nedeľa 24. augusta 2014

Moja vlasová starostlivosť časť II


Minulý týždeň som Vám predstavila tri základné časti mojej vlasovej starostlivosti – strihanie, farbenie, používanie vlasového oleja. Dôležitou súčasťou mojej starostlivosti je však vlasová kozmetika, ktorá pozostáva z ďaleko viac prípravkov ako len vlasový olej. Vlasová kozmetika sa mi pomerne často mení, ale vždy určitým spôsobom. Tri hlavné zmeny sú- v lete, v zime a keď si vlasy farbím. V lete používam ľahšie, zvyčajne bez oplachové masky pretože si vlasy nefúkam fénom ale nechávam ich voľne vyschnúť. V zime používam hutné masky, zvyčajne také, ktoré v sebe majú ochranu pred teplom a naozaj vo veľkom vyživujú. A potom tretia výmena je, keď si vlasy farbím- vtedy si mením kompletne celú starostlivosť od oleja, šampónu po masku a lak na vlasy.

Či už je leto, zima alebo mám nafarbené vlasy používam tieto výrobky (obrázky sú ilustračné).



Šampón – ten proste musí byť! Neviem si predstaviť, že by som si umývala vlasy vodou ( aj to niekto robí). Vlasy si umývam 2-3x to týždňa, zvyčajne podľa toho, čo s nimi robím. 



Kondicionér- moje vlasy je problém rozčesať aj so sebe lepším kondicionérom, takže fungovať bez neho je pre mňa rovnako nereálne ako nepoužívať šampón. Kedysi som kondicionér považovala za vlasy zaťažujúcu zbytočnosť, ale z toho so vyrástla. Kondicionér vlas uzatvorí a dodá mu potrebnú hydratáciu.



Maska na vlasy – masku používam buď každý týždeň alebo každý druhý týždeň. Vždy je potrebné čítať si návody, nech nepoužívate masku, ktorá má byť na vlasoch 15 minút 5 a potom z nej nič nemáte.


Ochranný sprej na vlasy – posledným výrobkom, ktorý podľa mňa prospieva zdraviu mojich vlasov je ochranný sprej na vlasy. Dávam si ho vždy pred fúkaním, kulmovaním, vyrovnávaním. So sprejom či bez vlasy sa ničia tak či onak, ale takto aspoň trochu menej.

Myslím si, že to nie je nič špeciálne a sú to úplne bežné veci, ktoré používa asi každá z Vás. Hlavné je nájsť si výrobky, ktoré Vám sedia a robia Vám dobre, ostatné je potom už len trpezlivosť. Tak držím palce nech máte vlásky podľa Vašich snov!

A čo Vy? Máte tam ešte niečo navyše? Čo?

17 komentárov:

  1. To ako fakt? To si niekto vlasy umýva len vodou? A to aj ide? Neviem si tú haluz predstaviť... Inak s rozčesávaním to máme podobne, nemám síce takú hustú hrivu ako ty, ale aj moje jemné vlasy sa rozčesávajú fakt strašne ťažko a čím sú dlhšie tým to ide horšie (vždy ma bolí ruka a chodím za mamkou /sestrou, sesternicou, snúbencom, budúcou svokrou/ nech ma rozčeše), no kondicionér používam asi tak každé tretie umytie. Niekedy to riešim tak že ich nečešem a hneď dám olejček. Samozrejme aj ochranný sprej u mňa nesmie chýbať. Neni to tak dávno čo som z domu nevyšla kompletne vyžehlená, no toto leto som si zvykla byť lenivá a na žehličku sadá prach (a som na to trošku aj hrdá). Používam sprej od Lorealu. A maska na vlasy = Placenta forever :) Inak rozmýšľam aj nad Latte, mohla by byť dobrá na moju veľmi často farbu meniacu kotŕbku... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítala som o tom,volá sa to no poo..tí čo to uznávajú si myslia,že šampón vymýva z vlasov maz ktorý vlasy vyživuje..radšej budem mať vlasy suché a čisté ako vyživené a mastné :D

      Odstrániť
    2. No podľa mňa je to tiež dosť divné a neviem si to predstaviť :) ale no, poznáte to proti gustu...:)

      Odstrániť
    3. baby, skúste si očesať vlasy PRED umývaním a ked si ich už umyjete tak znovu očesať - pojde to jednoduchšie :) Teda mne to pomohlo :)

      Odstrániť
    4. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť
  2. Mám stejnou pěči :) Šampon preferuju bez silikonů, jinak mi to dělá neplechu s vlasovou pokožkou. A pak střídám buďto kondicionér nebo masku. Spreje na ochranu před teplem jsem taky pořídila, ale nějak mi nevyhovují, přijde mi, že mi to ty vlasy strašně zatíží a snad i rychleji zmastí. Kdybys měla tip na nějaký dobrý, dej vědět :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som ani nepovedala, že mastia vlasy, mne ich skôr zlepia a potom sa ťažko rozčesávajú :/

      Odstrániť
  3. Máme to hodně podobné :) Jen tedy už dlouho nemohu sehnat nějakou dobrou masku na vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já používám šampon,masku a něco na konečky.Kondicionéry vůbec nekupuji,plihnou mi po nich vlasy,ale mám krátké vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. on jako fakt někdo nepoužívá šampón? Taky nechápu jak někdo nemůže používat kondcionér u chlapa to chápu vždyť nemájí dlouhé vlasy a ani se moc nečešou u baby a u chlapa s dělšími vlasy je to nezbytnost....já používám ještě vlasovou infuzi (bezoplachovou) a kokosák na konečky, protože se mi strašně vysušují.

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. vlasovú infúziu to znie dobre :) som si predstavila takú infuzku do žily ako ide do vlasov :)

      Odstrániť
    2. se koukni po bione ;) je to z ovčí vlny

      Odstrániť
  6. Tak to máme hodně podobné. :) Já používám nejvíc oleje od Avonu a ty jsou skvělé! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne