sobota 11. októbra 2014

Môj Bio wishlist

Ako ste si mohli za tie roky všimnúť prírodnú kozmetiku naozaj uznávam a ak sa dá, tak aj preferujem. Keď sa však zamyslím nad tým, čo by som chcela tak ma však nikdy nič prírodné nenapadne. Môže to byť tým, že prírodná kozmetika u nás nie je príliš v obchodoch a teda keď niečo prírodné kupujem, robím to vyslovene cielene, že idem do e-shopu, kde mám dobré skúsenosti a kúpim čo potrebujem. Na prírodnú kozmetiku nebývajú ani príliš reklamy, v časopisoch sa tiež bohvieako nespomína, čiže moja jediná inšpirácia sú blogy alebo pokus omyl.
Minule sa ma mamina pýtala, čo by som chcela na blížiace sa sviatky a napadli mi, možno prvýkrát popozerať sa poriadne aj v tejto oblasti a vybrať si niečo zaujíamvé. 
Dnes Vám tak prinášam malú ochutnávku toho, čo ma zaujalo a ktovie, možno inšpirujem aj Vás.


Mám rada Saloos a zbožňujem telové peelingy a to si vezmite, že som od nich nikdy žiaden neskúšala! Toľko dobrého som o ich peelingoch čítala, ale nikdy som nemala to šťastie! Treba napraviť. Jediné čo neviem je, ktorú vôňu si vyberiem. 


Nuxe Reve de Miel balzam na pery - aby ste to chápali, od Nuxe by som toho chcela vyskúšať neskutočne veľa- ich oleje, odličovače no proste všetko. Ale ak by som si mala vybrať čím začnem, tak by to bol ich medový balzam na pery. Ten je ževraj mega prevratný a zima a vietor sú proti nemu slabý konkurenti. 


Veľa okolo toho narozprávam ale prírodnú zubnú pastu som doteraz ešte neskúšala. Tu práve všade čítam pomerne zmiešané recenzie a tak si neviem vybrať či do toho ísť alebo nie. Láka ma to, pretože viem, že prírodné pasty majú super liečivé účinkz a celkovo aj ten čistiaci efekt je ževraj výborný ale bojím sa trochu chute. Táto Lavera však chutí mtovo tak to by hádam nemal byť problém. 


L'Occitane Amande- síce som vybrala toto telové mliečko ale verte mi, že od Loccitane by som toho chcela vyskúšať zďaleka viac. To je obchod, pri ktorom si hovorím, že keď raz budem veľká tak tam pôjdem a nakúpim si. Tak som asi do neho ešte nedorástla. Loccitane na mňa pôsobí luxusne, kvalitne a ich sortiment vyzerá naozaj neskutočne lákavo. Čo by ste poradili?


A čo Vy? Aké sú Vaše obľúbené prírodné značky? Čo by ste mi odporučili z vyššie spomínaných?


28 komentárov:

  1. Přírodní kosmetiku moc nekupuji, ale ty první peelingy vypadají moc dobře :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak peelingy nejsou nic pro mě, ale rozhodně bych vyzkoušela čokoládový :) A ten balzám na rty vypadá hodně dobře, to by se mi hodilo na zimu :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Všetky tie veci vyzerajú parádne ako aj ich zloženie :) už len mať ich na policke :)

      Odstrániť
  3. Zaujimave, ze mas v oblube prirodnu kozmetiku. V recenziach a spotrebovanych produktoch sa ukazuju iba zriedkavo. Ani o zlozeniach v recenziach nepises, takze som predpokladala, ze Ti to je jedno :-)

    Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hm to je divne ze si si nevsimla recenzie asi sem nechodis pravidelne a potom nejake peehliadnes. Kazdy tyzden sa snazim pisat o nejakom prírodnom produkte ale ako som písala na začiatku nemám ich tak vela ako by som chcela lebo si ich nekupujem z rozmaru ale z potreby :)

      Odstrániť
    2. Citam pravidelne. Podla poctu recenzii je u Teba prirodna kozmetika v mensine. Ale to je jedno. Skor som Ti chcela navrhnut aby si si vyrobila menovky/stitky k recenziam. Pred casom som potrebovala vyhladat jednu Tvoju recenziu a bol problem ju najst. Uz som si ani nakoniec nebola ista ci som to citala tu. Keby si mala rozdelene recenzie podla znaciek, bolo by to ovela prehladnejsie.

      Kaviareň u mačky

      Odstrániť
    3. že je v menšine, to jednoznačne o tom potom, bohužiaľ. Ono je to stále aj iný level cenovo, človek si niektoré mesiace dvakrát rozmyslí či dá za sprchový gél 10€ alebo 2€. Ak by bolo na mne vymenila by som kľudne celú skriňu za prírodné výrobky, ale snažím sa, postupne pomaly, ale raz k tomu dôjde :) a čo sa týka štítkovania dobrý nápad. Možno hneď budúci týždeň sa do toho pustím, len bude to trvať trochu dlhšie, predsa len je tu celkom dosť príspevkov za tie roky :)

      Odstrániť
  4. Ja prechádzam pomaličky na bio takže ešte nemám uplný prehľad kde sú aké výrobky, ale rada by som vyskúšala zubnú pastu, myslím že ja by som prežila aj nejakú zvláštnu chuť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak potom skus weledu ta je zevraj geniálna akurát chuti slano :)

      Odstrániť
  5. Amande určitě vyzkoušej, já mám od nich olej a sprchový peeling a jsou skvělé, jukni u mě na recenzi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Idem rovno pohľadať recenzie pred takou investíciou sa oplati prečítať si viac :)

      Odstrániť
  6. Teraz som prišla z Paríža a v posledný deň som si urobila radosť L'Occitane levanduľovým krémom na ruky ... škod aže nie je bezodný lebo 4€ za 30 ml je moc ... lenže tá vôňa ako čerstvo sušiace sa levandule ... a ten účinok , ach bože :D milujem to tam ! a ešte som skúšala aj ružový a ja echt milujem ruže ( v tomto som sa v paríži vyžívala , ružová voňavka, cukríky , macrónky, čaj ... ) inak doniesla som si odtial aj 2 skvelé balzamy , kedže som si svoj zabudla doma , jeden je amilab , vonia ako pomarančový marťankovia ale z účinkov som skoro umrela, už mi od popraskania začali krvácať pery a po prvom použití boli v poriadku, druhý je kocka balmi , čo je niečo ako napodobenina EOSu ale eos ma láka viac keďže je čisto prírodný :) a s tými peelingami ma nehnevaj !!! ktorý si mám vybrať ja ? :D čokoláda? levanduľa? ruža ? :D aj ten balzam je úžasný , nemohla si napísať skôr ? :D inak čo sa týka prírodných pást jedna z najlepších je himalaya dental cream , má aj výbornú chuť a stojí okolo 3 eur :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. a ešte akurát k tomu mlieku L'Occitane mám doma vzorku od tety z kanady už dva roky ... ale vieš prečo ju asi nechcem otvoriť :D rovnako ako mydlo :D šetrím :D

      Odstrániť
    2. jaký super komentár ako keby som ho sama písala :)) ja ružu zbožňujem tiež! Doma mám zásoby od Weledy (tá podľa mňa robí NAJ ružové veci)- sprchový gél, telové mlieko, deo - všetko musí byť :) Ale ružové jedlo? A macrónky? to si hádam robíš srandu! Ja som mala maximálne ružovú limonádu tá je mňam ale inak nič, vidím, že mám čo doháňať :) A Loccitane krém na ruky, to je môj večný sen ale ako píšeš tá cena :( keby aspoň viac ml bolo,ale je to veru dosť. No čo si budeme klamať, aj tak tam raz pôjdem :) buď ma niekto vytočí alebo poteší v práci a budem sa potrebovať odmeniť a Loccitane mám celkom blízko :D Inak som úprimne nevedela, že EOS je prírodný? Ja som myslela, že to je taká drogérková blbina..Och tak aj ten ma zase láka! :)) ale úplne najviac si ma potešila s tou pastou, pretože ako píšeš Himalaya je lacná (A mega super) takže tú si vyslovene vezmem najbližšie v drogérke :) ďakujem!!

      Odstrániť
    3. Biani , neboj sa ako tvoj verný fanúšik som sa za rok a pol naučila tak v kozmetike orientovať že nechápem, a ten eos prekvapil aj mňa aj ked cena zo slovenskej stránky je vysoká 7 je až moc veľa , tak ak máš niekoh v zahraničí , zožeň si to tak , ružové macrónky isto niekedy skús a skvelý je aj čisto ružový čaj , ak niekde v nejakom podniku nájdeš čaje značky dilmah , isto si daj ružu s francúzskou vanilkou, odvtedy čo ma naň kamarátka namotala sa začala moja ružová mánia :) joj ja by som si vedela tak s tebou pokecať až no :D <3

      Odstrániť
    4. Dilmah má takúto kombináciu? To si skôr zoženiem niekoho, kto chodí do Metra tam ich majú :)) čo budem trochárčiť a jedným kusom keď môžem mať doma celú škatuľu :)) horšie to bude s tými macrónkami:/ na tie si budem musieť počkať kým vycestujem niekde, kde macrónkový kult uznávajú :) tipujem, že aspoň vo Viedni na nejaké natrafím :) a súhlasím 7€ je dosť, ale hádam niekde vycestujem a bez nejakého neodídem :) to viem už teraz :)))

      Odstrániť
    5. no ono krabička dilmah čaju stojí 10 euro čo je na 20 sáčkov moc, preto radšej preferujem ísť do mesta , ale L'Occitane ti závidím , u nás v Kubíne sme radi , že máme DMko :DD

      Odstrániť
    6. Himalaya urcite nie je prirodna kozmetika.

      Odstrániť
    7. ie je úplne prírodná ale má aktívne prírodné zložky a nie všade sa dá bio kozmetika zohnať, vravím z vlastnej skúsenosti , takže himalaya je jedna z tých najlepších alternatív pomaly ľahkodostupná všade. a je kvalitná . N a niveu sa tiež nikto nesťažuje

      Odstrániť
  7. Tak ten NUXE balzam ti mozem len doporucit :) a co sa tyka L´Occitane, tak tam mam tiez par oblubenych kuskov - z radu Mandla sprchovy peeling a telovy krem, z radu Bambucke maslo telove mlieko a krem na ruky, z radu Verbena sprchac, ... a teraz sa zastrajam na sprchovy peeling Ruza :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mandľa peeling to musí byť inak čistý skvost :) tá vôňa! ach!

      Odstrániť
  8. Balzám aj pasta by ma zlákali a aj maska z minulého článku. Snažím sa tiež prepracovať k prírode, ale zatiaľ to ide dosť pomaly. Máš tu úžasné tipy a preto sem "nerada" chodím, lebo sa vždy bojím čo zase budem chcieť, ale našťastie eshopom moc nehodlujem a prírodnú kozmetiku u nás kúpiť nula bodov, tak nie je problém odolávať. Ale to slintanie nerobí dobre môjmu bučiku a ani zdraviu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj tá maska to je pecka :) aj dnes som ju mala. Celkovo Soaphoria to je taká malá závislosť :) ja tiež radšej veci ohmatávam a voniam ale ako píšeš bio veci a Slovensko to ešte moc nejde dokopy :(

      Odstrániť
  9. Bianca, vieš, že zo všetkých tvojich finalistov je však skutočne bio len zubna pasta Lavera? Ma certifikat (a znak na obale), ktory potvrdzuje, ze neobsahuje ziadne nevhodne latky - z bio "black listu". Saloos ho ma na niektorych vyrobkoch (telovy peeling zrejme nema certifikovany ako pozeram na oficialnu stranku). Z mojho pohladu je dolezite to rozlisovat, ak hladas kvalitny produkt, das zan istu sumu, lebo cakas vysoku kvalitu bez chemikalii (parabeny, konzervanty atd.) a nakoniec ta moze zmiast len ich dobry marketing. Samotny Nuxe to zial tiez len hra..Najistejsie je pozriet sa na zlozenie. Samozrejme velmi malo z nas je odbornikov na zlozky, pokial sa o to specialne nezaujima. Preto pomaha pozriet si ci ma oznacenie - certifikat (Ecocert, Cosmebio atd.), ktory ta 100% uisti. Loccitane je tiez na oko lakava a vonava kozmetika, ale sami uvadzaju na stranke, ze pouzivaju aj synteticke latky..A vobec nie su lacni..Za cenu ich 1 produktu si bez problemov kupis aj 2 skutocne bio ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeej ďakujem za tento komentár popravde si mi dosť pomohla. Ja sa netajím tým, že sa do zloženia nevyznám bohužiaľ tak ako by som chcela (ak by si mala náhodou tip na nejakú dobrú knihu v tejto tematike budem vďačná) a ovládam niekoľko látok na ktoré si treba dávať pozor a tým to končí. Preto fotím aj zloženia, lebo často sa stane, že ja si myslím, že akú pecku som si kúpila a potom mi niekto napíše, že ee ee tu je toto a tu toto. Ja sama si všímam koľko značiek sa tváry eko a bio a k tomu je na nich eko a bio akurát zelená na obale..škoda, že tak zavádzajú a klamú ale asi v tom nie sú nejaké prísnejšie zákony, ktoré by na to dohliadali..takže ďakujem fakt za komentár Lavera je z toho aj najlacnejšia, takže tú najbližšie asi aj jedinú vyskúšam. Teším sa na ďalšie rady a komentáre :)

      Odstrániť
    2. Taká základná biblia, pre všetkých, ktorí chcú čeliť faktom ohladom kozmetickeho priemyslu, pouzivanych zloziek a najma ich vplyvu na nas organizmus, je kniha V tvojom ruzi je olovo. Ja si myslim, ze si ju uz musela zahliadnut alebo zapocut o nej :) Odporucam ti, ak chces mat rozhlad, je tam vela zaujimavych a uzitocnych faktov. Pokojne ti ju aj poziciam :) No a skvely tip na stranky, ktore z teba spravia taaakmer odbornicku na zlozenie najdes tu: http://www.ewg.org/skindeep/ alebo http://biodizionario.it/ Staci ak zadas do vyhladavania zlozku, ktoru si chces preverit a skindeep ti na stupnici 0-10 povie, ako bezpecna je a v akych produktoch sa este nachadza. Databaza skindeep je napriklad spominana prave v tej knihe. Ta druha stranka je o nieco jednoduchsia, sice v taliancine ale vyznamu zelenych alebo cervenych bodiek urcite kazdy porozumie :)

      Odstrániť
  10. ja by som sa dala nahovoriť na ten balzám od Nuxe:)

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne