) vůni skořice miluju, často si teď dělám skořicový peeling tak, že smíchám skořici s vazelínou nebo kokosovým olejem a peelinguju po celém těle, vždycky se pak cítím skvěle ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O ovsenom som veľa počula ale ešte nikdy som ho neskúšala. A nederie ťa ovos na pokožke? a super tip na domáci peeling určite vyskúšam!

      Odstrániť
  5. Na obale je gramaz ;) my tuhe mydla pouzivame doma doteraz :) len ta skorica :/ mne osobne strasne vadi vona skorice, nemam ju rada.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už vidím :) ale ďakujem :) ak nemáš rada vôňu škorice to by sa ti toto určite nepáčilo, ale na druhú stranu výber je obrovský podľa mňa si každý nájde vôňu,ktorá mu vyhovuje :)

      Odstrániť
  6. Tak to je skvelé, konečne nejaké mydlo s prírodným zložením. Vôňu škorice milujem, takže umývať sa s ním, to by bola jedna radosť! :-)
    The city of fashion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och to je ako úplný sen! Ja som tiež škoricový maniak sypem si ju všade kde môžem :))

      Odstrániť
  7. Biani a nie je tam náhodou napísané, že má 82 g? Ja som tiež podľahla čaru prírodných mydiel, pred pár dňami mi prišla zásielka rovno niekoľkých a recenzia tiež bude nasledovať. To má s nejakými drogérkovými mydlami spoločný len názov!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je je:) slepúch som :) očarila ma tá vôňa tak som odignorovala všetko ostatné :) Som zvedavá na recenziu možno sa inšpirujem :)

      Odstrániť
  8. Mýdlo vypadá úžasně! Určitě ho v budoucnu vyzkouším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja som mydlám prepadla len nedávno, keďže sa mi ich doma nakopilo dosť veľa. A sú fakt parádnou náhradou za sprcháče. Momentálne používam Lidebit (ak si to dobre pamätám), ktorý bol minulý rok v Ladyboxe a čakajú ma ešte asi 3 ďalšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To v Ladyboxe som mala aj ja :)ale to je už dávno minuté :)) ale bolo super!

      Odstrániť
  10. Keby som mala napísať niečo o tuhých prírodných mydlách, bol by to referát! :D Tuhé mydlá milujem a používam ich denne a rada! Jedno škoricové som používala teraz cez zimu lebo som strašná zmrzlina a je pravda, že škorica prekrvuje, okrem toho krásne voní! A na prebratie sa tiež hodí :) Myslím, že si si vybrala skvelo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak ale je to riadna paráda ako tá škorica preberá :) keby mi niekto povedal pred pár rokmi, že mydlo ma tak preberie neverila by som :)

      Odstrániť
  11. Já osobně jsem ze "staré školy", takže mýdel mám hodně, zvláště těch s vintage obaly, ale nepoužívám je k mytí, naopak jsem pochytila starý zvyk a jedno nebo dva mám mezi oblečením, to načuchne a pak voní neskutečně příjemně. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)) pekne napísané :) keď som prvýkrát doniesla domov tuhé mydlo ocino sa ma dotknuto opýtal prečo som mu ho nedala do skrine :DD teraz keď si spomeniem z koľkých dovoleniek som navláčala domov kvalitné handmade mydlá ocinovi do skrine!!!! je mi z toho do plaču..

      Odstrániť
  12. Mýdlo vypadá krásně :) ale bohužel nejsem zvyklá se tuhými mýdly umývat :(
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/04/giveaway-ocni-linky-essence.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj pre mňa to bol nezvyk, ale páčilo sa mi to :) človek má z umývania väčší zážitok a neodflákne to ako so sprchovacím gélom :)

      Odstrániť
  13. milujem takéto mydlá, vôňa škorice je tiež fajn, takže verím, že je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. u nás sa používajú len detské mydla ale skoricove môže byť super

    follow me pls:
    anahjalliyah.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde ja som prešla už úplne na tieto prírodné, ale rodičia ich niekedy striedajú s detskými :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne