sobota 16. augusta 2014

Kauza Slovenská Pošta





Dnes som sa rozhodla napísať o jednej veci, ktorá ma permanentne hnevá už niekoľko rokov a chcela by som vedieť, či má niekto z Vás obdobné skúsenosti. Ide o fungovanie Slovenskej pošty, ktoré ma hádam každý týždeň privádza k nervom. Posledné roky badám, že aj napriek neustálemu sťažovaniu stále dochádza k trom veciam:

-poštár mi nikdy nenosí domov zásielky (bola som mesiac doma, keď som sa učila na štátnice a poštár mi ani raz nezvonil, vždy som si našla žltý lístoček)

- takmer každá zásielka, ktorá je poslaná obyčajne je ukradnutá a priemerne každé tri mesiace mi ukradnú aj doporučené zásielky, ktoré potom musím ja, alebo firma, odkiaľ si niečo objednávam reklamovať.

- ani neviem koľkokrát za posledné roky som si prebrala balíček a potom, čo som ho otvorila som zistila, že veci sú zničené, vyliate, rozbité. Ale ak sú v škatuliach alebo bublinkových obálkach a nevšimnete si to a preberiete balík pošta Vám za to neberie zodpovednosť. 

Je toto normálne? Za tri roky mi pracovníci na pošte ukradli cez 26!!!!!! balíčkov, ktoré boli poslané obyčajne a 8 doporučených zásielok. Vymáhateľnosť je nulová, ak idete reklamovať ukradnuté zásielky, ktoré boli poslané doporučene namiesto prístupu ,,je nám to ľúto“ sú pracovníci neskutočne nepríjemní, neochotní a ešte majú prístup ako keby ste niečo ukradli Vy. Neskutočne ma táto situácia štve, ale pravda je taká, že pošta je tak či onak najlacnejšia spomedzi všetkých doručovateľov tak nemám ani inú alternatívu. Nakoľko som tento týždeň zase riešila na pošte hodinovú reklamáciu, chcela som sa Vám trochu posťažovať a zistiť, ako ste na tom? Tak mi dajte vedieť :))

Ukradli Vám niekedy niečo na pošte? Nosí Vám poštár zásielky domov? Dostali ste niekedy zničenú zásielku?

70 komentárov:

  1. Ja posielam takmer vsetko doporucene na poste su ochotne a mile panie a nasa postarka nosi vsetky balicky mojej mame do prace ak nie som doma....v ba je to asi normalne ze si mate chodit po bsliky same na postu uz som to pocula...mne vsak stale nosi baliky postarka niekedy je az unavena co tolko objednavam...z toho mi jasne plynie ze to zalezi od konkr posty...a ved blava je proste top!😃😆

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to máš mega super u mňa taký prístup nehrozí v žiadnom prípade :(

      Odstrániť
  2. Velmi silne slova obvinit niekoho z kradeze bez dokazov. Kludne ti to mohla ukradnut suseda. Ber ohlad na prezumciu neviny lebo ta niekto moze zazalovat. Ja by som blog preformulovala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to určitě. Za co by ji tak žalovali? Konkrétní lidi nejmenuje, Slovenské poště tímhle jedním příspěvkem asi sotva způsobí takovou újmu na jméně, aby z žaloby někdo něco měl. Nepracuješ anonyme na poště?

      Odstrániť
    2. Ako mi to mohla ukradnúť suseda keď som mala žltý lístoček a na pošte sa ten balík ,,stratil"?? každopádne, nemenujem tu ani poštu, ani doručovateľov a ani poštárky..

      Odstrániť
  3. Ja s poštou nemám absolútne žiadny problém. Vždy mi všetko prišlo, naša poštárka je poklad, vždy zvoní a snaží sa mi zásielku doručiť. Asi to naozaj záleží vždy od konkrétnej pošty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite to záleží od pošty, v tom prípade je tá moja asi najhoršia aká existuje :/

      Odstrániť
  4. Mne sa ešte nikdy nič nestratilo ani nerozbilo vinou pošty. Naštastie. Ale prvý bod riešim permanentne. Aj včera, našla som si žltý lístok, že adresát nezastihnutý - pritom sme boli doma štyria. Tak som sa vybrala na poštu ešte pred tým ako som šla do práce. A samozrejme, poštárka sa ešte nevrátila z roznášky, takže moj balíček na pošte nebol. Takže ja som išla zbytočne a aj poštárka chodila s mojim balíčkom zbytočne po celej dedine. Stačilo zazvonit. A to tam v pondelok musím znovu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej hej toto je večná radosť, mne by v ten deň zásielku nikdy nevydali, aj keby som tam došla o šiestej večer..na to nemám právo :D takže kvôli lenivosti doručovateľa musím čakať na poštu ešte jeden deň navyše :/

      Odstrániť
  5. Hlásím se z Čech a hlásím stejné problémy :) Mně zase vydávají balíky klidně někomu jinému (jmenovkyně, ale má jinou občanku), porušují listovní tajemství, nenosí balíky ANI upozornění (takže vlastně nevím, že na poště ten balík mám!!!)... Hlavně že tam prodávají plyšáky a cigarety. Horší než zaplivaná večerka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow, tak toto je ešte horšie..a ja že už to horšie ani byť nemôže :(

      Odstrániť
  6. nenosia mi domov balicky a niekedy sa ku mne nedostane ani listocek  ... vzdy ked sa stazujem tak absolutny nezaujem a uz sa stalo, ze mi musela dotycna firma poslat zase ten balicek, lebo sa im vratil vraj ako nevyzdvihnuty ( bioderma) a pritom som nemala ziaden listocek a aj som sa tam bola pytat osobne na poste,...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne sa koľkokrát stalo, že na tej trackovacej stránke bolo, že mám balíček na pošte ale papierik nikde..to človek aby si ešte dával námahu a kontroloval či si pošta robí veci správne..

      Odstrániť
  7. Otázka je jestli se ti to tedy ještě vyplatí po všech těch ztrátách :/ Já naštěstí s naší poštou problémy nemám, jen jednou se mi stalo, že mi dorazilo rozbité zboží a reklamovala jsem u e-shopu, který mi bez problému zaslal nový produkt.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie asi máš pravdu neoplatí, len mi to príde strašne neférové aby som si musela ja priplácať viac za to, že niekto si nerobí prácu dobre :(

      Odstrániť
  8. Je to síla, taky se mi už mnohokrát stalo, že jsem seděla doma a čekala na balíček a pak jsem objevila lísteček ve schránce..přitom jsem byla celou dobu doma a zvonek nám rozhodně fungoval. Je to hrozný, jak na to kašlou.

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já musím tedy souhlasit a sdílím tvůj názor. Párkrát jsem posílala balíček na Slovensko a popravdě 3x z 5 případu se mi stalo, že balíček buď vůbec nedoručili a vrátil se mi a nebo se zkrátka ztratili. U nás v ČR mám zase jiný problém. Pošťačka mi už párkrát nedala do schránky výzvu k vyzvednutí a já tak o svůj balíček přišla. Nevěděla jsem ani, že mi něco přišlo... Přišla jsem na to až jednou kdy jsem očekávala balík a pořád nic až z firmy mi napsali, že ho mám už 14 dní na poště... No haluz.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja inak do Čiech ak niečo posielam tak už posielam kuriérom, lebo posielať to poštou to je 50/50 že to vôbec dojde a ceny poštovného sú neskutočne vysoké. Dávnejšie som posielala babe výhru z GA a malo to asi 400gramov a platila som 8€ skoro ma miglo :d

      Odstrániť
  10. Mě se naštěstí taky nějak extra balíčky neztrácí (je pravda, že si vždy nechávám věci posílat doporučeně) ale jednou mi pošta doručila objednávku z eshopu, ve které byl vylitý odlakovač a nevěřím tomu,že to pošťačka necítila. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jasne, že to cítila..mne minule položila tak balík na pult stranou, ktorá bola suchá a keď som podpísala prevzatie zo zadnej strany bol balík premočený..a keď som to chcela reklamovať povedala mi, že som si to mala všimnúť..nechápem odkiaľ sa berie toto ľudské zlo :/

      Odstrániť
  11. mne sa to stalo raz...stratili mi Avene krém keď že to nebolo do vlastných rúk....našťastie mi Avene poslal druhý a aby sa to neopakovalo poslali ho kuriérom...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ale inak takéto podobné veci o stratených balíčkoch čítam/počujem všade....tá naša pošta by sa už mohla uvedomiť....hlavne čo sa týka prístupu ich zamestnancov ! ! ! !

      Odstrániť
    2. to si mala super, že ti to poslali naspäť :) ja beriem, že tí ľudia nezarábajú veľa, ale aj tak, by som chcela ako by sa cítili oni keby sa im niečo strácalo, ničilo..

      Odstrániť
  12. Zdravím,

    wow, tak toto je hodně nepříjemná situace. Já vím, jsem z jiného státu, nicméně mně se toto nikdy nestalo. Spíše mám problém s opožďováním co se týče mých odeslaných zásilek a pošty. Kvůli tomu jsem byla ve stresu, aby došly včas přihlášky na vysoké školy. Ta pošta je prostě fiaskem snad všude.

    Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je super, že takéto skúsenosti nemáš :) môžeš byť rada :)

      Odstrániť
  13. Na poštu jsem slyšela stížnosti snad milionkrát, mrzí mě, že máš s nimi takové zkušenosti a kradou ti balíčky :-( Na druhou stranu - napadlo mě, jestli tedy má vůbec smysl posílat stále dokola balíčky přes poštu, když se jich tolik ztratilo? Píšeš, že je pošta nejlacinější, ale stojí pak zato se s nimi handrkovat, stále dokola podávat reklamace, nervovat se atd.? Já bych řekla, že ne :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem, že to reálne asi za tie nervy nestojí..ale ide mi minimálne o princíp - prečo mám platiť viac za to, že si niekto nerobí svoju robotu správne? veď to je úplne neférové :((

      Odstrániť
    2. Já tomu rozumím, je to k vzteku, ale asi není jiné řešení... vím, že se toto děje i u nás v ČR a děvčata to často řeší tak, že posílají balíčky přes kurýry.

      Odstrániť
  14. No moja, na SP som počula a čítala také veľké množstvo sťažností, že si niekedy vravím či nieje lepšie objednávať cez kuriéra. Ja som síce ešte nemala problém so zásielkami a pani poštárka vždy ochotne zazvonila, ale ak som ráno v práci a potom si nájdem žltý lístoček, tak to už radosť nemám. Naše poštárky na pošte ako keby niekto vyrábal cez kopirár. Ledva na ťa pozrú, úsmev odišiel na dovolenku a ten tón ktorým na ťa celú dobu rozprávajú... Som za to aby sa SP uvedomila, bo toto už nieje normálne! Kam sa podela ľudskosť?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne! To ich chovanie a neochota..a to sú ľudia, ktorých práca spočíva v tom, že pracujú s inými ľuďmi..

      Odstrániť
  15. Svajciarska posta je na tom uplne rovnako. Ukradli mi niekolko normalnych zasielok a aj jednu registrovanu. Asi som mala stastie, lebo zopar zasielok, kt. Som poslala na sk dorazili, ale napr. Do ciech nie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to som prekvapená, ja že je to len taká Slovenská záležitosť :(

      Odstrániť
  16. No ty jo. Tak tohle se mě stát, tak tu poštu žaluju až nevím kde. Normálně si to chce na ně došlápnout! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak by sa to stalo niekomu v USA verím, že už by poštu zažaloval :) na Slovensku sa človek vysťažuje na blogu :)

      Odstrániť
  17. ja mám našťastie (klop,klop) len dobré skúsenosti, naša poštárka mi vždy balík prinesie a ak náhodou nie je nikto doma, tak mi ho nechá jednej tete v predajni, ktorá susedí s naším vchodom, aby som nemusela ísť do centra na poštu :) aj na pobočke pracuje veľmi ochotná pani :) žiaľ, nie všade sú takéto pracovníčky, dúfam, že zlé skúsenosti nebudem mať.

    OdpovedaťOdstrániť
  18. jsem z čech a ohledně toho, že balíčky nedoručí a dají do schránky pouze lísteček.. ptala jsem se a bylo mi odpovězeno, že je pošťačka ani nenosí. přijdou jim balíčky na poštu,oni nadepíší lístečky a poté roznáší pouze ty. že se ti zásilky ztrácí, to se mi nestalo nikdy.bohudík. a k bodu číslo 3, jo tak to je stále dokola a proto raději volím ppl nebo DPD, je to dražší,ale zase ti zavolají, dodají vše v pořádku a nebo volím ulozenku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ale to je aké neférové..podľa mňa takto by to určite nemalo fungovať..

      Odstrániť
  19. Mě občas ani ten žlutý papírek nedorazí a nebo ho hodí do schránky někomu jinému, kdo tu např. nebývá tak často (v paneláku je 50 bytů) a lísteček, že mám něco na poště se mi dostane do rukou v čase, kdy už je (v lepším případě) den před odesláním nazpět odesílateli a nebo už byl vrácen :-/ Jsem teď na rizikovém těhotenství, tedy stále doma a i přesto nikdo nikdy nezazvonil...
    ...a neumí číst a vložit list do správné schránky, která je opravdu výrazně označená (už jsem se naštvala :D), abych dostala výpis z účtu (!!!) po 4 měsících od sousedky, která tu nebydlí a jen sem tam pronajímá byt, se mi fakt zdá ubohé :-/
    ...a co není doporučeně to mi nikdy nedošlo...ehm...
    SpaceSusi´s blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde kým som sa doma mesiac neučila na štátnice ani som to neriešila, aj napriek tomu, že často mávam niekoho doma, lebo rodičia pracujú v trochu neštandardných časoch ale hovorila som si, že nevadí..ale potom som bola mesiac stále do takej 3-4 doma a vždy som si našla pri odchode z domu doma len lístoček, že som nezastihnutá..jasne..normálne som skúšala, či mi zvoní zvonček lebo sa mi nechcelo veriť tomu, že by mal poštár až toľko drzosti..a mal..

      Odstrániť
  20. ano, ukradli a nedorucili. robia to bezne a bohuzial som neprisla na to co by sa s tym dalo spravit. zacalo to tym, ked na slovensku zacala fungovat kozmetika rimmel a prvym 300 zaregistrovanym poslali riasenku zadarmo. vsetkym mojim kamaratkam to prislo. mne prisla obalka s dierou a v nej iba papier ze mi gratuluju k riasenke, ale ta samozrejme prec. som si uplne ista, ze susedia to nevybrali, nasa schranka sa neda otvorit inak ako odomknutim. najnovsie nam neprisli dva listy zo svajciarska za posledny mesiac. ale baliky na 90% nosia. a raz som sa na tuto temu rozpravala s postarkou, ze kedy donesu a kedy nie. ze na to nie je pravidlo, jednoducho rano postarka vidi co by mala rozniest...a co uvladze to zdvihne a zoberie a co nie tak necha na poste. resp. ze sa orientuej podla toho kolko to ma, alebo ako daleko by s danym balikom musela ist. ked je tazsi, ale ma to jednu ulicu od posty vezme. ked je aj lahsi, ale musela by s nim chodit cely den tak nevezme. neviem vsak ako tuto situaciu celu riesit. nie vzdy sa nieco da dorucit kurierom...a hlavne je tam ten problem, ze ked clovek nevie kedy kurier pride a nevie ci bude doma. aj ked ano, kurier je vela krat ochotny doniest nieco aj do prace, ci na inu adresu, ale samozrejme to nejde ked sa clovek nachadza 200 km od domu, nikoho doma nema a pride domov za tyzden. v takychto pripadoch mi vyhovuje posta a ich zlty papierik. ze ma ta zasielka skratka na poste pocka.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rimmel, presne viem, čo hovoríš..mne nedošla ani tá vystrihnutá obálka,ale 10spolužiačkam áno..Ja chápem, že to asi takto funguje ale príde mi to trochu neférové. Pošta má pomerne drahé poplatky na to, aby to, či ti balík doručia alebo nie záviselo od toho, koľko toho poštárka unesie..Prečo ja, za to, že bývam o 50metrov ďalej nemám nárok na to, aby som balíček dostala na čas? potom musím ísť druhý deň na poštu a čakať tam dobrých 20 minút, aby som dostala niečo, čo som mala v cene zahrnuté už deň predtým. Tak nech potom vytvoria dva druhy zásielok - jeden lacnejší, ktorý sa nedoručuje domov ale príde ti na tvoju poštu a jeden drahší, ktorý ti domov donesú..

      Odstrániť
  21. Byvam v Cechach a pristup posty je tu uplne rovnaky. Takze ked nieco objednavam vyberam jedine PPL sluzbu,chlapci su strasne zlati,zavolaju o kolkej bude balicek doruceny,ked nie som doma,zavezu mi ho do prace. A po tych x-objednavkach uz ma pozaju,tak volaju rovno,ci chcem do prace :-D :-D sice su drahsi nez posta,ale servis na jednicku :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kuriérske služby to je úplne iná káva..ľudia sú milí, ochotní, prispôsobia sa a snažia sa vyjsť v ústrety..a zase nezarábajú o toľko viac ako poštári..ale tam to ide, lebo budeš sa párkrát na neho sťažovať a vyhodia ho. Na pošte sa môžeš sťažovať aj miliónkrát a tá teta tam bude sedieť ďalších 15 rokov..

      Odstrániť
  22. Ja som z BA a donedávna som mala len dobré skúsenosti, balík mi síce domov nikdy nepriniesli, vždy len žltý lístoček a pritom pošta má svojich kuriérov, ktorí nosia balíky. Podľa info od známej, vo veľkých mestách to už len zriedka nosia poštárky, tie nosia len listové zásielky. Dokonca sme boli doma a párkrát sme videli ako poštový kuriér vysadol z auta už so žltým lístkom, dal ho do schránky ani nezazvonil, pofajčil si pred domom a odišiel...no a na lístočku som si našla, že som bola nezastihnutá :DDD Nedávno som posielala balík doporučene a vždy ich ešte aj poistím, no teraz som na to prvý krát zabudla a samozrejme ako naschvál sa stratil, tak som reklamovala, zatiaľ neviem ako to dopadne ale predpokladám, že nebudem spokojná :DDDD Proste si človek nepomôže. Nie vždy sa dá všetko poslať kuriérom a niekedy mi to ani nevyhovuje lebo neviem kde sa budem zrovna nachádzať, aj keď kuriér je ochotný balík priniesť inam, mne niekedy je oveľa lepšie mať ten žltý lístoček a ísť si ho vyzdvihnúť sama inokedy...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No pri reklamácii dostaneš max. 10 násobok ceny poštovného, takže málokedy ti to pokryje reálne čo posielaš..Ja som reklamovala už toľkokrát, že mám pre istotu doma tie papiere už v zálohe ale nikdy som nebola spokojná s výsledkom :(

      Odstrániť
  23. Ocino pracuje na poste takze vsetko riesim cez neho vzdy a zatial som ziadny problem nemala .. hm mozno mate nejakeho leniveho postara ked ti baliky nechodia domov vela to tak robi ze len handzu listocky do schranky lebo sa im nechce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. iste je to chyba ľudí, ktorí majú na starosti tento úsek, kde bývam..na 99% je to bohužiaľ vždy ľudský faktor :(

      Odstrániť
  24. Hm, tak ani v u nás to není jiné, ale zas tak strašně moc ukradených zásilek nemám. Asi to bude tím, že posílám míň. Cca poslední dva roky, co nám změnili pošťačku, tuším, že mi krade dopisy/slevy/kupony z parfumérek, o pár vím, že mi mělo dojít a nedošlo. Bohužel tohle je nedohledatelný, když je to poslané obyčejně. Na poště jsem byla za vedoucí, řekla jí své podezření, ale nic se nestalo. Když se to tak vezme, ani nevím co vše mi mohlo zmizet. No jinak s balíčkem obvykle zvoní, ale taky se mi párkrát stalo, že nezvonila, navíc teda nedala ani oznámení o zásilce. Kdy se mě pak odesílatel neptal jestli už zásilku mám, tak bych ji nevyzvedla a poslali by ji zpět. A k těm ukradeným, tak to se mi stalo tento rok poprvé, posílala jsem doporučeně stíny Lancome. Jediný zápis na netu byl z pošty u nás, že balík přijali a pak už nic. Takže počítám, že ho ukrad někdo na naší poště. Vedoucí pošty to ale řešila velmi dobře a reklamace proběhla rychle tuším, že do týdne mi vrátili 500Kč (což je částka, na kterou je vždy pojištěná doporučená zásilka) + poštovné, které jsem platila za balíček. Každopádně, od té doby jezdím s balíčkama na hlavní poštu ve městě, tady bych balík už neposlala...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja toho posielam práveže dosť veľa, takže už mi preteká lievik trpezlivosti..Aby sa človek musel pokaždé báť či to zase príde alebo čo mne zas nepríde, to už vážne nie je príjemné..Navyše potom riešenie každého problému a prístup neochotných zamestnankýň..och

      Odstrániť
  25. Ja som sa presťahovala asi rok dozadu a máme fakt mladého, s prepáčením, blbého poštára, ktorý nevie prečítať meno na schránke - bola som pri tom... a všetky zásielky sa vracajú späť. Takže si musím nechávať poštu zasielať na adresu k rodičom, kde nie je žiadny problém - a to je to mimochodom Petržalka...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si raz našla ako mi lístoček tiež takýto mládenec hádzal do schránky a ja mu hovorím, že to som ja, môže mi zásielku rovno dať a on, že on ju tu nemá a v zápätí dodal, že mi nezaškodí ak sa druhý deň peši prejdem na poštu :DD Neviem, čo mi tým chcel naznačiť ale úprimne ma tak vykoľajil, že som s otvorenými ústami odišla..takže ty máš blbého a ja aj blbého aj neslušného..

      Odstrániť
  26. Ja bývam v dome a pred nejakým časom prijali nariadenie, že poštárka nesmie vojsť na súkromný pozemok (žeby ochrana pred psami? neviem). Boli sme teda nútení premiestniť schránku na bránku, priamo k ulici. Kým ešte žil dedko, tak mu pani poštárka zásielky vždy odovzdala a pohoda. Ale keď zomrel začali sa mi podivne strácať. 50% vecí nedorazilo. S pani poštárkou sa poznám aj osobne, tak som sa jej pýtala, čo sa deje, vždy tvrdila, že zásielku do schránky odovzdala. Nakoniec sme zistili, že to vždy počas dňa využil nejaký podnikavec a balíčky mi vyťahoval. Vyriešili sme to tak, že balíčky preberá suseda a odvtedy mi prišlo zatiaľ všetko ako malo. Mrzí ma tvoja zlá skúsenosť :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Omg to je aké zlé..to by ma nikdy nenapadlo! ešte, že Vás to napadlo a že ste si to odstriehli..túto možnosť však môžem ,,našťastie" u seba vylúčiť nakoľko máme v bráne kamerový systém, ak by niekto vykrádal schránky bolo by to vidieť :(

      Odstrániť
  27. Hrozne zazitky :( Ja som teraz na materskej a moj muz pracuje 80% casu z domu, takze u nas je takmer vzdy niekto doma. Samozrejme, ze postar nosi automaticky len zlte listocky, zazvonil u nas asi len raz, aj to, ked niesol zasielku "do vlastnych ruk". Ale minule ma napalili na poste a aj to napisem na ktorej, Vlastenecke namestie, BA. Isla som von so synom na prechadzku a cestou som sa zastavila v schranke, mala som tam zlty listok, tak si hovorim, ok, pojdeme na prechadzku na postu. Dosla som na postu, ukazala som listok a pani mi hovori "ten listok ma dnesny datum, zasielku tu este nemame" ja ze prosim? ona, ze ano, to je oznamenie o zasielke, ale pridte zajtra, to uz tu bude aj vas balicek. No akoze wtf, musela som tam dojst aj na druhy den, ale nastastie to uz tam zasielka bola, Takze ´poucenie pre mna, chodit na postu az na druhy den. Ale doteraz som to nepochopila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je to preto, lebo postar/ka mala pre vas ten balicek so sebou a ked ste prisla na postu,ona ste obehavala domy. Cize ho mala so sebou. U nas na poste ma upozornuju,ze mozme prist tak o siestej vecer,lebo vtedy je uz iste postarka spat a balicek tam bude. To je asi jedina vec,ktoru na poste chapem,inak sa tam tiez len rozculim stale :D

      Odstrániť
    2. No mne ten balíček ľúbezné tety nedajú ani o 6 večer, lebo že v ten deň na to nemám nárok :DD aj keď to tam majú, nedajú mi to :D

      Odstrániť
    3. Kai, ale ja som bola doma a nikto u nas nezazvonil... tak naco potom dava listok, ked ma balicek so sebou?

      Odstrániť
  28. U nas na dedine mame zlate postarky nastastie,aj ked pani veduca je starsia oduda pani,ktora sa tvari akoby tam sedela nasilu,.. avsak casto posielame listy z mesta,raz sme tete posielali blahozelanie a mamina tam vlozila 20 euro, samozrejme ze je to uplny risk robit nieco takeprehnane doverovanie,..peniaze sme davali do obalky doma,nikto to nevidel,a tete doslo len blahozelanie a obalka bola velmi profesionalne odlepena.nechapem ani tu drzost otvorit obalku,ani nechapem ako to mohli zistit...tod nasa najhorsia skusenost,drzim palce s ostatnymi balikmi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Wow tak je to je už iný level..možno majú také tie uv vecičky, čo ti vedia ukázať čo bolo vnútri :(

      Odstrániť
  29. To si ze mně děláš srandu ne? My máme v celým Brně asi nejlepší poštu, ale taky poštačky a pošťáci (ty od těch aut) parkrát zkusili nezazvonit, udělala jsem asi tři scény a ječela na celou poštu a od té doby si to nelajznou a to mi chodí balíček cca 200 dnů v roce. Ztratil se jeden, slečna to poslala obyčejně, ale po cca 3 týdnech jsem ho na poště dostala, někde se musel seknout, jinak se mi nikdy nic neztratilo. Rozbité věci v balíčku mi přišli myslím jednou. Jinak naše baby na přepážkách normální a většině případů ochotné a milé. Balík v den podání odchází. To stejný, ale nemůžu říct o jiných čtvrtích, tam bych to řezala košťatama jak jsou sprosté a protivné. Takže asi díky bohu, za naší poštu, ale to je u nás v Brně jinde mají podobné problémy jako ty.

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som urobila na svojej pošte už niekoľko scen ale bolo to absolútne zbytočné a jediné čo bol výsledok bolo, že som odchádzala ešte nervóznejšia a naštvanejšia.. :(

      Odstrániť
    2. tak to čučím teda....já po třetí už ječela na celou poštu lidi na mě čuměli (ty miluju, čumí a ještě by se těch bab poamlu zastávali a tváří se na mě jako, že jsem utekla z psychiatrické léčebny) a nejhoší vždycky bylo, že když jsem tam došla ječet tak tam zrovna seděla ta nejvíc flegmatická a snažila se mě uklidňovat a na vše kejvat "jistě paní" a to mě naštvalo ještě víc =D ale od té doby mám opravdu klid....některé ty pošty asi nejsou soudné....

      Odstrániť
  30. Ja mám štastie že máme dlhoročného poštára ktorý je veľmi milý a pozná nás a vždy sa s ním aj porozprávame :) Zásielky nosí vždy a ked sa niečo nemestí do schránky milo zazvoní a hovorí že nechcem vás otravovať ale nechcem aby ám to niekto zobral. Ešte som nezažila nič kradnuté pretože veľmi poštu nepoužívam teda okrem výhier GA alebo spoluprác . Ale stále častejšie počúvam že niekomu niekto niečo na pošte ukradol a často cez vianoce rôzne knihy a darčeky..Ale to manipulovanie na pošte nekomentujem ešte aj poštár nám to prizvukoval že vždy máme prosiť o extra papier alebo penu aby sa nám nič nezničilo . A aj o tých peniazoch som počula no je to smutné čo tam tí ľudia robia v živote by som si to nedovolila , mali by tam dať kamery alebo nejaký dozor.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj vždy je to o ľuďoch..neviem prečo niekto úmyselne kradne alebo ničí veci..každopádne sa máš, že máš super poštára, to je na nezaplatenie :)

      Odstrániť
  31. Cítím s tebou, taky ta naše česká pošta je pěkně na nic, nerada si přes ní něco objednávám... neboť vím že to bude trvat sto let, než mi od nich něco dojde.

    OdpovedaťOdstrániť
  32. Ja mám s poštovým doručovaním zatiaľ len jeden problém, ale zato celkom nepríjemný, keďže doručovateľ nie je schopný doniesť mi balík domov, pretože pracuje len do 15tej a my sme všetci v tom čase v práci ..takže sa s ním len hádam cez telefón a dohadujem a aj tak drahé doručenie skončí nakoniec žltým lístočkom ..preto sa už snažím objednávať si veci do predajne, zásielkovne alebo kdekoľvek inde, ak sa dá:)

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj ich pracovná doba to je ďalší extrém :D kto je doobeda doma?? ale tebe to aspoň donesie do tretej, ja môžem byť doma aj celý mesiac a balíček mi nedonesie..hocičo je lepšie ako slovenská pošta:(

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne