sobota 22. novembra 2014

Určite vyskúšajte Aqualand Moravia



Asi pred pol rokom sme si so snúbencom kúpili na nejakom zľavovom portály lístky do Aquaparku Moravia. Z každej strany som počúvala ako je tam super a nakoľko vodu a čvachtanie v nej zbožňujem, nebolo o čom. Potom som toho trochu aj oľutovala, nakoľko z BA je to pomerne dosť  kilometrov ak chcete ísť na otočku. Ako som pozerala cestu, že kde vlastne Aquapark je, došla som na to, že v okolí je toho fakt, že dosť veľa pekného a bola by naozaj škoda, ísť tam len tak. Tak sme si nakoniec kúpili na ďalšom portály ešte aj pobyt na Morave a mali sme o pekný výlet postarané.

Jeden deň sme si pozreli Breclav, Mikulov, druhý deň sme boli v Aqualande a tretí deň sme si pozreli krásne Lednice a Valtice. Ak ste si túto časť Česka ešte nepozreli rozhodne odporúčam napraviť, jeseň je tam naozaj kúzelná. 

Dnes som Vám chcela napísať najmä o Aqualande nakoľko si myslím, že je teraz veľmi obľúbený a chodí tam veľa slovákov. My sme tam išli v utorok, kedy bolo v celkom aquaparku do 20 ľudí. Nikde sme nečakali, bazény boli prázdne, čo bolo naozaj super. Pred Aquaparkom je veľké parkovisko, ktoré je zdarma, takže tam zaparkujete a potom si môžete už len užívať. Pri pokladniach dostanete čipové náramky, čiže hotovosť so sebou nosiť nemusíte a všade budete platiť len náramkom. Na recenziách na nete som sa dočítala, že je to tam strašne drahé a všetko predražené, takže som tam išla s tým, ale ak bývate v BA ceny Vás podľa mňa neprekvapia.



My sme si tam dali obed, kávu a koláč pričom obed vyšiel na osobu okolo 4€ (naozaj pekný výber a čisto), káva asi 1,3€ a koláč okolo 1,5€. Chápem, že keď niekam ide celá rodina, je to dosť, ale zase Aquapark je ako výlet a o hlade tam asi nebudete.




Čoho som sa trochu bála, po skúsenostiach s Aquacity Poprad je, že mi bude zima. V Poprade som bola pred pár rokmi a myslela som, že tam umrznem. Voda bola síce teplá ale v októbri nekúrili, takže som myslela, že domov dojdem s angínou. V Moravii však bolo príjemne teplo, mohli ste kľudne vyjsť mokrý z vody a ľahnúť si na lehátko. Bolo tam fakt teplo a za celý deň som použila osušku len keď som išla na obed a na kávu.  


V Aquaparku sú tri bazény, tobogánový svet a wellnes. Vyskúšali sme všetko a rovnako odporúčam urobiť aj Vám. Jeden bazén je veľký centrálny a tam nájdete rôzne lehátka s vírivkami, protiprúd a vlny. Dva bazény sú menšie, tie sú aj teplejšie a v určitých intervaloch sú tam bublinky.

Nás najviac lákal tobogánový svet – ten je od bazénov oddelený, čo je praktické, pretože Vás neruší kričanie ľudí. Počas celého roku môžete využívať okolo 14 tobogánov, čo je fakt dosť. Nájdete tam tobogány pred všetkých – U-rampa či kamikadze pre mega odvážlivcov alebo také tie točité pomalé, pre deti a mňa. Na väčšinu tobogánov sa chodí v dvojici, takže myslite na to, keď tam pôjdete. Môj najobľúbenejší bol Supercrater – ten vyzerá ako splachovač a je to super kombinácia adrenalínu a zábavy v prijateľnej miere. Inak na žiaden tobogán sme nečakali (ale boli sme cez týždeň a na jeseň) čo bolo super, pretože sme sa fakt vybláznili najviac ako sa dalo. S výnimkou dvoch tobogánov sa všade jazdilo na nafukovačkách, čo je super, lebo sa Vám nezničia plavky a neobije chrbát. 







V cene sme mali aj wellnes, ktoré osobne mňa až tak neoslovilo. Bolo tam tuším 6 sáun, tepidárium, Kneippove kúpele, ochladzovací bazén, vedierko, vonkajší bazén, sauny – všetko, čo človek potrebuje. Ide skôr o to, že sa s wellnesom mohli trochu viac vyhrať po dizajnovej stránke. Na to, že sa wellness volá Forum Romanum, vedela by som si ho predstaviť krajšie a štýlovejšie. Je to samozrejme blbosť a nič podstatné ale tak, kam to už napísať keď nie do mojej recenzie. Pri vstupe dostanete plachty a vstup do wellnesu je jednorazový – t.j. keď už odtiaľ vyjdete nemôžete sa vrátiť.



V Aquaparku sme boli okolo 10 hodín a bol to pre mňa naozaj super zážitok. Je tam krásne, čisto, teplo a všade naokolo je nápomocný a milý personál. Nabudúce by som si kľudne kúpila lístok aj za plnú cenu, lebo za tú zábavu to stojí. Ja som ho mala v zľave za +-12 € a inak lístok stojí 470 CZK, čo je asi okolo 17 €.

Ak Vám ešte ostáva nejaký deň voľna rozhodne zvážte tento aquapark a ideálne cez týždeň. Super inak musí byť aj v lete, pretože aquapark ponúka aj kopec vonkajších tobogánov a krásne prostredie Moravskej Pálavy.

A čo Vy? Máte radi aquaparky? Boli ste v nejakom? Plánujete niekam ísť? 

19 komentárov:

  1. My s priateľom sa chodíme kúpať do Rajeckých Teplíc do hotela Diplomat, je tam kľud, tichučko a cca zakaždým dokopy asi 20 ľudí, čo oceňujeme:) Samozrejme v lete si aquaparky neodpustíme, vyblázniť sa musíme :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Počula som, že v Rajeckých Tepliciach je nádherne, škoda, že to máme tak ďaleko :/

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Ale nikdy nie je neskoro! Toľko radosti je podľa mňa vo vode :)

      Odstrániť
    2. Pokud vím, ve všech těch vnitřních bazénech se dá v pohodě dosáhnout na dno. :)

      Odstrániť
    3. jj mne sa zda ze je tam max hlbka 160cm,ale napr pre moju maminu by to bol celkom problem, nakolko ma 163 cm :/

      Odstrániť
  3. To je tak trapne ako stale spominas ,,snubenca". To slovo sa v dnesnej dobe uz ani nepouziva.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V Moravii jsem byla jednou na podzim a musím souhlasit, že je to tam super. :) Hned bych tam jela znova.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja môžem odporučiť termálne kúpalisko Vrbov, Maké Bielice alebo fajn je aj Delfín v Uherskom Brode :-) A do Moravie sa určite chystáme :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak Miši ešte ani o jednom som nepočula :) mám čo doháňať :) ďakujem :)

      Odstrániť
  6. Aqualand Moravia je úžasný, byla jsem tam 3x a určitě ne naposled. Rozhodně se vyplatí připlatit si stovku navíc za saunový svět, po všech těch saunách se vždy cítím jak znovuzrozená :)

    http://kiss-beauty.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  7. těším se na pokračování, aquaparky nemám ráda =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Haha,zhodou náhod, výstavbe tohto komplexu šéfoval môj šéf :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ten anonym s tym "snubencom" ma neskutocne pobavil az rozosmial, ale nie o tom som chcela. Zaujalo ma, ze ti bolo v Aquacity zima - totiz aj mne bolo a doteraz som si myslela, ze som jedina. My sme tam boli na prelome jesene a zimy a v tych obrovskych chodbach strasne prefukovalo :( v Aqualande som nebola, ale moji rodicia ano a pacilo sa im.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne