piatok 20. júna 2014

Moja vlasová technická výbava


Napísať tento príspevok som chcela už veeeľmi dlho a nakoľko sa mi teraz nahromadilo trochu viac voľného času konečne ho môžem spracovať. Rozhodla som sa ukázať Vám celú moju zbierku technických vlasových výdobytkov, ktoré mám doma a ktoré mi pomáhajú vytvárať krásne účesy. Väčšinu z nich poznáte ak chodíte na môj blog od jeho dávnych počiatkov a niektoré som dostala v dobe, kedy sa mi o nich písať nechcelo, tak je to tu dnes všetko zhrnuté. Do tohto zoznamu som akurát nedala moju vzdušnú kulmu, lebo som si nebola celkom istá, či by tu mala byť, ale ak Vás zaujíma článok o nej, nájdete ho tu: klik. Tak nech sa páči, zoznámte sa s mojimi technologickými kamoškami :)))

Mojou prvou hračkou a zároveň poslednou, ktorá pribudla do mojej zbierky je kónická kulma Philips HP8619/00. Je to tá najlepšia kónická kulma, akú si vlasová maniačka môže priať, pretože je voči vlasom neskutočne šetrná a vlny robené ňou dlho vydržia. Kulma má špeciálny akoby zamatový povrch, ktorý chráni povrch vlasov a navyše ich ešte aj drží na zariadení bez strachu o to, aby ste si popálili prsty. Keď je vlna hotová kulma Vám zapípa, čo je znak toho, že prameň môžete dať z kulmy dole. Kulma navyše robí krásne nadýchané vlny, ktoré sú nielen dole pri končekoch, ale od koreňov vlasov.


Druhou kulmou, ktorú mám vo svojej zbierke je Remington Ci9532 Pearl Pro, čo je široká kulma ideálna pre dlhé vlasy a vytvorenie takých pekných, romantických plážových vĺn. Túto kulmu používam najčastejšie, pretože vytvorenie celého účesu mi trvá asi 8 minút a vlasy pôsobia neskutočne pekne a prirodzene. Hrozne ma naštvalo, že keď som si kulmu pred takmer troma rokmi kúpila nemohla som ju rok používať, pretože som mala príliš krátke vlasy a tak to nemalo zmysel. Teraz si ju však užívam do sýtosti a vlasy si kulmujem cca raz-dvakrát do týždňa.



Mojou treťou kulmou je opäť Remington Ci 76. Túto kulmu mám doma už dobrých 7 rokov a je to môj verný spoločník. Táto tenká kulma je ideálna na robenie spoločenských alebo viac elegantných účesov, pretože robí také tie pekné pravidelné vlnky. Túto kulmu používam zvyčajne keď mám malo času, pretože s ňou viem robiť úplne najrýchlejšie. Tým, že má štipec sa viem jednou rukou líčiť kým druhou čakám kým je vlna hotová. Bola to moja ,,prvá kvalitná kulma" takže ju mám stále rada, aj keď ju nepoužívam už tak často. Ale inak, ak robím vlasy kamoškám alebo mamine, používam najradšej práve túto kulmu.



A od kuliem sa môžeme presunúť k žehličkám! Jeeej! Veľmi dlho bolo mojím snom vedieť si robiť vlny zo žehličkou a tak som si zaobstarala Philips HP8345/00. Svojho času išlo o ich novinku, ktorá mala veľmi kvalitné dosky, ktoré sa starali o to, aby sa vlasy škodili čo najmenej a hlavne bola ideálna na kulmovanie a žehlenie. Źehlička nie je ani široká, ani úzka, taký príjemný stred a je mierne zahnutá takže sa s ňou veľmi dobre vlasy žehlia ale aj natáčajú. Točenie vlasov žehličkov ma prešlo asi po pol roku a keď chcem mať vlnky vytiahnem kulmu, ale čo ma baviť neprestalo je používanie tejto žehličky na jej hlavný účel- žehlenie. Vlasy sa po nej skvelo kĺžu takže ich mám rýchlo vyžehlené, lesklé a krásne upravené.



Mojím úplne prvým technologickým výdobytkom bola táto široká Remington žehlička, ktorá má momentálne cez 10 rokov a bola kupovaná veľmi impulzívne, nepremyslene z mojej prvej väčšej brigádnickej výplaty. Pamätám si, že dôvod, prečo sme išli s ocinom do elektra bolo, že sme si boli dať potvrdiť papiere od umývačky riadu a kým ocino čakal na predavača ja som si odbehla len tak pozrieť dámsky kútik, videla som žehličku, videla som, že je v akcii a zrazu som si ju už niesla v taške. Tak či onak to bola super kúpa, na žehličke je už síce poznať roky, ale aj tak mi stále super slúži a pekne funguje. Celkovo by som povedala, že Remington má neskutočne kvalitné výrobky, všetky mám veľa rokov, pravidelne používam a ani jeden nebol ani raz v oprave. Inak konkrétne táto žehlička je, aby som nezabudla Remington S 3003.


Mojím posledným výdobytkom je opäť niečo od Remingtonu a to elektrické natáčky KF40E. O týchto natáčkach som na blogu písala ešte niekedy v jeho začiatkoch, čo si už podľa mňa nikto ani nepamätá tak si urobíme malú rekapituláciu. Osobne si myslím, že najkrajšie vlasy spravia práve tieto natáčky. Vlasy získajú neskutočný objem, krásne vlny a sú proste také glamour ako z prvých stránok časopisov. Ale! Celá procedúra natáčania dlhých vlasov zaberie skoro hodinu, čo si môže málokto dovoliť. Natáčky sa nahrievajú asi 20 minút, následne si ich dávate asi 10 minút na hlavu, necháte pôsobiť tak 20-25 minút a potom dávate takých 10 minút z hlavy dole. Či chcete, alebo nie je to hodina tak či onak. Ten efekt (mne osobne síce moc dlho nevydrží) ale stojí za to. Ak máte hodinu a chystáte sa na nejakú akciu kde chcete vyzerať naozaj dokonalo, vybrala by som si práve natáčky.


Čo je však vždy alfou a omegou, na ktorú množstvo z Vás zabúda? Vždy vždy vždy musíte použiť sprej na ochranu vlasov. Ak už nechcete investovať do nejakého, ktorý bude zvlášť na fénovanie, kulmovanie a žehlenie tak si zaobstarajte aspoň nejaký multifunkčný ako je napríklad tento Kallos, ktorý je určený na všetky výrobky, kde sa pracuje s veľkým teplom. Sprej stojí čosi cez dve eurá, čo je naozaj extrémne nízka cena a je naozaj veľmi dobrý. Stačí nastriekať poriadne na vlasy (je potrebné sústrediť sa na končeky) a následne vlasy prečesať nech sa sprej rovnomerne usadí a úprava vlasov sa môže začať.Sprej vonia pekne, tak čisto ako šampón či kondicionér a vďaka nemu vlasy vydržia dlhšie v požadovanom stave. Zoženiete ho na http://www.kallosshop.sk/.


A čo Vy? Je tu ešte niekto, kto je tak šiši do kuliem a žehličiek? Aký je Váš obľúbený pomocník?

28 komentárov:

  1. já mám jenom žehličku, teď si nevzpomenu na značku :D a jsem celkem spokojená,paradoxně ji používám jen na natáčení vlasů :D nevím, co jsem si myslela, když jsem ji tenkrát kupovala..ale chci si pořídit takový ten set kulem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som nad takými kulmami tiež rozmýšľala strašne sa mi páči jedna sada, ktorú používajú americké youtuberky :) ale nakoľko ju všetky hromadne dostali predpokladám, že to nebude lacná záležitosť :(

      Odstrániť
  2. No ja vlastním iba žehličku na vlasy, keďže kulmu ani nepotrebujem. Raz som si síce vlasy nakulmovala (kamarátka bola taká milá a požičala mi kulmu) a vlasy mi vydržali natočené pol hodinu :D Moje prirodzené vlnky síce niesú také pekné ako tie po kulme, ale aspoň mi vydržia celý deň :D A keď už sme u toho, tak žehličku už ráno zapínam skoro automaticky :) Romča (niesom prihlásená)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha pol hodinu? Tak to máš pravdu, zbytočne by si si ich ničila a minula kopec peňazí :)

      Odstrániť
  3. ja som si kupila tu philips konicku, lebo ked som ju videla tu u teba na blogu, hned som ju musela mat :) je super len moja kadernicka, ktora mi minule bola robit uces na promocie na nu nadavala, ze jej vadi ten "zamatovy povrch" a ona je zvyknuta robit so svojou konickou remingotnokou...ale mne ta philips velmi vyhovuje lebo mi z nej neklzu vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj tá kulma delí ľudí na dve skupiny :) komu ten povrch vyhovuje a komu nie :) podľa mňa je super, lebo menej ničí vlasy a aspoň sa na nej vlas udrží :) všetko je to len zvyk :)

      Odstrániť
  4. pekná zbierka :) a kde si nechala PHILIPS tu multifunkčnú záležitosť? Ja si chcem kúpiť teraz tie penové nátačky...vieš také tie že večer ich dám na hlavu budem v nich spať a ráno tadáááá krásny účes :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja také mám a vznikol z toho tadááá afro účes :D čiže som ich použila raz :/

      Odstrániť
    2. Ja ich mám tiež :) vlasy sú po nich prekrásne a naozaj bohaté ale ja sa s nimi bohužiaľ nevyspím a vytrhám si strašne veľa vlasov :( ale efekt je naozaj krásny! A na kulmofén som dala len link, nevedela som či ho sem dať alebo nie :)

      Odstrániť
  5. pááni toľko vlasovej vybavy :D ja mam len jednu žehličku a planujem si kupiť novu lebo ju mam už dlho :)) ale aj nejaka kulma by bodla :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej hej :) rada skúšam nové veci potom to vyzerá takto :))

      Odstrániť
  6. pro mě je nutnost kvalitní žehlička, kónická kulma (snad se to tak jmenuje :D) a iontový fén + tangle teezery. ještě jsem přemýšlela, že bych si koupila takový ten fén, jak má hned kartáč.. no jak to popsat :D prostě se tím člověk češe a vlasy jsou pak vyfénované do rovna (no, krásně se umím vyjadřovat :D)
    Once Upon a Time

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemyslíš toto? http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/11/vzdusna-kulma-kedysi-teraz.html

      Odstrániť
  7. Kulmu druhú v poradí som si kúpila asi pred dvomi týždňami. Mám na teba dve otázky, na koľko stupňov ju nahrievaš a cca koľko sekúnd nechávaš prameň na kulme? Ďakujem za odpoveď.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je super, verím, že budeš spokojná :) nahrievam na 190 stupňov a prameň mám na kulme asi 7 sekúnd :)

      Odstrániť
  8. Parádní článek :)) Já jsem věrná značce rowenta a nejčastěji používám kulmofén a žehličku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. ja som pred dvomi dňami znovu vytiahla moje magicke natačky. sú to tie kvázi špirálky z takého zvláštneho materiálu (plast?) neviem ale je to mäkké a ohybné. Len akurát by som potrebovala dlhšie, pretože momentálne ich musím nadpájať... spánok v nich je síce nič moc, ale mám lepší pocit, že vlnky som docielila aj bez pomoci tepelných zásahov :))) pretože len každý prameň pred použitím nastriekam presne tým istým prípravkom kallos ako máš ty, a potom už len prameň vtiahnem do natáčky, ktorá sa skrúti....a na to, že moje vlasy sú totálne jemné, som veľmi spokojná ako mi tie vlny vydržia aj dva dni... no ale s tou konickou žehličkou si na nažhavila.... predstava, že celý účes si vykúzlim na 10 minút je super....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. *s konickou kulmou :)

      Odstrániť
    2. jj nad nimi som strašne dlho rozmýšľala ale bála som sa, že na moje dlhé vlasy to nebude nič moc a mám doma ešte od základky papiloty čo je v podstate niečo obdobné a ako píšeš ten spánok veru nič moc :( v poslednej dobe som ale moc pohodlná, radšej si ráno 10 minút ,,popálim" vlasy kulmou než mať v noci zlý spánok :)

      Odstrániť
  10. Jůů úžasná výbava!:)
    Já mám jen kulmu na vlasy, ale má několik nástavců (takže 3 různé na vlny, žehličku, krepovačku)... nemám ani vlastní fén na vlasy :-/ :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež dlho nemala vlastný fén :) ale potom začneš plánovať sťahovanie a musíš začať riešiť aj také veci :(

      Odstrániť
  11. remington je prostě nej ;) jednu žehličku deset let, druhou tak 5 a fén tak 7...nekoupila bych si jinou značku =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Kónická kulma vypadá hodně dobře! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Zrazu som si ju už niesla v taške. To bola super kúpa :D To vyznie ako keby bola zadarmo, lebo ti "spadla" do tašky a ty si s ňou odišla bez platenia :D To je tá moja fantázia.
    Prvé dve hračky by som brala. My máme s maminkou ešte takú starú kulmu. Nie je storočná, ale oproti týmto novým vychytávkam je taká obyč, ale aj tak ju používam 3x do roka a to väčšinou, keď idem na nejakú akciu a nechcem mať niečo spešl.
    Ten posledný bod bol super, lebo naozaj veľa ľudí nato zabúda (ukazujem prstom aj na seba), ale zase mne to príde ako zbytočnosť (teda je to určite veľký pomocník), ale keďže si tak často neupravujem vlasy, takže by som to nestíhala míňať a len by som to skoro plné vyhadzovala, lebo by to bolo po záruke :(
    Inak fény nepoužívaš? Ja som teda dlho nepoužívala, ale teraz keď si cez deň umyjem hlavu alebo ráno, že niekam idem a vlasy vyzerajú ble, tak si ich fénujem, ale tiež to nemám rada. Lebo mám radšej, keď vlasy ničím neničím ani prípravkami ani takýmito pomôckami.
    Ale aj tak najlepšie spomienky mám ešte na také staré komunistické nátačky (tie mi pripomenuli tie tvoje posledné), ktoré sa dali v hrnci variť a potom sa prichytávali na hlavu :D Tie robili naozaj krásne vlny. Len to bola makačka a chcelo to kopec času.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Prosimta ako dlho ti vydrzia vlny z tej hrubej remington kulmy(napriklad bez laku)??

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Prosimta ako dlho ti vydrzia vlny z tej hrubej remington kulmy(napriklad bez laku)??

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne