sobota 14. júna 2014

Čo si obliecť na pohovor


Minule som mala v komentároch žiadosť na to, aby som Vám ukázala môj štátnicový look-líčenie, vlasy, oblečenie. Nakoľko rada čitateľom vyhoviem a ďakujem za každú inšpiráciu rozhodla som sa pripraviť zopár príspevkov na túto tému, len v trochu inom poňatí. Namiesto štátnicového looku som si pre Vás pripravila sériu článkov o tom, čo si obliecť, ako sa namaľovať na pohovor (nakoľko tým teraz pomerne často prechádzam). V podstate je to úplne to isté- vždy to musí byť chic, ženské a nápadné len v určitých medziach. Najprv začnem s teoretickými článkami ako dnes - ukážem Vám inšpirácie, načrtnem základné podmienky takéhoto líčenia a potom Vám ukážem nejaké svoje outfity z mojich pohovorov. Tak čo poviete, môže byť?

Čo sa týka mojich pohovorov snažím sa vyzerať chic, zaujímavo a hlavne nie nudne. Chcem byť zapamätateľná ale nie výstredná a chcem sa obliekať primerane svojmu veku a pozícii kde sa hlásim. Na nudné kostými a blúzky mám ešte čas (aj keď uznávam, že s peknými doplnkami ani to nie je zlý outfit) a preto zvyčajne volím nejaké pekné šaty. Šaty by mali zakrývať ramená, nemali by mať výstrih a mali by byť mierne nad kolená. Napríklad niečo takéto:







a chce to aj trochu farby, všakže:





Takto si asi nejako predstavujem ideálne šaty na pohovor pre mladú babu. Pekné, elegantné ale nie nudné, pričom pekne nechajú vyniknúť postave. Šaty som Vám odlinkovala, ale úprimne, všetky sú zo http://www.sheinside.com/ tá stránka je ako studnica inšpirácie.

A čo Vy? Súhlasíte so mnou? Ako podľa Vás vyzerá ideálny outfit na pohovor?

29 komentárov:

  1. Na tej stranke maju same krasne veci, a nie len saty :) vybrala si naozaj nadherne vkusne kusky aj ked ta modra cipka mi pride uz trosku moc....z tychto by som si kludne obliekla vsetky ale prve dvoje su best :) ja vacsinou chodim na pohovory (aj ked samozrejme zavysi kam sa hlasim) v ciernych nohaviciach, v lodickach (nezabudajte ze vpredu musi byt uzatvorene) v nejakej tej bluzke, v sacku a s priatelskym usmevom ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto by som na teba nepovedala! Vôbec ale vôbec :) podľa tvojich vláskov by som dala ruku do ohňa, že ty budeš presne ten typ čo si dá veľa farieb než čiernu a bielu! :)

      Odstrániť
    2. Ale ved jasneeee ze milujem farby ale pohovor je pohovor tam nemozem prist ako lentilka a este raz zavisi od toho na aky pohovor ides...ci je to pohovor do New Yorkeru alebo pohovor na referentku odbytu ;)

      Odstrániť
  2. Musím uznat, že máš krásný styl! Já bohužel nenosím uplé šaty, protože i přes to, že mám úzký pas, tak dojem kazí mé kostnaté a hranaté boky, díky nimž mám spíš klučičí postavu. Proto bych volila ty poslední šaty, které by střihem nejvíce lichotily mé postavě.
    lumiere-of-beauty.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ale je super, že ako svoju postavu poznáš, pretože ako sama píšeš, to veľa robí. Kopec žien aj v staršom veku bohužiaľ nevie, čo im lichotí a čo nie a potom to často končí tak, že aj šaty za stovky eúr na nich vyzerajú hrozne :(

      Odstrániť
  3. Šaty su krásne ale absolutne nie na pohovor:) možno dvojo z nich

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jsou krasne ale na pohovor nevhodna vetsina z nich. Zapamatovatelna by jsi mela byt podle toho co umis, ne podle toho, co mas na sobe ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bianka určite s tebou súhlasím, ani ja by som si na pohovor nevzala kostým, pretože mi to pripadá desne formálne a myslím, že na takéto oblečenie máme ešte čas. Ja som na pohovor nosievala buď nejaké šaty alebo klasiku čiernu sukňu a bielu blúzku, ale šaty sú praktickejšie a v lete by som to v sukni a blúzke určite nevydržala. Podľa mňa je treba zachovať isté pravidlá, ale zase si myslím, že žena by proste mala nejako vyzerať, elegantne, sviežo a proste žensky, takže kostým určite nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne, ďakujem za komentár, lebo už som začínala mať pocit, že som z Marsu..Toto je chyba podľa mňa veľa dievčat, že elegantné pre nich znamená obliecť sa ako keby mali 40..veď sme mladé baby, svieže, odvážne :) treba tento prístup ukázať aj v tom ako človek vystupuje a ako pôsobí..Ja sa určite neobliekam usadlo a snažím sa vždy obliekať tak ako som písala-primerane ale chic!

      Odstrániť
  6. no mne sa teda tiez nezda, zeby niektore z nich boli vhodne na pohovor. ja si na pohovor predstavujem skor nieco taketo http://careercenter.nd.edu/assets/12602/interview_dress.jpg aj ked je pravda, ze zavisi od druhu pohovoru...inak sa obleciem ked sa hlasim na casnicku a inak na manazerku

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, tak toto by som si ja nikdy nedala- je to zbytočne usadlé tvojmu aj môjmu veku. V obyčajnom kostýme nikdy človek nevyzerá zaujímavo ani sviežo..Ale zase, záleží od pozície na akú sa hlásiš :)

      Odstrániť
  7. Zhodujem sa s väčšinou komentárov. Tieto šaty sú fakt božské, ale hodia sa mi viac na nejakú párty alebo oslavu. Tie tretie šaty odhora sa mi na pohovor asi hodia najviac :/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne šaty, každé jedny sa mi páčia, TOTO by som volila aj ja, ale samozrejme, 100 ľudí, 100 chutí :) Sme mladé, ja osobne si samu seba neviem predstaviť v inom :) Pohovor nieje pohreb, v rámci mantinelov vkusu je vždy prijateľnejšie toto, ako napríklad silonky za 50 centov, alebo okopane topánky so zodratymi podpätkami (blé), plus neupravené ruky a nevkusný make-up.... Ja som na pohovore uspela v tulipánovej sukni (myslím strih,nie vzor), bielej sifonovej blúzke, zlatom opasku a pudrovych lodičkách :) Každopádne ide aj o vedomosti a celkový prehľad pre danú problematiku, výzor je čerešnička toho celého :) Držím palce Bianca :-*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bože silonky za 50 centov o tom by som vedela napísať hádam aj knihu..koľko žien si týmto pokazí celkový dojem..veď to je tak vidieť :( Ja som na viacerých pohovoroch uspela presne v takýchto šatách a obliekam sa tak roky rokúce, nikdy som nepočula, že by to bolo nevhodné ani som sa nikdy nevhodne necítila..Veď sú to puzdrové šaty, nie latexový overal :D

      Odstrániť
  9. Kráasne šaty, tu stránku si musím pozriet!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pěkná inspirace. Já mám toto naštěstí už za sebou. :) První troke bych si vzala, ale ty krajkové mi přijdou už moc. Já jsem chodila na pohovory většinou v černobílé kombinaci, možmá usedlé, ale právě v tom jsem se cítila dobře a když jsem šla na pohovor do firmy, kde teď pracuji, tak jsem oblékla černou sukni, růžovou košili a polouzavřené boty.
    Samozřejmě záleží, kam se člověk hlásí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U tých krajkových som si nebola celkom istá, tie sa mi skôr veľmi páčili tak som ich tu dala :)

      Odstrániť
  11. Samozřejmě, že záleží, o jakou pozici se jedná, ale také mi přijde, že na pohovor nejsou moc vhodné, když už, tak možná ty třetí. Jinak jsou ale nádherné všechny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Super článek.:)
    Všechny šaty se mi moc líbí a asi bych volila stejně :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Túto tému neznášam :D Ale inak super nápad na článok, lebo je to podľa mňa častá dilema ľudí, čo sa chystajú na pohovor.
    Tie dvoje posledné šaty sa mi páčia, ale na pohovor by som si nič z tohto nevybrala. Ja nie som moc šatová a keď už tak radšej dlhé, nech mi zakryjú nohy. Ďalšia vec na pohovor si musím obliecť niečo v čom sa budem cítiť dobre a mne také tie slušňácke veci strašne zdvíhajú husacinu. Proste stoja mi z nich chĺpky, keď si ich predstavím na sebe. Preto mi robí príprava na pohovor, čo sa týka oblečenie hrozné nervy. A vlastne v mojom skrini (doteraz) neboli ani nejaké slušné veci. Takých som si dosť užila na škole (košieľky a podobne hovadiny), ale odvtedy som si nič také nekupovala a skôr som sa obliekala športovejšie, pohodlnejšie, "sexi"občas aj slušné, ale nie tak pohovorovo. Ale konečne sa u mňa nájdu už aj jedny slušnejšie nohavice (inak mám len rifle a jedny pohrebové čierne elasťaky, či ako sa tie gate volajú). Takže vždy stojím pred skriňou a nervačím, že nemám čo na seba :D Ale poväčšine to dopadne ok, ale zase možno nie až tak ok, aby ma prijali :D No neviem. Ale už som si povedala, že si musím aj nejaké slušné veci na pohovory nakúpiť, ale nič také čo by sa mi páčilo som ešte nenašla. Už mám konečne zo dve košieľky a tak.
    Ale zase musím povedať, že minule, keď som bola na pohovore jedna slečna tam mala poznámku, ktorá ma zaujala, že človek môže prísť na pohovor kľudne aj s nápisom na tričku, ale musí to vedieť nosiť, predať. Proste ukázať, že je osobnosť a môže si dovoliť obliecť hocičo. A to je podľa mňa rozumná myšlienka, lebo sú naozaj ľudia, ktorý si môžu obliecť hocičo, ale vedia sa predať aj v tom. Škoda, že aj ja medzi nich nepatrím. Ale možno raz budem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej ďakujem za super komentár :) takýto pohľad tu veru ešte nebol. Ono je to celkom ťažká dilema, čo si obliecť na pohovor, pretože už len v týchto komentároch vidieť, že polovici ľudí sa tie veci páčia a druhej polovici nie..Oblečenie robí veľa a často sa spája s prvým dojmom, ktorý potom môže rozhodnúť o tom, či to miesto človek dostane alebo nie. Ja som bola prijatá na viacero pozícii teraz, takže som si mohla vyberať, čo mi napovedá o tom, že som oblečenie volila správne. Inak mňa to samotné chystanie veľmi bavilo :) brala som to ako výzvu, nech oblečenie podporí dojem z toho, čo som chcela ukázať. Ale je to presne o tom, čo si napísala, vždy je to o osobnosti a o tom, ako vie človek svoje vedomosti a seba celkovo. Mne možno viac sebavedomia prinesú pekné puzdrové šaty a niekomu zase rifle a tričko- a to som videla aj takých expertov, ktorí takto na pohovor išli..
      Inak ak máš potrebu zásobiť sa nejakými vecami a nemáš rada šaty, pekné nohavice to istia. K nim už len košeľa a zaujímavé doplnky a si na pohovor vybavená :)

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne