pondelok 30. júna 2014

Lúčnicový olej


Posledný príspevok v mesiaci zakončím jednou fantastickou vecou o ktorej sa veľa nehovorí, ale malo by sa. Ak si pamätáte, ešte niekedy v zime som používala od Nobilisu jedno sérum, ktoré síce bolo vynikajúce ale aj pomerne drahé. Od tej doby som sa začala trochu intenzívnejšie pokukovať po rôznych olejoch od rôznych značiek, ale ten výber je tak veľký, že kým som si reálne nejaký vybrala asi 6x som celé vyberanie olejov nechala tak. 
Pozerala som sa aj po rôznych blogoch ale ono je to celkom ťažké, keď každý máme inú pleť a čo sedí niekomu nemusí sedieť mne. Hlavne som sa celkom obávala dvoch vecí- jednak, že sa olej úplne nevpije a budem mastná a jednak, že bude olej páchnuť. Rada sa skôr obklopujem voňavými a keď už tak nijako voňavými vecami než niečím, čo páchne. A to mi verte, že veľa pleťových olejov veru nevonia príliš pekne. A tak som natrafila na lúčnicový olej, o ktorom som v podstate nikdy nepočula a je to akoby vzdialená rodina všetkých tých celebritných olejov, ktoré sú známejšie. Lúčnicový olej sa získava zo semienok a považuje sa za olej, ktorý je vynikajúci na pleť pretože sa neskutočne rýchlo vstrebáva a má výnimočné antioxidačné vlastnosti. Olej je určený na výživu pleti, hydratáciu, zlepšuje jej odolnosť voči vonkajšiemu prostrediu a napomáha jej regenerácii. Ako som toto všetko videla, povedala som si, čo viac si priať?
Povedala by som, že olej je určený pre každú pleť, pretože je naozaj neskutočne príjemný a krásne rýchlo sa vstrebáva. Ja si na pleť a krk dávam tri kvapky, s ktorými si pokožku krásne premasírujem aby mal olej čo najväčšie účinky. Vsiakne sa naozaj neskutočne rýchlo a pokožka po ňom ostane krásne hebká a vláčna. Používam ho skôr večer a hlavne vtedy keď sa cítim tak sucho, že mi koža veľmi pne alebo ak mám pocit, že potrebujem proste viac výživy. Nakoľko sa olej rýchlo vsiaka povedala by som, že ide o celoročný produkt, kľudne ho môžete používať ako v lete tak aj v zime. A ozaj, to dôležité nakoniec, olej v podstate nevonia nijak, možno troooošilililililinku po nejakej bylinke ale to sa musíte strašne snažiť aby ste v ňom niečo vyňuchali. 


Niekedy sa oplatí trochu viac hľadať a nenechať sa presvedčiť olejmi na prvých stránkach e-shopu (nehovorím, že tie nie sú super:)) Lúčnicvý olej patrí k tým lacnejším, jeho cena sa pohybuje okolo 5 eúr a zoženiete ho na http://www.navratkprirode.sk/.

A čo Vy? Poraďte mi nejaké dobré oleje, máte skúsenosť s odličovaním s olejmi? Alebo s olejmi na sprchovanie? Ocením každú radu!

16 komentárov:

  1. tak o tomhle oleji jsem taky neslyšela =) musí být super! zkoušela si monoi tiaré?

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nie nie a ani neviem čo to je tak idem googliť :)

      Odstrániť
    2. jeden z nejlepších olejů...ve své podstatě je kokosový, ale je obohacen o květ tiaré =) Psala jsem na něj recenzi =)

      Odstrániť
    3. už som našla :) a riadne si ma navnadila :)

      Odstrániť
  2. už som o ňom počula,je velmi dobrý

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Už len kvôli hydratácii a a výživy pleti si ho asi zaobstarám :)
    http://thelifeofromi.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O lucnicovom som este nikdy nepocula :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. O tomhle oleji slyším poprvé, o to víc bych ho chtěla vyzkoušet. :) Jinak mezi mou topku patří olej kokosoví a na odličování používám ráda Bergamut od Saloosu, protože mi dělá moc dobře na pleť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak o tomhle slyším poprvé, ale vypadá to skvěle! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ešte vôbec som o tomto lúčnicovom oleji nepočula. Môže byť fakt dobrý.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. velmi pěkný článek, slyším o ném poprvé
    PS: Moc ráda bych tě pozvala na svojí první GIVEAWAY :)
    http://lovies47.blogspot.cz/2014/06/giveaway-01.html

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Děkuji za tip. Začínám těmto olejíčkům přicházet na chuť a každý dobrý poznatek se hodí :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne