nedeľa 8. júna 2014

Moja zbierka parfémov časť V.


Dnes tu mám tuším pred-pred posledný článok o mojej voňavkovej zbierke. Teraz neviem či len ja si hovorím juchúú alebo aj Vy :)) (verím, že len ja:)) každopádne, dnes je to taká trojka, ktorá nenadchne ale ani neurazí. Ak si kupujete parfémy na slepo bohužiaľ sa môže stať, že niekedy to proste nebude to pravé orechové, po čom budete siahať do konca života. Tak či onak zase aby som Vás neodradila, všetky tri voňavky sú veľmi pekné, mám ich veľmi rada a určite stoja aspoň za ovoňanie. 


Versus Red Jeans je zrovna z tejto trojky moja najobľúbenejšia vôňa. Je veľmi lacná a ideálna na celý rok, nie je ani moc sladká ani nijako ťažká proste ideálna na každý deň. Aj napriek jej nízkej cene má veľmi dobrú výdrž a mne osobne ju stačí prestriekať len raz denne. Jej jediný problém je, že už ju podľa mňa nezoženiete v parfumérke a teda ak ju chcete musíte to risknúť a kúpiť cez internet. V zložení nájdete: gardéniu, jazmín, fréziu, konvalinku, ylang-ylang, vanilka, santalové drevo, pižmo, púder. 



5th Avenue je taká klasika, ktorú mal podľa mňa skoro každý doma. Opäť veľmi príjemná, nenásilná vôňa vhodná na každý deň. Je to taká jemne kvetinovo-ovocná vôňa, v ktorej je však podľa mňa veľmi ťažko identifikovať vôňu nejakej špecifickej kvetiny. Táto vôňa tiež nie je vôbec drahá a v nejakej sade je podľa mňa veľmi pekným darčekom. V zložení nájdete: mandarinku, orgován, lipu, bergamot, magnóliu, tuberózu, broskyňu, fialku, jazmín, ružu, ylang-ylang, muškátový oriešok, klinček, jantar, pižmo, vanilku, santalové drevo a kosatec. 



Posledná vôňa je z tejto trojky úplne najlacnejšia a aj napriek tomu, že z nej vyslovene nepadám do mdlôb je to moje druhé balenie. Elizabeth Arden Green Tea je super vôňa do 40 stupňových letných horúčav. Keďže je lacná, nemáte výčitky, že sa ňou olievate každé dve hodiny a jej svieža, citrusová vôňa zeleného čaju neskutočne dobre osvieži. No uznajte sami podľa zloženia: kmín, bergamot, rebarbora, citrusy, celer, fenykel, jazmín, mäta, karafiát, jantár, pižmo, dub. 


A čo Vy? Máte aj Vy doma nejakú voňavku, z ktorej nepadáte na zadok?:)) 


11 komentárov:

  1. To je pořádná sbírka :D Ale samé fajnové kousky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ty toho teda máš...!:) 5th Avenue mám, je to veľmi pekná vôňa... Svojou pudrovosťou mi pripomína Chloe Love Eau Florale..
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vážne sa ti tie dve podobajú? Tak to by ma nikdy nenapadlo :)

      Odstrániť
  3. Ardenky jsou fajn, zelený čaj, jak píšeš, nejideálnější do horůčav. No ale Red jeanse... mám taky a ne a ne se jí zbavit. Vůbec ale vůbec se mi nelíbí. Kdyby se našla nějaká zájemkyně z Čech, tak ráda přepošlu dál

    OdpovedaťOdstrániť
  4. 5th Avenue mi kamoška doniesla priamo z 5th Avenue, inú vôňu som vtedy nemala tak sa mi spája s istými okamihmi môjho života, s cestou do Švédska, rozchodom s predošlým frajerom a tak :)
    Green Tea používala ešte moja mamina, keď som bola malá, a je presne ako si napísala - neurazí, nenadchne, má ju moja svokra, ale sama si ju určite nikdy nekúpim.
    Versace ma celkovo neohurujú, mala som Versense, Bright Crystal, voňala som aj ostatné a tú svoju milovanú som v ich radoch nenašla a teda už ani nehľadám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vône inak dokážu zanechať neskutočné spomienky..Mne vône často ,,ukážu" viac zážitkov ako nejaké veci. S každou čo mám doma mám nejaké spomienky, niekde bohužiaľ aj škaredé a preto viem, že sa k nim už pravdepodobne len preto nevrátim :(

      Odstrániť
  5. Zaujaly mě obě Elizabeth Arden, budu je muset zajít "očuchat" :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/06/spotrebovano-kveten-2014.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. určite zbehni :) ak ti budú voňať to bude super, lebo sú lacné takže nie je problém kúpiť ich :)

      Odstrániť
  6. 5th Avenue! ♥ jé! ♥ :D Asi jsem jediná, kdo ji ještě nemá, snad si ke mě někdy najde cestu! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne