piatok 5. septembra 2014

Dermatologická pena



Asi pred rokom začal mať snúbenec problémy s pokožkou- začal mať extrémne vysušenú pokožku, ktorá ho nijak nesvrbela ale robili sa mu na nej neskutočné šupiny. Vyzeralo to skoro, ako keby sa celoročne šúpal. Ono by to možno ani tak nevadilo, ale predstavte si situáciu, že si poškrabete ruku a budete mať okolo seba biele šupinky. Nič moc, že? Skúšali sme všakovaké hutné krémy od najlacnejších ako klasická modrá Nivea po drahé bio koncentrované oleje. A nič. Natrel sa, pokožka vyzerala ok ale po dvoch hodinách bol na tom rovnako ako predtým. A potom som zrazu zistila, že na svete existuje niečo čo sa volá dermatologická pena.

Cenovo výhodne (okolo 7€) vychádzala Doliva, ktorú zoženiete bez predpisu v každej lekárni a tú sme sa nakoniec aj rozhodli vyskúšať. Doliva dermatologická pena obsahovala kombináciu olivového oleja a urey, ktoré  tejto kombinácii premasťujú a hydratujú. Okrem toho mala aj zmierňovať svrbenie, čo však neviem povedať, lebo s tým snúbenec problém nemal. Pena je inak veľmi ľahká, jemná a veľmi rýchlo sa vstrebáva. Je vodnatá, takže aj na malé plochy jej stačí veľmi málo. Pokožku krásne hydratuje a očividne jej dodá všetko, čo potrebuje, pretože po prvom použití sa šupinky urobili asi až po štyroch hodinách. Penu môžete používať niekoľkokrát denne, záleží od Vašej potreby. Proces liečenia pokožky s penou trval asi 6 dní ale naozaj bolo dňom čo dňom vidieť krásne zmeny. Už na tretí deň v podstate na pokožke neboli žiadne šupinky, akurát bola suchá a napnutá, ale po týždni jej už nebolo vôbec nič. Pokožka bola jemná, hladká a vyzerala zdravo a pekne.


Jediné čo k tomu môžem napísať, že škoda, že sme o tomto výrobku nevedeli skôr. Ušetrilo by nám to testovanie výrobkov, ktoré na to vôbec neboli. Ak Vás trápi šupinatá, svrbivá pokožka určite sa pozrite po dermatologických penách, možno pomôžu aj Vám.
A čo Vy? Mali ste niekedy nejaký kožný problém? Ako ste sa ho zbavili?

10 komentárov:

  1. Túto penu som mala. Súhlasím, že pokožka bola po nej super. Čo čert nechcel, na wellnese ma chytil na tvári nejaký moribundus, až som mala opuchnuté oči /čo to bolo, neviem, ale užila som si - ksicht ma pálil, svrbel, bol presušený a červenými fľakmi, v každom prípade kortikoidy to poriešili behom pár hodín :D a odvtedy sa to neobjavilo a sú to už asi 2-3 roky.../. Mala som so sebou túto penu, dala som ju na tvár, ale tá štípala asi ešte viac... Ale tak zas to bola extrémna situácia :) a jediné, čo som ako-tak zniesla, bola termálna voda v spreji...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. fíha tak to muselo byť hrozné..ja by som asi po takej skúsenosti aj zanevrela na wellness:/

      Odstrániť
  2. Tak to je dobře, že to pomohlo. Já měla jako dítě atopický ekzém, teď už ho nemám, ale čas od času se mi udělá třeba v ohybu ruky, prostě tam kde se potím, ale mám doma ještě stále mastičky od kožní, takže to řeším tímhle způsobem :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono určite by bolo najlepšie riešenie ak by išiel ku kožnej, ale to je u nás na nesmierne dlhú dobu..potrebuješ lístok od obvodnej lekárky, potom k nejakej kožnej, tam sú strašné rady..tak človek radšej skúša milión vecí ako by išiel k lekárke :(

      Odstrániť
  3. vyzera to zaujimavo, ale mam otazku. to je ako cistiaci gel - na umyvanie? alebo na natieranie ako pena na popaleniny?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to skôr ako pena na popáleniny ale v tom zmysle, že je to na suchú a napr. ekzematickú pokožku :)

      Odstrániť
  4. Tak tuhle pěnu vůbec neznám, pěkný článek! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Když trpím na suchou pleť, pomůže mi Mixa. Po všem možném se mi ucpávají póry (občas se mi stále ještě udělá nějaký ten premenstruační pupínek) a Mixa mi narozdíl od řady jiných produktů nic takového nezpůsobuje. Když mám "jenom" vysušenou kůži tak, že se loupu a dělají se mi suché šupinky, sahám po jejich hydratačním krému, když se mi dělají červené fleky a pleť mám podrážděnou víc, nasazuju CC cream.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mixa môže byť super, len snúbenec to mal na tele a tam naozaj žiaden bežný krém nezaberal :( ale dobre vedieť, zrovna som ju plánovala vyskúšať tak teraz som si istá, že jej kúpou urobím len a len dobre :)Ďakujem!

      Odstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne