piatok 9. mája 2014

Nezabudnite, že o mesiac otvárajú kúpaliská!




Opäť je tu ten čas, kedy sa niektoré u nás začínajú pripravovať na to, že onedlho vytiahneme plavky a svetu ukážeme naše postavičky. To znamená dve veci: jednak treba sa starať o pokožku, aby spod šiat nevykúkali suché nohy a jednak treba sa zbaviť tej celulitídnej pliagy. Píšem to každý rok a napíšem to aj teraz, mám v okolí neskutočne veľa príkladov, ktoré dosvedčujú, že pravidelným pitným režimom a každodenným používaním spevňujúcich krémov sa do 2-3 mesiacov celulitídy zbavíte. Samozrejme, ak ju zachytíte v počiatkoch a samozrejme, ešte skôr ak k tomu pridáte aj nejaký pohyb.


Nebudeme si klamať, ale veľa z nás je neskutočne lenivých a ak existujú nejaké zlepšováky je dobré o nich vedieť. Ak ste niekedy mali doma proticelulitídny krém viete, že to nie je klasický hydratačný krém ale skôr gélovitý krém, ktorý sa nanáša lokálne. Jednak by Vás tento krém na celom tele dobre nehydratoval a jednak je zvyčajne drahší a preto je ho aj škoda na celé telo. A teraz tá otrava – na ruky, lýtka a dekolt si dáte klasický krém a na stehná a bruško anticelulitídny. Kto však hľadá ten nájde a ideálne je nájsť taký, čo má dobrú cenu, hydratuje celé telo a pomáha s celulitídou. Bianca (alebo jej mamina :) našla za Vás – Spevňujúce a výživné mlieko La Chévre.

Mlieko spája dve veci, ktoré od neho v tomto období potrebujeme – krásne vyživuje a zároveň spevňuje. Má veľmi riedku konzistenciu, čiže je určené pre normálnu pokožku, ktorá nepotrebuje premastiť. Tým, že je také riedke sa vpije v podstate v sekunde a v ničom Vás neobmedzuje. Má pomerne silnú a výraznú vôňu, ktorá je zmesou akoby byliniek, citrusov a niečoho navyše. Vôňa sa mi naozaj ťažko identifikuje, ale paradoxne, mne až tak nevonia, zato moja mamina povedala, že je to najvoňavejšie mlieko, aké sme kedy mali. Na to, aby pracovalo tak ako má, obsahuje neskutočne veľa aktívnych látok napr. syrovátku, extrakt z prasličky, zo sóje, z reďkovky, pšenice.. Veľmi dôležité je používať ho po sprche, kedy je pokožka pekne vláčna a pripravená na prísun hydratačných látok. Ak máte celulitídu dajte si záležať, že si mlieko pekne vmasírujete a skúste si dopriať na dané miesta aspoň 2 minútovú masáž. V tomto prípade sa naozaj neoplatí veci odfláknuť, ide predsa o Vaše telo.



Ešte dávnejšie som sa pýtala ich milej manažérky vývoja nejaké otázky, na ktoré som zabudla, preto sem dnes ešte jednu celkom zaujímavú dám: 
O čo je kozie mlieko výživnejšie ako kravské?
Kozí mléko je především nedotčené masové výroby mléka s použitím nevhodných chemikálií (například k čištění kopyt zvířat) či používání antibiotik a podobně jako je tomu u kravského.
Kozí mléko se získává pouze v nízkém množství z většinou ekologicky hospodařících farem. Navíc má proti kravskému dvě velké výhody. Tukové kapénky obsažené v kozím mléce jsou menších rozměrů a proto jsou lépe stravitelné (z toho vyplývá nižší riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění)  a také lépe vstřebatelné pro pokožku, kam účinně vtahuje aktivní látky rozpustné v tucích.
Dále kozí mléko neobsahuje jeden typ kaseinu, takže je lépe tolerováno alergiky. Z lidového léčitelství je známo, že příznivě působí jak na urychlení obnovy poškozených tkání, tak také vnitřně proti různým civilizačním chorobám. Máme klinické studie, které prokazují pozitivní účinek na pleti dobrovolníků se zhojenou lupénkou a atopickým ekzémem.

Inak cena mlieka sa pohybuje okolo 10 eúr, čo je na spevňujúci výrobok veľmi dobrá cena a nájdete ho na: http://www.lachevre.eu/
Dúfam, že som niekomu koho ťažia takéto problémy pomohla a zajtra sa môžete tešiť na asi rok pripravovaný TAG :)
A čo Vy? Používate spevňovacie výrobky? Ak áno, aké? Masírujete si ich? Používate ich celoročne či len pred letom?

18 komentárov:

  1. no, tak koupaliště mě nechávají absolutně chladnou...nemám je prostě ráda....každopádně pitný režim 2 až 4l denně je spíše neprospěšný pro organismus než prospěšný...nejlepší je tak 1l, při práci na slunci max 2l....je to teď diskutované téma...

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och to mňa teda vôbec nie! Ten pocit keď je vonku horúúúco a ja sa hodím do ladovej vody je to paráda!

      Odstrániť
  2. súhlasím, že 4l sú príliš, ale preboha, jeden liter je strašne, strašne málo...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som kvôli dehydratácii už raz skončila v nemocnici a pitný režim beriem veľmi vážne ale 4l to je naozaj hrozne veľa :) štandardne pijem denne tak 2,5l a už mi nič nie je :)

      Odstrániť
  3. Tak sa tesim na tag :) a nas serialovy clanok si tiez precitam asi tak za rok vsak Bianca :D ja moc tymto pripravkom neverim aj ked citala som ze velmi dobre ucinky ma natierat sa kavov...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Niky ty mi len urob jednu láskavosť prosím :) navštív zajtra môj blog :)

      Odstrániť
    2. Aku laskavost? To je samozrejmost ;)

      Odstrániť
    3. ooo! teraz sa roztápam radosťou :)

      Odstrániť
  4. nemám koupaliště ráda takže tohle téma mě necháva chladnou :D :D někde jsem četla že perlivá voda způsobuje celulitidu je to pravda nebo jen řeči?? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha to netuším to som ešte nikdy nepočula! Ale keď zistíš viac určite daj vedieť :)

      Odstrániť
  5. Na celulitidu pomoze len pohyb. Zmizne tuk, zmizne aj celulitida. Pred rokom som bola v katastrofalnom stave, dnes po nej neostala ani stopa. Len svaly :) radsej 10 minut drepovat, ako sa mazat sprostostami.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Díky za super tip. Naprosto souhlasím s tím, že se na vylepšovaní své postavy a stavu pokožky musíme vrhnout teď, jinak to do léta nestihneme :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/himalaya-herbals-krasa-z-himalaji.html

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Taktiež kremom neverim, účinky su podla mňa slabé...nevravím ze žiadne, ale urcite nezlikvidujú tie zhluky tuku ... Prípadne ak aj áno, tak velmi pomaly a výsledný efekt priemerný... Od dnes som začala používať cellu cup, uvidime co to dá...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemám nikoho v okolí čo by používal cellu cup tak daj potom vedieť ako si dopadla :)

      Odstrániť
  8. Mléko by určitě stálo za vyzkoušení. Vypadá super! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne