piatok 16. mája 2014

Metličkové žilky



Hovorí Vám niečo pojem metličkové žilky? Ak nie, buďte neskutočne radi a dúfajte, že ich nikdy nebudete musieť riešiť. Ak však patríte do tej skupiny ako ja – kŕčové žily, metličkové žilky tak čítajte ďalej a dúfate so mnou, že zázrak existuje. 





Pamätám si, ako som si prvý krát ešte pred ôsmimi rokmi všimla, že sa mi na nohách urobili metličkové žilky. Od mala som (ne)zmierená s tým, že raz budem mať kŕčové žily avšak metličkové žilky? Prečo? Veď to nikto doma nemá. Tak som si pozerala internet a pred ôsmimi rokmi boli na nete akurát rady starých materí a ich rôzne odvary alebo nejaké zázračné gély za stovky eúr. Tak som si vytvorila taký mechanizmus, že miesto na nohe kde ich mám (pri kotníku) ignorujem, nepozerám sa tam a tvárim sa, že tam nie sú. Až kým nedošlo minulé leto a všimla som si, že sa mi žilky spravili aj na lýtku. Juchúúú...Na jednej nohe metličkové žilky na druhej nohe črtajúca sa kŕčová žila. A to sa prosím pekne hýbem, veľa pijem a snažím sa zdravo žiť. Minulé leto bolo pre mňa celkovo pomerne neznesiteľné, nohy mi puchli, žily boleli a tepla bolo na mňa až príliš. Metličková žilka do konca leta narástla do veľkosti desaťcentovky a aj keď by ste si ju Vy možno nevšimli ja o nej viem a štve ma. Pozerala som sa na internete a došla som na to, že v diskusiách sa pomerne chvália výrobky od Allga San. Minulý rok som celé leto používala Allga San soľ, ktorá mi pomáhala s bolesťou nôh a opuchmi a krém na tvrdé päty. To, že majú výrobky na tento nepekný estetický problém ma teda až tak neprekvapilo, ale potešilo, lebo na rozdiel od zázračných gélov v zlatých tubách sú Allga San veľmi dostupné výrobky. V ponuke je krém a sprej a nakoľko ani jeden výrobok nemá závratnú sumu rozhodla som sa ich skúšať oba. 






Krém má fakt veľké balenie (100ml) a stojí okolo 8 eúr (podľa toho, v ktorej lekárni kupujete). Krém sa má používať dvakrát denne pričom poviem Vám pravdu, ja ho používam len raz, nakoľko teraz nosím denne silonky a nemám čas ráno čakať kým sa krém poriadne vpije. Odporúča sa predtým nohám dopriať studenú sprchu a následne ich dať na chvíľu do vyvýšenej polohy. Toto pre mňa nie je nič nové, a snažím sa studenú sprchu ako aj vykladanie nôh praktizovať kvôli kŕčovým žilám. Takže ho používam každý večer kým idem spať. Na druhú stranu to, čo robím nie je ideálne, nakoľko krém má krásnu zlatistú farbu a v podstate ako si ho nanesiete už na pohľad akoby prekryje metličkové žily. Má riedku konzistenciu čiže sa vpije do dvoch minút a žily sú určite o trochu menej viditeľnejšie. V lete si ho budem dávať aj ráno, tak mi ostáva dúfať, že sa čoskoro oteplí. Má veľmi príjemnú vôňu, ktorá mne osobne pripomína pánsku vodu po holení a možno na 10 ovoňanie v ňom cítim trochu ihličia. Ale skôr tá pánska voda po holení. Krém okrem toho, že pomáha s estetickým problémom s metličkovými žilkami hlavne nohy ukľudňuje. Každý, koho trápia žily či iné veci s nohami vie, že v teple proste nohy bolia, puchnú a v oblasti žíl strašne svrbia. Tento krém ich ukľudňuje a osviežuje.










Ešte viac ako krém osviežuje a ukľudňuje sprej. Ten nohy akoby ochladí, ovlaží a dodá im strašnú úľavu. Nie je nič lepšie ako po celodenných vybavovačkách v opätkoch použiť na žily tento sprej. Vážne nohám dodá pokoj a energiu na dôstojné dokráčanie domov. Pred pár týždňami som ho skúšala aj na silonky, čo nebolo ideálne, ale verte, že pomohlo. Sprej sa môže používať na postihnuté miesto 2x denne. Je omnoho praktickejší ako krém, a vonia trochu viac ihličnanovo. Jeho cena sa pohybuje okolo 6 eúr (75ml) a viem si predstaviť, že mi vydrží celé leto. 





Nenapíšem Vám, že používaním týchto výrobkov budú Vaše nohy také, že môžete fotiť reklamné katalógy na topánky, ale jednoznačne oba výrobky nohám neskutočne uľavujú a pomáhajú regenerovať ich. Myslím si, že Allga San veci na nohy sú jednoznačne tie najlepšie aké na trhu sú, pretože pomáhajú či už s opúchaním, tvrdou kožou alebo bolesťou. 

A čo Vy? Máte na nohách nejaké nepeknosti? Metličkové žilky, kŕčové žily alebo niečo iné? Ako proti nim bojujete?

22 komentárov:

  1. Nemam nic take...a ten pojem metlickove zilky som prave videla prvy krat...a som rada ze tento clanok nieje pre mna, musi to byt neprijemna vec...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Úplně tě chápu, metličky mám (a kdyby jen na nohou, já je mám, prosím, i na břiše a zádech!!), šílím z toho... (A křečové mě čekají taky.) A už taky po podobných krémem pokukuji a tenhle vypadá dobře, zapátrám, jestli se prodává i u nás :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och to som nevedela, že metličkové žilky sa robia aj tam :(

      Odstrániť
    2. ja som toto tiez guglila a podla vsetkeho skor pomoze laser - skusala som aj tablety na spevnenie steny ciev, vytvorene metlicky neodstranili (tie treba normalne rozrusit aby ich telo vstrebalo) ale preventivne to podla mna pomoze

      Odstrániť
  3. Tiež mám tento problém, metličkové žilky sa mi rozšírili v tehotenstve (zatiaľ sa, ale našťastie nerozširujú), no a kŕčovéž žily máme v rodine, tak ma to v buducnosti určite postihne. Škoda len, že tomu nepomôžu nejaké krémy, tie len ako píšeš nohám len uľavia. Vraj operácia kŕčových žíl je najúčinnejšia i keď som už niekde čítala, že ani tá nemusí byť stopercentná :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Problém s operáciou je, že žily síce odstráni ale o pár rokov sa kľudne vytvoria zase :(

      Odstrániť
  4. ked sa na to tak pozeram, to som si nie ista, ci cosi take nemam. bezim skontrolovat :D

    http://beautybybellatrix.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by si si podľa mňa určite všimla :) My ženy sa radi pozorujeme :)

      Odstrániť
  5. tady těch žilek mám hromadu, ani jsem nevěděla, že to má název....mám je u kyšlí a nijak to neřeším více mě štve kuperóza na nose....

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vážne? to ja keď som si pred rokmi všimla, že sa mi začali robiť hneď som začala jak divá googliť :(

      Odstrániť
    2. to je asi tím, že to mám skoro u zadku, nechodím na koupaliště jedině k moři (tam už jsem 3 roky nebyla), tak asi proto...kdybych to měla na lýtkách tak asi googlím jak divá jako ty =)

      Odstrániť
  6. ja ich mám na pravom stehne toľko, že už mi skoro to stehno cez ne nie je ani vidieť :D som z toho zúfalá čím dalej ,tým viac a keby som mala len jednu žilku,tak skáčem od radosti :) stále som o týchto výrobkoch pochybovala(beriem ale doplnky na zlepšenie funkcie ciev), ale práve si ma navnadila tak, že hneď v pondelok kúpim oba (pracujem v lekárni, ale nikdy mi nenapadlo kúpiť si to :D ) ďakujem za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jujha tak to je o dosť viac ako tých pár mojích :( no neviem ako teba, ale mňa hlavne strašne často proste bolievajú nohy a je to jednak týmito sprostými cievami a jednak tými kŕčovými, čiže pre mňa sú takéto výrobky nevyhnutnosťou :( aspoň, že pekne potom nohám uľavujú :) a čo sa týka toho gélu potom naozaj odporúčam dodržať to aplikovanie 2x denne, to je alfa a omega :)

      Odstrániť
    2. no to teda áno :) začnem sa natierať týmto....ja už papám kadečo,vykladám nohy,masírujem,ale po celodennom státí každý deň to nie je bohviečo :/ kŕčové žily mám tiež geneticky...leto je pre mňa vždy utrpenie,lebo zakryť všetky nedostatky na mojich nohách dá tak zabrať, že si nakoniec aj tak vezmem dlhú sukňu alebo nohavice....inak sledujem každý tvoj článok a vždy prídeš s niečím,čo odrazu akútne potrebujem :D neviem,ako to robíš :D

      Odstrániť
    3. Juj to je škoda takéto razantné riešenie :( možno by sa ti hodil ten make-up na nohy od Dermacolu :) ten je určený na takéto veci a aspoň by si v lete mohla nosiť pekné šaty a sukne!
      A ďakujem za krásny kompliment :) ani nevieš, ako ma potešil!

      Odstrániť
  7. ja mám..ach pánečku... bojujem proti tomu pohybom, natieraním sa gaštanovým gélom a neprekladám nohu cez nohu, ale genetika je silnejšia. dokonca som si nedávno všimla v kabínke aj kŕčovú žilku- keď som mala opätky, normálne to nie je vidieť.
    už som pozerala na ten sprej, momentálne ho máme v lekárni pribalený ku géliku ako darček za fajn cenu...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ninka ja to isté :) ale nepomáha :(( Vidím, že ich mám aj napriek tomu viac a viac, takže je to proste genetika..mne je teraz tiež vidno žilu len keď mám opätky a najmä na konci dňa, inak našťastie ani moc nie..Ale keď bude v lete veľké teplo a ja budem celý deň na 10cm opätkoch to si nechcem predstaviť ako bude tá žila vyzerať :(

      Odstrániť
  8. Balzám poradí mamce. Má s tímhle neustále problémy, tak ji tento výrobek určitě potěší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Aby som ťa potešila, máš tých žiliek pomerne málo v porovnaní so mnou, mne sa vytvorili už veľmi dávno na stehnách, neviem, myslela som si, že mi praskajú žilky, tak som trochu brala Ascorutin, ale nemalo to nejaký extra účinok, momentálne mi pribudli už aj na lýtkach, veľa sa s tým však vraj robiť nedá, takže som si na to proste zvykla. Ak budeš mať s krémom dobré skúsenosti tak to určite vyskúšam aj ja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som brala Ascorutin na kŕčové žily, síce pomáhal ale nechcela som v 22 začať brať tabletky, ktoré budem potom používať do konca života :( ešte s ním počkám :) a určite dám ešte po pár mesiacoch vedieť ako to celé dopadlo :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne