sobota 27. septembra 2014

Verte mi, že aj z badmintonu viete mať teploty


Badminton mnoho ľudí považuje za zábavku detí v parku (aj ja som si to pomerne dlho myslela) ale v skutočnosti ide o pomerne náročný šport pri ktorom sa viete poriadne namakať.  Ja badminton hrávam nejaké dva roky pričom beriem to ako formu relaxu a nabratie kondičky.
Aj keď sa väčšine ľudí spája badminton s hraním vonku, ideálne je hrať ho v hale. Nakoľko sú košíčky veľmi ľahké stačí mikro vietor a vaša hra sa pomerne dosť sťaží. Neviem ako inde, ale v Bratislave máme našťastie kurtov dosť takže na to, aby ste si dobre zahrali nepotrebujete pekné počasie, stačí si objednať kurt. Každopádne, aj keď hrávam badminton pravidelne, minulý týždeň som si bola zahrať s ocinom (ktorý so mnou príliš nechce hrávať), ktorý je fakt, že badmintonový macho. Ja osobne som sa na našu hru fakt tešila, lebo vždy keď hrám s ním sa veľa naučím a on to bral ako nejakú rozcvičku. Každopádne, zahrala som si fakt super, odchádzala som vyšťavená, spotená a schopná akurát ľahnúť si a spať.

Druhý deň som sa zobudila a myslela som, že mi hádam v noci robili liposukciu na celom tele. Ráno som mala teplotu a tak ma všetko bolelo, že som sa absolútne nevedela postaviť. A to si vezmite, že deň potom som odchádzala na stredné Slovensko na turistiku (ha-ha). S neskutočnými bolesťami som sa odtrepala do roboty (kde som bola vďačná, že celý deň sedím pri PC a nemusím sa hýbať) a trpela som ako kôň. Ako deň išiel moje bolesti sa stupňovali a bolelo ma celé telo nielen vnútri ale aj na dotyk. Teplota mi išla hore a dole a fakt som myslela, že celý deň neobsedím.





Našťastie mi môj ocino (pobavený mojou nulovou kondičkou) večný športovec a záchranca poradil použitie arniky, ktorú ešte naše babky používali na rôzne zápaly, vyvrtnutia a iné problémy. Ja pochopiteľne nie som bylinkárka (aj keď ma takéto veci zaujímajú a fakt, že by som sa chcela naučiť čaro všetkých byliniek) ale jednoduchšie je pre mňa pogoogliť či opýtať sa v lekárni. Hneď som našla Arnikový roztok, ktorý zmierňuje zápalové procesy, pomáha znižovať prah vnímania bolesti a používa sa na masáže pri svalovej záťaži. Roztok pomáha predchádzať svalovej horúčke ako aj natiahnutiu svalov. Hneď večer som si ním pomasírovala vyslovene celé telo a čakala som na zázrak. Inak konzistenciou je to normálna vodička, ktorá vonia príjemne trochu mentolovo/kosodrevinovo/ - tak ako všetky Allga San výrobky. Ja osobne túto vôňu fakt môžem, čiže zaspávať s vôňou kosodrevín na mojom tele bola jedna radosť.



Ráno som sa zobudila a bolo mi o čosi lepšie, ale stále nie, že hor sa na hory. Pre istotu som si so sebou zobrala aj arnikový gél, ktorý je na tej istej báze, ale je praktickejší, pretože nie je mastný a rýchlo sa vstrebáva. Natrela som sa zase ráno a hor sa na cesty. Po pár ibalginoch (teplota stále trvala) a dodatočných natretiach sme došli na hotel, kde som bola schopná akurát ľahnúť si a spať som sa rozhodla ísť nachvíľu do SPA a potom , že uvidím čo bude ďalej. A teraz si predstavte, že po hodinovom kúpaní v liečivej vode (boli sme v hotely Kaskády pri Sliači, ktorý sa pýši, že má nejaké liečivé pramene), pravidelnom natieraní gélom a roztokom som sa poobede cítila ako znovuzrodená. Bolesť bola fakt preč a ja som bola schopná hýbať sa. Nakoľko som sa bála, že sa situácia zopakuje, pre istotu som sa krémovala naďalej- krém sa môže používať aj predtým (nielenže sa môže ale odporúča sa).





Predĺžený víkend som si poriadne užila- bez bolesti a videla som toho kopec. Ak sa nado mnou ocino ešte niekedy zľutuje a pôjde so mnou hrať Arnikou sa ponatieram od hlavy po päty.  Ak plánujete nejakú náročnú športovú činnosť odporúčam vybaviť sa týmto zázrakom – Allga San Arnika gél zoženiete v lekárni alebo v naturprodukt e-shope (http://www.naturprodukt.sk/) za +-7€ a roztok za 5€.






A čo Vy? Zmohol Vás niekedy nejaký šport? Aký? Aký šport robíte pravidelne?

13 komentárov:

  1. tak si zavítala do môjho kraja :) a kde ste boli turistikovať? páčilo sa ti na Kaskádach?
    aj ja hrávam bedminton a poväčšine odchádzam z kurtu po hodine spotená ako myš, červená, fučiaca, s roztrasenými nohami aj pravačkou a druhý - tretí deň? no comment, ako z toho bolí zadok. ani po 500 drepoch som nemala takú svalovku ako po tomto. A podľa mňa to nie je len o kondičke, ja cvičím pravidelne skoro rok a pol, behám dlhé trate, dvíham železá a bedminton ma aj tak položí na kolená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak teraz si ma celkom potešila, že možno nie som až taká cintľavka? A bývaš potom vo veru peknom kraji, hneď by som sa tam vrátila :) Kaskády boli úžasné, najmä to wellnes, to bolo dychberúce a tá teplá voda v bazénoch!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hram badminton, ale svalovu horucku som z neho nastastie nemala.
    KAVIAREŇ-U-MAČKY

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja hrávam bedminton skôr tak rekreačne a maximálne som mala po hre ďalší deň trochu problém s písaním v škole, bolela ma ruka, ale to je myslím normálne, raz som si trochu natiahla rameno, ale nič vážne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to sa máš :) ja mám pocit, že pre môjho ocina to bol akýsi mini turnaj :))

      Odstrániť
  5. Ja ked som mala teplotu, chrípku a bolesť hlavy, vybrala som sa odbehnúť si vonku 7 km a bola som vyliečená :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Bedminton sme chodili hravat s manzelom na Slaviu a dufam, ze sa k tomu casom vratime. Kaskady su fajn, akoze hotel trochu gycovy, ale sluzby a kuchyna mozu byt :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Gyc to teda veru bol o tom potom :D leviky vsade a tie neonove lampy pri tom bazeniku v jedalni :DD

      Odstrániť
  7. Teda to ses parádně zničila. Ale už se mi taky stalo, že jsem to přepálila, když jsem byla běhat a nemohla jsem už ani dojít domů :D

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No najhoršie je potom dojsť domov :) ale to som išla autom (našťastie) :))

      Odstrániť
  8. Pistácie jsou mé oblíbené ořechy, takže to mléko bych si hned koupila :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne