piatok 31. októbra 2014

Fotím, fotíš, fotíme


Poznáte to, ako keď nemáte čo robiť a prokrastinujete? Nemôžem povedať, že by sa mi to dialo nejako často, ale zrovna včera večer (rozumej teraz ako píšem tento príspevok) som naozaj nemala čo robiť- obed navarený, prádlo opraté, seriály nejdú a spomenula som si, že na stole mi leží kopisko nezatriedených fotiek. Tak mi napadlo, že Vám napíšem o tom. Keď sa povie dovolenka, asi väčšiu z Vás napadne, hlavne more, teplo (alebo zima a lyže :) ale mňa napadnú hlavne fotky. Zbožňujem hromadenie zážitkov a spomienok na fotky, ktoré si viem potom do nekonečna pozerať a spomínať na tie krásne chvíle odznovu. 

Vyvolávanie fotiek mi ostalo ešte od malička, kedy to vždy robili moji rodičia (ktorý v tom polavili). Potom ako som začala chodiť do táborov vždy som sa neskutočne tešila ako rodičom a kamarátom ukážem všetky fotky, aby vedeli, kto bol ten Adam s ktorým som chodila do škôlky alebo Katka, ktorá mala samé pekné tričká. 
Toto nadšenie mi ostalo teda doteraz, kedy po každej dovolenke alebo výlete prvé čo robím je, že si potriedim fotky na vyvolanie a keď sa mi nahromadí nejaký rozumný počet tak vyvolávam. Tak ako teraz, za posledné mesiace som bola na viacerých výletoch a potom, čo sa mi nahromadila slušná kôpka dala som si ich vyvolať. Neviem, ako u Vás, ale všetky obchody, ktoré som používala za mlada :) zanikli, pretože ľudia si fotky vyvolávajú bohužiaľ čoraz menej. Tak to v poslednej dobe riešim na internete, pretože je to jednoduchšie ako hľadať nejaký obchod a potom dúfať, že bude ešte otvorený za tmy kedy chodím z roboty.. Najrýchlejšiu tlač fotografií som našla na stránke http://www.online-fotografie.sk/ , ktorá má dve hlavné výhody: fotky sa pekne orežú samé (to neponúka veľa stránok, verte mi, odskúšané..) a ponúka doručenie kuriérom. Viem, že to niekomu môže prísť ako blbosť, ale ak si pamätáte moje skúsenosti s poštou, naozaj posledná vec, ktorú chcem je, aby mi zmizli fotky v plavkách..


Inak na stránke je vidno, koľko ľudí si v tom momente nahráva fotky a keď som to robila ja bolo ich tam cez 20 čo svedčí o tom, že očividne nie som jediná, kto na nej fičí :) Ak ste inak fanúšikom DYI darčekov (A Vianoce sa bližia) pozerala som, že ponúkajú všakovaké personalizované hrnčeky, kalendáre, tričká- atď, veď to poznáte :)

Tak mi napadlo pripomenúť Vám, aké je super mať doma vytlačené fotky a tešiť sa spätne zo zážitkov, ktoré ste už raz mali. Idem ja pokračovať v triedení a zakladní a teším sa na Vaše komentáre!

Dávate si vyvolať fotky? Ako často? Kde? Cez internet či v kamennej predajni? Tešííím sa na Vaše komentáre!

20 komentárov:

  1. Mulujem fotky :) a milujem fotky v peknych ramcekoch :) to je ako s knihami, precitam si sice nieco na nete ale aj tak mam najradsej ked mozem drzat v ruke knihu ci casopis...a sice mame fotky v mobile alebo v pc nieje nic lepsie ako prezerat ich rucne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj to sú presne moje slová! v rukách je to vždy proste iné ako na počítači!

      Odstrániť
  2. Keď som bola malá tak ma rodičia často fotografovali :-) rodinné albumy máme plné rôznych fotiek ale už sme v tom poľavili . Teraz síce fotky fotíme ale ukladáme ich do počítača . Pred časom som premýšľala že si dám nejakí vyvolať ale nie je čas . Občas si prezerám staré albumy kde som bola malá niektoré sú pomerne dosť vtipné . :-) :-)
    http://bar-bor-ka.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. juuuj na to si ale treba nájsť čas :) je ti také pekné!

      Odstrániť
  3. Ja som závislá na fotkách v krásnych rámikoch, tie najkrajšie si musím ísť hned vyvolať a zarámovať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj aj ja mám doma kopec rámikov :)a tie najkrajšie presne idú tam!

      Odstrániť
  4. ja tiez stale vyvolavam, dakujem za tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja nič nevyvolávam, ale páčia sa mi nástenky s fotkami z dovoleniek alebo niečo ako časová os, kde sú fotky od bábätka až po súčasnosť. Niečo také by som uvítala.

    Koalas are nice

    OdpovedaťOdstrániť
  6. My si robíme z dovoleniek fotoknihy a raz za čas si prejdem foto v počítači a vytriedim tie naj, ktoré si dám vyvolať. Pre mňa je úžasné sa časom hrabať fotkami v albumoch a spomínať na jednotlivé zážitky :-)

    http://miskasiska25.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja mám doma len jednu foto knihu a tá ma stála toľko nervov jak nič..verím, že ten systém v ktorom sa to robí sa odvtedy zmenil,ale presne si pamätám ako sa mi tá foto kniha dvakrát vymazala a musela som ju robiť nanovo :)

      Odstrániť
  7. Čas od času dáváme vyvolat fotky a to hlavně proto, že naši mají dvě vnučky a jednoho vnuka a já tím pádem dvě neteře a synovce a pak podarováváme babičky :)


    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Taktiež milujem klasické fotky a každý rok, po všetkých dovolenkách a výletoch si ich dávam vyvolávať cez internet. Potom si ich dávam do rámčekov, celá rodina si ich prezeráme, dávame do albumov... je to jednoducho niečo úplne iné, ako mať ich len v počítači. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj presne tak to robím aj ja :) neviem, či to potom každého baví pozerať, ale nemajú na výber :)

      Odstrániť
  9. Není nad klasické fotky v albumu nebo rámečku :) Já jsem si s přítelem nechala vyvolat někde v září 230 fotek, prostě miluji prohlížení albumů.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wow 230 fotiek to si ma tromfla :) u mňa bolo maximum naraz 150 :)

      Odstrániť
  10. Musím sa priznať, že posledné vytlačené fotky mám ešte asi zo strednej. Odvtedy len hromadím fotky v PC a netlačím, ale už dlhšie si chceme dať spraviť s priateľom knihu/knihy z výletov, ale ešte sme sa k tomu nedokopali :)
    Občas si vytlačím nejakú tú peknú fotos aj doma a nalepím na skriňu, ale to je len také ojedinelé, ale teraz sa chystám na veľké tlačenie. Už som si nakúpila aj fotopapier, aj farba do tlačiarne je nažhavená, aj miesto nad posteľou nachystané, len ešte treba povyberať tie naj fotky a to ma z tej mojej hromady fotiek zabíja, ale už to mám na zozname, čo treba vybaviť a to znamená, že hádam do Vianoc to stihnem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne